Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

  • 27 772
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 116
Покритието и цветчетата на тази торта са правени от марципан Варна. Цветчетата са лепени с маслен крем. Листенцата щръкват, като след като ги залепиш, притиснеш в средада, в началото го правех с капачка от химикал, трябва да е нещо заеблено в края, сега вече с това
 

Може да се използва и края на такива дебели куки за плетене.
На тая торта нямах време да си играя въобще, щото закъснявах за партито, та тия отгоре на тортата са само лепнати. Мъжа ми като я видя и каза "Е поне едни тичинки да беше сложила", но нямах никакво време.

Марципана за цветчетата опитай да позамесиш с още малко захар, да стане малко по-твърд, отколтото този с който покриваш тортата.

# 91
  • Мнения: 505
много благодаря! Между другото тортата е прекрасна и никакви тичинки не й трябват Hug Тия уреди ги бях виждала в едно клипче и разбрах ама не знаех че се лепят с масления крем  bouquet

# 92
  • Мнения: 3 926
Ако са добре изсъхнали може и само с капчица вода да се залепят за тортата. Аз на моята първа торта лепих облаци и само с водичка ги закрепих http://bgphoto.net/photos/8964/o633198795457010000.JPG Ей така стана.

# 93
  • Мнения: 2 160
Здравейте Hug
Аз също лепя с водичка само и не са ми падали до сега, розите с клечка за зъби ги забучвам като са отстрани:


Искам да ви питам за годността на марципана и по-точно млечния. Знам че в хладилник може няколко седмици, а повече може ли? Например месец, във фризера примерно? Понеже следващата торта може да ми е след месец Blush не ми се искаше да го хвърлям.

# 94
  • София
  • Мнения: 1 940
Tannita, очите не мога да си отлепя от твоите торти.  Embarassed Разкошни са!  bouquet

Бъхи, не съм пробвала, но си мисля че имитация на кошничка можеш да направиш от шоколадови пурички като ги режеш на малки парченца и лепиш върху масления крем първо един ред вертикално парче до парче, после хоризонтално и така редуваш нагоре.  Simple Smile

# 95
  • Мнения: 120
Tannita,професионален готвач ли си?Тортите ти са просто изумителни.Ти си творец,а произведенията ти са изкуство.Страхотни са всичките ти торти. Simple Smile
(Да можех и аз така  Embarassed )

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 13:43 от sugar_geri

# 96
  • Мнения: 407
Цитат
(Да можех и аз така   )

Не се притеснявай! Не си единствена.
Моите торти винаги се разпадат, защото сиропирам блатовете твърде много. Все не улучвам точната мяра. А и в стремежа си да сложа повечко крем, всичко ми се разтича. След това трябва да греба с лъжичка отстрани, за да придобие все пак някакъв вид.
За украсата по-добре да не споменавам. Трупам всевъзможни шоколадови, кокосови пръчици и пурички, докато заприлича на коледно дръвче.
Но пък винаги се изяжда Grinning

# 97
  • Мнения: 266
Момичета,много-много ви благодаря за страхотните идеи! Hug  bouquet

# 98
  • Мнения: 120
Sladunka medunka,дано някога и ние да можем да се похвалим с нещо красиво,като тортичките на всички тук.Успех ти желая в следващите начинания.  smile3525

# 99
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Здравейте Hug
Аз също лепя с водичка само и не са ми падали до сега, розите с клечка за зъби ги забучвам като са отстрани:


Искам да ви питам за годността на марципана и по-точно млечния. Знам че в хладилник може няколко седмици, а повече може ли? Например месец, във фризера примерно? Понеже следващата торта може да ми е след месец Blush не ми се искаше да го хвърлям.

barabana, спокойно го остави в хладилника - имам един на 3 месеца и за сега не е мръднал, но скоростно намаля, защото я мъжа ми, я сина ми от време на време си окъсват по парченце... Mr. Green

# 100
Бъхи аз не съм никакъв специалист Blush,начинаеща съм,но си мисля дали няма да ти е много по лесно да оформиш кошничката с разрязани на две фунийки за сладолед newsm78 .Някой ти е предложил и пурички,а може би и с малки вафлички ще стане можеш да си ги полееш по тъмен и по светъл шоколад.Това ми идва на ум,че го имах като идея за Димитров ден.Добре е,че тук винаги има кой да помогне.Благодаря ви момичета Hug
Имам и един може би глупавичък въпрос Embarassed Може ли да се желира глюкоза,че е прозрачна и после да се оцвети?И мога ли в една полусфера от желе да забия фунийки или ще се разпадне newsm78 ?Идеята е да забия много сладоледени фунийки ако успея да си купя и да ги напулня с крем и отгоре да сложа листенца от марципан/оле че оплетено излезе дано ме разбрахте/.А мога ли вместо блат да използвам руло както за тортата с рулата?Извинявайте за скучните въпроси,но нямам никаква идея.Благодаря предварително  bouquet

# 101
Tannita,току що ти разгледах тортите...нямам думи страхотни са!Голям майстор си... Peace

# 102
  • Мнения: 1 271
Корни, благодаря за инфото, ама, че и аз съм един заплес...

Имам един въпрос, как най-лесно може да се направи ето таз тортичка, досега не съм правила, чак такава  сложнотия, а бих искала да изненадам племенника с такава като се приберем за ваканция:



Има ли според вас нещо специфично от към инструменти тук?  newsm78

# 103
  • Мнения: 424
Здравейте,момичета!
От известно време надничам в темичката ви.Днес с любимия имаме годишнина и реших да го зарадвам с една романтична вечеря и тортичка за десерт.Това е тортата ,която успях да направя.Е,не може да се равни с вашите красоти,но е първият ми опит и много се гордея с нея.  bowuu

# 104
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 329
elektra_86, аз не виждам тортата  Confused

Общи условия

Активация на акаунт