Недоносени деца-4

• 23 263
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
иви мислих си за теб!радвам се че се завърна Hugцелувки на твоите сладуранки

# 151
Ама и аз съм заплес!  ooooh!
julia asenova, честит рожден ден на Питър (на патерица)!  newsm59
Да расте здрав, безгрижен и весел! Да има много късмет и много да ви радва!  Heart Eyes
Мислех си как трябва да се включа в понеделник да ви честитя и ето че забравих...

# 152
мамчета, имам 2 въпросчета.Първо, давате ли нещо за зъбчетата?ние сме на годинка и имаме 2 зъбчета и едни приятелки дават някакви капки маи.На нас педиатърката нищо не ни е казала ама аз да не изпусна нещо важно да ви питам.И второ-в болницата ваксините на Денис му ги биеха с няколко дни закъснение, а след това с 3 месеца зкъснение,т.е. както е по термин.Сега тои си е наваксал и изравнил с връсниците.Ваксината която е на годинка и месец, за нея ми е въпроса, дали вече да я бием нормално или пак да чакаме 3 месеца.Педиатърката каза че може и на време да си я бием ама аз и нямам много доверие,понеже нали трябва да мине някакъв минимален период от време между ваксините?Как мислите?Хаиде маичета, детто сте минали този период,даите съвет.Благодаря предварително!!!

# 153
Гледам ,че ги няма другите,а пък аз не мога да съм ти от полза,защото съм от онези.......противниците на ваксините и НЕ слагам изобщо Wink
Ама ,слагай щом и е време Wink

# 154
хах  viki i mama  и аз точно се чудех за ваксините и реших да не слагам нищо Laughing

# 155
dessita18, моето мнение е, че при положение, че сте наваксали с останалите ваксини да му се слага на детето навреме ваксината т.е. като навърши 13 месеца. А що се отнася до ваксинацията по принцип, единствения ми мотив да я правим е, че е задължителна при прием в ясли и градини.
Зимафлуор давах за зъбите, но много нередовно и май като навърши година спрях окончателно.

# 156
хах  viki i mama  и аз точно се чудех за ваксините и реших да не слагам нищо Laughing
Браво Гери  bouquet

# 157
  • София
На нас днес ни предстои втори прием пентаксим,червата са ми се обърнали от страх,каво може да стане ако не сложа втори и трети прием?
Може ли от зъбките да се будят с писък през ноща,тъп въпрос ама деня ми е #Crazy

# 158
  • Варна
julia asenova, честит рожден ден на Питър и от нас (на патерици). newsm59  ura
Многа да те радва, да е здраво и палаво дете!!!
Ние ходихме на невролог и ме шашнаха, но за това ще пиша по-късно, че е дълго за обяснение, а зверчето се криви Simple Smile.

# 159
Viki_76, как така те шашнаха  Shocked Хайде няма ли да разкажеш, че вече взех да се притеснявам!

# 160
  • Варна
Досега бяхме навън - използваме последните слънчеви дни Simple Smile
Та значи - онзи ден отидохме при др. Ралчева - Детски невролог (педиатърката ни я препоръча). Вики беше прясно събуден и не много активен все още. След като ме изслуша, невроложката каза да го пусна да ходи. Пуснах го на земята, но той не беше много ентусиазиран да върви (е, направи няколко крачки, хванат за ръката ми естествено - колкото да не ме обиди Simple Smile ). После го разсъблякахме и докторката му разгледа краченцата. Та тук започнаха изненадите за мен - краката му били хипотонични. Това се дължало на прекаран рахит (както си личало и по формата на главата). Аз знаех, че бяхме с начална фаза на рахит по някое време, но бях останала с впечатление, че го хващах на време. Както и да е - сега ще чета какви са последиците от прекаран рахит (освен късното прохождане). Другото, което сериозно ме притесни е констатацията на докторката, че главата му е много голяма. Тя я измери 47.5см (при положение, че на консултацията преди седмица я измериха 46см). Но каза, че е късно вече за ехография, защото голямата му фонтанела вече е затворена, а за другите начини - скенер и ЕКГ (ако не се лъжа) се налага да се упои детето и не се прави, ако съмненията за проблем не са достатъчно големи. Единственото, което ме успокои е, че ако имало проблем, фонтанелата нямало да е затворена.
В първите минути направо ми идваше да се гръмна - толкова бях чела, а как така съм закъсняла за ехографията - не предполагах, че се е затворила фонтанелата - нали педиатърката щеше да констатира. Какви ли не вероятни диагнози не ми минаха през главата  #Crazy. Минахме и през педиатърката - там прегледахме как се е движил размера на главата през месеците. Оказа се, че в последните няколко месеца си е 46см. Отново я измериха - пак беше 46см (пробваха и под различен ъгъл спрямо стандартното им мерене - така беше 47см). Според педиатърката няма повод за притеснение (довода на невроложката беше, че след като е роден с 32см глава, на годинка тя трябва да е мах 44см).

Последна редакция: чт, 22 ное 2007, 18:04 от Viki_76

# 161
За пореден път я пускам тази таблица:
http://www.nsi.ru/~kuszel/Peds%20neurosurgery/head%20circumference.htm
Според нея ,дори и 48 см. да е е супер.
Що не я хвана за врата тая Mr. Green,а пък за рахита....тегли и още по голяма майна,щото не тя ,а ортопед може да ти говори за рахит,невролог в никакъв случай Peace
Вики ,хич не се връзвай на такива недоказали се доФторки,дето единствения начин да се изживяват като специалисти е да стреснат невинните ,стреснати родители. Hug

# 162
  • Варна
Viki i mama, златна си Simple Smile
Помня, че беше давала табличката за Гери, но още не бях прегледала назад да я намеря.
В интерес на истината след твърдението на невроложката за хипотонични крака (според нея нормално дете на 1г. нямало да се остави да му разтворят краката като на жабка без да се съпротивлява) смятам да го заведа и на ортопед. Ей така, за мое успокоение (макар, че на мен още от 7-8 месечен не ми позволява да му го правя това упражнение - стяга краката здраво - ортопеда беше препоръчал профилактично да го правя).

# 163
Viki76, Денис е на 1 годинка и 10 дни.Не си спомням колко му беше главичката като се роди,но се роди в 28 седмица,значи не е много.Миналата седмица бяхме на консултация.Главичката му беше 47,5 см.Спецялно питах педиатърката дали размерите са ок,защото знам че вече няма да се мерим всеки месец.Тя каза че всичко е чудесно,настигнал бил размерите на доносените на годинка.Сега погледнах и таблицата,размерите са добри.Също исках да ти кажа че като бяхме на 4 месеца,една уж от наи-големите специялисти невролози ни прегледа и направо ни прати в болница.Причината беше че прегледа Денис докато тои спеше, т.е. тои се сабуди докато го сабличахме,но беше сънен и тя реши че нищо не можел.После като друга лекарка го прегледа се оказа че като е буден всичко си  може.Тъи че аз съм по принцип много разочарована от "невролозие" дето уж всичко знаят.Не забравяи и че метърчетата са еднакеи,но лекарите мерят по различен начин.

# 164
(според нея нормално дете на 1г. нямало да се остави да му разтворят краката като на жабка без да се съпротивлява)
Ето и тук виждам противоречие,защото ако ги стяга ,тогава е спастика на мускулатурата/ДЦП/,това че го е направил така, като жабка...........ами браво на детето Hug
Моето дете е с ДЦП и проблема и е точно там,стяга краката горе,не може да застане като жабка,е ....това е проблем,уверявам те PeaceТака че ,живей спокойно и го целуни от мен Hug

Общи условия

Активация на акаунт