Отговори

СЕПТЕМВРИ 2006
С благодарност за заглавието на Сладурче   bouquet
Такааа-а-а... въодушевена от последните празнични разговори в предходната тема рекох  и тази да продължим в същия весел и приповдигнат дух. Halloween съвсем не е традиционен български празник, но пък си е празник и то най-весел за децата. Маскиране, правене на номера и всичко това придружено с много апетитни блюда и кошнички пълни с лакомства... Защо да го пропускаме! Нека уплашим злите духове!
НАШИТЕ НЕПОВТОРИМИ БЕБЕТА

са вече много, много на брой и рожденните им дни са ето ТУК, но ние винаги се радваме и на всички нови попълнения!

ПЪРВОТО НИ СЕПТЕМВРИЙСКО ЗЪБЧЕ Е НА НИКИ НА МАМА DVV
ПЪРВОТО НИ ПРОХОДИЛО СЕПТЕМВРИЙЧЕ Е ДАРИЯ НА  МАМА teedy 

НАШИТЕ СЕПТЕМВРИЙСКИ ДЕЧИЦА можем да виждаме освен в личните си сайтове и на сайт www.snimka.bg потребител - septemvri парола - на лични

ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ
Референтни стойности от кръвни изследвания и други ново
Приучаване на детето да ползва гърне ново
Когато детето плаче на раздяла с вас ново
Методи за възпитание на децата /по аюрведа/ ново

ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хигиена-дрехи-пособия
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хранене
ОТГЛЕЖДАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-болести и неразположения

8ТЕ РЕВЛВИ ПЕРИОДА=КРАЧКИ НАПРЕД
Плачът въобще не е полезен. Ето какво става в детския организъм...
Новият Имунизационен календар

ИМАМЕ ХОДЕЩИ КРАЧЕТА Инфо за обувките І
Инфо за обувките ІІ-възраст, подметка,форт и ток на обувката І
Инфо за обувките ІІІ- за размера на обувката

А СЕГА ЗА ХРАНАТА

План за хранене на новороденото, бебето и малкото дете до 36-месечна възраст
Примерна таблица за захранване
РАЗНООБРАЗНИ СХЕМИ ЗА ЗАХРАНВАНЕ
инфо за храните и захранването
ТАБЛИЦА НА АЛЕРГИЗИРАЩИТЕ ХРАНИ
ТАБЛИЦА НА ЗАХРАНВАНЕТО ЗА АЛЕРГИЧНИ /И НЕ САМО/ ДЕЦА
ПЪРВИ ХРАНИ
ЗАПИЧАЩИ И РАЗХЛАБВАЩИ ХРАНИ

НИТРАТИТЕ

ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 16:01 от irinii

# 1
Като сме на булченска вълна, ето малко сканирани снимки от мен, затова качеството не е много добро!
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/22/5253_256.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/22/5252_252.JPG
На сватбата си, бях бременна в почти седмия месец! С моят съпруг сме заедно от 13 години, от които 4 семейни, и имаме много дълга история Mr. Green, като за латино сериал. Поради голямата ни разлика, родителите ми хич не бяха съгласни и ни принуждаваха да се разделим. Затова решихме , че единствения начин е да забременея и да ги поставим пред свършен факт. Та ето ме-бременна булка!
Ирини,    bouquet Прекрасно оформление!

# 2
Супер празник се задава.Макар да не е наш -български.Давайте идеи как ще празнуваме Хелоуин  Hug
Бебе Дунди - Благодариа ти много  Heart Eyes
Леле,Цветиии.Наистина си тотално различна с руса коса  Grinning
Часът на Мама го гледам.Точно сега дадоха с Диди и моя приателка от детските ми години Велина,която чака бебче всеки миг.Живееше в щатите и сега си е тук.Точно утре са ни на гости и докато се уговаряме кой какво ще хапва и хоп я видях по ТВ то и много се зарадвах.
Ириниинтерестни нови линкчета си сложила  Grinning

