Започнаха градинските неволи, но ДЕКЕМВРИЙЧЕТАТА са готови - 2

• 22 602
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Лелеее, Фъстъчке, недей така, миличка!  Hug Hug Hug Това, което виждам.... не знам дали си обективна, разбираш ли... Беше голяма дилема дали да се обърнеш към хомеопатията и голям отпор от страна на съпруга ти също. Може би това ти действа сега - страхуваш се, усещаш отговорността от т.нар."провал" изцяло върху твоите плещи, самообвиняваш се /сигурна съм!/, а както знаем - на страха очите са големи. Милата, успокой се, не изпадай в паника, ще му мине на детето - абсолютно детски пубертет си е, само че прибави и една изплашена майка към това. Детенцето те усеща, мила, затова се е залепило за теб. Спокойно, моля те, ще се оправите, сигурна съм. Hug Hug Hug

# 91
  • София
Кхм. Добър ден. Нашият рожден ден съм го запазила да е в Ментов носорог. На 29 ще си е, че е събота и без това.
Диди, спокойно. Веси е така откакто тръгна на детска, пък тогава хомеопатия не съм давала Simple Smile Ще се оправи Катето, сигурна съм.
Нело, твойто дете раздава правосъдие в детската. Оня ден Румен я взимаше и се качи горе. Радосвета (естествено) го изгони надолу да чака Дара да слезе. И пътьом едно дете нещо се зарадва на Румен. Последва засилка и крясък "Нееее, това си е моя татии". Много се смях с нея Simple Smile

# 92
  • у дома
Пинка, при вас сигурно е от промяната, поне така ми звучи. Нали и Марти спрял да си гризе ноктите докато Монка бяха във Франция.
А това което пишеш за градината ви , по-точно това че не се грижат даже физически добре за детето...
Защо не опитате със смяна на градината?? Обвързани ли сте със това ОДЗ (не знам как се вика у Френско  Mr. Green) ?
Аз бих опитала смяна.

Люска, така звуча отстрани, нали? Като истерясала майка, не издържаща вече на кризите на 2 годишното си зверче- пубертет4е. И сега хомеопатията ми била виновна.  Mr. Green
Всъщност, беше така миналата седмица - вече съм успокоила топката и гледам без емоции на ситуацията.

Аз обаче си познавам детето и ми се струва че нещо не е наред.  Дали ще отмине ефектът от самосебе си- не знам. Чам освен хомеопат е и клиничен психолог - искам да я чуя какво ще каже като специалист..

# 93
  • на езерото
   fastuche, честно да си призная аз съм се замисляла за промяна,:thinking:ако започна работа смятаме да опитаме със частно училище.Тук промяната на училището е тежка процедура(ще изям земята ако си заслужава да я направя но това е друг въпрос), трябва молба до кмета с обяснения.Ако евентуално се съгласят на промяна трябва да посочиш кое е другото училище и да вземеш съгласие от директоркара му.Тук кое училище да посещава детето се определя от общината, която чисто и просто ги разпределя по райони.
  Аз лично не съм много сигурна какво искам, от една страна гледам че ходи и не плаче, даже с радост бих казала Rolling Eyes, от друга като се върне понякога се изпуска за разни неща като това че я карат да пише с дясната ръка, че децата я тормозели и я карали дълго да лежи на пода Shocked(понякога не знам дали да и вярвам Embarassed)Просто не съм сигурна,не искам да излезе че съм някаква кикимора дето се превзема EmbarassedСъпруга ми твърди, че съм като квачка над нея и това което се случва в училище е час от това което я кара да порасне, и аз не знам Tired

# 94
  • у дома
Пинка, какво казва учителката?
Ако я тормози някой, това е много зле за психиката на детето - казвала ми го е приятелка, чиято дъщеричка е вече голяма, но са имали такъв проблем в началото.
Ако разказите й са истина, това че не плаче, значи че се примирява или че е свикнала вече и го счита за нещо нормално като отношение към нея.
И в 2та случая не е добре положението. А мъжо ти да извинява, но някои неща са просто извън нормата - поне така звучиш в разказите си.  Детето трябва да расте щастливо и спокойно в нормална обстановка. Тук ако има проблем, значи госпожите ви не са в час или приемат Ники като онова там българче някакво от периферията на ЕС.
А сестра ми от дълго лежане на пода, макар и по друг повод - да си учи уроците, накрая получи тежка пневмония.   Sick

# 95
Ей, Фъстъчке, нищо подобно не съм искала да кажа. Wink Не е заради кризата на детето, на притесненията ти покрай хомеопатията го отдавам. Но си имам един принцип - майката знае най-добре какво става с детето й! Peace Аз за какво се псувам относно моето усещане за бактериите. Confused
Пинка, довери се на себе си. Hug Написаното по-горе важи и за теб. Прави нещата, както ти смяташ за добре. Това дете носи твоите гени и качества - значи, каквото на теб не ти харесва, със сигурност и на него не му харесва. Wink За лягането на пода - може и да не е прилагано спрямо нея, но Е прилагано спрямо някого. Освен ако не го е видяла в някое филмче, има ли такава вероятност newsm78

# 96
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Нели карнавални костюми съм виждала в Хиполенд. В Джъмбо също би трябвало да има, но не вярвам да отворим преди края на ноември.
И аз съм се замислила за рождение ден на Габи

# 97
Нела,няма да ти се смея,защото преди 2 седмици и аз капарирах детски център,макар че осъзнавам,че до тогава и бомба може да падне,а и свекър ми хич не е добре...Ама предпочитам да ми изгори капарото/в краен случай/ ,отколкото да оставя детето си без РД!

# 98
Пинка съпруга ти е прав.........но само до половината изречение. да, училището оформя до голяма степен бъдещата личност, но не и лежането по пода........можеш ли да поговориш с учителите, кажи им притесненията си, и не на последно място прецени, до сега детето ти смотвало ли те е така. Ако не е, защо ще му е сега да започне Rolling Eyes

# 99
Здравейте дружина, драго ми е да ви "видя",

Таз пуста стачка ми се струва, че се изроди. Играе някой под масата, но синдикати ли са, предизборни щабове ли са, не знам.... само дето децата ще изядат дървото. А и учителите малко идеалисти го раздават.

Фъстъче, кой прецени, че 2-рата доза Пулсатила е била толкова решаваща...не знам де ти си знаеш. Отстрани малко пре-емоционално ми се струва да си го видяла това преобразяване, особено както казва Люси , когато са втренчили очи вскички в теб , че си водила детето на "шаманка". Такива моменти имаме с Боби и ние, а и вие щом сте били болни...може би си се притеснила повече. Обаждахте ли се на Чамурлийска, тя какво каза?"Не е вярно твърдението за хомеопатията, че ако не помогне поне няма да навреди "... - абсолютно съм съглана

Такаааа темата рожденни дни...Янче каза , че ще напише протокол от срещата:)
Както каза Нели, обсъдихме, че за ходенето през ден на рожден ден и за организирането на рожден ден на своето дете в един месец е нужна финансова
еквилибристика. Събирането на парички от групата на "форумките" и подаряването на общ подарък е чудесна идея. Аз допълвам дори, че може да си казваме какъв да бъде този подарък. Нещо , което детето няма и майката иска вече да има Mr. Green
Друг момент са общите рожденни дни /смигвам към Крис и Янче/ Mr. Green. Ходенето на такива също не е лесно - 2 подаръка...а групата е същата, така че може половината форумска група да купи на едното дете , другата половина на другото. Просто разсъждавам..

Исках и друго да пиша , но забравих....

а , да имам кредитна карта вече. Искам да ви кажа , че е много, ама много опасно да имаш кредитна карат и интернет....
Пазаруването става много лесно, бързо и безвъзвратно за парите ти #Crazy

Хайде, лека нощ. Целувки.

# 100
  • София
а , да имам кредитна карта вече. Искам да ви кажа , че е много, ама много опасно да имаш кредитна карат и интернет....
Пазаруването става много лесно, бързо и безвъзвратно за парите ти #Crazy

Имено по тази причина продължавам да си ползвам единствено и само ДЕБИТНА Simple Smile

Фастъче, аз мисля че не преувеличаваш, а е напълно възможно да има някаква такава реакция. Най-добре наистина в случая е да се обадиш на Чамурлийска и да се видите при възможност.
Относно
Цитат
след това ще опитаме и друг хомеопат, но както казва Александър - новият хомеопат няма да може да разбере точната картина при кашата коята е забъркана в момента
Може би след като се възвърне баланса и Катето и ти се чуствате по-добре, тогава да се обърнете към друг...

