Египет-Страна на Фараони-6

• 32 963
  • 308
  •   1
Отговори
# 120
И аз мисля че идеята за двете теми успоредно е мнгоо добра!
За любопитните може да видите  новия ми имидж!
Ей да се изфукам малко а и да видите порасналото малко момче!и голям БАНДИТ!
лека вечер

# 121
immortel, мерси много за кафенцето  Hug. Този път ме изпревари с почерпката, но какво да правя като съм като куфар по автобусите от сутринта  Crazy. Точно за това си мислих вчера, че почти целия ден ми минава там  newsm78.
Радвам се, че темата ви е интересна и се надявам да остане така  Mr. Green. Нека видим дали всички са съгласни за паралелното водене на темите и ако е така, продължаваме с пълна пара  Twisted Evil /нали Галенце  Hug  Heart Eyes/. Вчера попаднах на много интересен филм точно за Египет и по-специално за Рамсиз 2ри /беше на арабски, но папи ми превеждаше  Blush/ и ще ви разкажа интересни неща, но нека първо да свърша със задълженията  Laughing.

Креми, не мога да видя снимката на юнака  Cry. Ще ми я пратиш ли на лични когато можеш .

# 122
Ani, я ги дай тези бели денсърки, чувала съм, че египтянките са страхотни танцьорки?
Елип, чакаме историята за Рамзес, ако ти трябва помощ за да свършиш по-бързо веднага идвам Mr. Green . Много обичам истории за фараоните  Flutter

# 123
Привет сладурки!

Мерси за кафенцето  Hug

Довечера ще ви направя подобаващо представяне на ориенталските танци, повечето не са египтянки  Wink, но както разбрахме египетската школа е с много големи традиции, така че пак ще бъдем по темата  Peace

По повод на "проклятието на фараона" бях гледала наскоро един научно-популярен филм, където развиваха теорията, че тези които са умрели са вдишали някакви смъртоносни гъбички/ спори при отварянето на гробниците, демек опитваха се да оборят суеверията с медицински доводи.

Креми голям е сладур Самито  Peace

# 124
Привет и от мен момичета Simple Smile

Ели я кажи за децата ако е удобно. Интересно ми е на какво си играят децата в Египет, ей така като се съберат какви игри играят?
Интересно ми е в различните страни какви игри имат децата, по какво си приличат примерно с тези които тука играят /е сега нямам пряко наблюдение, ама помня още едно време как скачахме на ластик, как играехме на стражари и апаши, на народна топка и разни други./ Еййй като казвам едно време се сещам колко съм остаряла вече....  Rolling Eyes

# 125
Ani, я ги дай тези бели денсърки, чувала съм, че египтянките са страхотни танцьорки?
Елип, чакаме историята за Рамзес, ако ти трябва помощ за да свършиш по-бързо веднага идвам Mr. Green . Много обичам истории за фараоните  Flutter

та във връзка с денсърките
на спектаклите, които видяхме египтянките си бяха напълно обле4ени и дебели4ки, но танцуваха страхотно
тук там се мяркаха разсъбле4ени рускини, които според моите скромни разбирания само връткаха дупета, ама голи4ки, руси4ки и те минават ...

# 126
immortel,мерси за кафенцето.Тъкмо добре ще ми дойде да се поразсъня.
Рамзес го оставям на Елито  Heart Eyes ,пък аз се заемам с младия фараон Тутанкамон.
Той определено не е сред най-великите управници на Египет,но единствено неговата гробница е намерена изцяло запазена без да бъде ограбена от иманяри.Младият фараон не заема престола веднага след смъртта на баща си. Между тях царува фараонът Семенкара. Някои теории сочат, че Семенкара е Нефертити, която след смъртта на съпруга си приема мъжко име и в продължение на няколко години управлява еднолично като фараон, след което отстъпва престола на Тутанкамон.
Миналата година американски археолози намират в гробницата на Тутанкамон 5 саркофага с мумии.Те смятат,че е възможно там да е погребана царица Нефертити,тъй като до сега не е намерена нейната гробница.
Все още голяма загадка е как точно е загинал младият фараон.Някои учени смятат,че той е пострадал по време на лов,докато е обикалял с колесницата си,наранява много лошо крака си и това води до натравяне на кръвта му.Друго интересно,което прави впечатление при разглеждането на мумията му е,че има тежка травма на главата.Има теория,че някой от приближените му е нанесъл смъртоносен удар и това е довело до гибелта на младия фараон.

Сега малко почивка и после пак.

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 11:28 от gorjiana

# 127
Привет и от мен Heart Eyes

Чак сега се прибирам от 6:30 сутринта. Twisted Evil За два дни съм навъртяла 280 км, не знам за много ли минава или малко. Rolling Eyes

Креми, честит ти нов имидж Grinning, все се каня да ти кажа, че малкият мъж се превръща в неустоим мъжкар. Hug

Разказвайте момичета и не спирайте с танците, Гале, преполовихме темата, а още не си ме поканила на танц. Crossing Arms За наказание би ли ми намерила фараонски одежди? Mr. Green

Къде изчезнаха фараончовците? Laughing

Удряйте по едно рамо и на темата за Китай  Grinning (какво е за нас справянето с две теми Wink),  Занда пусна темата по наша покана и трябваше да се съобразим и с нейното време. Heart Eyes

# 128
Сега ви предлагам нещо интересно и за Нефертити.Мисля,че е редно да уважим и женското присъствие във властта.Тя е  била не само забележително красива, но и имала изключително влияние в държавното управление.Първоначално тя е била омъжена за Аменхотеп3 , баща на Аменхотеп IV-Ехнатон. Бракът й с бащата бил краткотраен поради смъртта му.Тя ражда 5 дъщери на Ехнатон,като една от тях по-късно става съпруга на Тутанкамон.  Съпругът й, Ехнатон бил известен с това, че се опитал да направи реформа в религията и да въведе култ към един бог /Атон/. Нефертити  заедно със съпруга си  основава Града на слънцето /Ахетатон/ в чест на единствения бог.След смъртта на една от дъщерите им започват поредици от нещастия и вещаенето,че цялата египетска земя ще загине.Жреците започнали да негодуват,че им са отнети традиционните власт и богатства,а народът недоволствал,че е загубил боговете си. Ехнатон умрял 30-годишен. Той нямал син, за да се качи на престола, и го наследил съпругът на най-голямата му дъщеря, но бързо бил свален.  Някои египтолози предполагат, че скоро след смъртта на Ехнатон, неговата съпруга управлявала страната в качеството си на фараон.

След малко стягам багажите да тръгвам,но  после пак ще се включа.
Ани,довечера те чакам да ни покажеш танцувалните открития,които си направила. Hug
Ноичка,след работа ще ходя да ти търся тоалет да си готова,скипрена за довечера. Heart Eyes

# 129
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Виждам че в Темата ни тайничко наднича Евелина Папазова!!!
Набръзо се запознах с потребителят Evelina Papazova и с професионалистът Евелина Папазова!!!

Ще се радвам, ако има време и разбира се й е интересно д асе включи и да разкаже нещо повече за танците.... както се казва да пием вода от извора!

# 130

Ноичка,след работа ще ходя да ти търся тоалет да си готова,скипрена за довечера. Heart Eyes

Гале, на линия съм след родителската среща. Laughing

Другите изчезнаха по археологически разкопки ? Joy

# 131

Гале, на линия съм след родителската среща. Laughing

Другите изчезнаха по археологически разкопки ? Joy

ето ме Wink

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 17:33 от gioia

# 132
Здравейте  Hug.
И аз се включвам към поканата на Евелина да се включи и да разкаже нещо за танците, с които се занимава /когато има възможност де  Laughing/. Ще ми е много интересно. Аз самата се пробвах с познатите ми да танцувам бели-дансинг /имам една съседка много добра в това отношение/, но е доста трудничко  Blush. Малко ми е трудничко да координирам движения с музика, но иначе е много приятно  Mr. Green.

За Рамсиз 2ри исках да ви кажа нещо много интересно. Скоро са открили, че рожденния му ден е на 22ри Октомври /вчера  Twisted Evil/. Това откротие са го направили чрез статуята в Абу Симбел

/на втората снимка, долу до Рамсиз е кралица Нефертари/
Казват, че статуята е построена така, че точно на един ден в годината /на 22ри Октомври/, слънцето пада точно вертикално на лицето на Рамсиз. По същия начин е построена и пирамидата на Хофу в Гиза. На неговия рожден ден слънцето осветява под определен ъгъл, че лъчите влезли вътре в гробницата осветяват всички зали. Определено архитектите тогава са си разбирали от работата  Twisted Evil.

# 133
  • София
Eй, едва смогвам да изчета толкова интересности - тази тема и китайската  newsm10

Кpеми, честит ти нов имидж, а Сами е станал стpашен младеж  Grinning

# 134
Здравейте момичета!    bouquet  bouquet  bouquet
Виждам много сте писали.
Ние вече сме в Тунис.Пристигнахме на 6.10.
Не съм писала отдавна,защото си сменяме жилището и не ми остава много време за Интернет.
Надявам се скоро да се  оправя и да се включвам,както подобава.
Целувам ви всички !  newsm51
Сега ще ви чета.

Общи условия

Активация на акаунт