Недоносени деца-4

• 23 235
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
zdraveite mam4eta.Az sam novi4ka i mi e malko neudobno 4e se vklu4vam,no i az iskam da spodelq nqkoi ne6ta.Ve4e pisah v drugi temi4ki no iskam i tuk da dam malko kuraj,za6toto sam golqma kasmetliika.Parvo da kaza na Tony 4e i moqt ima6e razminavane v gramovete no qvno navsqkade e taka kato gi mestqt ot edna bolnica v druga.Vaznoto e da raste, moqt vdigashe po 10 grama na den.Kazva se Denis, rodi se v 28gs. 1380kg, 38 sm.Prekara v bolnica pove4e ot 2 meseca.Pi6avi za da vi dam kuraz, 4e decata ni sa mnogo po-silni otkolkoto si mislim.I nie se borihme sas vsevazmozni bolesti i problemi, be6e tolkova mani4ak 4e me be6e strah da go dokosna.Eto 4e sled 5 dni 6te navar6i godinka.Da 4ukna na darvo ne boleduva.Parvite meseci razlikata s donosenite bebeta na negovata vazrast be6e ogromna sega ne li4i.Mislq 4e v 99% si e navaksal vsi4ko.Lekarite kazaha 4e e 4udo, za6toto s takava nedonosenost decata ne bili taka dobre.No mislq 4e na vsi4ki ni decata sa na6eto ssi 4udo!Iskah da vi kaza 4e makar i tolkova mani4ak, toi raste i navaksva barzo i vi pozelavam sas vsi4ki da e taka.Vinagi stavam tazna kato 4eta 4e decata izostavat i t.n. Imaite tarpenie, te prezivqha dostata4no, vaznoto e da napredvat a ne kolko barzo go pravqt.Ako moga da vi pomogna s ne6to 6te se radvam.Pozelavam vi malkite vi sakrovi6ta da sa zdravi a az znam 4e vie 6te gi pravite 6tastlivi.Uspeh!

# 76
dessita18, как може да кажеш, че ти е неудобно да се включваш при нас, мила! Hug  Добре си ни дошла!   bouquet Сподели и още неща, всичко което се сетиш! Тук сме само готини и сериозни мамчета  Sunglasses с невероятни дечица! Ще се зарадваш на компанията ни!
mim40  ще те пляскаме,само тормозиш малкия ни мъж,я го остави да си качва килцата Mr. Green
Трябва, трябва тормоз да има! Той с килцата си е в норма, милия. Но като знам, че взе да се обръща чак на 8-9 месеца и проседя сериозно преди около месец-два чак бях почнала да се шашкам. Затова реших, че може би аз не го насърчавам достатъчно. Все още не може да се изправи сам да седне или да лази, така че взех да го тътря поне да ходи ако ще прохожда да прохожда, пък останалото ако желае... Тези дни гледах в "Часът на мама" една рехабилитаторка, която каза, че ако недоносеното дете не се занимава редовно от майката с упражнения може да развие ДЦП  Shocked Аз отдавна си бях мислила по тази тема, защото съм голям спек и като го чух това ми идеше да се гръмна. Даже и книжка си купих преди време с упражнения и масажи. Някои от тях не мога да направя без 2ри човек, а в повечето случаи сама го занимавам. И пак - натура ли е, що мрънка и иска аз да го вдигна. Понякога го оставям да се "гърчи" сам, белким намери някакъв чалъм сам да стане (по този параграф имаме напредък тези дни). От друга страна си мисля и за проблема с катарактата, но нали пък едното ни око е напълно здраво.... Ти как мислиш, Viki i mama. Дали това може да му се отразява по някакъв начин двигателно  Rolling Eyes Въпроса ми е малко странен, но разчитам на мнението ти! (Знам, че ми беше писала да гледам на Тери като на напълно зрящо дете, но все пак драсни 2 реда, моля те! Ако щеш пак ме "набий"!) Опитвала съм се да изразя притесненията си пред други майки и близки, но всички казват "едва ли". И все пак те са гледали и гледат здрави деца.... родени около термин.....

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 01:05 от mim40

# 77
Момичета, напомням на "старите" мами и информирам "новите", че си имаме кътче за снимки на нас, дечицата, татковците.... и който кавото желае!

http://www.snimka.bg/login.php
потребител: herobaby
парола: ******

Преди малко надникнах и ми се стори пусто! Не сме добавяли една мила снимчица с месеци! Сетих се още и за bordima, змейковица, джъмперчето, Гвендолин, Fairy Mammy, didi demi, Пипилота..... (отново се извинявам на пропуснатите). bordima, айде и ти! Какво стана - от тебе се почна... хайде, че ще почна да ви пиша лични. И е права Искрето, не е както преди. Това от как направихме форума май стана така. Не, че аз съм от най-редовните, но се обаждам чат-пат. И ви призовавам всички - беж към албумчето и редете снимки. Предупреждавам, че ще следя и ще порицавам безразличието ви! Хм!  Crossing Arms Naughty Правете албуми, а не война!  Peace

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 22:54 от AnMary

# 78
Качих снимки в албумчето,но много малко мами са се престрашили да сложат снимки.Давайте смело. NaughtyМисля,че всеки трябва да си напраеи албумче Grinning

# 79
Ей, сега ще кача снимчици.
Хремата ни мина от самосебе си , как не разбрах.Днес бяхме на консултация и сме много големи.68 см. 7.300кг.Биха ни и втория Пентаксим, сега седя и чакам за реакция.С това двигателно развитие , вече  #Crazy  #Crazy  #Crazy .от няколко дни започнахме да я сабличаме да си играе голичка без папмерс по 30 мин. преди баня.И така е по-подвижна.Ще видим има ли ефект., поне ще се кали.

# 80
Zoq Aleks сложи марличка с мед и няма да се надуе,няма да я боли.Аз така праих и нямах проблем.Браво пораснали сте.
Трябва да водя Ивайла на преглед за шума на сърцето в София.Лекарката ни каза ,че  е хубаво да се иде заради посиняването.Дано не е сериозно.Толкова много път имаме до София ,че чак не ми се мисли.

# 81
Хайде и аз се разписах в албумчето с по-стари и по-нови снимчици. maslinka и Zoia Alex, страхотно че се включихте веднага! Децата са прекрасни! Hug

# 82
Не знаех за сайта...страхотни снимчици  Peace Разбира се и аз се отчетох  Mr. Green

# 83
hora, pozvolih si i az da sloza snimki na moq divak.Nadqvam se da vi haresat

# 84
Хехехе, супер! А така, това се иска - я вижте как се напълни набързо албумчето с усмивки!  Hug

# 85
позволих си да направя нова темичка по украсена със  списъче на всички мами и албумчето.Погледнете тук
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239022.0

# 86
  • Варна
Аз със снимки ще се отчета след 10-тина дни  newsm03 (че си нямаме апарат).
Новите ни изследвания потвърдиха, че си имаме пак стафилокок (и Вики и аз). Сега и двамата сме на антибиотик (ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ).
На всичкото отгоре нещо е разхлабен (от преди да почнем лекарствата), бузите му станаха грапави и червени. Шашкам се да не е алергия, че последно захраних с глутен и свинско. Предните 3-4 дни пък пиеше адски много вода - като докопа шишето, докато не го изпие не го пуска (на ден поне 3 шишета х 125ml изпиваше). Надявам се от антибиотика да се излекува гадинката, дето е причина да му е непрекъснато запушен носа някъде навътре (без да има секрети) и поне да можем да спим. А скоро ще се правят изследвания на кръв и урина (че се шашнах с тази вода да няма диабет).

# 87
maslinka, поздравления за труда, който си положила!  bouquet Предполагам знаеш, че корекции в постинга си в новата тема ще можеш да нанасяш до 24 часа. Едва ли всички мами ще дадат рождените дати на децата си до това време. Предполагам вече не можеш да внасяш нови имена, защото като гледам си направила списъка вчера по това време. Опитай все пак.  Peace

# 88
Нас ни няма  Sad

# 89
Вики,какъв АБ пиете,нас Бактробана не ни помогна.

Общи условия

Активация на акаунт