Кога се ходи за първи път на ултразвук

• 7 005
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
При закъснение 10-15 дни

# 31
 Grinning Аз лично отидох ден след заксънението, защото нямах търпение, а и имах два положителни теста  Party, Казаха ми, че бреченност има и да ида пак след 3 седмици, така че май всичко зависи от лекаря!
Лека бременност  Flutter

# 32
  • UK/София

В България имаме щастието да отидем когато пожелаем, за разлика от други държави Wink

Кои точно визираш? Аз живея в Германия и отидох 10 дена от закъснението. Тогава видях точката Wink Следващият ми преглед беше след още 2 седмици (т.е. в 8 г.с.) и се видя сърчицето.

Англия ConfusedПървият преглед с видеозон е през 12г.с., с след това до края на бременността има само още два.

# 33

В България имаме щастието да отидем когато пожелаем, за разлика от други държави Wink

Кои точно визираш? Аз живея в Германия и отидох 10 дена от закъснението. Тогава видях точката Wink Следващият ми преглед беше след още 2 седмици (т.е. в 8 г.с.) и се видя сърчицето.

Англия ConfusedПървият преглед с видеозон е през 12г.с., с след това до края на бременността има само още два.

Тук също има 3 стандартни прегледа само по здравната каса - към 10та, 20та и 30та седмица. Но в началото ми правиха тези 2 допълнително, за да се види, че всичко е наред.

# 34
10-ина дни след закъснението. Peace

# 35
  • в Надежда-та
АЗ бих иzчакала 10 дни, zа да е сигурно, че Ще се види вече поне точицата.  Peace

Честито.   bouquet

# 36

Най-добре е след 6-та седмица за да се чуе и сърдечен ритъм.
 Успех!
А седмиците си изчисли тук: http://www.mamaibebe.com/calc.php

# 37
Аз отидох към 7-та седмица. Преди 5-та седмица, мисля, че е твърде рано. Но не пречи  Peace

# 38

Успех!

Мдаа, много си права. Тук ми се полага само един ултразвук и то в 16-та седмица.

# 39

Успех!

Мдаа, много си права. Тук ми се полага само един ултразвук и то в 16-та седмица.

А тук, в България ни се полагат два, но питай колко от момичетата са имали щастието да си ги получат. Всичко друго е платено - какво да правим - щастие.

# 40
Седмица след закъснението.

# 41
Една седмица след като ми закъсня. Разбраха, че са близнаци.

# 42
И двата пъти ходих на гинеколог в деня, в който видях положителния тест. Simple Smile
Лека и успешна бременност!

# 43
Колкото и  да ми се искаше да отида веднага, записах час за след 2 седмици след закъснението.
Имам приятелка, която отида чак 2 месеца след това.
По принцип  се препоръчват поне 3 УЗВ:
1) В 12-13 седмица - желателно е да се измери т-нар. "нухална транслуценция".
2) в 15-19 седмица. Желателно е да се измери и "гънката на врата" и да се проведе серумен скрининг. При наличие на предишно дете с тежка хромозомна болест се предлага и дородова диагноза чрез амниоцентеза.
3) в 18-22 седмица. Желателно е да се направи т.нар. "фентална морфология".

Виж тази статия: http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewart … cle&artid=159

.
Само да вметна, че нухална транслуценция и гънка на врата е едно и също и се прави 11-13 г.с.!!!

# 44
  • Стара Загора
Когато бях бременна със сина си, отидох на лекар при 9 дни закъснение и се видя сърдечна дейнос. Сега чакам Понеделник, т.е. 11-ти ден закъснение, когато имам час при докторката, и силно се надявам да се види сърдечната дейност.
А тук, в България ни се полагат два, но питай колко от момичетата са имали щастието да си ги получат. Всичко друго е платено - какво да правим - щастие.
Аз съм от щастливките, които по здравна каса, получавах преглед на УЗ,при всеки преглед, т.е. всеки месец,а в началото на бременноста дори и всяка седмица/защото след 2 спонтанни аборта умирах от страх за бебчо/.

Общи условия

Активация на акаунт