В есенни студени дни, МАЙчо мирен не стои!

• 12 501
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Ехооооо имаме си рожденичка  Party

Честит рожден ден на Петя!Мноооого здраве и щастие!  bouquet  bouquet

Идеята за парти е много забавна,ама гаджето ви много голямо  Wink
Ани блазе ви за забавленията,при нас театър за деца май само в детските градини....
Люси -в тон с заниманията на Тери и аватара ти  Peace

За спането -жули спи час и половина-2 ,че и повече,но си ляга късно вечелр.
На мама Рая момченцето е бузанчо  Flutter

Сиске-браво на твоята Надя,че се е върнала.да се успокоиш и ти  Grinning  А котенца ще имате ли още?

Написах поста и не можах да публикувам веднага,че ме отклониха  Grinning и гледай Сиска ме изпреварила вече....

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 13:48 от mimozata

# 76
Честит Рожден ден Смайли,

много незабравими мигове в този ден.

Пожелавам ти цялото щастие на този свят да бъде за теб, всичката любов която съществува да бъде за теб. Много добри приятели и много късмет.

# 77
Привет от дъждовната сутрин в София!!!
Честит рожден ден на Смайли всичко най-хубаво ти пожелавам!!! newsm18 newsm38 nbirthday newsm67
Много ме зарадвахте че сте писали активно през уикенда та успях да си изпия топлото мляко в приятна компания и много снимки - ехххх кеф  Joy - благодаря ви за което!   bouquet
Руми - честито мамосване и да питам и аз май ти говореше с Приказка без край че имат свободен час на 16 декември дали потвърди датата дано да за да можеме софиянки да се събереме на коледно парти???
Тери страхотна цветарка се оцертава, а и добре се справя с подреждането и тя - много хубави снимки!  bouquet
Сиска - радвам се че скитницата се завърна я разкажи подробности. newsm03
Смайли предвидливо сте сложили свеща по настрана и вашите снимки много ми харесаха!
Абе всичко разгледах и всички децича са страхотни просто красота и Ева вече заформя къдрици!
Ваня вие още ли сте в НЗ как е майка ти? И честита прическа на Миа както винаги изглежда супер!!!
Ани започвам да се навивам и аз да вода Мариса на театър такъв голям мерак ми е. Браво на Ивко че е бил послушен и е гледал с интерес.
И аз дадох меда много внимателно и по малко, но тя няма някаква алегрия нито някой от нас и бях сравнително спокойна а и да ви кажа от алергените не е яла ягоди и малини всичко друго е опитала и няма проблеми. И аз от както я оставих да се гледат с баба й съм по либерална с храните ядосвах се в началото но видях че няма смисъл само аз се тровя а на детенце му е интересно и вкусно вече всичко така че...се примирих.
Яслени неволи: в петък пак я похвалиха че си е яла всичко че е спала добре, но днес сутринте ревна като я гушна лелката, но пак вътре млъкна. На мама ангелчето толкова е послушна и добричка,че ми се къса сърцето понякога чак.
Радвам се че вече оздравяват мъниците дано все така да е!!!

# 78
  • София
галче, тука сме от събота  Hug

мама е по - добре, вече си шета сама, опасно нещо си е операцията на око  Praynig, слава БОгу, че мина леко предвид ситуацията  Peace

аз се захващам за работа, докато Миа с баба й се занимават оттатъка. има ли и други като мен , преводачи на хонорар?

хайде, лек и спорен понеделник и уютен в офиса или у дома!

СМАЙЛИ, САМО КРАСИВИ ЕМОЦИИ ДНЕС ТИ ЖЕЛАЯ, ЗАОБИКОЛЕНА ОТ ОБИЧТА НА НАЙ-СКЪПИТЕ ТИ ХОРА! txtloves newsm51 newsm59 txtloves

# 79
И тук вали  Tired И дивотията ни се умножава с всяка капка дъжд.. Хич не обича да е вътре туй мойто, направо полудява. Само се катери в количката да излизаме, ама как като вънка е ужасно Sad Какво ще се правим цяла зима идея нямам...
За 1 час му омръзнаха вече всички играчки, изгледахме всички детски.. и вече му е скучно.. а още обяд няма  ooooh!
Ани, хич даже не става кисел като не спи - той и 1/2 час да дремне е готов за подвизи, все едно цяла нощ е спал. Само ако изобщо не спи, тогава към 6-7 вечерта започва да се лигави повече, ама го цамбурваме във ваната - там още 1/2-1 час игра.. обличане, вечеря.. И към 9 си заспива.. Ама ми се спира тока 12 часа да му търча по дупето.. Искам поне 1 час време за себе си  Mr. Green
А това за театъра.. Хм.. Може ид а се пробвам някой ден, ама чувствам как на 10тата минута ще ни изгонят  Confused
Ванилка, и аз "работя" чат-пат, но не преводи (макар че и това съм го правила, ама ме мързи  Embarassed) - разработвам НАССР системи за заведения за хранене.. Не е лошо, не е много работата (като свикнеш де), а и влиза по някое левче  Flutter

# 80
Честит рожден ден на Смайли!!
Желая ти винаги слънчево настроение и много усмивки!!!

момичета аз от около месец давам мед на Ема. Нали неядем (вече сигурно станах много досадна) и се страхувам от болести и т.н., започнах да и слагам в адаптираното мляко по 1/3 чаена лъжичка. Нямаше възражения от нейна страна, нямаше и реакция. По повече наведнъж не съм давала, че да не го усети, но примерно 3 пъти на ден съм давала така АМ, и се е събирало около ч.лъжичка.
Михайлова - аз давам в момента и едно сиропче на билкова основа- Киндервитал флуидс (като се прибера ще го проверя така ли беше) ... още е зле положението, но се усеща лека промяна в апетита. Упс... проверих и се оказа, че сиропчето е Floradix Kindervital.
Руми, честито ти МАМОсване  Grinning, дълго чакано, затова толкова желано и скъпо.
Ани, много хубаво за театъра!!! щом е кротувал и гледал с интерес и аз ще се пробвам да заведа Ема.
Честито завръщане на Надя  Laughing Как е скитницата? От такива походи, обикновено с бебчета се връщат.  Wink
Ева, вярно че къдрици има, много променена. Анна и Ема е от същата китайска провинция  Joy
Тери също много пораснала. Събира детето букетчета, кротко, спокойно. За нова година, много хубава идея, но ние сме решили за 2 дни да бъдем без дете, че не ни се е случвало до сега.
Честит бретон на Миа, косата и от веднъж порасна толкова много.
Духи, въобще без сън, само един ден е изкарвала и към 9 вечерта вече не се търпеше от кривотия. Дано се регулира съня, че без час почивка на ден (за тебе де  Grinning ) лошо е!

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 10:28 от pasti4ka

# 81
  • В сърцето на любимите мъже!
Честит Рожден ден на Смайли!

Надявам се, скъпи май-чета, че не сте ни забравили, макар че не сме се вясвали наблизо през последните месеци.

Ама нали мама е много заета и е трудно да се вреди във форума. Тези дни обаче съм си вкъщи.. за съжаление... Момчо е болен... всъщност оздравява, ама бяхме цяла седмица на системи в инфекциозна болница... Ужас. Не го пожелавам на никого. Миналата неделя започна да повръща и разстройство на вода, вдигна температура и айде... Даже водата повръщаше, кърмата изобщо не я задържаше и секунда... всичко на фонтан... В болницата му наливаха банка след банка, но дрискаше по 30 пъти на ден обилно вода и слуз и поддържаше 3 дни температура 40 градуса... Изкарах си акъла с него! Слава Богу, четвъртък се позакрепи и вече сме си вкъщи на строга диета - кърма и оризова каша... от утре почваме захранване... Вече е по-жив и даже играе, но какво преживя детенцето ми, не ми се говори...

След като ви се оплаках, да кажа и хубавите неща, че и ние свикнахме с яслата, даже последните дни не му се тръгваше и все се връщаше на играе...

Вече говори много и реди по 2 или 3 думи една след друга "Дай го", "Дай ди" (ди е водичка) и разни други такива, умирам от смях с него...

Гледах малко снимки, макар че нямах време да прочета всичко - всички дечица са много пораснали и готини и мамите стават все по-хубави.

Иска ми се да питам работещите - как се справяте? Олче, как успяваш да си поемеш дъх? Бабъл, как върви при теб? Кой готви у вас, кога чистите? Кой взема и кара детето до яслата? Имате ли време за себе си?

Аз да ви кажа, се чувствам ужасно уморена... само търча насам-натам и не ми остава време за нищо... Направо имам чувството, че се скъсам....
Е, има и положителна страна - вече съм 88 кила...  Joy

Целувам ви и вас и дечицата и ми липсвате, много ми се ще да улуча някоя среща... като в доброто старо време...

# 82
  • Varna
СМАЙЛИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МНОГО МНОГО ЩАСТИЕ.   bouquet  bouquet  bouquet
  Люси аз съм за идеята, само да нени мине котка път и да се окаже че ще трябва да пазя хотела Sick. Предполагам че до 10 дни ще съм наясно.
 Бетка тази нощ дигна тепмература. Видимо нищо и няма, дано да се окаже някой зъб.

# 83
Игибери добре дошла - съжалявам че се е наложило да преживеете този кошмар, но важното е че вече детенце и добре!!!
Как да ти отговоря на въпросите към работещите мами  newsm78 сутрин ставаме всички обличаме се и татито ни кара до яслата аз я оставям а той ме кара до работа, следобед към 16,30 той гледа да е свободен и да я вземе и после идват да ме вземат и мене в 17 на път за вкъщи се отбиваме в магазина тя много обича да се вози седнала на количката и държи тя да хвърля покупките зад себе си за сега няма пропуск макар че аз изтръпвам като и подавам к. мляко или яйца. Като беше по хубаво времето те оставаха навън за около 30 мин аз подготвям нещата за готвене и излизам при нея седиме навън до тъмно вече към 19 и нещо се прибираме татито си гледа тв или ако е на кеф може и да е почнал да готви ако не аз го правя докато малкото търпи насам натам. Е в повечето време пречи защото иска да се гушка и да се глези но се справяме и към 20 гледам да сме на масата. Това вече е голяма борба рови по чиниите иска да се качва на масата и тем подобни щуротии. Зареждам миялната позабърсвам тук там те си играят оттатъка после аз я къпя, обличам те си играят още малко докато сложа млякото и това е то вече минава 21 така че си ляга. Ако е останало нещо недовършено в кухнята се прибира, събирам дрехи и гладя докато татито седи при мене и гледаме тв или си говорим основно чистене събота неделя докато спи или като я дам при майка ми. Всичко е въпрос на организация ще се нагодят нещата и при вас.   bouquet

# 84
Igi, прекрасно те разбирам  Rolling Eyes Миналато година по същото време и ние го минахме тоз кошмар (само без температурата).. Тони нямаше и 5 месеца като бяхме седмица в болницата на системи Sad Не го пожелавам този ужас на никого  Praynig Дано по-бързо се оправяте с Момчо  Heart Eyes
Мойто пак не ще да спи.. Уж го приспивах, 1/2 час си кротуваше на цицата и аха да заспи - и изведжъж се ухили и скочи и .. все едно е спал 2 часа  ooooh! Уффффф.........

# 85
  • София
Честит рожден ден на Петя!
На болничките дечица пожелавам бързо оздравяване.
Понеже коментирате спането, да си похваля аз гарджето. Евка вече пропуска сутрешното спане и в един часа вече е гроги. Сама си се катери по решетката да си ляга. Още не я прескача, така че като я сложа в леглото за една минута е заспала. Вечер към 9 часа вече е в леглото. При нас остана проблема с буденето през нощта, но се надявам и това да израсте.

# 86
Евка вече пропуска сутрешното спане ...
Ех, децата още по 2 пъти спят  Tired

# 87
  • София
Честит Рожден ден, Смайли! Grinning newsm59
 Иги, дано всички гадни вируси стоят вече далеч от вас. И аз скоро се чудех как ще смогвам с готвенето и останалата домакинска работа, ако започна редовна работа (засега работя само понякога, но скоро не са ме викали). Аз като съм си вкъщи се изморявам и вечер като приспивам Радинка, заспивам и аз и татито се сърди Sad А тя спи денем по 3-4 часа,(но през това време докато сготвя, изпера и т.н. , то времето минало) , но си ляга вечер към 23ч. и скоква сутрин в 8ч.
 Ванилка, ти от какъв език превеждаш?
 Идеята за детския театър много ми хареса, ще опитаме и ние:)
 Относно храненето, аз не давам храни, които съдържат захар, консерванти и разни други химии, зрънчовци и тем подобни, не смятам че са здравословни и докато зависи от мен ще ги избягваме. Иначе това лято съм давала по няколко ягодки или малинки на ден - нямаше проблеми, вчера за пръв път дадох портокалов сок - от половин портокал, много и хареса, но не посмях да и дам повече от първия път. Вече не се притеснявам толкова за алергените, защото засега не е имала реакция към храна досега.
 Духи, как излекувахте хремата? Ние сме така вече 10-ти ден, пъво течеше, а сега и е запушен носа - едни лепкави прозрачни сополи, които почти не излизат навън и хърка като дърт пръч милото Sad Слагам Стеримар и Нисита (то е солена вода и сода), нищо по-силно не съм опитвала, щото нали уж хремата минава сама newsm78. На лекар не смея да я заведа, за да не пипнем и някой вирус в допълнение, че лятото отидохме с настинка и си тръгнахме с вирусна ангина.
 От извесно време Радинка не позволява да я храня и настава такова мазане, докато яде, но пък е много доволна - днес си изяде цялата купичка макарони, къде с ръце, къде с лъжица, имаше и по косата сирене Laughing Аз предишната седмица тъкмо се бях зарадвала, че прояде от нашите манджи и от тая хрема пак спря. Яде само месо, хляб и чат-пат някой плод и мляко и суче, вероятно за това още не прави голяма разлика между "мама" и  "ама" Laughing.

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 14:09 от cat11

# 88
Евка вече пропуска сутрешното спане ...
Ех, децата още по 2 пъти спят  Tired
Joy
Чак да му дожалее човек като го прочете  Hug

Иги-радвам се,че сте вкъщи!Сигурно наистина е кошмар,дано не се случва на никой  Praynig
За работещите майки-досега работех вкъщи и Жули я гледа детегледачка до 15,20.Но това време е много малко и нито работата свършена,нито нищо.Трябва и да пазарувам,не обичам това да го върши друг.Опитвам се и след 16 ч да свърша някоя работа,но много трудно.Баткото я гледа ,когато готвя или прибирам..Вечер като се прибере баща и той се занимава,къпе я обикновено сам,аз може да помогна или да я облека,но понякога и затова няма време,защото слагам маса или зареждам пералня за вечерта и пр..Жули си ляга късно 22,30 и иска да ляга с мен на голямото легло.В кошарата сигурно само с белезници  Tired или тежко заспала ако е ногава.Иначе изскача от там като тапа и хуква,отваря всички врати и идва при мен,готова е в краката ми на земята да заспи,но не и в кошара   ooooh!   Сега се премествам в офиса и да видим как ще се справя,че и детска кухня в 11ч трябва да вземам и много ми се разпокъсва времето  Thinking
И извода е ,че на мен не ми стига времето ooooh!

# 89
  • София
anna, как успяваш да успиш евка като събуди нощем?

миа се буди 2,3 пъти да суче нощем, последното е на сутринта, де.... насуква се за 2 мин и се врътва да спи. спим си в комплект  newsm19

денем заспива към 13.30-14ч., спи 40-50 мин. буди се, давам да суче и така си доспива в мен до общо час или час и половина. нещо много ме търси и се стряска насън ли, какво ли, та само в мен доспива. чакам 4я-кучешки, дано да се уталожат нещата.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт