СИНДРОМ НА ТЪРНАР ИМА ЛИ ДРУГИ КАТО НАС

• 105 136
  • 336
  •   1
Отговори
# 240
Със серозен отит е,два пъти са пробивани тъпанчетата.По принцип трябва да и сложат макарички.Третата сливица също е махана 2 пъти.

# 241
Момичета,гаранция и при нас няма, но ми казаха,че това изследване картографира генетичния материал и може да се види къде има липса и къде в повече.Това с 47Ххх са жени,  които нямат репродуктивни проблеми и затова има малък шанс.

# 242
  • София
Ами това е добре, Дай Боже да е така Simple Smile

# 243
Ниноци в петък имам консултация с детски ендокринолог и мога да поразпитам за тези изследвания.

# 244
Разбира се, че ще си имат дечица нашите специални ангелчета със специални майки! WinkНе ви представих моята госпожица:на 6,5г.е и е хиперактивна с дефицит на вниманието( това го дължим на 47Ххх),костната възраст отговаря на 3,6г.и за сега няма да поставяме хормона,висока е 1.02м.

# 245
  • София
Защо няма да го поставяте ? Моята Виктория е на 6г и 5м , висока е 1.05 - 1.06 м и си бием хормон .

# 246
Изчаква се с хормона докато костната възраст достигне 4 г.Направиха ни една прогнозна диаграма как трябва да пораства, като взеха предвид моя и ръста на бащата.След 6месеца пак сме на преглед и ако няма никакъв прогрес,тогава ще се изпише хормон.Това ни обясниха ендокринолозите.

# 247
Еlia_s, добре ще бъде ако можеш да получиш повече информация.Всичко ново е супер ценно,предполагам за всички е така.

# 248
  • София
Нашата костна възраст отговаря на 2.9 г.. Ако костната възраст , наближи календарната хормон няма да ви изпишат .

# 249
Сигурно затова изчакват в нашият случай.Аз не настоявам,всички знаем,че приемът на хормони има както плюсове така и минуси.Разбира се, когато ползите са в повече от негативните съм за,но времето ще покаже.

# 250
Здравейте,за явяването в ТЕЛК ни искаха изследване за костна резорбация.Но никъде не намирам референтни стойности за деца.Някой правил ли е такова изследване?

# 251
  • София
Не .За първи път чувам такова нещо. Звъни в ендокринологията и питай.

# 252
Ние бяхме на консултация при ендокринолог,но нищо не ми каза за резултата докторката.Стана и странно.Минахме на ТЕЛКа, но и там не го отразиха.Явно по погрешка са го искали.Но самия резултат не е в норма за възрастни.Та ми стана любобитно в крайна сметка.

# 253
  • София
А какво представлява изследването ? И кога ще си вземеш ТЕЛК- а ? Интересно ми е % как ще са ?

# 254
Процентите са 80 с чужда помощ,а изследването е за начална форма на остеопороза.Предполагам че на по късен етап ще пускаме и такива иследвания.

Общи условия

Активация на акаунт