Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

  • 27 793
  • 306
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 266
emsy,Меги благодаря! Hug  bouquetИ още един въпрос,че до сега не съм правила украса с маслен крем.Кремчето само от масло и пудра захар ли е или се слага и още нещо за да се шприцова добре? Embarassed

# 76
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Виж на 1 страница "Chocholate buttercream – невероятно вкусен (Atalanta)" - ако те устройва кафяв цвят

# 77
  • Мнения: 266
Благодаря Меги!  bouquetМного сложно ми се вижда Sadи се притеснявам,че няма да мога да се справя. EmbarassedМай ще се откажа от тази идея за торта.  Cry

# 78
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ето още един - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226928.msg5171210#msg5171210 на silrai

# 79
  • Мнения: 7 144
Бъхи, не се отказвай толкова бързо  Peace. Можеш да използваш най-обикновен меслен крем : 125 гр. масло разбиваш с 4-5 с.л. пресята пудра захар до пухкав крем. Маслото трябва да е меко, но не разтопено. Това е пропорцията, за по-голяма доза увеличаваш продуктите.

# 80
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
И аз казвам така, пробвай да видиш колко е интересно...

# 81
  • Мнения: 1 271
Бъхи и аз подкрепям Меги, да не се отказаваш.
Аз моята кошница я правих обилно намазана с шоколадов крем и с ножа сложен до самата торта, натисках леко върху крема само с острието.Ще снимам и ще ти покажа, защото май не го обясних много ясно.

# 82
  • Мнения: 505
Здравейте! Направили сте страхотни торти , пак  bouquet  bouquet
Мислех и аз да ви питам за маслен крем кой ползвате но вече сте отговорили Mr. Green
 Имам и аз да питам. Нещо май съм сгрешила, но ви еще кажете: Правих фигурки от марципан Варно , но като ги слагам на страничната част на тортата и те не се закрепят добре и падат. Вие как ги закрепяте? Изглеждат сякаш са залепени. Моля за помощ. Благодаря ви че обръщате внимание на новаци като мен в тази област и така подробно обяснявате!  bouquet

# 83
  • Мнения: 1 271
denny_k , не разбирам защо ги слагаш от страни фигурките, те се слагат върху тортата.Дай снимки да видим за какво става въпрос?

# 84
  • Мнения: 2 282
ааа, няма лошо да има и отстрани фигурки, гледах в галерията големи красоти! и аз имах чуденка как се залепват. Онзиден например като правих розички (по метода от 1ва стр), последните листа си останаха хвърковати, а розата не залепна за чаршафа.

# 85
  • Мнения: 1 271
Аха, сетих се за какво става въпрос.Значи, за да залепиш фигурка отстрани на тортата, шприцовай малко фондан или айсинг в основата на цветето или фигурката и тогава се залепва.  Simple Smile

# 86
  • Мнения: 2 282
Благодаря!

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 01:02 от Сребърен облак

# 87
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Ето два лесни варианта за шоколодов фростинг:

За декорация - 1 унция горчив шоколод, 1 ч л маргарин, 1 ч ч пудра захар, 1-2 с л гореща вода. Разтапяте шоколада, махате от огъня и добавяте захарта и 1 с л вода. Бие се да стане гладко. Добавяте по малко втората л вода, за да стане лесно за нанасяне.

Пухкав шоколадов крем - 1/2 ч ч масло, 3 унции шоколад, 3 ч ч пудра захар, ванилея, около 3 ч л мляко. Маслото и шоколада се разбиват. Добавя се захарта. Бие се и ванилията и млякото докато стане гладко.

BTW - 1 унция е 30 гр

# 88
  • Мнения: 1 116
Благодаря Меги!  bouquetМного сложно ми се вижда Sadи се притеснявам,че няма да мога да се справя. EmbarassedМай ще се откажа от тази идея за торта.  Cry

Ако не ти се занимава с маслен крем, може да направиш кошничката от фондан. Пак може да е такава плетеница, изрязват се лентички, но също е голяма играчка. За по-лесно може да направиш някаква такава кошница:

# 89
  • Мнения: 505
eто тук например виж как цветлетата са леко стърчат и са на вертикалната страна на тортата. Моите като ги направя така и клюмват или изобщо не стоят.може би фондана ми е по-мек незнам newsm78http://thumb8.webshots.net/t/59/559/7/41/41/2070741410086204048gnZUiW_th.jpg

Общи условия

Активация на акаунт