НОЕМВРИйската душичка - духа първата свещичка!!!

• 16 512
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен!
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА RONJA /НА ПАТЕРИЦИ/.МНОГО ЛЮБОВ И ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ЩАСТЛИВ СЕМЕЕН ЖИВОТ  bouquet
Гадамер,честито ви осмо зъбче.Да са здрави и белички на малката кукла Ема :peace:
Веси,дано на Никълчо бързо се разреши проблема с оченцето.Стискам палци Praynig
Маша,стискам палци за Мишето Praynig
Майчета аз вчера имах ужасен ден CryДойде ми цикъла и ми беше толкова кофти,че незнаех къде се намирам Cry
И на всичкото отгоре Симончето така падна и си удари главичката в една циментова ограда,че сърцето ме заболя Cry
Милото ми детенце сигурно много се е уплашила и я е заболяло защото половин час плака и хълцаше на пресекулки.
И днес е една такава,не иска да ходи,все до нея трябва да съм,плаче без причина и аз се чувствам още по-виновна от вчера.Е,излях си мъката и като,че ли ми поолекна малко.Радвам се че ви има Hug
Приятен ден и много усмивки Peace

# 91
Здравейте. Между две събития и два репортажа да ви разкажа:
    baby_neutralМишо категорично няма ДЦП, каза една детска невроложка от Педиатрията, където бяхме. Има мускулен дефицит малко, хипотоничен е, но това се оправяло с гимнастика. Според нея детето е преживяло нещо още в утробата. Но мозъкът му си е абсолютно наред, показа трансфонтанелното изследване. Като цяло, от Педиатрията отричат диагнозите, които поставят в клиниката в Красна поляна, понеже такива не съществували в учебниците по медицина. Лекарката каза още, че много хубаво стъпва на стъпалца и му изписа някакво сиропче за мускулен тонус, докато не правим процедури. Шеф е на детската поликлиника към Педиатрията. Иначе и лекуващата ни невроложка в Красна поляна каза, че напредваме, но без да конкретизира много. През ноември сме пак на процедури. Целувки на всички! baby_neutral

# 92
Момичета привет!

Сега се втурвам да мия прозорци, че цялата ми седмица ще е такава, ще редувам стаите.
Оставила съм Ангелчо  на свекърва ми, а ми е свито сърцето, едно ми е доста кофти, макар и за 3-4 часа...

Маша, радвам се че напредва бебчо, дано му се отразят добре процедурите!

Роня, честита годишнина! Много да сте щастливи! И да се плодите... Wink Heart Eyes

Роси, четит рожден ден и то мене!

Клю, честито проходило юначе! Да тичат бързо крачетата му и да е жив и здрав!

Отивам да мия, а как ме мързиииииииииии................ 

# 93
  • София
Мами, сега гледах Часът на Мама...
Предаването ми е интересно общо взето, ама ви пиша за друго...
В предаването има оферта за току-що проходили деца да им се нправи Прощапулник там в ефир по телевизията, и да им се разхвърлят разни неща...

Айде мами с проходили дечица, защо не се възползвате бебковците да станат медийни звезди?

Йоанка още не ходи сама, та аз ще пропусна...

# 94
  • София
Маша, радвам се за добрите новини - ама ти не си мислила сериозно, че Мишо може да има ДЦП, нали! Ох, абе да не тръгва човек по лекари, че.... Важното е, че нещата са добре! Хубава вечер!

# 95
  • София
Пак съм аз...

Да ви питам нещо... Йоанка не иска да спи завита. И не знам какво да правя. Ако и взема чувалче за спане ме е страх да не се удари, понеже сутрин е свиканла като се събуди да се изправя, а те май чувалчетата нямат дупки отдолу за крачетата... или имат?

Маша, много е хубаво че на Мишето му няма нищо. Аз днес за съжаление научих, че едното бебе от близнаците на братовчед миима проблем със задържането на главичката и сега ходят по лекари и рехабилитации. Дано не е серозно.

Есма, дано и бебето на твоята приателка се оправи....ужасно е малките душички да боледуват или да страдат...

За Вигантола... ние даваме по 1 капка, но много и се поти главата на Йоанка докато спи та все се каня да питам докторката, а този път като бяхме на консултация, нашата педиатърка я нямаше и една друга докторка прегледа Йоанка, каза че няма признаци на рахит, но все пак да даваме по 2 капки. Фонтанелката още е отворена.

И друго да питам... слагате ли шалчета на бебетата? Моят мъж ме е подгонил че трябва да и купим шалче и ръкавички, а на мен ми се вижда още топло... страх ме е да не я изнежа нещо...То не че много излизаме... ама все пак.

# 96
Здравейте момичета!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН РОСИ! БЪДИ ВИНАГИ ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА И ЗАОБГРАДЕНА ОТ ЛЮБИМИТЕ СИ ХОРА!

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА ГЕРИ! ЖЕЛАЯ ВИ ЩАСТЛИВ И ХАРМОНИЧЕН СЕМЕЕН ЖИВОТ!
[/color]

Клю, честито ви прохождане  Hug Нека бързичко да припка малкия сладък Ивко  Heart Eyes
Маша, радвам се за добрите новини за Мишето.Много целувки да му предадеш
Фъстъчка, ако чувалчето е по-голямо, няма да има проблем да се изправя Йоанка.Аз съм взела за възраст 1-3 години и Теа спокойно си се изправя, като се събуди.
Мариянка, честито ви 8-мо зъбче  Hug

Ние продължаваме да не ядем и да нямаме и зъби  Crazy

Днес бяхме на детски рожден ден на гаджето на Теа  Wink което също стана на годинка.Беше много весело, но голяма лудница.Теа отново е изпонащипана и изпонахапана, ама какво да се прави.В личицето е като ветеран от войната  Rolling Eyes

Сега малко ще отморя докато спи омаломощена, а довечера пак ще пиша.

Целувки на всички  Heart Eyes

# 97
  • София - Дианабад
Привет и от мен! Grinning
ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА ВИКИ! ДА РАСТЕ ЗДРАВ И СИЛЕН, ВЕСЕЛ И ДОВОЛЕН, ДА БЪДЕ НА МАМА РАДОСТТА И НА ТАТИ ГОРДОСТТА! СОНЧЕ, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ТЕБ!  bouquet
РОСИ 74, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патерица! БЪДИ ЗДРАВА, ВИНАГИ ОДУХОТВОРЕНА И ЩАСТЛИВА!!! newsm59
РОНЯ, ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА! МНОГО ЛЮБОВ, СПЛОТЕНОСТ И ЩАСТИЕ В СЕМЕЙСТВОТО!  bouquet
И аз гледах "Часът на мама". Утре ще гостува д-р Драганов, ортопедът. Та сигурно затова канят на прощъпулка Grinning. Така че, мами на проходили дечица, може да се изявите! Grinning
Меги, и София се отвиваше и ставах да я завивам постоянно, ама от 3 дни  е с чувалче и съм спокойна. Е, сега не може да се изправя като се събуди сутрин и затова я взимам, обличам я и я пускам да си пълзи, а ние си поспиваме още мъничко. На Софи засега й харесва. Иначе и аз се притеснявах преди, че няма да й хареса, понеже е свикнала да ритка на воля, но поне засега не е така /пу-пу/.
Маша, сигурна бях за това, което казваш. Просто май тези от Красна поляна са свикнали да поставят едни диагнози и давай.
Есма, Меги, дано да се оправят дечицата Praynig!
За шалчето - засега не мисля да й слагам. И без това София е едно малко моржче, така че не смятам да я изнежвам. То сега ако слагам, какво ще я правя в по-големите студове /ако има такива/. Но всяка мама си преценява за своето детенце, тя най-добре си го познава.
За вигантола - спряхме го в началото на лятото и още не сме го почвали. В понеделник сме на консултация и ще питам. Иначе за фонтанелата не се притеснявам - някъде бях чела, че може да се затваря и до 24-месечна възраст. Пък и педиатърката нищо не е казала.
Дени, мерси, че попита - добре съм, благодаря Grinning! Гади ми се само ако излизам рано /като ходех на очните/ и преди като кърмех /затова и спрях/.
Честито и на проходилите! Здрави и силни крачета!

Heart Eyes

# 98
..
Да ви питам нещо... Йоанка не иска да спи завита. И не знам какво да правя. Ако и взема чувалче за спане ме е страх да не се удари, понеже сутрин е свиканла като се събуди да се изправя, а те май чувалчетата нямат дупки отдолу за крачетата... или имат?
...

Фъстъчке,  в един магазин видях и друг вариант - космонавт за спане - мисля, че това е най-удачното име Simple Smile. Значи с крачолчета, дълги ръкачи, качулка даже, и е доста плътен - пъхаш бебето вътре, закопчаваш и така си нана.  Peace

Анита1 ,dreben78 , lightblue, goris   -  Hug.

