СПОНТАНЕН АБОРТ - да поговорим - 2

• 124 257
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 870
 Bilibg - само се успокой и веднага отиди на доктор!
Незнам от къде си, но ако си от София - Шейново или някоя друга голяма клиника - спешен случай, ще те приемат навсякъде. Там ще ти кажат какво точно се е случило. Бързата реакция е най-важна в случая. Знам как се чувстваш и за това ти казвам - да се овладееш и успокоиш е много важно! Стискам ти палци!

# 871
Bilibg, наистина опитай се да си спокойна и отивай на лекар. Аз в началото на бременността си имах на два пъти огромни съсиреци и двата пъти бях сигурна, че това е бебето, но не беше.

Към момичетата с късен аборт след 20 седмица колко време ви казаха лекарите, че трябва да се пазите?

# 872
Благодаря ви много, но ще попитам и ако можете да ми обясните, какво по точно представлява спонтанния аборт и как се получава Embarassed.Извинявам се за може би тъпия въпрос, но изчетох всички форуми и нищо не разбрах Embarassed
А на лекър съм чак утре, защото няма кой да ми гледа дъщеричката ми.

# 873
Bilibg - не чакай, до утре има много време - помоли някоя съседка или приятелка да гледа детето за 2 часа, ако не можеш - ми вземи я с теб и на някое такси - все ще помолиш някоя сестра да я занимава извън кабинета докато те прегледат на ехограф.
Кое точно предизвиква аборт - никой не може да ти каже със сигурност - 1001 причини може да има, а може и да е просто чиста случайност. Но нали точно за това те съветваме да отидеш на доктор - той ще ти каже има ли бременност - щом имаш повече от 10 дни закъснение - може да се види точка и ще ти изпише лекарства, които ще спрат кървенето  - понякога и 1-2 часа имат значение за реакция.

# 874
благодаря за съвета, мъжът ми си дойде и отиваме после ще пиша

# 875
esprit_be на мен ми казаха да се пазим поне 2 цикъла.

# 876
Здравейте на всички,
Тъжно е, че така се включвам в този форум. Моята радост трая само 3 дни, след положителния тест. След това имах кървене. Лежах, изследвания, надежди. Накрая отново кървене, празен плоден сак и амбразио. Сега обаче се чувствам ужасно и не знам как да се справя с депресията си. Иначе съм облекчена, понеже напразната надежда и тревогите ме побъркваха. Стискам палци на всички ви, но мисля, че вече и околната среда допринася за тези толкова много лоши случаи.

Как се приборихте вие с това?
Поздави
Нина

# 877
 ninasim Незнам как можеш да се пребориш с депресията. Незнам как ще ти се стори и факта че в тази тема всички са минали през това изпитание и то не веднъж. Незнам какво да ти пиша за да те поуспокия, но познавам болката и празнотата след една такава загуба. Времето лекува! Важното е да намериш сили да продължиш напред.  Hug Hug Hug

# 878
Към момичетата с късен аборт след 20 седмица колко време ви казаха лекарите, че трябва да се пазите?

3-6 месеца, но най-добре 6. Това ми казаха на мен.

# 879
Момичета вчера отидох няма го бебето , но пък докторката ми каза да съм спокойна и да продължа напред.
Като се впредвит че това е много трудно, мисля да я послушам и давам смело напред, колкото и смело да звучи, ще го направя защото наистина го искам това бебенце.

# 880
Bilibg - знам как се чувстваш!  Sad В момента си много объркана и ти е тежко. На мен ми се случи същото. Права е докторката - трябва да се мисли положително и да се гледа напред. Аз вярвам, че следващия път всичко е наред - вярвай и ти - от сърце ти го желая! Hug

# 881
Привет и от мен! Аз също загубих моите близнаци в 21 седмица, след инфекция предизвикана от серклаж на горещо и това беше най-големия шамар, който получих в живота си. Но вече се изправям и смятам да продължа борбата.
Bilibg, Ninasim, много съжалявам за случилото ви се. Моля се следващия път всичко да е наред.

Esprit_be на мен също казаха да се пазим поне 2-3 месеца, но честно казано не го правим. Пазихме се само един месец и сега (втори месец след аборта) вече 5-ти ден ми закъснява. Знам, че това е нормално, а и е почти невъзможно да забременея естествено, поне 8 години не успях, но надеждата винаги умира последна.

Някой знае ли колко време след аборт нивото на ЧГХ в организъма е завишено?
Честно казано ме е страх да си направя тест, за да не се заблудя напразно….

# 882
Esprit_be, чак сега прочетох изчетох почти всичко назад и много да кажа, че моят случай много прилича на твоя.
Аз забременях in vitro след 8 години борба при д-р Стаменов и загубих моите момченца точно поради цервикална недостатъчност.
Д-р Стаменов, ме следеше всяка седмица, тъй като още от началото установиха хипопластична шийка, но за съжаление пропуснахме момента.
На 29.07. рано сутринта, деня на поредния преглед просто прокървих, ей така без никакви болки!
Веднага отидох в клиниката, но се оказа, че съм с 4см. разкритие и едното бебче беше тръгнало да излиза. Постъпих по спешност в Токуда, където д-р Илиев успя да върне бебето без да спука околоплодния мехур и направи серклаж на горещо, остана само да се молим да не възникне инфекция.
Благодарение на Илиев, който беше неотлъчно до мен надеждите ми се върнаха, но за кратко. Две седмици по-късно на 09.08. срещу 10.08.08г. мехура на едното бебе се спука, аз бях 21-ва седмица и знаех, че това е края!

За душевната болка няма да говоря, тя няма аналог. Само хора изживели това могат да ни разберат…………….

Николина-Пиколина (Ники) на теб и малката принцеса много целувки!

# 883
Благодаря Ви много момичета, днес се чуствам по добре макар и все още да ми е гадно.
Мъжът ми страшно много ме подкрепя и може би затова така се чувствам, силно вярвам че следващия път ще стане едно здраво бебче и това ме кара да бъда силна и да се държа.

# 884
 Hug
Благодаря ви момичета,
Аз вече тръгнах на работа и не мисля за миналото.  Знаете ли какви изследвания трябва да се правят след абразио или първо трябва да се види хистологията? Вярата в добрия край и само тя може да ни донесе успех!

Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт