СПОНТАНЕН АБОРТ - да поговорим - 2

• 124 254
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 885
Кураж, момичета. Вярвам, че все пак щастие ще ни се усмихне. Минах да Ви кажа , ЗДРАВЕЙТЕ И КЪСМЕТ!

# 886
  • София
Здравейте момичета   bouquet
На мен вече ми мина втората менструация след аборта. Спокойна съм, че поне цикъла ми е наред . Иначе пуснахме генетични изследвания, които ще са готови след две седмици и ще споделя резултатие. Взех си и резултата от хистологията, обаче нищо конкретно не ми казаха за него. Мисля след още една, две менструации да подновим опитите, като преди това направя един преглед при гинеколога.
Bilibg съжалявам за случилото се! Хубавото в цялата история е че организмът ти сам е изхвърлил всичко и не се е наложило абразио. Така ще можете да правите опити ако не веднага, то след една редовна менструация.
Arwen не знам какво да кажа.Винаги когато чета подобни истории направо тръпки ме побиват. Не мога да разбера защо се случва, никой не заслужава такова нещо. Дано имаш сили и скоро бъдеш възнаградена за всичките страдания.
esprit_be  Моят беше 16г.с. Едни казват 6месеца, други три цикъла. За себе съм решила - след 2-3 цикъла.
Nikolina-Pikolina много здраве и късмет на теб и твоето бебе!

# 887
Благодаря ти _мариана и докторката ми каза че след една редовна менструация ще може да опитваме пак, което е наисина добре.
Но все пак искам да попитам, вече 6 ти ден кървя, когато си почивам е  много слабо почти слетло розово течение, но когато отида да взема дъщерями и се върна цялата съм в кръв и е досто тъмна кръв.
Дали се изчиствам все още?????

# 888
Здравейте момичета, нали ми правиха цветна снимка с надежда да се разбере защо вече 2 пъти губя бебето във втория месец и със съмнения за двурога матка,реших за всеки случай да потърся второ мнение и отидох при лекарката която ми водеше втората бременност ОБАЧЕ тя отхвърли всичко което ми беше казано в София - "не е трябвола да се прави цветна снимка защото така може да се запушат тръбите и такава снимка се прави от хора които изобщо не забременяват" при което аз изтръпнах защото разчитам на мнението на докторите при които ходя и все пак нали затова за сложени за да знаят от кое има нужда и от кое НЕ. Утре трябваше да започна приемането на "клостилбегит" а като гледам в интернет все гадни работи за него чета,а докторката от която се връщам категорично ми забрани да го пия защото щяла да ми съсипе матката и да я "изцеди".Направо незнам какво да правя и съм толкова объркана и разочарована а не искам трети спонтанен аборт, до момента пия фолиева киселина аспирин протект (едни мн малки хапченца)както и дуфастон - него пих 10 дена и сега...... сега се чудя как да постъпя , някой пил ли е таки хапчета, някъква идея поне да ме посъветвате защото ще експлоадирам вече!!!! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 889
    Anito_81 На мен ми правиха цветна снимка за да проверят проходимостта на тръбите и доколкото съм чувала се прави най-вече с тази цел. При положение че си забременяла е ясно че са проходими. Генетични и имунологични изследвания правила ли си? Често проблеми от подобно естество са причина за аборти в първото тримесечие на бремеността. При мен това се оказа причината за неуспешните ин-витро и за аборта. Пишеш че пиеш аспирин протект и фолиева киселина. На мен ми ги бяха изписали заради тромбофилията. За дуфастона даже незнам за какво се пие. Нека пише някой който го е вземал.
    Разбирам състоянието в което си, но по-важннотото е да намериш  добър лекър на когото да имаш доверие и който наистина да знае какво да прави.
    Желая кураж и сили на всички да превъзмогнат трудностите и скоро да се сбъднат мечтите ни preggo  ylinfant Praynig Praynig Praynig

# 890
Здравейте на всички,
Тъжно е, че така се включвам в този форум. Моята радост трая само 3 дни, след положителния тест. След това имах кървене. Лежах, изследвания, надежди. Накрая отново кървене, празен плоден сак и амбразио. Сега обаче се чувствам ужасно и не знам как да се справя с депресията си. Иначе съм облекчена, понеже напразната надежда и тревогите ме побъркваха. Стискам палци на всички ви, но мисля, че вече и околната среда допринася за тези толкова много лоши случаи.

Как се приборихте вие с това?
Поздави
Нина
Нина , всяка една от нас се бори по различен начин с болката. Когато изгубих бебо в 5 месец не позволих на болката и депресията да ме завладеят. През цялото време си мисля за следващото бебче, което трябва да има силна и позитивно настроена мама  Wink Така че моят съвет е не спирай да се радваш и да благодариш за всички хубави моменти в живота ти, погледни напред  и помисли за второто бебче което ще се появи /надявам се много скоро/  в живота ти. Пожелавам ти много сила и две чертички  Grinning

# 891
Anito_81 не мисля, че цветната снимка ще запиши тръбите ти, това е абсурд. Това е течност, която подпомага да се види дали тръбите са проходими или не, няма как да запуши тръбата.

клостилбегит съм пила дълго време, както и мъжът ми и не съм чула да причинява нещо. Не знам на какъв лекар ходиш, но по-добре го смени и се успокой.

Момичета горе главата. Трябва да бъдем силни в интерес на нашите бебчета.

# 892
  • по света и у нас
Анито 81,имам 3 спонтанни и съм се наканила другия месец да направя и аз цветна снимка,няма нищо страшно и „няма да се запушат тръбите"!Това се прави с цел да се установи дали в матката няма някое възелче или друго,което пречи на плода да расте и той загива.Ех,ако на всички момичета след цветна снимка им се запушваха тръбите.. ooooh!.нямаше да се препоръчва при стерилитет.Успокой се,и те съветвам да смениш гинеколожката! Peace 

# 893
           Момичета мили, здравейте ! На ВСИЧКИ много топла прегръдка  Hug  Heart Eyes
 Аз влизам да ви кажа какво каза доки, и така пак започваме от стартова позиция като миналата година по същото време! Мнението й за миседа е че се е получило в следствие на много ниското ниво на прогестерон в организма , което бяхме установили и лекувахме 4 месеца ! Но за съжаление е трябвало да продължа да го пия , защото плода е изконсумирал натрупаното до момента. Следващия проблем е малка раничка , която лесно ще премахнем след първата нормална менструация ! Общо взето след като направим сега хормоналните ще решим за последващото лечение и най - важното трябва да продължа с диетата защото килограмите оказват първо влияние на хормоните и от там ми се нарушава МЦ то . Това е за сега от мен , надявам се в темата да не се записват нови попълнения и ние , които сме тук да сбъднем мечтата да станем мами на най- красивите бебчета!
  Целувки и всичко най!!!  Heart Eyes

# 894
Здравеите момичета,

Bilibg, съжалявам за случилото се, но наистина гледаи напред и дано скоро се радвате на положителен резултат. Наистина полойителната страна е, че не се е наложило абразио и без ичакване ще можете да възстановите опитите.

Arwen, съжалявам че си преминала през този кошмар, наистина е много тежко. Аз освен скорошната загуба преживях и друг спонтанен аборт в 10 г.с. този януари. Малко в повече ми доидоха негативните емоции и маи ще си дам по-дълга почивка този път. Евентуално ще подновим опитите едва лятото другата година, защото в момента изпитвам неописуем ужас, че пак може да ми се случи. Но в сравнение с предния ми аборт този път беше 300 пъти по-тежко. А и ми е ясно че през следващата си бременност ще си пазя леглото 8 месеца. Тази седмица съм на преглед и се надявам да получа повече обяснения за това което се случи, а и за изследванията, които ми предстоят.

Кураж на всички!

# 895
  • София
Anito_81   първо се успокой, събери инфо за лекарствата, които са ти предписали а също и за добър доктор и след това предприемай каквото и да било.
До колкото знам цветната снимка не може да ти навреди, както са ти казали и момичетата.За клостилбегита само знам,че може да пие определен брой пъти  в живота, защото "изтощава" яйчниците.
От опит мога да ти кажа само за дуфастона.Това е прогестерон най-общо казано. Пие се след доказана овулация или може да я подтисне.Играе роля за удебеляването на маточната лигавица и задържането на плода.
shushy80  ти не беше ли от Януарките? Успех този път! И ние пак сме на стартовата позиция както преди една година  Tired

# 896
Благодаря ви момичета, премислих доста нещата и реших че щом доктора предписва тези лекарства значи има защо а пък и ако всеки можеше  сам да си решава проблемите нямаше да има нужда от доктори. Продължавам напред  и спирам да мисла за лоши неща Simple Smile

# 897
_мариана   миличка права си бяхме от януарчетата! Желая и на теб и на всички нас тук много успех , дано този пъд да успеем!
 Целувки и много прегръдки!  Heart Eyes  bouquet Hug

# 898
Здравейте на всички,
Тъжно е, че така се включвам в този форум. Моята радост трая само 3 дни, след положителния тест. След това имах кървене. Лежах, изследвания, надежди. Накрая отново кървене, празен плоден сак и амбразио. Сега обаче се чувствам ужасно и не знам как да се справя с депресията си. Иначе съм облекчена, понеже напразната надежда и тревогите ме побъркваха. Стискам палци на всички ви, но мисля, че вече и околната среда допринася за тези толкова много лоши случаи.

Как се приборихте вие с това?
Поздави
Нина
Нина , всяка една от нас се бори по различен начин с болката. Когато изгубих бебо в 5 месец не позволих на болката и депресията да ме завладеят. През цялото време си мисля за следващото бебче, което трябва да има силна и позитивно настроена мама  Wink Така че моят съвет е не спирай да се радваш и да благодариш за всички хубави моменти в живота ти, погледни напред  и помисли за второто бебче което ще се появи /надявам се много скоро/  в живота ти. Пожелавам ти много сила и две чертички  Grinning

Благодаря за хубавите думи!
Наистина всичко беше планирано и го желаех с цялото си сърце. Но се надявам и вярвам отново,че всичко ще е наред.  Пожелавам на всички тук много сили.
Може ли да ме насочите към добър специалист в София, който ще ме посъветва за всички конкретни излседвания. Преди да забременея направих хормонални изследвания, всичко беше наред.
Поздрави

Нина

# 899
Здравейте и от мен Hug
След дълго колебание реших да се включа.На 31 год.съм и имам един голям сладур на 3год. и 10мес.Обожавам децата и така решихме  за втори номер да не чакаме много Simple SmileВсичко беше наред до 16г.с.-спукване на околоплоден мехур и загубих бебето CryСлед година почивка и изследвания забременях пак.Много щастие и надежди, уви.На 27.07.2008г направих спонтанен аборт в 23 г.с.Направо си родих сама, на болничното легло,защото не ми вярваха че имам болки CryНа кого да се сърдя и кого да обвинявам smile3518
Моят лекар настоява да направя всички изследвания и веднага да започнем опитите.Относно забременяването след аборт,неговото мнение е че матката се възстановява за 6 седмици и вече може.
Силни прегръдки от мен,горе главата и само хубави новини за в бъдеще

Общи условия

Активация на акаунт