Маша - бях сигурна, че с Мишо всичко ще е наред!  Party

SIMONA_S - аз преди малко изпуснах Гери от една детска люлка - бях се разсеяла за момент да гледам Йоана как бута количката  Embarassed. Милото мишле, много се уплаши - единственото ми успокоение е, че не падна от високо... И така се ядосах на себе си, че се скарах на Йоана...  Crazy

# 99
masha, много се радвам, че всичко с Мишето е наред Simple Smile...ама аз не съм си и мислела, че му има нещо...важното е, че вече си спокойна...а дупето му как е? Wink
За "Часът на мама" - аз мисля, че предаването за прощъпулник няма да е утре, защото те правят записите много по-рано...да ви издам grig - днес се похвали, че и те с Дана са участвали, но все още не знае кога ще излъчат предаването Mr. Green
За завиването по време на сън - Тедката се отвива, когато се обръща наляво и надясно...взех чувалче, но много се поти с него, та за момента е неизползваемо...казаха ми, че имало и такива с крачета, за които Роси е писала, ама за момента смятам да изчакам, защото му извадих олекотеният юрган и засега с него нямаме проблем...както и да се врътне, все е завит... Grinning
За шаловете - смятам, че е още много рано...

Тедката има напредък в ходенето...вече се държи само за една ръка Simple Smile

# 100
РОСИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА!!! МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ!!!
РОНЯ ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА!!! ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ЛЮБОВ, ЩАСТИЕ И ХАРМОНИЯ В СЕМЕЙСТВОТО!
Честито и на проходилите бебоци!!
Маша радвам се че всичко е наред с МИШОН Hug
Нямам време много подробно да пиша. Добре сме и ни расте пето зъбче. За вигантола - давам по 1 капка по препоръка на педито. Да се отчета и от последната консултация - 250 грама и 1см, което ще рече 9600 грама и 75см, бавно, но славно.
Лека вечер на всички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 101
Гери, радвам се, че се чувстваш добре. Тъкмо мислех и аз да питам. Като чета,че си спряла скърменето - днес в морската градина се запознах с една бременна мама в 7мес., дъщеричката й на годинка и половина. Каза, че е спряла да кърми преди два месеца, но малката си "запазила" правото поне да си топли ръчичките в скута на мама, а аз се чудех защо притичва отвреме навреме към майка си и пъха ръчичките си в блузата й Mr. Green Все едно си "маркира" територията. Много са сладки малките душички...

Като ви чета момичета и се успокоих за нашата фонтанела,значи всичко си е в реда на нещата при нас. Все още сме по разходки по цял ден и също ще изчкам с вигантола.

Гадамер, честито ви 8 зъбче. Габи от 7-мия месец досега имавече 6 зъба,няма почивка за горкото ми дете .. и за мен  Tired

# 102
Здравейте,момичета!
Аз съм от началото при декемврийките,но дъщеря ми изпревари събитията много и се оказах ноемврийка-надявам се че ме приемате и във вашата дружина? WinkРодена е на 22.11.2006г.,а беше с термин 13.12.

# 103
Добре дошла сред нас, афродитаbouquet Надявам се да ти е приятно в нашата щура ноемврийска компания! Grinning Кажи ми как се казва дъщеря ти, за да ви включа в списъка?!?

Спокойна нощ, мадамки и  дребосъчета! smile3524

# 104
Афродита добре дошла!  bouquet
Ей и аз съм родена на 22.11, ама друга година Wink, да знаеш много сме специални на тази дата, а какви медиуми сме........... Mr. Green

Фъстъчка, за човалчето, понеже Ангелчо не си спомням да е спал без човалче, освен в летните жеги, през другото време не го завивам, а само с човалче я караме...та..........не се катурва бебчо, няма крачолчета, а си е зтворено отдолу, в началото и аз като тебе се страхувах по тоаи въпрос, но той така се ошлайфа, че хич не му пречи, е като се събуди го преобличам в домашни дрешки... Blush

Мами да ви кажа, на мене по пронцип на 13-ти ми върви, ама тоя ни 13-ти направо изби рибата.........в цялото море....хм Mr. Green, първо ни откраднаха едното огледало на колата, а беше купено ново, след като ни го бяха блъснали, после ни се развали конвекторната печка, после ни се развали монитора....., тъесихме паркинг за колата, няма никъде места...............и викам на мъжо, давай да си лягаме че не се знае още какво ще стане.......... ooooh!
Обаче на 14-ти, о йе Party, мъжо оправи печката и двете вертикални линии на монитора, по цялата му дължина, умопомрачително бели и ужасни изведнъж изчезнаха, а огледало поръчах, няма как ще плащаме...........а за паркинга, уговорих един от шефовете да ни вземе скоро, абе интересно си беше Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Отивам да слагам рибата, че пеках, до скоро

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 22:47 от dreben78

Общи условия

Активация на акаунт