Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

• 27 774
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
За боите на прах имах предвид,че ако им сложеш повечко вода и марципана става лепкав после.Трябва да се получи нещо като кашичка(май така го беше обяснила М_e_г_и).
Ами това е.Другите ще помагат,ако нещо не си ме разбрала мен. :ооps:

# 226
  • София/Сливен
sugar_geri, не съм правила този крем, затова не съм ти отговорила. Иначе винаги правя пандишпанови блатове - и слагам различни кремове (даже може и по-маслени, защото няма мазнина при приготвяне на блатовете); винаги са ставали хубави торти.

_Rossy_, първо да тикажа за листенцата: като ги намажеш с шоколад (по дебело, или на наколко слоя, и винаги от долната страна на истинския лист, там жилките изпъкват повече), след втвърдяване се маха истинския лист, но много внимателно, защото шоколада се разтопява от топлината на ръцете. И винаги прави повече отколкото ти трябват, защото няма начин да няма начупени после. За да не се чупят много трябва да внимаваш да не са разлива шоколад по ръбчето на листото и да отива към другата повърхност (ей това вече не знам дали го обясних както трябва).
За другото Гери ти е обяснила - ако имаш по-конкретни въпроси - давай насам - аз от вчера все акъл давам... Laughing

За боите на прах имах предвид,че ако им сложеш повечко вода и марципана става лепкав после.Трябва да се получи нещо като кашичка(май така го беше обяснила М_e_г_и).

Не е чак такъв проблем, ако лепне, се омесва с пудра захар (или с малко нишесте - но аз не съм го правила с нишесте); но все пак трябва да се внимава.

# 227
еее Благодаря за листата  Laughing многооо а за тия бои .... ясно за яйца или степче или сладкарски каквито намеря но има ли начина да не е с марципан (никога не съм правила а и не мисля че ще мога...) имали нещо друго с което да смеся боите и да станат фигурки... Благодаря много Hug

# 228
  • София/Сливен
Ще можеш - не е трудно. Иначе варианта е да купиш готов марципан, но в България май няма. Или от готовата моделираща маса - но там пък са големи разфасофки, защото я продават само на едро - кофа от 4,5 кг - 32 лв.

Сега видях, че си от Бургас - във Варна има от тази моделираща маса

# 229
Meги,а ти като майсторка кой крем мислиш,че е по-вкусен от тези трите,дори и да не си ги пробвала?А ако не можеш да прецениш,би ли ми дала рецепта за лек крем?Ако го има на 1 страница,може само името да ми дадеш,аз ще си го намеря.Благодаря предварително и извинявай за нахалството. Embarassed
smile3525

# 230
Някой може ли да ме посъветва за тези кремчета и кое да си избера от тях?

# 231
  • на брега на Дунав
Меги, аз мисля да си вземам бързосъхнеща маса другия месец ама от Варна. Мога да ти пратя, но с транпорта ще ти излезе по-скъпо, ако все пак искаш пиши ми на лични да се разберем нещо  Hug

Много благодаря, но май наистина ще излезе много, ще чакам някой от София да се навие - нали идат празници. До тогава ще пробвам разните собственоръчно направени смеси.  Hug
Няма проблем Меги, аз знам, че си вземаш от кадемлия, но все пак ти казах да знаеш за всеки случай и за този вариант.  Hug
sirlai колата е изумителна. Това е любимото филмче на племенника ми, но аз н се престраших да направя подобна кола за рожденния му ден  Embarassed, моля те сподели как направи формата. Знам, че иам много схеми в нета за коли, но искам да знам как ти си я сътворила тая красавица  Wink
Еli*, ама много ти е срамежлива снимката  Mr. Green, едва успявам да видя диното, но от това, което виждам е станал страшно сладурски. Нямаш ли някоя по-голяма снимка.   bouquet

# 232
За последен път ще попитам,за да не досаждам повече:( Embarassed ):"Някой може ли да ме посъветва за тези кремчета и кое да си избера от тях?"(от предната страничка,там ми е въпроса).
Ако в момента не сте свободни,не ми отговаряйте,но все пак-благодаря предварително.
Embarassed

# 233
Аз съм един от гостите на вашият форум "бг- мамма", и с интерес чета темата ви за тортите, глазурите, покритията и фигурките за тях...в последните четири страници обаче ми направи впечетление, че sugar_geri пише наляво и надясно, и то все коментари които смятам за излишни, защото не съм видяла да е направила една торта. Не мисля, че има нужда от толкова много коментари. Ти какво трупаш точки или опит? Когато решиш да направиш някоя торта питай, но не и за щяло и нещяло- по този начин спамиш темата на жените който сътворяват нещо хубаво- а твойте коментари дразнят. За четири  страници си пуснала толкова много коментари: ...
1.
Меги,а къде точно е тази тема от форума за детските тортички(от руския сайт)?  Embarassed
2.
М_е_г_и,тортите ви с baby*girl са просто уникални.Страшно много ми харесват.Наистина сте майсторки.Много ви се възхищавам.   smile3525  .
А тортата-гъсеничка и по-точно топчетата,които са нейното тяло имат ли крем вътре или са нещо като кексово тесто(без крем,имах предвид)?    chef
3.
М_е_ г_и,благодаря за отговора,много съм ти благодарна.    newsm20
 И още един въпрос? Embarassed ssiillvvyy попита за млечният марципан дали става за цветенца(за фигурки) и отговора беше,че стават. Аз искам да попитам дали млечният марципан става за покриване на торта(за чаршаф) или става после много твърд? Благодаря предварително.  Embarassed
4.
Млечен марципан(natalyna):

