Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

• 28 028
  • 306
  •   1
Отговори
# 60
А комплектите в Пикадили са за дребни сладки - с цвете, сърце, зайче и т.н.
Да, подобни са и в Солинген, но метални. Няма ли откъде да си поръча човек красиви по-малки цветенца като тези от тортите в галерията? Признавам, много ме запалихте...
Вarabana, ето я рецетата на Сhocolate crazy cake, барабар с коментарите.

# 61
Сребърен облак  Hug бях я мяркала, но си мислех, че е много суха newsm78 Сподели после с каква глазура си я правила. Много се чудя каква да ми е основата за тортата за прощъпулника Mr. Green

# 62
Мили мами, искам де ви питам за една торта, която съм си принтирала от тук, но не помня кой е автора. Тортата е "Орехова торта с крем " Шам"", в рецептата пише една кутия маргарин. Та какъв ли грамаш се има предвид?  newsm78
Ако някой си познае рецептата или я е правил моля да ми отговори!

# 63
Корни, на "Кадемлия" има от готовите тичинки, но бяха 9 лв. за една връзка и на мен лично ми се видя много скъпо и не си купих. Не обърнах внимание колко бройки са, но повече от 20 - 30 бр. надали са били. Щяха да ми стигнат максимум за 3 торти.

# 64
Мили мами, искам де ви питам за една торта, която съм си принтирала от тук, но не помня кой е автора. Тортата е "Орехова торта с крем " Шам"", в рецептата пише една кутия маргарин. Та какъв ли грамаш се има предвид?  newsm78
Ако някой си познае рецептата или я е правил моля да ми отговори!
Да не би да е това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=173814.msg3451013#msg3451013 Thinking

# 65
Корни, много благодаря за разясненията.Според мен, за такава украса итези часове са малко.Значи аз  торта октопод с подложка я правя общо за 6 часа, разкъсано време, естествно, а ти с всичките тези заврънкулки...Майсторка си  и то призната от всички.Още веднъж поздравления за прекрасната работа и да продължаваш да ни радваш с все такива хубави произведения.
Ще се радвам да ми изпратиш линк за това прословуто бебе, а ако може и някаква снимка на бебето на Тандори(ако ти се занимава).Предварително благодаря.
А сега да ви напиша кк се вади фонданова фигурка от формичка за шоколад-преди да сложите фондана, поръсете формичката с пудра захар или по добре с нишесте.След като сложите фондана във фигурката и го оформите, забождате клечка за зъби в моделиращата маса и само изчаквате да се втвърди.После само лекичко вдигате и готово.

Поздравления и за останалите, които са правили торти през тези дни.Във всяка торта има по нещо уникално.  Hug
А относно формичките за изрязване-утре ще снимам някой от моите, нестандартни и ще ви ги покажа-събирани са повечето от детски играчки и по точно от тези от комплектите.

# 66
silrai, бебето на Тандори ще го видиш в Галерия Торти, при нейните торти.

# 67
  • София/Сливен
Корни, на "Кадемлия" има от готовите тичинки, но бяха 9 лв. за една връзка и на мен лично ми се видя много скъпо и не си купих. Не обърнах внимание колко бройки са, но повече от 20 - 30 бр. надали са били. Щяха да ми стигнат максимум за 3 торти.

Да, точно така, има и други, които не са Уилтъновски, само в прозрачна опаковка. Не си спомням цена, а и вече най-вероятно не е тази, която съм гледала. Бяха само един вид (не като моите 3 вида). ами май не можах да помогна много. Скоро пак бях тръгнала занатам, но не можах да стигна. Ще ходя, ако не вали... Ако някой иска да проверявам за нещо може да каже.

# 68
Честит рожден ден и от мен, Мимес! Да си много здрава, щастлива и обичана!
  bouquet

Корни, и от мен предполагам последен въпрос, към тази разкошна торта! Дано не съм пропуснала  и вече да си отговорила някъде, но въпроса ми е за пеперудките? Толкова нежни и ефирни са, че не приличат на истински, но пък ти така майсторски изпипваш всичко, че се чудя? newsm78
 Hug

# 69
  • на брега на Дунав
sirlai, сайта който ми даде Тандури е този: http://www.confectioneryhouse.com/, а конкретно бебчето мисля, че е това http://www.confectioneryhouse.com/product.php?productid=1103& … at=522&page=1  от ей тази тортичка: .
Но тя сподели, че доста е моделирала понеже не е успяла да извади както трябва фондана от формата, а от перфектният  резултат се вижда, че очевидно тя има доста заложби да моделира. Благодаря ти за идеята за вадене на фонданови фигурки от формичка за шоколад  Hug Hug Hug
Сладка Хапка, Меги благодаря за отговора относно тичинките. Много скъпо излизат тук наистина. Аз съжалявам, че не си поръчах повечко първия път като ми донесоха от Канада, ама ако ми се отвори пак парашута ще се възползвам, че са доста ефектни.
Emsy, тия пеперудки не са мое дело миличка. Съжалявам, ако съм подвела, но явно съм забравила да спомена, че те са си готови. Много елементарни са и сам човек може да си ги направи от истински пера и малко брокат, но не си струва да се чепкаш с тях щото тук (предполагам и при вас) по цветарските магазини ги продават в различни цветове по 50 ст. бройката, ама аз нали съм тарикат и си взех цяла кутия направо от дистрибуторите, а така  ми излизат на 20 стотинки някъде  Joy

# 70
здравейте, кулинарни вълшебници!!!
От 2 седмици надничам в темичката и се изкуших и аз да направя нещо красиво.
Искам да изкажа специалните си благодарности на М е г и  bouquet, която беше мн любезна и ми обясни тънкостите в приготвянето на тортата футболна топка. Е, мога само да си мечтая да достигна вашият опит, но се радвам от първото си подобно кулинарно творение. Няма да пускам снимки, защото има доста забележки. Още веднъж благодаря Ви!!!

# 71
Момичета,моля ви пак да помагате! PraynigСлед седмица имаме повод и искам да направя торта!Много ми се ще да я оформя като кошница с цветя-тук видях няколко и много ми допадна идеята.Та въпроса ми е може ли кошничката да се направи от марципан Варна или да ползвам маслен крем?Притеснявам се да не се изложа Embarassedзатова ви моля да ми дадете идеи.Много ми се иска да направя нещо подобно

# 72
# 73
Бъхи, аз бих оформила кошницата с маслен крем, а цветята от Марципан Варна.   Flutter

Корни, ей сега ти видях в галерията и тортите с мечето и автомобила. Нещо май съм пропускала напоследък. Много добри изпълнения!  chef
Поразгледах ти и последните снимки на съкровищата, че отдавна не ги бях гледала! Сами много е пораснал и двамата с Еми са страшно чаровни!

# 74
  • София/Сливен
Ако искаш да постигнеш този ефект на плетена кошница, ще стане с крем...
Ето няколко начина на плетене http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174536.msg3605540#msg3605540   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174536.msg3608266#msg3608266, сигурно някъде другаде има още...

Макар че не пречи да направиш такива елементи от марципан, но играчката е повече.

Общи условия

Активация на акаунт