СПОНТАНЕН АБОРТ - да поговорим - 2

• 124 240
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Да, има... Тромбофилията е генетичен фактор. АФС е имунологичен. Или си предразположена към тромбофилия, или не. АФС може да се придобие, уви.

# 916
  • София
nikolina-pikolina ,много съжалявам за случилото се. CryАз изгубих моите момченца в 20-та г.с.В същата година имах и друг аборт.Но сега имам моето слънце и гледам напред.
Нека малката Алекс се пребори и бъдете много щастливи! Praynig

# 917
Ники, от все сърце се моля за малката Алекс,дано Новата година я посрещнете тримата,да загърбите лошото и от тук нататък да си една щастлива и горда мама Hug

# 918
Здравейте на всички!
Аз съм новичка тук, но хвърлям по едно око от време на време... Дойде моментът в който и аз да излея моята помия...
Миналата година юни се оказа, че съм бременна с 2-ка, на 20-я ден от закъснението на цикъла прокървих и се простих с единият плод, док каза че и другият го чака същата участ в най-скоро време - случи се. Последва лекция как не трябва да търсим вината в никой, а да се радваме че ни работят 'машинките' и че това е бил грешен генетичен код или нещо от сорта. Необходимо било да изчакаме само един цикъл за да се обнови лигавицата и пак да пробваме. По случая септември бях бременна пак, отдидох този пък при друг лекар (ужким много добър препоръчан и т.н.) при него бях 12 дена след закъснението на цикъла ми и 3 положителни теста за бременност!!! След като установи че имам плоден сак в матката, но празен и след лаконични въпроси и забележки, ме пусна да си вървя с предписание да взимам но-шпа и вит.Ц по 3 пъти, ник'в секс и да дойда след 10 дена да видиме дали има сърдечен ритъм (репликата беше: айде да приемеме че си бременна.....!) На 5-ят ден след прегледа и стриктно спазване на предписанията аз се оказах сгъната на 2, обляна в пот и не можех да си кажа заглавието. Обадих се на негов колега (Мой приятел), който каза да си взема бусколизин и ако не ме отпусне да дойда веднага в болницата. Е - докато се прибера, болката отшумя, прекарах един весел и спокоен уикенд.. Рано сутринта в понеделник се събудих от същите болки и с разтройство.... Обадих се на препоръчаният док, който с неохота ме покани да дойда до болницата... отидох, той беше в спешно секцио, направиха ми кръвна картина, след което док се появи и отдохме на УЗ. Болката беше неописуема, текнаха кафеви реки... оказа се ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ!! Потърси за съвет друг негов колега, който знаеше как да пусне звука на УЗ и! честито! имаше сърдечна дейност, но идваше от неправилното място! 'Препоръчаният док' много се заинтересува от къде се пуска тази работка... (бреееееей, имаме уред па не знаем къ да работим с него... може би ако знаехме щяхме да погледнем и по тръбите на време!) Приеха ме по спешност с половин кило кръв в корема, изрязаха ми тръбицата и така (това ми беше 1-вото влизане в болница през живота ми!!) КАТО!! не ме оперира 'Препоръчаният док', а ме препрати на 3-ти, щото той трябвало да ходи до КАТ да си оправя актове, че щели да му вземат книжката. Тук е момента да отбележа, че не съм по здравна каса, а си цакам колкото ми кажат! Все си
мисля, че би трябвало да ти обърнат повечко внимание...
Глава II: Доктора който ме оперира дойде при мен, разказа какво точно ми е направено (изрязана ми е тръбата, другата е имала някакви сраствания, но е оправена и т.н.) Излишно е да разказвам как 'Препоръчаният док' на 2 пъти си направи устата за пари, и то пред 3ти лица.. 3 месеца ходене по мъките успях да си взема епикризата, та да мога да отида на контролен при друг док ЗАДЪЛЖИТЕЛНО..
Глава III: Отивам при нов док на контролен с епикризата - оказва се че там пише какво е намерено при отварянето на корема, но не и какво е направено. Наложи се аз да обясня, това което знаех от опериращият ме лекар. Новата док, откри някви бактерии които ги излекувахме, след което каза че трябва да се направи цветна снимка, за да се види все пак проходима ли е единствената ми тръба.. Реших да си дам 'почивка' и да се оставя в божиите ръце... не се получи...
Глава IV: Разбираме се за цветната снимка, която се правела на 8-я ден от цикъла, задължително с изследвания за хламидия! И пак честито!! хламидиите се оказаха положителни Ig G - 53! Предписаха ни вибрамицин по 200 мг дневно 10 дена и после низорал 10 дена по 2 таблетки... Изпихме ги, звъня на 1-вия ден от следващият цикъл да питам кви изследвания трябва да се правят за да се види дали е изчистен вируса и да се разберем за цветната снимка... Кръв чак след няколко месеца, защото титъра на антителата бавно спадал и нямало смисъл сега... Цветна снимка - непроходима единствена тръба. Заговориха ми веднага за инвитро, аз попитах за лапароскопия, като ми беше обяснено че тя е по скоро диагностична процедура, където на 100 % може да се види какво е положението, и пак след мой въпрос ми беше обяснено че може да се остранят някви малки сраствания, но да не разчитам на това.. Док разговаряше с мен, така все едно нямам нито една тръба! След поредица от въроси, разбрах че имало вариант при който тръбата да е направила спазъм и да не е пропуснала контрастното в-во.
Глава V: Тук някъде четох че се биело инжекция но-шпа 1/2 час преди снимката, за да е спокоен пациента и да се отпусне, та да не се получи спазъм на тръбата и неверни резултати.
Глава VI: Обърнах се към една доцентка от Национален център по заразни и паразитни болести, завеждащ лаборатория 'Рикетсии и хламидии' - утре съм при нея, не може да няма начин да се разбере дали сме се излекували!!! Стискайте ми палци! Извинете, че така ви зарих с мойте тегоби....но много ми тежи, много.....

# 919
Ох, мила sheilly, искрено ти съчувствам за случилото се. За пореден път се потресох, четейки историята ти. Тези лекари, които са се заклели да пазят човешкия живот,  изобщо не са достойни да нося бялата престилка с оглед на безчинствата, които вършат... Но ние трябва да сме силни и да не се предаваме. Знам, лесно е да се каже отстрани и е безкрайно трудно да се направи. След година вече, аз все още не успявам да се утърся и спомените непрестанно ме връхлитат, но се надявам ти да си по-силна, проблемите ти да се разрешат, да си намериш наистина съвестен лекар и съвсем скоро да ни зарадваш с дори новини  Praynig Стискам ти палци  Hug

# 920
Мила sheilly HugНезная какво да ти кажа.Много кураж и сила.Трябва да сме силни и да вървим напред.За съжаление лекарите в Бг не ни помагат изобщо Close Убедих се,че разлика при тях няма.Дали ще си плащаш или ще отидеш с направление е все тая.Всички искат едно-пари.Дано да попаднеш на ЧОВЕК.Силни прегръдки и УСПЕХ

# 921
sheilly историята ти е покъртителна, не мога да повярвам, че има такива безотговорни лекари!!!
Искрено се надявам нещата да се оправят и да имат положителен и щастлив край.
Имай сили и вярвай в себе си, това е единственото, което можем да направим за да продължим напред.

Няма ден, в който да не си казвам - "Как можа да стане така с мен. Какво се обърка?".
Много е тежко, ние никога няма да забравим през какво сме минали, но трябва да сме сили, заради нас, заради нашите половинки и нашите деца.

# 922
  • София
Здравейте момичета  Confused
Аз преживях мисед  Sad Не виждам смисъл да говоря за това колко ми е било гадно и колко ми е мачно в момента и колко ме боли  Cry По скоро пиша в темичката за да питам какво сте предприели след това? Правили ли сте някакви изследвания и какви?
Ще съм благодарна ако споделите  Rolling Eyes
Не съм изчела цялата тема признавам си  Sad но и нямам сили да го направя  Cry

# 923
Кате сажелявам много за това което преживяваш SadАз преминах през същото"мисед",направих имунологични изследвания и проблема се оказа в тях.Но най добре е да се консултираш с лекар.Едни от най важните са:ТАТ,МАТ щитовидна жлеза,имунологични и генетични,дано скоро откриете проблема и продължите напред Hug

# 924
Здравейте мами  lalalala ,

първо ми е странно,че стигнах до момента и аз да пиша тук и да използвам това обръщение.
След 5 години ходене по мъките и чакане съм бременна с близнаци (момченца). Сега съм в 15 г.с. Те всъщност бяха тризнаци ( дори 4) в началото ,но едното самичко се отказа.
След години наред изследвания на мен и мъжа ми , при който уж само беше проблема сега очакваме с нетърпение и голям трепет появата на малките човечета.
След като близо година бяхме пробвали отидохме на лекар. Той ни успокой,че всичко е наред и трябва да се успокоим и да не се поддаваме на външно влияние. (разбирайте майка, баща, свекърва). Търпеливо продължихме и след като след няколко месеца и това не стана пак отидохме и изрично поискахме да ни насочи какви изследвания да направим.  Направихме изследвания на мъжа ми и там излезе проблем и тръгнахме да търсим андролози. Ние сме от Пловдив ,ходихме в София при няколко специалсти, но никой не установи какъв е проеблема и как може да се поправи. Успередно с това направиха и на мен изследвания , които не показаха   проблем. И така още година -две , докато ни насочат към  инсиминация като решение. Правихме 4 в продължение на година и нещо. Резултатът винаги бе отрицателен. Вече бях започнала да чета и следя информацията  и реших ,че задължително трябва да ми се направи лапороскопия. Въпреки проблемите при мъжа ми, които са сериозни,но не са диагностицирани като азооспермия ми стана ясно ,че единствено и само лапороскопията ще покаже реалната ситуация. Подложих се и на това ,след 6месеца по-късно отколкото беше планирано,защото пък откриха ,че имам сериозен проблем с черния дроб ,които не разрешава пълна упойка. И ето края февруари  2008 мина и лапароскопията ,която показа,че имам запушване на тръбите ,което не може да бъде коригирано. (въпреки цветната снимка ненамекваща дори за проблем). От март 2008 започнах приема на хормонални лекарства ,за да се подготвя за инвитро оплождането и да коригирам нивото на прогестерона ( 8пъти под нормалното ниво).  След 4месеца хормоните бяха стабилизирани и аз вече бях в добри ръце. при лекари ,които бяха много грижовни и внимателни. Това се случи откакто попаднах при др. Ставрев от клиника "Селена " в Пловдив. От тогава спря и ходенето ми по мъките. От 13 юли започнах хормоналната стимулация ,която продължи 8 дни. Не усетих нито болка, нито напълнях - нищо , но имах ежедневната подкрепа на екипа. Всеки ден, доктора ме преглеждаше на видеозон, вземаха ми кръв и на базата на резултатите решаваше каква доза от хомоните да ми инжектират.След 8 дни бях готова и ми предстоеше пункция. Мина и тя с пълна упойка, нищо особено не усетих. След 12 часа научихме и радостната новина ,че имаме 12 оплодени фоликула. Толкова бяхме радостни този уикенд,чувствахме се вече като многодетни родители. В неделята беше трансфера ми. Сложиха ми 4 ембриончета и чакането започна. Тъй като на 10-11 ден се появи слабо тъмнокафяво кръвотечение в паника отидох в клиниката. Първо ме успокоиха( при захващане се появява кръвотечение ,както и в дните ,в които преди ти идвала менструацията) и след това направиха тест - който се оказа положителен. След 10-14 дни бе първия УЗ- който доказа още веднъж бременост.След месец знаехме,че бебетата за 4. Едното се развиваше по бавно и се отказа само. Другите 3 обаче продължиха да се развиват добре и стабилно. Тогава и доктора се притесни ,защото се оказа много рисково износването на 3 бебета и раждането им ( заради липса на подходящи инкубатори ,ако се родят преди 32седмица). Д-р Ставрев потърси  консултация си накрая бе категоричен ,че за да са добре бебетата трябва да се редуцира едно. Пак благодарение на грижата и вниманието на д-р Ставрев от Селена, той проучи всички варианти и възможности за редукция.  И в 13та седмица се подложих и на редулция. Бях много уплашена ,защото статистиката показваща как тази интервенция води до спонтанен аборт е шокираща. И сега всичко вече мина успешно и аз и близнаците сме добре. Предстои ни цирклаж най-вероятно тъй като близнаците напредват с 10 дена по големина ,в сравнение с възрастта си и натежават.
Реших да пиша до всички Вас, за да споделя ,че не само лоши неща се случват и не попадаме на безотговорни и бездушни лекари. Важното е да имаме вяра и да продължаваме да вярваме и търсим доброто, а също така че не е нито страшно ,нито толкова стресиращо човек да се подложи на инвитро (икси).
Желая на всички вас ,които Ви предстои и Ви стискам палци.

# 925
  • София
Dolce13  честито за близнаците! Пожелавам ти лека бременност и живи и здрави бебета накрая!
kate-pate  съжалявам за загубата ти  Cry Четях темата ти за добър ендокринолог и много се зарадвах,когато видях че си бременна. В коя седмица беше?

# 926
  • София
В 6-та г.с. бях Sad Но до-ра днес като ходих да си взема болничния каза че явно е било загинало преди 4-5 дни Sad Питахме го за изследвания той каза да видим хистологията  Rolling Eyes твърди ми че може да е станало така защото още в началото съм била настинала  Rolling Eyes Не вярвам от лека хрема и гърло да стане възпаление  Rolling Eyes За момента каза че смо някакви хромозоми щял да ни праща да излседваме (предполагам това е нещо генетино?) Rolling Eyes  и аз не знам какво да правим

# 927
kate-pate миличка знам какво ти е. Ще направите каквото е необходимо, само бъди спокойна. Ти трябва да си пазиш нервите и да бъдеш здрава.

Аз още не съм записала час при д-р Стаменов, а трябва за да видим какви изследвания ще правим.
При мен от едната плацента се разбра, че е имало много силна инфекция, но никога няма да знам от какво и как е станало.

Няма смисъл да се обвинявам. Миналото си е минало, така се е случило, сега гледам напред.

Кураж

# 928
  • София
nikolina-pikolina  Hug аз ваща история я следя от самото начало  Hug Надявам се Алекс да расте и дебелее и скоро да си я приберете в къщи  Hug
Мен честно казано ме притеснява повече факта че никой няма да ни обърне внимание и да ни насочи към лекари  Rolling Eyes От сега го виждам и чувам репликата е случва се то нали е само 1 път!  Rolling Eyes А трябва ли да чакаме да стане и втори път за да се направи нещо!  #Cussing out
Май ще трябва сами да се оправяме и обикаляме  Sad

# 929
        [Здравейте момичета! Имам дъщеричка на 4-и годинки, тя е прекрасна и много иска да има братче или сестриче. Със съпруга ми бяхме твърдо решени да и го дадем. Много искахме да имаме второ детенце. С първата ми бременност нямах абсолютно никакъв проблем ( нито гадене и повръщане, нито болки и неразположения). До 7-я месец си ходих на работа. Пожелавах на всяка моя позната и приятелка да изкара като моята бременност. Така си мислех, че ще бъде и вторият път. НО УВИ!  Преди три дни направих спонтанен аборт, бях в 9-та седмица, а вчера ме кюртираха. Знам колко ви е трудно и тежко, знам колко ви боли, но се замислете по-дълбоко над нещата. След като организма ни го изхвърля явно нещо не е както трябва, явно нещо не му е достигало. Ами ако бяхме успели с многото хапчета и инжекции, с многото системи да ги задържим, да ги родим и след това да разберем точно какво им е липсвало в утробата ни? Мислите ли, че тогава ще ни е по – лесно? Цял живот да ги гледаме и да се виним! Кажете си: „добре, че се случи сега, а не по – късно. Природата си знае работата”.

Бъдете силни! Бъдете позитивни! Обичайте близките до себе си и се подкрепяйте! Сигурна съм, че нещата ще се подредят и след някои друг месец, ще се срещаме в другите форуми. Целувки от мен!!!   
[/size]

Общи условия

Активация на акаунт