Започнаха градинските неволи, но ДЕКЕМВРИЙЧЕТАТА са готови - 2

• 22 603
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • София
А здравейте. Аз да ви кажа, също вчера бях свидетел на "приятелско" отношение към Веси от страна на Деян. Така я цапна, хем аз бях там. Ама не си замълчах. Има и друг проблем, обаче. Нашите деца са най-малките в групата, което неминуемо води до някои негативи - по-големите се разпореждат, на по-големите се дава да правят да речем нещо от пластелин първи, по-малките само гледат, пък после ако остане време и те правят...абе, нещата ще се уталожат според мен едва във втора група. Веси продължава да реве сутрин, сега само при Радосвета. Не знам защо...навик ли стана, какво...Иначе вечно ми обясняват как не трябвало да и обещавам, че ще и купя подарък. Аз пък имам други разбирания, твърда съм относно тях и смятам, че детето не трябва да получава подарък само на празник. Да, може да е едно шоколадово яйце, но почти всеки ден получава нещо от мен. Или от баща си съответно. Е, за толкова време нито веднъж не ме е попитала защо нямам подарък или нещо такова. Напротив, ако има подарък му се радва искрено, ако няма - не и пука.
Нелка, костюми на принцеси има много в e-bay. Ако искаш разгледай и ще поръчаме ако нещо ти хареса.
Райка, подозирам, че и ти пазаруваш от там Wink
Аз не знам дали съм ви казвала, че Веси си играе само с коли и камиони, самолети и т.н. Всичко момичешко и е много чуждо и безинтересно поне засега. Тя е луд фен на филма "Колите" и тъй като тук почти няма играчки от филма, e-bay ме спаси. Какви ли не играчки има от този филм. Поръчала съм и разни неща и събирам за Коледа и р.д.
Толкова от мен засега.

# 106
А такааааа ... Деян ли казваш е праснал Веси???
Тук се оформя много страшна интрига, в група "Хензел и Гретел", дами и господа. Става много страшно!
Преди малко ми звъня Радосвета Георгиева /една от учителките/. Възникнал сериозен проблем в групата. Свикваме извънредна родителска среща. Проблема се казва "Пенчо". Бащата на Деян иска да раздава правосъдие и да предприеме мерки за изключването на Пенчо от градината. Причината е, че снощи неговия син се върнал с одрано чело и казал, че Пенчо го е наранил. Въпросния баща яко е яхнал метлата, заплашвал с институции и прочие. Запозната е и шефката. Сега написах обявата за родителската среща.
Много агресия, много нещо ... ще се изпокараме в понеделник, ясно е ... още от сега се подготвям психически за срещата ...
Към Радосвета имам много забележки ... не е тя тази, която ще ми прави забележка, че всяка вечер нося храна за Дара /ябълки, моркови и кифлички/ или пък ще обещавам подаръци. Всяка вечер става истерия при взимането на децата, защото те ни виждат, че сме долу, инстинктивно се затичват към нас за прегръдка, а тя ги дърпа навътре. И не само - вчера след като доведе долу Дара за ръчичка, не я пусна докато Дара не кажела 'здравей' на мама. Представяте си аз, клекнала и разтворила ръце за прегръдка, Дара, дърпаща се от ръката на учителката, за да ме гушне и как Радосвета се е запънала от другата страна да каже Дара 'здравей'. Детето естествено се разплака. Също чух как заплашва децата, че мама няма да дойде ако не си изядат закуската  Twisted Evil Още един случай - вчера й казах, че Дара знае буквите и може да я препитва от време на време. Явно е прозвучало като хвалба от моя страна, защото тя безцеремонно ми каза, че буквите се учат в 4-та група и че Дара можела да знае буквите ама не знаела основни неща, които другите деца знаели. Попитах какво, а отговора беше, че Дара била много хаотична и не седяла на столчето като другите деца когато имали занимание. А кой е казал, че трябва да седят мирно докато пеят??? Обясних й, че Дара ходи дълго на музикални уроци където децата имат пълна свобода да правят каквото си пожелаят по време на урока и може би от там й е непривично да стои на едно място ... не задълбочих разговора ... друг път. Обаче ми е /не/малко обидно, че досега нито една рисунка на Дара не е изложена на таблото, а висят имената на все едни и същи деца. Чудя се дали не е тенденциозно отношение някакво или си е моя болна амбиция ... по-скоро второто  Mr. Green

Благодаря за предложението за и-бей! Ще се възползвам  Heart Eyes

# 107
  • София
Хъх. Ново двайсет. Интрига в групата Simple Smile Сега ще разгледам в e-bay, че съвсем скоро ги гледах тези рокли и ще ти пратя линк. Дай скайп или кю, че така само ще спамим. Тамън да ми разкажеш клюките Simple Smile
За рисунките - нали това ти казвам. Все по-големите деца рисуват, правят пластелинови неща и т.н. Малките гледат как става...и после уж правели, ама не е сигурно.

# 108
icq - 170735620 или skype - smiley2312
 Laughing
да не ни четат всички сеира  Sunglasses

# 109
Олилеее, егаси сеира! Laughing Аре бе, и вий сте хора, и ваш`та градина има издънки? - нечувано и невиждано! Яяяя, пишете си тука, че да си дигаме самочувствуването малко! Joy Сладурки! Hug
Сега сериозно. Аз ви предлагам /само Wink/ , тъй или иначе ще става въргала, споделете и за тая Радосвета нещичко. То култура, то възпитание - чудесно, ама да държи детето и да не го пуска при майка му заради едното "здравей".... жив тероризъм, братче. Егати изкривената женщина! Sick Пък как си се сдържала....  Rage
Аз имам една добра и една неквалифицирана още новина. Всъщност става въпрос за едно и също нещо. От поликлиниката са обещали да придвижат бързо изследванията, за да може кукличка да тръгне на градина от понеделник. Да де, ама дали ще може да тръгне... Tired

# 110
  • София
Значи не само моя Виктор реве, а и Веси. Да се поуспокоя малко. След едномесечно ходене реването пак се поднови. Явно му е трудно ранното ставане, в 8 сутринта си е още тъмно. И като се почне искам това, онова, днес реши, че иска баба си, която не живее у нас, искал почивка, обичал Коко, той защо ходи на училище и т.н. Е, заведох го на градина в крайна сметка, там едни сълзи рони, целувки по сто пъти, между другото много сладко се целува Heart Eyes, влиза, а аз отвън се друсам. Видя ме бившата госпожа на Калоян там, иска жената да ме успокои, обаче... Ще ме унищожи това дете. Сутрин съм разбита направо. Тъпия лишей на окото не ми минава, ходих на лекар, мажа с Лоринден, изчезне, и пак се появява. Напипах една тема във форумите, не съм я прочела цялата, не мога и много да я разбера, но е интересна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=217782.0. Малко стряскащо започва, нататък докъдето съм стигнала става интересно.

Рисунките при нас не ги закачат на таблото, а стоят на куп, точно под него има един радиатор, и те отгоре. Всеки си търси произведението на отрочето по име. Хубавото при нас е, че повечето деца са родени през втората половина на годината. Почти всяка седмица има рожден ден, миналата два.

Смайли и Елексир, на родителската не на нож. Дете много трудно се изключва, да не кажа, че почти е невъзможно. Това е, агресията е навсякъде, ако знаете по училищата какво е. Децата обаче за жестоки, те просто игнорират. Агресора остава сам. Родителите са длъжни да му помогнат иначе жалко за детето. В един момент то става жертва.

Смайлито, занеси кафенце и почерпка на даскалиците, следващия път и на Дара рисунката ще е на таблото. Требе да ги ухажваш Laughing

# 111
понякога се радвам, че не взимам и не водя Виктор на детска градина......защото Нели ако някой ми каже така за Виктор, нали знаеш че търпението не е мое качество.....както и да е, нямам да подклаждам огъня, но с риск да ми се обидите, имам гадното чувство, че таз градина, за която толкова драпахте, не е цвете за мирисане....
Виктор е 7 месеца вече на детска, или ми е много послушно детето, или учителките в Нови Искър наистина добре се държат с децата. Факт е, че имат по - малко занимания от вашите, но имат музика, рисуване ( всички картини се складират у нас ), децата се учат много добре на важни хигиеени и поведенчески навеици, явно без да ги стресират, защото Виктор щеше да ми каже. Казва, че Госпожата му се кара само като се гонят с децата, но и аз бих им се карала....не за друго, за защото изпотят ли си, ще ги преоблече веднъж, ама ако продължат да тичат - с какво ще ги преоблече....щото иначе варианта е да седят потни....
Какво друго да споделя..........няма повече да споделям, щото да не ме чуе Дявола и утре да яхна и аз метлата.

А Нели относно т.нар. ти болни амбиции не си права. Абсолютно погрешно е, да се слагат снимки само на определни деца. Не заради родителите, а защото така децата не се възпитават - имам в предвид, вижте, само хубаво рисуващите ще имат картинки на таблото, само добре рецитиращите ще вземат участие в пролетния празник и тн примери. Всяко дете трябва да се научи, че щом е вложило труд и творчествто, заслужава да бъде похвалено, заслужава да се чувства специално........защото иначе много лесно ще се откаже, много лесно всичко ще му става безинтересно и безсмислено. Така че, не са ти болни амбициите, по - скоро не са ни добри педагозите

# 112
  • Sofia
Леле какви драми,какво нещо! Laughing Така е като има Госпожи дето не стачкуват,а ходят на работа Mr. Green Нашта стачка продължава и вече съм на ръба на нервна криза Crazy
За рождените дни и аз се замислям,но още не съм предприела нищо.За принцесите,ако нещо не е с принцеси,то не е за нас Mr. Green Днес последно ходихме да издирваме чорапи с принцеси,след обед за чорапогащници ме е подюрила да ходиме.На принцеси задължително Wink
От Ибея и аз поръчах принцески истории,там има доста неща.
Раичка,за кредитните карти какво да кажа.Много е хубаво да ги имаш повечко от една,за да не се притесняваш,че ще я изпразниш Mr. Green

# 113
  • у дома
Здравейте,

пак ме засърбяха ръчичките от вашите постове..

Асе, ГНМто още онзи ден я уцелих  Twisted Evil, че ми пострада работният ден даже..  Peace направо съм като гръмната, вече имахме 2 скандала по темата с ЛСто  Mr. Green той не вярва нито в хомеопатията, нито в подобни алтернативни методи, освен (само)внушението  Wink

За Пулсатилата и ефектите й, коментарите ви са точно такива каквито ги очаквах - за тези които още не сте яко зарибени, моите наблюдения са ви прозвучали като прекалено емоционални, както и реално си звучи като го слушаш отстрани.
Янче и Смайли - и вие регирахте точно както очаквах, с разбиране за природата и възможното действие на хомеопатичното лекарство, за което благодаря, точно така си го представях bouquet , значи сверих си часовника . Чакам ЛСто да звънне на Чам за следващата ни среща.
Нели, Мирянче, може ли да помоля да обсъждате интригите на Хензел и гретел тук, плийз?  newsm78  Praynig  Praynig  Praynig  Praynig  Praynig Много ми е интересно какво се случва и какви са пътищата на разрешаване на този конфликт.
За Радосвета - Нели, Мирянче напълно подкрепям забележките ви!  Peace И мисля че трябва да издигнете глас тази мадама да си коригира подхода или да си ходи .. Вие си знаете как да го направите.

Катето е днес за 2 ден на градина. И при нас започва адаптационния период.
Тази сутрин ревахме яко!! Трябваше да я издърпат насила  в стаята, докато тя се дърпаше обратно към мен  Sad Така че Асе, и ние вече се присъединяваме към групичката ревящи адаптиращи се..

Снощи си поговорих едната им учителка за СТАЧКАТА. каза че никак не били доволни. Една по една започват да се връщат на работа. Не са доволни от СИНДИКАТИТЕ, които страшно много са протакали цялата работа и нищо не са свършили. А всъщност учителите са искали да работят, не да висят цял месец по улиците. Май наистина са политизирали протеста им в крайна сметка, чии интереси се обслужват тук не ми е ясно..

А Нели относно т.нар. ти болни амбиции не си права. Абсолютно погрешно е, да се слагат снимки само на определни деца. Не заради родителите, а защото така децата не се възпитават - имам в предвид, вижте, само хубаво рисуващите ще имат картинки на таблото, само добре рецитиращите ще вземат участие в пролетния празник и тн примери. Всяко дете трябва да се научи, че щом е вложило труд и творчествто, заслужава да бъде похвалено, заслужава да се чувства специално........защото иначе много лесно ще се откаже, много лесно всичко ще му става безинтересно и безсмислено. Така че, не са ти болни амбициите, по - скоро не са ни добри педагозите

Криси, абсолютно съм съгласна с теб !! Подкрепям с 2 ръце   bouquet  Peace  Peace

# 114
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета забравих да ви се похваля. Вчера цял ден обикалях по болници. Първо закарах мъжът ми в Токуда за операция, после водих Теди на кардиолог, после носих храна в Токуда.
На Теди и няма нищо. Здрава е и се развива добре. Има лек музикален шум на сърцето, който би трябвало да израсне и да няма проблеми в бъдеще. Но ме хванаха лудите в Нац.кардиологична болница. Имахме записан час в 14 часа за платен прием, а висяхме от 13,30 до 16,00 часа. По едно време щях да бия една лелка, защото дойде и веднага се насади пред вратата без да попита кой е на ред, а имаше и новородени деца на по няколко дни със сериозни диагнози, деца които чакат от сутринта за контролен преглед. Аз я избутах с кошницата и застанах пред нея. Много се дразня на някои хора, които не се съобразяват с околоните като мислят, че като има повече пари или връзки са нещо повече    #2gunfire #Cussing out

# 115
  • у дома
Desi, какво му е на Вальо?  Praynig
Супер е че Теди и е ОК. И аз знам че подобен шум се израства ..   Hug
Поздравления за доброто шофиране.. все така безаварийно.. Peace

Пинка, това което пишеш все повече ме тревожи. Определено ми се струва, че не преувеличаваш и детето не те лъже и трябва незабавно да предпиемеш мерки и теглилки. Виждам че за всичко намираш уж някакво логично обяснение, встрани от твоите опасения.   Thinking
Говори с когото трябва, изясни нещата как стоят наистина и направи каквото трябва и моля те - по-смело!!! КУРАЖ - НИЕ СМЕ С ТЕБ!  Hug  Hug  Hug
Майка си и по-добре от всеки друг чувстваш и знаеш, че детето ти заслужава добро отношение.  Peace
П.С. Прощавай, ако тонът ми е малко назидателно-наставнически, просто се тревожа за Ники ..  Hug

# 116
Деска, шумът да не те притеснява. Peace А на мъжо ти какво му е, ако искаш да споделиш?
Сега ако някой ми каже как да атачна тук един файл от компютъра ми, ще съм му много благодарна. Това по повод думите на Криска. Една книжка искам да ви дам, интересна е, аз лично не съм я дочела обаче. ЛС-то я намери от някъде и ми я даде за настолно четиво. Mr. Green Но аз на стола предимно пиша из форуми и рядко чета, тъй че .... не смогвам да я довърша. Laughing Както и да е. Там за първи път срещнах и позиция за негативите от похвалите и поощренията. Аз веднага си дадох отговор защо мойта пикличка смята, че не е необходимо да учи повече - в писането, в рисуването, виж - в танците е друга работа. hahaha

# 117
Люси къде искаш да го атачне е първия въпрос newsm78

# 118
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Атроскопия ми правиха. И аз неразбрах точно дали сега са извадили втория минискус или само парче от първия, но е зле положението. Стигнало се е до атрофия на мускулите и сега ходи с патерици. Рехабилитаторката не го пуска от облницата, а той се беше засилил утре ад е на работа.
Аз вчера само го закарах до облницата, после баща ми ме вози защото водихме и Теди.

# 119
  • у дома
Деси, минискусите не ги ли оправят с безкръвна операция?
Защо не опитате и хомеопатия?  newsm78 Макар и да звучи налудничаво..

Общи условия

Активация на акаунт