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 16:31 от dennis

# 3
Такааа, вече успях да кача малко снимки и съм на линия да разказвам:

Стана много весел прощъпулник. Иглика я пускахме няколко пъти към масата с предметите, защото тя тъкмо стигаше до нея и, без да си избере нищо, се насочваше към фотографката (една моя дружка) и сочеше апарата. Май фотографка или оператока ще я правим в крайна сметка, това й легна на сърце ... newsm78 Joy
На третия път вече реши да хване шивашкия метър, който бях нарекла за архитект, поради липса на линийка или нещо по-подходящо. След това грабна ножицата=моден дизайнер.
Тъй, че мили мами приветствайте арх. Иглика, ако има колеги да се обаждат ще направим професионална сбирка  Crazy Heart Eyes Едно е ясно, няма да е като мама юрист, или като татко икономист. Свой път си избра детето... Party
Ето и снимки

По отношение на булките вземам отношение също:

И аз като Доника имам много материални желания, които няма да изброявам тук, защото не това е темата. Искам си здраво момиченце и съпруг, друго не ми трябва. Знам, че е много тривиално, но това е което ме вълнува. А пък след време (но не много дълго) и още едно такова здраво мъниче (признавам, че искам пак момиче, таткото ще ме разкости.... Joy Crazy).
Всъщност, мечтата ми е за много деца, но по пространствени и материални съображения мисля, че ще се ограничим до две. Все пак децата не се раждат като някаква самоцел, трябва да ги гледаме с удоволствие и да имаме условия да ги отглеждаме.

Мама меги страхотна булка си и както си понапълняла с бременността тогава си много хубава  Peace.

Цвети Русимова и аз съм с очила, но за сватбата сложих лещи. Виждам, обаче, че булка с очила може да бъде голяма чаровница като теб.
Ирини темата е  Peace  bouquet Hug браво!

Дъждът най-после спря. Отивам да правя фреш и излизаме, че вкъщи сякаш е минал ураган. ooooh! Outta Joint baby_neutral
Целувки!

# 4
  • Munich
Юхууу, нова тема, страшна е пак, Ирини, браво! И на Сладурче за заглавието, много е весело.
Честито прохождане на Иги, Дари и  Ради! Много вълнуващо! Да навъртят мноооого километри без инциденти!
Прекрасни булки сте, момичета! Аз не бях с булчинска рокля, а тип коктейлна, не исках традиционна сватба и затова не се вписвам в атмосферата, пасувам.
Ави, често съм си представяла за себе си такива ситуации, каквато си имала ти преди две вечери. Много ми домъчня за теб, но се надявам това да е апогеят на трудностите със съчетаването на бременност и гледане на бебе-малко дете и занапред кривата да върви нагоре.
Денис, както винаги много мъдра, благодаря!
Сладурче, дано е нещо безобидно! Чакаме резултата!
МамаКапи, как си?
Честито на Деси и МамаМеги за успехите в учението! Много се зарадвах за вас!
Борианка, преди два дни се сетих за теб, срещнах постинг на момиче с подобен ник и се чудех как ли си, хубаво е, че всичко е наред! Чакаме още вести!
Коледно настроение нямам, нямам и желания към Дядо Коледа, сърдита съм му, че не ми изпълни миналогодишното.
Сесилия, голям сладур е Мити, особено на снимката от Студентски град!
Сега по някои вече предъвкани, но интересни за мен теми:
За гърнето: ще пробвам малко по-нататък. Аз съм привърженик на тази школа.
Хляб давам тъмен - ръжен, селски и разни други подобни видове. Пробвам го и с пълнозърнести макарони и спагети, а и нас покрай него. Целта ми е да се храним главно с такива зърнени продукти, пък ще видим.
Спи (болната ми в продължение на месеци тема) почти без проблеми. Заспива гушнат в мен, слагам го в леглото му, не се противи, дори да се поразбуди, затварям вратата на стаята му и излизам. Нощем се буди рядко, ако се събуди, го вземам на ръце, гушкам го, докато пак задреме и го тупвам пак на леглото, а аз си лягам и заспивам. Мечта! Денем спи по 2-3 часа, пак по същия начин.
Кърмене: отбих го по спешност, като заминах за България. Просто го кърмих на осми сетември сутринта и на девети вече ме нямаше. Никакъв проблем за двама ни, освен емоционалния за мен, който не трая повече от два часа, след като ме погълнаха другите, по-големи грижи. Кърмих го почти една година, като нямах и за минута някаква трудност, ни запушване, ни кърмаческа стачка, нито цедене, бебе със силен сукателен рефлекс... провървя ни определено. Голямо удоволствие и за двама ни беше.
Моето човече още ходи за ръчичка, направи първи крачки преди седмица, но оттогава не смее да се пусне. Държа го за ръка, а в другата дърпа един локомотив или бута напред една дървена джаджа, много е смешен. Голям веселяк е, смее се и пръст да му покажеш. Както веднъж каза една продавачка, като ни видя, усмихната мама, усмихнат татко, весело бебе. Радвам се, че е такъв веселушко. А вас ви целувам и ви пожелавам хубав ден!

# 5
Здравейте и от нас!
С тези Коледни теми,които сте подхванали ме накарахте да си пусна Коледния си диск с песни ::Какво да си пожелая-здраве за всички в семейството!Това е нaй-важното.Може да си пожелая за себе си малко по-спокойно отношение към заобикалящия ме свят,както и вътрешно спокойствие,малко повече непукизъм няма да ми бъде в излишък.Няма да пропусна естествено и материалните  пожелания -всички си падаме по тях Wink
За зъбите- и друг път мисля че съм писала ,че до година и половина е достатъчно да се обтриват с напоена марля с разредена кислородна вода-50/50.
Миналата седмица ми беше много кошмарна и нервна заради ужасния сърбеж по кожата,отидох накрая при друг кожен лекар-доцентка-с надеждата да знае повече,и според нея съм с токсико-алергичен дерматити,пия кортикостероиди и нещата не са така зле вече.Но пазя и зверска диета-без любимата ми кола и шоколад и още сумати вкусни неща-добре че ще е 10 дена само,после ще видим.Нямам си и идея какво може да  е предизвикало това чудо.Като знам че кожните проблеми са все едни такива неясни и трудно разрешими почвам да се притеснявам.

Ето и една снимка от мен bowuu

# 6
Дили, здравей мила  Hug Heart Eyes!

Иги и тя така беше с една ръка за мен, а с другата бута разни неща или се навжда да си вземе нещо от земята.

Ей, момичета, вашите бебчета могат ли сами да се изправят от земята, без опора. Иги още не може, като седне и после се мъчи да става и започва да протяга ръчички към мен. Има ли и други такива мързеливци като нас?

# 7
Веселка, много неприятна история с тези сърбежи, щом си минала на кортикостероиди явно си е сериозно и добре, че наистина е за кратък период лечението. Дано се оправиш бързо и завинаги.  Забелязала съм, че когато хората са си половинки много често имат една специфична прилика - в очите, в погледа... виждам я и при вас със съпруга ти. /и при други двойки естествено/
дилипили, радвам се да те видя Hug
Вениш, изправянето на дечицата без опора е най-трудната част - така поне ми каза един док. Иначе от около 10 дни Спаси много успешно кляка и става без опора и от миналата седмица забелязах на няколко пъти, че като падне се избутва до клек и оттам се изправи -но това само няколко пъти го видях...
Цвети и руса си хубава.
Денис, за Хелоуин мисля да го празнуваме с... вас... хихихи /шегувам се/ Може пък наистина да се съберем няколко семейства и да маскираме децата /лелята на Спаси ни прати специална палитра с книжка, за страховит хелоуински грим  Simple Smile/

Сладурче, марианка - какво става с дечицата момичета...
Да ви обърна внимание, че съм сложила няколко нови линка за гърнето, за плаченето при раздяла с мама и за възпитанието...

# 8
Ави , надявам се днес и за напред да се 4уства6 по-добре,а неразположенията да са временни и да преминат бързо. Целувки
Ирини, свекърва ми преди няколко дни си купиха 4ерен лабрадор, на 3 месеца. Голяма компания са си с Филип и ти4кат заедно, дърпат си игра4ките и тн...   Mr. Green Те до скоро имаха 10 годи6ен бежов лабрадор, но той не бе6е бебе и не си играе6е, така както новото ку4е.
За сега си пожелавам 2 не6та: да дадат отпуск на мъжа ми 3 седмици, за да можем да се приберем в България от 15 дек до 7ми януари. Най-уютно ми е във Враца при родителите ми, където по традиция се събираме вси4ки за Коледа.
Второто е да сме здрави вси4ки, да няма неразположения. Тогава 6те съм в 4 - 5я месец и се надявам да няма проблеми с летенето.  А за Новата година си пожелавам - много много търпение, кураж и сили ... Най-голямото изпитание за мен тепърва предстой ...
Относно сватбите - ние имахме 2 , първо  бе6е подписването и 'българска 'сватба, после тук церемония в църква и коктейл и парти...

# 9
Благодаря ви за хубавите думи за моите булченски снимки! Както писах преди, седем години бях руса и с дълга коса, в къщи отново ме навиват на тази промяна , но ще изчакам малко, в момента съм с силен косопад! ooooh!
Толкова сте хубави всички като булки/и не само като булки/ Laughing
За писмото за дядо Коледа-още не съм мислела по въпроса, но досега с Ивето си пишем, по-скоро споменаваме нейни желания, закачаме го на елхата и тя си мисли, че той идва през нощта и го прочита. То е ясно , че и обичайните желания за здраве и любов ще присъстват, даже на първо място, и пишейки за това, се сещам за някои мои нематериални желания, дано се сбъднат през новата година! bowuu
Ирини- и ние имаме специална палитра за рисуване на лице, дори с примерни рисунки, има и за Хелоуин, може да е същата. Вече няколко пъти съм рисувала Ивето като отиваме на някое празненство! Ще разгледам линковете!
Веселка, имам кожен проблем, мисля подобен на твоя, трабвя да намеря време и добър дерматолог , от няколко години от есента до края на пролетта ми се появяват големи и червени петна по краката, много сърбят, особено от топлата вода, и знам че трябва да си направя тестове, но кога ли ще е . Според мен моето е някаква студова алергия! Дано бързо отшуми проблема при теб!
Аз ставам да се заемам с вечерята , докато Алекс още спинка, но ще ви надзъртам от време на време! Hug

# 10
  • Пловдив
Много красива, весела и уютна нова тема!
Благодаря irinii !!!

Аз много обичам кучета и най-тържествено ми е обещано, че когато се преместим на нашата къща /поне след 1г/ ще си имаме 2-та със Стенли кафяв лабрадор! мисля, че е много важно децата да се научат да общуват с животни, да играят и тичат с тях! Но в апартамент е трудно и не особено съвместимо! И аз много харесва тези кучета и доколкото знам са много любвеобвилни, податливи към възпитание и толерантни към деца!
Vessselka , дано да си оправиш и открият причината за тези обриви! Аз когато бях бременна получих алергична реакция и така и не рабраха от какво, но се налижи да ми бият инжекции, защото друго не помогна!
дилИпилИ, добре е ,че отбиването е било лесно и че малкия юнак спи спокойно вече!
venush , интересни професии си е избрала Иги!
МамаМеги, браво за изпита! Всъщност нашата сватба трябваше да се състои лятото, но понеже на Коледа преди 2 години /това е като в притчата на Куелю/ и на мен и на мъжа ми ни се падна бебе /а и аз си го бях пожелала, но не очаквах толкова бързо да ми се сбъдне желанието/, резултатите бяха бързо, бързо налице!  И за да не съм многооо бременна направихме сватбата май!

За коледните пожелания - аз вече наистина внимавам какво си пожелавам /нематериално/... Wink, но понеже здравето и любовта са нещата, за които винаги се моля, другите ми желания не ги споделям на никой, защото страдам от суеверието, че може да не се сбъднат! Тях ще ги узнае само добрия Дядо с бялата брада! Sunglasses

П.С. Стенли е с хрема  - този път мъжа ми го зарази и снощи не сме спали и 3-та! Няма температура, но се наложи да ни отложат днес ваксината за шарките!

# 11
Еми пак съм тука, в това време къде другаде да ходя...
irinii - темичката е страхотна   bouquet  .... как хубаво ще си хортуваме в нея...
venush - и това ще стане....едно по-едно. След седмица, две ще се справя вече съвсем сама с придвижването. Поздравления на Иги за избора!
дилИпилИ - и аз се радвам, че Вико е такъв веселушко!  Hug
Продължавам да се наслаждавам на хубавици в бяло....
След този силен дъжд днес, накрая точно преди да се мръкне на небосклона се появи една огромна, красива, двойна дъга. Е, не мога да не я споделя с вас!

Сега ставам, че Димитър се прибирал и ще се шашне като види на какво прилича къщата... Shocked Crazy

# 12
Привет и от нас в новата темичка! Ирини, страхотна е! Благодарности! Представям си къщите в Торонто, украсени с паяжини, тиквени фенери и пр.

Сладурче, радвам се, че сте взели мерки. Бързо да отшуми алергията на Мишето!
Веселка, и на теб пожелаваме бързо да се избавиш от обривите!
И на Стенли пожелаваме бързо оздравяване!
Фибичка, разкошна е двойната дъга! Благодаря за споделената гледка!
Поздравления на архитект Иги за чудесния избор!
Марианка, отново питаме къде си! Дано наистина да е проблем с нета!

Сашко спа 3 часа следобяд. Възползвах се и аз. Като станахме, о, чудо! Дъждът спрял и хукнахме на разходка. Обиколихме квартала. Баба и дядо се завърнаха вече! Ура-а-а!

# 13
Ето ме и мен:

# 14
Добър вечер, сладурки! Hug
Ето ме и мен, след няколкодневно отсъствие. Имахме неприятности с Веси. Явно сме я простудили, защото когато се случи инцидента, изтичахме на бегом до Бърза помощ, а тя беше само по пижамка. В паниката изобщо не се сетихме да я облечем. Тя много плачеше, извиваше телцето си от болка и... Три дни беше с 39 градуса температура и силно зачервено гърло. Днес вече е по-добре. За ръчичките. Все още е с превръзки. Правят и ги в Пловдив. Доста сериозно е изгарянето, целите и длани са рани. Cry Лошото е, че тя постоянно ги стиска в юмручета, а като се опитам да ги изправя плаче и ги дърпа. Много неприятно. Дръпнахме назад и с ходенето. Страх ни е да не падне, че с тези и без това наранени ръце ще стане лошо. И сега и слагаме колана. Ох, момичета, големи притеснения бера. И ми е много мъка за малката ми кипра.
irinii, темата е оформена страхотно! Толкова настроение лъха. Благодаря ти!  Hug Страхотна булка си била! Моите комплименти.

П.П. Пропуснах да благодаря на момичетата, които ми писаха на лични. Благодаря ви за моралната подкрепа и загрижеността.  bouquet
fibi4ka, снимката с двойната дъга ми подейства зареждащо. Благодаря! Grinning
дилИпилИ, толкова се радвам да те "зърна". Hug Получих ЛС-то ти, но за съжаление късно и не успях да изпълня заръката ти. Но съм си обещала, че ще го направя следващият път, когато отида в Бургас. Благодаря ти от сърце за окуражаващите думи. Толкова ме трогна.
steli-ssd усмихнах се като прочетох, че и на двамата с мъжа ти се е паднало бебе от баницата, защото при нас ситуацията беше същата преди близо 6 години. Grinning
МаriaF, макар и със закъснение, искам да ти честитя за очакваното бебче Hug. Това е супер! Изключително много се радвам и исках да ти го кажа по-рано, но около мен се случиха непредвидени ситуации. Confused
Момичета, чудесна идея е това да се покажем като булки. Grinning Радвах се от сърце на снимките ви в бяло. Утре ще сканирам и ще ви се покажа и аз. Нали бях булка преди цяла вечност. Laughing
Изчетох всички ви и разгледах снимките. Чудесни сте! Grinning
Задължително ще напиша писмо на Дядо Коледа. Grinning Освен традиционните нематериални неща като здраве, щастие, любов, ще си пожелая и една семейна къщурка. Mr. Green Ама дали ще ме "огрее" точно догодина... newsm78
Целувам ви и ви желая от сърце спокойна нощ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт