Започнаха градинските неволи, но ДЕКЕМВРИЙЧЕТАТА са готови - 2

• 22 673
  • 290
  •   2
Отговори
# 75
Какъв Офф, бе Фъстъчке? Я по-добре кажи какви са тия промени в поведението на ангелчето? Сподели си, нали за това сме си тук. Hug
Шоши, честита ученичка! Поздравления за преподавателите и от мен. Нашите също не ни бутат към вратата, напротив, дори ни канят да говорим, а ние си преценяваме след колко секунди Laughing да излезем. Но определено, още от Ели ми хареса идеята детето да се заиграва първо в присъствието на родителя, докато мине адаптационния период. Успех и следавщата седмица! Peace
Смайлунке, закъсняваш драга! Нали ви писах, че тази събота и неделя дори писмо за Дядо Мраз сътворихме! Laughing Само че подаръците започнаха да се "преосмислят" нещо... newsm78 hahaha Идеята ти обаче е перфектна, ще взема и аз да се разтършувам за нещо гениално, но не знам кои деца ще поканя. Пък ако е принцеско парти, с тия само мъжки приятелчета... Joy
Днес дадохме първата проба. Стискайте палци, моля ви! Praynig Имам усещането /пусто да остане! #Cussing out/, че няма да сме ги изчистили навлеците.... Утре - второ, в петък - трети опит. Резултати очакваме най-рано в понеделник. Rolling Eyes

# 76
ти па Нели
и аз обмислям на Виктор рождения ден
тази година, мисля да го празнувам на 22-ри декември, събота е
от тук си отправям поканата и аз - който иска да празнуваме заедно......
относно Принцесата - Нели майка ми, едно време нямаше никакви екстри и аз трябваше да съм принцеса на някакво тържество - та от една бяла рокла, направихме принцеса - украсихме я ( майка ми шие добре) дори и корона направихме. но при избора, който имаш сега, това едва ли ще те заинтересвуа
а иначе - да,  и шаферски рокли се дават под наем Peace

# 77
  • София
Нелка, да - права си за принцесите Simple Smile А и ние нещо с Райчето говорихме по тоя въпрос... Евентуално и Криси ако иска. Ама аз засега само съм на етап обмисляне.
Виждала съм да се продават принцески рокли в Бонжур на Славейков. На втория етаж - при играчките. Розови.

Люска, успех!

Фастъче, кажи за промените. И на мен ми е интересно. Може да дадем някой акъл (ако искаш Wink )

# 78
аз съм за Peace
22 или 23 - когато кажете, имам само един проблем, оргомен - Феите ми е изключително далеко, ама има време, ще го мислим

# 79
и от сега имам следното предложение
миналата година принципно всички бяхме заедно на рожденните дни на децата, а купуването на подарък за всяко едно си беше същинско предизвикателство за мен
таз година поне в това отношеие предлагам нещо по организирано.........какво ще кажете

# 80
МОООЛЯЯЯ МОООЛЯЯЯ На 23-ти сутринта е рождения ден на Дара!

За организацията за подарък съм съгласна - това го говорихме и на маминската среща.

Ей тия ненормалници ми поискаха 350 лв. за парти "Красавицата и звяра":
http://www.partyhouse-bg.com/html/childrenbirthm.html
И то без костюмите за децата!

Shocked Twisted Evil Shocked Twisted Evil

Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 13:40 от Смайли

# 81
  • у дома
ох, притеснихте ме с тез РД партита - аз още не съм стигнала до там даже в мислите си.
Я споделете за непосветените, какво сте решили за подаръците на маминската среща?   newsm78

Преди малко се засякох с Ася по пътя за кухнята.
Асе, много ми беше приятно да се видим, но истината е, че май аз те задържах.   Mr. Green Много дърдоря, за което извинявай,  Praynig просто съм такава...   Blush  Embarassed  Rolling Eyes btw думичката за която не можах да се сетя е 'амортизация'.  Wink

# 82
говорихме си, че не е по силите на никой именно декември месец да отдели пари за свестен подарък при положение, че е канен на поне 5 рождени дни...
затова решихме да събираме пари и да се купи голям и хубав подарък от всички гости.
капиш?

# 83
  • 42.016399,23.101179
Здравейте и от мен.
Аз тази седмица не стачкувам защото Вики ми е болничка и е на антибиотик. В събота през ноща ни изкара акъла, като направи някакви задушаващи пристъпи с много силна лаеща кашлица. Педито каза че е ларингит, още не сме овладели положението но поне температура няма вече.
Yanche в нашето училище преподавателите по математика и литература си предават уроците на 12 клас, за да успеят да ги подготвят за изпитите, а иначе се водят в стачка. Няма да позволят да има нулева година, мисля че никой няма да го допусне, но още не се знае как ще се наваксва материала.
fastuche какви промени наистина са настъпили в поведението на Катето, и на мен ми е любопитно. newsm78
Смайли и аз в последно време се замислям къде и как да празнуваме рождения ден на Вики. Вие в София поне имате избор. А при нас лошото е че тази година 17 се пада в понеделник.

# 84
А хубавото е, че в понеделник ще си има парти в детската градина  Wink

А в Благоевград направо се излагат! Как може в толкова голям град да няма НИТО един детски клуб и изобщо /почти/ никакви забавления за децата.
Затова и не ни чакайте на гости скоро  Laughing Особено в тоя студ и особено както няма парно там  Close

Миличката Вики. Гадна болест! С какво се лекувате?

# 85
здравейте, радвам се, че има активизиране в темата, ама аз ще се включа довечера, надявам се, по-пространно!

Шоши, да, постепенното тръгване на градина е най-добро, особено щом в началото и ти си там, най-вече за да видиш кое как е.

Ние днес пак бяхме контролно при унг - последно май не се говори за махане на сливици, но това, по което са единодушни и педиатърът, и унг - да не се ходи на градина... хммм...

лек ден!

за РД - и аз съм ЗА общите подаръци и за идеята въобще... нали за събото-недели мислим със сигурност?

# 86
  • София
Фастъче, много ми беше приятно да се видим. Наистина бързах за да се видя с госпожата на Калоян. Много готина мадама е, ще стачкува, но и ще си предава на децата, защото изпускат много материал. Ще си стачкува самостоятелно обаче, нещо е нервирана на синдикалистите. Какво става... неразбирам newsm78. Дано да си остане да преподава, много е взискателна, с голям респект, с една дума харесвам я. На миналогодишните олимпиади по български и математика от 18 деца в класа, 3/4 се бяха класирали, половината бяха с  много висок брой точки, а мойто с максимален  bowuu. А училището не е елитно, най-обикновено основно е. От така наречените "елитни" имаше по 1-2 деца класирани. Пак ще се повторя - харесвам я.

Вие вече на тема Рождени дни - не съм мислила още.

# 87
аз предлагам следното, обмислете го

събираме пари, решаваме по колко, и правим една обща среща, на която ги даваме на всяко дете, а на рождените дни - с цветя за мама. защото всяка от нас има и други гости, те носят подаръци на дечурлята и няма да им е рождения ден баш без подаръци.
или не е добра идея......
или да съберем пари, купуват се за всяко дете по един подарък и се носят от някой от нас на рождения ден newsm78

# 88
  • у дома
за промяната в поведението на Катето.. малко ми е сложно да обясня, но ще опитам.

След приема на 2рата доза Пулсатилла дадена абсолютно погрешно както разбрахме в последствие, наблюдавам следните промени:
Най-общо казано са в 2 направления
1) нещо като връщане в бебешкия период - аз си го обяснявам като ефект на пулсатилата, просто съвпада по време на приема на лекарството
2) силна привързаност към мен - майката в случая - на моменти е направо патологично положението

В 1) проявленията са следните:
- поставя си разни неща в устата и ги смуче.
Почти никога не го е правила преди. Вярно, ще кажете - има и друго обяснение - видяла го е от някого. Да, но дори и в яслата не го е правила, там също е била сред деца!!
- ако не я подсетя да използва думи, инстинктивно сочи към обекта на вниманието й в момента и казва само ъ-ъ-ъ.
Само до миналата седмица, обясняваше и правеше изречения в подобни ситуации.
Сега много често трябва аз да й напомням да говори, че може да говори вече  #Crazy
- реве - за щяло и нещяло; много често и дълго време - докато не заспи или докато не се напишка;
Никога досега не сме имали толкова силно изразен проблем с плача й..
- отказва да ходи, постоянно иска да я носят

В 2) проявленията са следните:
- почти постоянно ми виси на крачола. ако се отделя за секунда само, рееееееев
- няколко пъти през нощтта се събужда и ме проверява с ръчичка дали съм до нея или ме държи за ръката
- стана ли от леглото, моментално скача и ревва
- не дава друг да я носи - само "мама"  Tired ако се сменим с тати - дърпа се като заклана и реееев

Всички тези 'симптоми' са ви познати под една или друга форма като "кризата на 2рата година иил бебешки пубертет". Прави сте, може и от това да е. Но преди пулсатилата се търпеше..
Отчитам обаче някаква рязка ескалация на изброените по-горе, точно след 2рия и 3тия прием на пулсатилата.
Това което се чудя в момента е:
- обратимо ли е състоянието?
- пак с хомеопатия предполагам?
- пак при Чамурлийска ще оправяме тази каша, понеже тя познава най-добре детето.
- след това ще опитаме и друг хомеопат, но както казва Александър - новият хомеопат няма да може да разбере точната картина при кашата коята е забъркана в момента Sad

уф.. много дълго излезе.. чакам коментарите ви ..
За тези които още не са пробвали един съвет: МНОГО ВНИМАВАЙТЕ И НЕ ДАВАЙТЕ НА СВОЯ ГЛАВА ХОМЕОПАТИЯ! И СЛЕД КАТО ДАДЕТЕ НАБЛЮДАВАЙТЕ ДЕТЕТО НЕ САМО ЗА ФИЗИЧЕСКО ПОДОБРЕНИЕ, А И ЕМОЦИОНАЛНОТО МУ СЪСТОЯНИЕ, СЪН И Т.Н. Всяко отклонение в поведението е важно!

Не е вярно твърдението за хомеопатията, че ако не помогне поне няма да навреди ...

# 89
  • на езерото
   fastuche, всичко което пишеш за Катето в пъна сила важи и за Никол Thinking особено за смученето на разни предмети, при наличие че тя никога не е смукала биберон ooooh!
  Забелязах тази промяна като дойдохме тук и споделих със съпруга ми и майка ми, те и двамата ме обявиха за  Crazy.При нас смятам , че е от промяната и аз не знам и на мен ми е супер странно, ще следа  с интерес изхода от тази ситуация при вас  Peace
  asa , браво на твоето момченце Hug вероятно много се гордееш с него Peace
 Шоши, честита ти ученичка  bouquet, дано е така и за напред .
 Относно западните градини , хм... на особено мнение съм, може аз да съм много мъхната не знам, но мисля че навсякъде има и добро и лошо и зависи от много неща, кое смятаме за едното и за другото.Смятам че и в БГ си има страхотни ДГ, като тази на Дара (то разказите на Смайли съм силно впечатлена) и такава като нашата супер странна и супер неясно за мен с какво ги занимават тези деца и защо непрекъснато боледува специално моето, защо винаги е със гол кръст и смъкнати панталони (при наличието че са две госпожи) Thinking
  За рожденият и ден още нищо не съм решила, трябва да помисля сериозно.За сега съм решила какъв да бъде подаръка: мисля да и вземем колело.
 Целувки от нас!

Общи условия

Активация на акаунт