Гоблени-11

• 58 349
  • 472
  •   1
Отговори
# 135
благодаря ви за топлото посрещане   bouquet
silvi@ ,има с какво да се похвалиш! Браво! smile3501....похвали и майка си от наше име! Hug.....Аз особено много харесах едни лодки(в странни цветове) и бялата китайска роза(или поне си мисля,че  цветето е такова)....дали си пазиш схемичките им ?! newsm03 .... Flowers Bouquet....
скоро се преместихме в друго жилище и незнам кьде сьм ги скьтала,но сьм сигурна,че ги пазя,обещавам да ги потьрся и като ги намеря ще снимам Peace

# 136
Искам да попитам , някой шил ли е правоъгълна покривка за маса . Искам да ушия една коледна покривка но не знам как да я оформя в края, как се подгъва и т.н. Ако някой е правил такова нещо да сподели. Предварително благодаря.

# 137
  • София
miangelova57  аз шия, но моята е готова подгъната. На какъв материал я шиеш?Мисля да си купя сега от магазина на ДМС на метъра и аз ще си я подгъна на машината. Какво по-точно те интересува в подгъването?

# 138
  • Варна
Успях да прочета предишната тема  Grinning
Искам да помоля и аз за схема на патенцата за тоалетна на lexi_81@abv.bg
Сега остава да разгледам и коледния сайт на Хипатия, ама остава за утре, че като видях колко са много  #Crazy Grinning

# 139
miangelova57  аз шия, но моята е готова подгъната. На какъв материал я шиеш?Мисля да си купя сега от магазина на ДМС на метъра и аз ще си я подгъна на машината. Какво по-точно те интересува в подгъването?
Смятам да шия на Аида 18 такава панама имам в момента и да си я комплектовам сама. Някои модели ми се виждат да са подгънати заедно с бродерията, други не мога да отгатна , може би на машина. Но на машина не става ли доста дебело? Това е което ме интересува. Ще се опитам довечера да сложа линк към покривката която смятам да шия.

# 140
  • София
miangelova57 аз досега на Aida не съм шила. Моята е жакардова покрива с място за бродиране на нея. В магазина на ДМС има доста видове материи, които са специално за покривки (по меки са от Aida). Относно подгъването, не мисля, че ще стане много дебело. Като вариант мога да ти предложа да я минеш на зиг-заг по краищата и после да и добавиш някаква дантела като завършек, нещо такова  http://verachtert.be/LijstProducten_Engels.asp?HCID=4&SCID=15

# 141
Здравейте,поздрави от Рим на вси4ки храбри шива4ки  bouquet
Влизам в темата по канена от ДМЦ,с която се заговорихме в една друга....
Та на въпроса,аз знам,4е има и гоблени изпълнени с кръст4ета.Идеята ми беше,4е тук в Италия,гоблен като визия или даже като дума не съществува,или поне в районът кудето съм аз.Правят картинки от типа на цветенца и животинки,остават фонът бял и това е.Не са виждали гоблен като това което правим ние.Не се продават комплетовани в магазините,има списания с идеи,продават се конци и панами на метър разли4ни/на квадрат4ета оба4е няма Confused/Та както казах аз си взимам от БГ.Имам много ушити,в момента покрай малката със забавени темпове-Голямата фрегата

# 142
Italina, а в интернет няма ли? щото и тук в германия е същата картинка, но в разни нетмагазини има комплекти, които в бг няма  Peace

# 143
Няма Confused Rolling Eyesтърсили сме с моят мъж къде ли не,изръ4кахме нета,но нямат ни6то подобно.И в сайтове ,където продават подобни неща сме търсили,да видим като готови как вървят...няма TiredПросто не е популярно.То и другото не е много популярно де,жени на 50 и нагоре още се намират да бродират,младежта оба4е хи4 я няма.Без много да обобщавам но това да плетат,шият,бродират за тях са неща от миналия век ThinkingНе се приеснявам де.Моята свекърва,добре се справя с васякакви игли и куки,но от как видя моите гоблени,ме има за експерт Mr. GreenВзех и страха дет се вика,и няма нищо против 4уждоземската снаха Peace

# 144
като се заговори за Италия се сетих ,че си бях купила едно италианско списание с много интересни схеми за бродиране- На Ромул и Рем, Колизеума и още някакви обекти, непознати ми на мен:)
За пръв път ми попадна такова списание- не знам как се казва- не владея езика.
На корицата му пише Punto croce PROfilo.
Тази фирма има и собствено мулине- пак със същото име
А това тук и интернет магазин

http://www.casacenina.com/catalog/index.php?cPath=25
- ако евентуално това ,което искаш да бродираш не можеш да го намериш безплатно:)

# 145
  • София /Абсурдистан
Най-жестокото италианско списание за такива неща е РАКАМ. Там има и схеми, и невероятни модели, и приложения. Ако се абонираш в Италия, ще получиш и 2 списания бонус, общо 14 броя годишно. 2-те списания обаче се дават само на абонати. Има и големи намаления в цената за абонати. Аз съжалявам, че тук не мога да го намирам. Донасяше ми ги една приятелка, която живее в Милано, сега ще я помоля да ми направи абонамент за следващата година и да ми ги донесе. Провери за това списание, не може да го няма при вас.

# 146
Няма Confused Rolling Eyesтърсили сме с моят мъж къде ли не,изръ4кахме нета,но нямат ни6то подобно.И в сайтове ,където продават подобни неща сме търсили,да видим като готови как вървят...няма TiredПросто не е популярно.То и другото не е много популярно де,жени на 50 и нагоре още се намират да бродират,младежта оба4е хи4 я няма.Без много да обобщавам но това да плетат,шият,бродират за тях са неща от миналия век ThinkingНе се приеснявам де.Моята свекърва,добре се справя с васякакви игли и куки,но от как видя моите гоблени,ме има за експерт Mr. GreenВзех и страха дет се вика,и няма нищо против 4уждоземската снаха Peace
това е първият линк, който ми изплю чичо гугъл. има и още  Peace просто не сте търсили както трябва
http://www.viceversaweb.com/store/scheda.php?product_id=9694& … um_record_tot=189
http://www.puntocroce.net/NLCommerce/default.asp
http://www.anticabottegadelricamo.it/shop/c70_Kits-con-cornice.htm
http://www.casacenina.com/catalog/index.php

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 20:40 от ДМЦ

# 147
Да,такива има,но вси4ки са кръстат бод,пунто кро4е преведено е то4но това.Ние търсихме гоблени,от сорта на Вилеровата зима,Сиси и така нататък,дали има такива тук,за шиене,или готови  колко биха се продавали.За тях говоря ,4е липсват.Ина4е Пунто кро4е под път и над път...И то4но това казах,4е има много и разнообразни списания...

# 148
ами то си е пак гоблен. вилеровите ги продава само вилер или негов представител. това все пак е само фирма, която произвежда комплекти за гоблени. за мен няма значение, аз искам гоблен, който е популярен в съответната държава, а не вилеров, който има навсякъде.  Peace малко се отплеснах, ще прощавате  Hug

# 149
miangelova57 аз досега на Aida не съм шила. Моята е жакардова покрива с място за бродиране на нея. В магазина на ДМС има доста видове материи, които са специално за покривки (по меки са от Aida). Относно подгъването, не мисля, че ще стане много дебело. Като вариант мога да ти предложа да я минеш на зиг-заг по краищата и после да и добавиш някаква дантела като завършек, нещо такова  http://verachtert.be/LijstProducten_Engels.asp?HCID=4&SCID=15
Мила можеш ли да покажеш как изглежда такава покривка, защото не съм виждала такава материя дето има места за бродиране. А колко струва? newsm51

Общи условия

Активация на акаунт