1 консерва подсладено кондензирано мляко - 397 гр, което се равнява на 200 мл - стандартни са консервите навсякъде(поне в Европа)
400г сухо мляко
1ч.л. олио
около 30 мл. вода
и пудра захар за доомесване(Ако не прибавите вода, почти няма нужда от захар, но не е много сладко)
Омесва се еластично тесто с консистенцията на пластелин, което да не лепи. Оставя се в хладилника, като преди употреба се пуска за около 2-3 секунди в МВ на най-висока степен, докато леко се размекне. Може да се доомеси ако е нужно със захар.

В тази рецепта не виждам глюкоза,а май се правше с глюкоза млечния марципан или пак бъркам нещо?Извинете ме за невежеството.
5.
М_е_г_и,wel,благодаря ви за бързите отговори.
Страхотни сте.  smile3525 smile3525 smile3525
Значи и аз скоро ще го пробвам млечния марципан и ше си покрия торта с него,след като си стои мек и после.
А някой май беше казвал,че става много твърд после и не може да се яде(ако не бъркам)?Това за млечния марципан ли се отнася,защото няма да покривам с него,ако е вярно?
6.
Благодаря,М_е_г_и.Спирам с въпросите за сега,за да не досаждам повече. Извинявам се,за нахалството.  Embarassed
7.
Moмичета,намерих нещо,което мисля,че много добре показва как се правят малки човечета.В случая са феички,но мисля,че ще станат и за бебета или малки човечета.Лицата са със специална форма,но с малко повече търпение мисля,че ще го докараме и без формичка.Дано да ви хареса. Embarassed
http://cakecentral.com/article62-How-To-Make-a-Fondant-Fairy.html
8.
Благодаря на всички,които се отзовахте на въпроса ми за млечния марципан.Вече реших-ще направя "тората с рула на Лео" и ще я покрия с млечния марципан(все ще измисля нещо,дано поне малко да прилича на вашите красоти).Още веднъж-благодаря на всички ви.Без вас никога нямаше да имам смелост да се захвана с някакви по-интересни и по-сложни торти.
 smile3525  smile3525  smile3525
9.
Някой пробвал ли е този крем-Крем, който докарва доста на белия крем на Неделя (Taneto):
4 яйца, 250 гр масло, 250 гр захар, ванлия?
А този-:1л.пр.мляко,2 пр.ванилия,2ч.ч.захар, 4с.л.брашно,4 жълтъка-Млечен баварски крем:В заврялото на котлон мляко прибавяте захарта и ванилията.В част от млякото разтваряте брашното и получената течност прибавяте на тънка струйка при непрекъснато разбъркване към кипящото подсладено мляко.Бърка се още известно време и се отстранява от огъня.В горещата смес един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане.
Или да си направя Ванилов крем?

Искам да попитам кой крем според вас е по-вкусен и по-подходящ за торта с пандишпанови блатове?Благодаря предварително.  Embarassed
10.
silari,тортичката ти е прекрасна.Много добре си я направила.Успех и при следващите. Simple Smile
11.
Някой може ли да ми даде съвет към въпроса ми за кремчетата на предната страница?
Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
12.
_Rossy_  ,можеш да покриеш тортата си с сметана или с някаква шоколадова глазура.Иначе повечето момичета(дано никой да не се обиди,че говоря за нечий съвет даден тук) използват марципан-той може да бъде различен.На първата страничка има публикувани доста рецепти и за марципан и за глазури,а и за блатове-абе каквото се сетиш,има го-има записани и рецепти на момичетата от форума.Марципана се оцветява със сладкарски бои-течни или на прах(ако са на прах се слагат няколко капки вода,иначе се разваля консистенцията на марципана,става по-лепкав),някои използват степчета,а също можеш да използваш и бои за яйца,които стават и за сладкиши.От марципана,който ти си харесаш си правиш фигурки,а може и от друго да ги направиш(на 1 страница има много варианти),а също можеш да го разточиш и да покриеш с него тортата си,като предрително я намазваш с тънък слой маслен крем.
Май това е най-важното.Вече ако нещо съм объркала или съм пропуснала,тук има много майсторки,които правят страхотни торти,те знаят мнооого повече от мен.
Дано да си ме разбрала,че не мога май да обяснявам ясно.  Simple Smile

13.
14.
Meги,а ти като майсторка кой крем мислиш,че е по-вкусен от тези трите,дори и да не си ги пробвала?А ако не можеш да прецениш,би ли ми дала рецепта за лек крем?Ако го има на 1 страница,може само името да ми дадеш,аз ще си го намеря.Благодаря предварително и извинявай за нахалството. Embarassed
smile3525
15.
Някой може ли да ме посъветва за тези кремчета и кое да си избера от тях?

...че ми се отщява да чета вече темата от твойте спамове. Спри се бе момиче! Не пиша в тази тема, само следя, защото се интересувам от тортоправенето, откакто следя темата съм направила толкова торти, а ти нито една, вярвам- само пишеш. Ами вземи да направиш нещо и пиши тогва, а не да задаваш само въпроси, какво постигаш с това. Една рецепта запомни ли? Не искам да се меся на мамите регистрирани в форума, и пишещи в тази тема, но това момиче дразни! Извинявам се за това че се наместих между вас и писах в темата ви.

# 234
Анонимката,грешиш.Правя торти благодарение на съветите на всички тук,но нямам фотоапарат,с който да ги снимам,за да кача снимки.Мисля,че не е коректно да нападаш по този начин,защото не си запозната с нещата.Това е.Но щом така се е получило и досаждам,смятам да спра да пиша,за да не пълня темите и да не дразня.Благодаря на всички,които са ми помогнали до сега.

Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 16:34 от sugar_geri

# 235
  • Czech Republic
Анонимката, права си, понякога това е много дразнещо, но има хора които се чувстват несигурни и задават много въпроси. sugar_geri е от тях, но не мисля, че го прави нарочно(надявам се!). Просто наистина човек може да се обърка от цялата дадена информация! Друг е въпроса, че просто трябва да пробва различни варианти сама, за да разбере коя е рецептата, която и харесва!
А ти, не се скатавай, а се регистрирай и пиши тук, показвай - всички има какво да научим една от друга!  bouquet

В този дух - sugar_geri, Меги вече ти каза - какъвто и крем да сложиш на пандишпана ще е добре! Просто си избери този, които ти харесва като продукти и действай. Не може да очакваш да сме опитали всички кремове,  а и както знаеш хората са с различни вкусове. Ето аз например шоколадови торти не правя, защото не ги обичаме в къщи. Просто си избери това, което е по вкуса ти. И не се стягай толкова, как ще стане - ако не стане, пробвай пак - всички сме минали по този път... Peace

Мир, момичета - нали сме тук за да се забавляваме и да творим!  bouquet

# 236
sugar_geri не съм пробвала кремчетата от първо страница, но си мисля че Chocholate buttercream (за мен) е най добрият избор.Вече зависи какъв крем искаш - да е по тежък, като масления или по лек с основа Млечен и сметана... newsm78

А ето и описание как се прави тортичката кола, която постнах мнооооого рано тази сутрин http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=232839.100
Блатовете се от тесто за мадеира, напоени с разтопено масло и прясно млъко, а кремчето е  по изричното желание на дъщеря ми-шоко крем-сметана и млечен шоколад.

# 237
  • Варна, морето и сините вълни!
Меги, аз мисля да си вземам бързосъхнеща маса другия месец ама от Варна. Мога да ти пратя, но с транпорта ще ти излезе по-скъпо, ако все пак искаш пиши ми на лични да се разберем нещо  Hug

Много благодаря, но май наистина ще излезе много, ще чакам някой от София да се навие - нали идат празници. До тогава ще пробвам разните собственоръчно направени смеси.  Hug
Няма проблем Меги, аз знам, че си вземаш от кадемлия, но все пак ти казах да знаеш за всеки случай и за този вариант.  Hug
sirlai колата е изумителна. Това е любимото филмче на племенника ми, но аз н се престраших да направя подобна кола за рожденния му ден  Embarassed, моля те сподели как направи формата. Знам, че иам много схеми в нета за коли, но искам да знам как ти си я сътворила тая красавица  Wink
Еli*, ама много ти е срамежлива снимката  Mr. Green, едва успявам да видя диното, но от това, което виждам е станал страшно сладурски. Нямаш ли някоя по-голяма снимка.   bouquet

Подкрепям Корни за тортите с две ръце и два крака  Mr. Green
За масата - може ли да ме вкючите. Да си имам за зор заман за нещичко? Меги брат ми е студент в София.Мога да го изнудя да ти донесе малко Mr. GreenА вие ще се разберете къде да се видите да си размените стоката  bouquetПредлагам да се доуточним на ЛС, да не отегчаваме другите Laughing

# 238
Анонимката напълно подкрепям мнението изказано от natalyna и само добавям- логни се и пиши на лични на sugar_geri за да не оспамваш и ти като нея- както се изрази, че спамила- темата. Нищо лично- но погледни поста си- колко място заема само  Wink и тогава нападаи  #Cussing out другите.  Peace Tired
спирам до тук за да не спамя

# 239
  • София/Сливен
Мимито, ще съм ти много благодарна, че тук в София засега не се очертава група.

Общи условия

Активация на акаунт