При Мая има "ново двайсе" - някой й е напълнил главата с Баба Яга и колко е страшна. В резултат на което се събуди с писъци към 11:30 и ме помоли да изгоня баба Ягата, която се е загнездила на тавана и иска да я изяде... После беше на прозореца и т.н... Милата Мая беше се завила с чаршафа през глава... Утре мисля да попитам в яслата дали знаят нещо по въпроса...

# 101
И аз в този ранен час да се изкажа...
Такааа, основното задължение на майката, както виждаме, е да се тревожи .... въпреки това,
Fastuche според мен не преувеличаваш и написаното не ми звучи твърде емоционално, а нормално-емоционално за една майка  Grinning
Моето мнение е, че доказването на лекарството, което се е получило след втория и третия прием /все пак това е потенция 200!/ играе роля в промяната на поведението на Катенцето. Виждам как се променя поведението на моите деца след прием на някое лекарство и знам, че влиянието на хомеопатията не е маловажно, не е и безвредно...
Ето тук един линк за симптоматиката на Пулсатилата - http://abchomeopathy.com/r.php/Puls. У Янче е книгата за хомеопатичните типове, ако не я мързи, нека постне какво пише там за пулсатила.

Пинче, а как е Никол с езика? Разбира ли? Говори ли? Иначе смятай, че децата на този етап казват истината. Ти пита ли учителката - кой я е карал да лежи на пода и защо, колко дълго ... да не би да е някаква игра /малко вероятно, но все пак .../ За писането с дясната ръка - може просто да са й показвали учителките, без да я насилват. Аз не съм запозната с казуса, но Дара също по едно време се опитваше да рисува с лявата ръка /от незнание според мен/, но след като й показах и на няколко пъти премествах фулмастера в дясната ръка, свикна и сега не посяга да пише с лявата. Та може и учителките точно това да са направили, без да са я насилвали.
Вярно е, че аз никога не съм взимала Дара разгащена и потна/мокра/мръсна. Нашите учителки доста бързо успяха да я научат да се облича/съблича сама, да си подрежда дрешките, да си оправя леглото, да си мие ръцете и устата, да ходи до тоалетната дори без детска седалка, да яде, да си обува обувките САМА. Това са умения, за които ма мен щеше да ми отнеме месеци да я науча. Мисълта ми е, че може би и вашите учителки действат по този въпрос. Нашите на няколко пъти ме помолиха да не я обгрижвам толкова в къщи, да я оставям да се оправя сама, за да затвърждава наученото.
Аз наистина съм доволна от нашата детска градина /е, има и аз за какво да мрънкам де, ама хайде .../. Днес ще имат отново куклен театър. Този път е "Красавицата и звяра" и Дара е във възторг. Всеки ден на дъската ни слагат отчет какво са правили - миналата седмица бяха залепили двете стихотворения, които са учили, вчера имаше текста на една песничка, рисунки на оцветени есенни листа, оградки от пластилин, рисунки на кълбо прежда, апликации на къщата на кученцето /сигурно нещо свързано с формите триъгълник и правоъгълник/  Grinning По "математика" са учили за деня и нощта... На същото табло виси и седмичното им меню.
Обаче има доста агресивни деца - онзи ден засякох една майка, която се оплакваше, че момиченцето й плаче насън, че Пенчо я бие, Дара също се оплаква и от Пенчо и от Спаси, вече и от Илиянчо, който я щипе. За нашето Веси, каза, че е мнооого миличка  Heart Eyes Ния пък много ревяла. Дано се нормализират отношенията им по-натам, но това до голяма степен зависи от родителите. Докато майките на Пенчо и Спаси невъзмутимо си говорят по телефоните и си пушат цигарите докато децата им малтретират всички по площадките /дори и възрастни/, няма нищо да се промени. Най-много и Дара да започне да хапе, рита, удря ...  Rolling Eyes

Мирянка, "това е мойтоооо татиии" не слиза от устата на Дара. Тя е патологично влюбена /не преувеличавам/ в баща си. Не дава никой да го докосва и той не трябва да докосва. На сватбата на Райчето хем искаше да играят хоро, но не му позволи да се хване за леличката, а само те двамата да си играят. По едно време не ни даваше да се хващаме за ръце и да се гушкаме, започваше да тропа с крака и да истеричи, това отмина и сега не е толкова тежко положението. Той е нейния принц /момък от гората също/ и понякога така и се обръща към него/ не с "тати", а с "принце мой". Оттук и ревността от бебето - крещи "не го гушкаааййй" и започва да реве. Додсън има една глава в книгата си, прочетох я на Румен, защото и той има вина за това - подклажда й пубертетските чувства и й дава повод да си мисли, че и той е влюбен в нея /не говорим за обич, а именно за влюбване/ и Чамурле действа по този проблем. Ще видим докъде ще я докараме ...

На финал - да похваля отново Тигърко - последния месец е качил кило и 100 и вече е 6100. Счупи кантара на джипката снощи. Порастнал е и с 5 см.

Много дълго стана, ама последно да питам Райчето - какво си купи и от къде с тая кредитна карта?  Grinning

# 102
  • на езерото
   Момичета, благодаря Ви Heart Eyes че имахте желанието да поговорите с мен,пишейки за нещата около Ники аз самата се успокояваме изяснявам много неща.
 Смайли, Ники не разбира езика това според мен е основният проблем.За лежането на пода ще вметна само, настина е странно но лично бях свидетел и вината ми е че си замълчах.Викнахме  да я прибера от училище защото не се е чувствала добре, когато отидох тя лежеше в краката на децата (те имат пейка пред дъската във формата на полумесец и всичките бяха седнали на нея), но сметнах че лежи защото и е лошо.Ще разпитам учителките когато се върне отново на училище (това ще стане ноември защото децата излизат ваканция от 27октомври до 8 ноември ).Вероятно е разгащена защото ги учат да се оправят сами, от известно време я наблюдавам , че сутрин или следобед като стане от сън си отваря гардероба взима си дрехи и се облича сама, което много ме кара да се радвам.Може би проблемите са повече в моята глава Embarassedотколкото реални, аз не желаех да идвам и живея тук и моята адаптация е доста болезнена (сигурно ме мислите за много луда Crazy)смятам , че по някакъв начин детето усеща и отреагира на тези мой емоции.
  Още веднъж много Ви благодаря и извинете , че Ви занимавах с мой те проблеми Heart Eyes Embarassed
  Райка, идеята ти за рождените дни на малцовците е страхотна Peace, много е хубаво, че може да се организира те така.Ние все още си нямаме приятелчета тук Confused, но се надявам по натам да си намерим, поне тук има доста дечица.Почти няма мама с едно дете, или по две или по три, някой път и по повече Mr. Green

# 103
Хайде стига сте се извинявали де!!!
Ако не ми беше приятно да чета за вашите деца, нямаше да влизам тук много отдавна! Ако не ви беше приятно да четете за моите деца - също!
Пинка, не си луда, не си перко треперков, не си изкуфяла, не си ... не помня вече как още се наричаш сама.
Нали за това сме тук - да си мрънкаме, да ревем, да се притесняваме, да се радваме, да се смеем заедно!
Гушка от мен!  Hug

# 104
Добро утро на всички! Hug
Пинче, в най-скоро време ще ти се накарам здраво, да знаеш. Какви са тия самоосъдителни оценки? Малко по-смело я карай, и тук, и в детската, и навсякъде. Такова добро дете си, а се криеш. Я се покажи на света, моля ти се! Една здрава прегръдка и от мен получаваш. Всичко, което чувстваш, е естествено, мила. Ако можем да помагаме - аз лично съм насреща! Hug
Смайлинко, така, така, който ходи на детска - учи! Браво на Дарето, браво и на детската! Simple Smile За калпазаните... какво да ти кажа. Дилка беше казала за двама в яслата, в детската в началото нямаше. После започна да изтърва по някое име, но не е постоянно. Оплака се от един Косьо, който я стискал. Показа ми как - ами просто я прегръща момчето, но явно малко по-мъжки. Laughing А коментара ти за майките на такива побойничета...ох, ами да ви се оплача пък. Освен в нашата, рядко оставам по-дълго в друга тема. Рядко, радко - 5,6 пъти ми се се случвало. Днес заключиха поредната тема, в която съм пописала повече - 4-та или 5-та поред. Laughing Егати късмета. Направо ме е страх вече и за нашата си. Mr. Green А онази, заключената, беше точно за възпитанието на децата и беше страшно интересна, поне за мен. Едно ми стана ясно - оправия няма. Докато има такива родители, ще има и такива деца... Tired
Раичка, моля те ни осветли за опасностите, че аз и кредитна, и интернет ползвам. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт