СПОНТАНЕН АБОРТ - да поговорим - 2

• 124 232
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 945
Chari и аз преминах през това.Прокървих и отидох веднага при моята лекарка, а тя ме препрати в МД.Там двамата лекари които ме гледаха бяха на различно мнение.Отидох в Шейново за трето мнение.Нищо не помогна уви...Колкото повече мисля за това толкова по-сигурна съм ,че е жестоко ,но те са били прави -това е извън човешките възможности и по-добре е да гледам напред.Няма никога да забравя детенцето си което беше само една точица на екрана ,но и нищо няма да постигна ако само се питам ако бях, ако бяха ,ако...Така че ако природата е решила че няма изход ,никой не може нищо да направи.На мен ми казаха че задържане не се практикува вече заради увеличен риск от различни проблеми .В смисъл дали след раждане детето ще се развива нормално.Иначе аз бях много благодарна на доктор Герджиков от Шейново за внимателното отношение.

# 946
Здравейте мили момичета.Включвам се в темата само за да Ви кажа,в никакъв случай не трябва да се отчайвате.Преживели сте загуба това е така,но може би е било за добро.Аз преди 6 г.преживях подобно нещо,през цялата  бременност имах проблеми.Кървене,болки,доста време лежах за задържане и пих какво ли не.Успях да задържа детето и родих едно прекрасно бебче.да но след 2г се оказа че детето ми има проблем и то сериозен така че понякога е по добре да не се намесваме а природата си знае работата.обичам ужасно детето си но ми е много гадно ,че то страда.Пожелавам успех на всички и бъдете здрави.

# 947
Здравейте момичета, отдавна не съм се включвала и с голямо разочарование чета премеждията на някои от нас. Ма Мерито искам да кажа че и аз съм преживяла два спонтанни аборта и по едно и също време 2 последователни години, сега с моя партньор сме решили да сменим времето на бебеправенето та дано този път е сполочлив.На мен също никой не ми определи никакви изследвания само цветна снимка,казаха - такива неща се случват:thinking:
На всички искам да кажа (колкото и банално да е) да мислят оптимистично и да не се предават. Всичко ще се оправи стискам палци за всички!!!  Hug

# 948
И аз преживях мисед съвсем скоро и в момента се мъча да се примиря със случилото се и да се науча да живея с болката си и с надеждата, че времето ще я притъпи... Освен всичко друго си блъскам главата и по въпроса дали да ходим по изследвания или да приема, че така е трябвало да стане и следващия път нещата ще се получат....  newsm78
Всички лекари, с които се консултирах, казаха - случва се, след първи път няма смисъл да се правят изследвания...... Това, което донякъде ме успокоява, е, че точно след като видях двете чертички, се тръшнах болна, с висока температура - свалих я, но десет дни след това ми беше зле. После пък получих циститна криза, и до антибиотик се стигна заради многото бактерии в урината... та може би наистина случилото се е било по-малкото зло.
Пожелавам на всички ни да има по-малко пишещи в тази тема!  Praynig

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 16:27 от caritas

# 949
Здравейте искам и аз да споделя,какво преживях,от много време чета форума и все не се включвам,но сега вече ще пиша! С моя приятел около 1 година се опитвахме да си имаме бебче,но все не ставаше докато не дойде един ден когато бях бременна,бяхме много щастливи след това като бях на 3 месеца  моята лекара ми каза че са близначета и радоста беше двойна,не можехме да спим от радост.И дойде един ден когато започна да ме набулява корема след това и кървене и после в болница за наблюдение и най-лощото кюртажа!Нямам думи как неможех да спра да плача и да се тревожа!Това се случи на 09.09.08г.Казаха ми да се пазим 3 месеца и пак да опитваме!Още малко и ще се пробваме! Simple Smile

# 950
  • София
sweetvesi  Hug
caritas и при мен беше подобно положението, е без проблема с бъбреците де, което си е доста сериозно. Но още в началота като разбрах и се тръшнах от грип  Sad а през живота си такова нещо не съм карала  #Cussing out ама късмет си е това. Моя лекар твърди че аборта може да е следствие и на вирусната инфекция... може би наистина е вярно всяко зло за добро  Rolling Eyes

# 951
Здравейте и от мен.От доста време ви чета и не се престрашавах да пиша, но ето че дойде и моя ред.От 2004г.когато решихме да си имаме бебе всичко тръгна на обратно.След2г. бебеправене най-сетне видяхме двете чертички,но за кратко в 12г.с.откриха мисед.След това през 2007г.в 18г.с.загубихме бебчето си след направен серклаж.В началото на 2008г.преживях още един мисед в 12г.с. и най-голямата ни загуба беше на 26.10. когато загубихме нашето момченце в 22г.с. CryПрез цялата бременност бях с програмата на доц.Конова от Плевен - фраксипарин и аспирин. Сега събираме сили за следващ опит и дано този път Господ е с нас  Praynig

# 952
Здравейте момичета и от мен!Искам и аз да споделе история та си и до някъде да излея подтиснатостта си от това което преживях.Аз съм на 35 год.от гр.Варна.Имам прекрасна дъщеря на 7 год. Решихме със съпруга ми имаме още едно.И така на 05,10,08 видях двете червени чертички на теста.Радоста ни беше огромна,но за по голяма сигурност 20 дена след закъснението отидох на лекар и той потвърди бременноста.каза ми след две седмиципак да отида.И така в деветата г.с. поситих лекарката и за мой ужас не можа да установи сърдечна дейност.каза ми че е възможно да съм забременяла по късно и да отида след една седмица пак........,но вчере през ноща започнах да кървя.....и два часа след това........направих спонтанен аборт.Сутринта ми направиха кюртаж и ми казаха че още в петата г.с. ембрионът е загинал.никоа през живота си не съм се чуствала толкова гадно/извинете ме за израза/.Въпреки всичко смятам да опитаме пак макар и да ме е страх ужасно.
        Желая на всички ви един ден с огромно щастие да прегърнете живо и здраво вашето бебче newsm32

# 953
puhita съжалявам за това което ти се е случило и на теб.Не губи кураж-винаги след лошото един ден идва и хубавото.Просто не трябва да се предаваме и да се отдаваме изцяло на лошите емоции.

извинявай за въпроса ,но след мисед аборта какви изследвания ти казаха да направиш?ще съм ти благодарна ако можеш да ми отговориш.

# 954
  • София
puhita  като прочетох историята направо настръхнах! Само чукнах на дърво и казах "да не дава Господ"! Не знам как си издържала всичко това, но дано имаш сили за още една бременност, но този успешна! Искрено ти го пожелавам!
На мен също ми е интересно какви изследвания си правила.

# 955
Благодаря ви момичета.За съжаление тук във Варна много късно намерих лекар,който да ми каже,че се нуждая от по-специални изследвания и тогава ни насочиха към Плевен.Там с доц.Конова направихме изследвания на Т-лимфоцити, НК клетки, антифосфолипидни антитела,тромбофилия,TSH,TAT,MAT,IgM,IgG,IgA. От тях излезе,че имам завишени НК клетки и затова в началото на последната бременност бях на имуновенин и до последно бях на фраксипарин и аспирин.

# 956
Май,че излиза,че терапията на доц.Конова не винаги помага,а момичета?Минала съм 2 пъти през този ад и дай Боже следващият път да успея!Разчитах много на назначената ми терапия в Плевен,но ето че е факт че има случаи,в които тя няма ефект!Не знам... Cry

# 957
Здравейте, момичета. Надявах се, че няма да ми се наложи да пиша в тази тема, но уви. След 4,5 години ходене по мъките забременях от икси. За съжаление направих спонтанен аборт снощи и бях кюретирана. Не зная дали след първи аборт трябва да се правят имунологични и генетични изследвания. Такива сами в Плевен при доц. Конова ли се правят?

# 958
Здравий Pihuta съжелявам за това което си преживяла ,много добре те разбирам как се чувстваш в момента защото и аз съм минала през този ад #Cussing out. И аз като тебе съм с четири спонтанни аборта 2 през 18г.с ,1 през 6г.с и 1 през 27 г.с.С двете бременности бях със серклаж .Тази година си направих изследвания и имам изписана терапия от доц.Конова.При мене също от наприавените изследвания се оказа че имам завишени НК клетки.Каква беше причината за последния ти спонтанен аборт?Надявам се следващия път при всички от нас да има добър резултат и ние да си гушкаме бебоците Praynig Praynig Praynig

# 959
Извинявайте, че се намесвам, но какво пише във вашите хистологични изследвания? Защото на мястото на резултата на моята хистология пише "плацентарни части". Това нормално ли е? Не е ли като на кръвни изследвания да пише: има кръв? Аз се надявах чрез изследването да има поне някаква яснота какви могат да са причините за аборта, но уви...
Иначе на мен цикълът ми дойде на 22. 09, след като абразиото беше на 24. 08. На 24. 10 отново ми дойде. Сега във вторник съм на гинеколог, понеже най-накрая успях да си взема епикризата и въпросния хистологичен резултат.
Да ви кажа, така искам в тази тема никой вече да не пише...а просто да си гушкаме бебоците. Hug

Общи условия

Активация на акаунт