СПОНТАНЕН АБОРТ - да поговорим - 2

• 124 250
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 900
Тези 6 седмици изчакване са много обнадеждаващи. Аз честно казано нямам търпение да подновя опитите, въпреки, че още не ми е дошъл цикъла, а вече минаха два месеца.
Имам чувството, че целия ми живот се обезсмисля като бездействам.

Anito_81 аз съм правила две цветни снимки. Чела съм мнения, че контрастното вещество което се вкарва под налягане не само няма да ти навреди, но дори би могло да премахне запушване в случаите когато то е слабо.   
esprit_be, възстанови се психически и всичко ще бъде наред. Вярвам в това. А колкото до пазенето на леглото 8 месеца, то се знае. И аз ще съм така, но няма да сме нито първите, нито последните – целта си заслужава.
DIANKA_R, съжалявам за това което си преживяла. Стискам палци този път всичко да е наред.

Прегръщам ви Hug

# 901
Здравейте момичета, след дълги опити и безброй разочарования сега съм бременна съм в 8-ма г.с  Grinning. В вторник получих леко розово кървене и моментално звъннах на лекарката си тя ми даде Дуфастон 4т. веднага, 2т. след два 4аса и сега по 2т. на осем часа и Геритамин. Днес ме прегледа на УЗИ и каза, че има леко отлепяне на сакчето и каза, че за момента нещата са под контрол. Интересуваме този процес обратим ли е и провокирала ли сам го аз с нещо(вечерта преди да прокървя взех вана)? Много ще се радвам ако ми дадете някакъв информация, съвет или нещо друго Simple Smile. Благодаря.

# 902
Драга Anito_81, съгласна съм с Arwen, нямаш никакво основание за съмнение, контрастното вещество, което ти вкарват по време на цветната снимка не би запушило тръбите, по-скоро отпушило ако е имало нещо малко. Аз самата правих такава снимка Юни месец тази година и по информация от нета знам, че доста често след такова изследване до няколко месеца се наблюдава оплождане. Не знам, но при мен е   EFP е налице, така че не се притеснявай и УСПЕХ!

# 903
DIANKA_R съжалявам за загубата ти. Много е тежко и знам, че нито една от нас няма да забрави какво ни се е случило. Стискам палци всичко да е наред следващия път.

На мен вчера ми дойде МЦ, което мис е стори доста бързо, но явно така е трябвало да стане.

madlena_bg80 и при мен имаше многократно кървене, но първите месеци казаха, че не е проблем понеже бяха 2 плода.
Но последния път кървенето беше от отлепена плацента. Предписаха ми 3 вида хапчета за задържане, лежах 2 седмици и на края на 2 влязох в болница, където се разбра че освен плацентата има и изтекли околоплодни води и така докато не тръгна раждане.

Много се пази, лежи и не вдигай нищо. И никакви вани, първо много топли бани не е хубаво, а още повече да стоиш дълго време.

Успех

# 904
Madlena, дуфастона е хормон прогестерон.Той помага на бебчо да се хване здраво за теб.Никакви вани и горещ душ,много се пази!!!И не ставай от леглото-буквално.Поне 2-3 седмици.Успех

# 905
Здравейте момичета имам един елементарен въпрос - какво става когато едната ти тръба е запушена, яйчника отделя ли яйцеклетка и каде отива тя и при това положение пие ли се клостилбегит за стимулиране??????????????

# 906
Anito_81 ако едната ти тръба е запушена не е много добре. А дали се пие клостилбегит и каква стимулация се прави е въпрос, на който трябва да отговори твоя лекар, защото има различни лекарства за стимулация.

При мен след патология на едната плацента се оказа, че тя е била много инфектирана, а патологията на плода показва, че е бил с много кръвоизливи и с много незряли органи. Хистологията още не готова, но очевидно причината за аборта е тежка инфекция.

# 907
Nikolina-picolina,пускала ли си изследвания за хламиди и токсоплазмоза?След първият ми аборт(бях в София) от хистологията ми излезе инфекция.Правих си изследвания но нямаше нищо.Следващата бременност в Казанлък изследванията ми показаха също,че всичко е наред.Едва когато отидох в Пловдив ми откриха остра инфекция-хламиди.Лекарят ми обясни,че спонтанен аборт след третия месец най-често се дължи на инфекции от хламиди или токсоплазмоза Sad
Днес отивам да си правя всичките изследвания,дано сме изчистили тези хламиди Close

# 908
DIANKA_R правила съм всякакви изследвания. Тъй като аз правих ИКСИ и там няма как да не се направят всякакви изследвания. Та за хламидия беше отрицателен резултата.

При мен ако си видяла се получи инфекция от спукан околоплоден мехур и тръгна раждане. Т.е. аз трябва да разбера каква е причината да се спука мехура в 21 г.с. А не мисля, че някой ще ми даде обяснение.

Доктора ми каза, че може да не съм предразположена да износя многоплодна бременност.

# 909
  • в сърцето на един мъж...
Ники, съжалявам за резултата, просто никога няма да научим какво се случи с нашите бебета и защо Cry Това е истината... Колкото и да търсим отговорите, ще остане само празнотата в сърцата ни и спомена за малкото моменти с тях...
Не се измъчвай, мила, не си виновна ти Hug

# 910
Geia мила, знам че е така. Обвинявах се в началото, сега се опитвам да гледам напред, да мисля за Алекс, да се моля и да се надявам, нищо друго не ми остана.

Но, ето днес са 40 дни откакто почина втората бебка, Вероника и беше името, но така и никога няма да си го чуе и е мъчно, защото тези бебета са расли в теб, ти си ги усещал, галил, чакал...защо трябваше така да стане?

Но, трябва да гледаме напред и да бъдем силни.

# 911
Ники,незнам вече Rolling Eyes
При мен също се получи така.Първият ми аборт стана със спукване на околоплодния мехур в 16 г.с.,без болки,без кървене newsm78Даже първо ми обесниха, че е от грип.Аз не съм много наясно с всичките видове изследвания,но ми пускаха и някакви за щитовидната жлеза,дали не е хормонална причината да не мога да задържа бебето???При първата ми бременност си износих напълно безпроблемно,даже го преносих 10 дни.А сега ми кажи,какво става.Все си мисля,че проблемите не са само в нашите организми, а има голяма доза стрес,начин на живот и храна!!!

# 912
Дианка,

какво да ти кажа и аз така си мисля. При мен това беше първа бременност след ИКСИ и 4 години борба. Двойна радост, момиченца. С таткото бяхме толкова щастливи.
Точно вчера си говорихме, че тази година само лоши неща ни се случват. Много се надявам моята малка борбена душичка да докаже, че не е така и че след всяко лошо идва нещо добро.

Ние сега сме решили да направим генетични и имунологични изследвания. А и на мен малко ТАТ и МАТ ми бяха завишени и пиех хапчета преди да направим ИКСИ-то, но знам ли от какво е. Аз много се притеснявах, имах няколко пъти кървене, рано се появиха и контракции.

# 913
  • в сърцето на един мъж...
Ники, разбирам те много добре и знам колко е тъжно, нелепо и тежко да преживееш всичко това, но ти си силна жена и въпреки всичко съм сигурна, че скоро при вас ще се случат много хубави неща. Ето малката Алекс се бори и върви бавно напред. А Вики я пази от горе Hug Тя ще остане винаги в сърцето ти и ще е твоето малко ангелче Hug Важното е да имаш надежда и да вярваш в успеха!

# 914
  • София
Момичета днес си взех изследванията за тромбофилия и ми казаха че нямам проблем и всичко е в норма! Много съм доволна  Simple Smile В Петък ще са готови и някакви изследвания на хромозомите.Всъщност моите са готови и ми казаха,че нямам никакви отклонения, не са готови още тези на мъжа ми.
Исках да ви питам има ли разлика между тромбофилия и антифосфолипиден синдром  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт