Отговори
# 120
Гоца, в същото предаване, за което ти питаше преди - с рехабилитаторката, която правеше масаж на бебончото и говореха за недоносените дечица /май от 18.10/. Аз само чух как тя казва че го обръща и всъщност трябвало само да го прави на тези месеци /или нещо такова, да не изопача на жената думите  Crazy/, щото на компа виждам само отделни картинки като снимки, но не мога да проследя движението.

# 121
  • Sofia
абе аз сега гледах книжките с гимнастики - до 5 месец включително се дават упражненията за преобръщане с помощ - явно чак към 6ти месец се предполага да го правят сами това.
А Иве, не са проходили Wink Само мечти на майките са това Wink

# 122
  • София
Аз го гледах това предаване и бебето беше досто по голямо не само на месеци а и на коригирана възраст.
Vмесец.трябва да се обръща от гръб по корем а в VІ мес. от корем по гръб

# 123
Ние се изкъпахме и нахранихме, сега се приспива. Хубавото е, че го прави самичка - най-много да викне няколко пъти за бибата.

Да обръщането - аз знам от лекар, че около 4тия месец го правят. Естествено, че е индивидуално. Не сме седнали да си ги мерим, предполагам.

# 124
Това с месеците е само ориентировъчно. На братовчедката, която роди два месеца преди мен, на 4 месеца сина й се въртеше къде-къде по-интензивно от Илко. И ако при нас сега е завъртане по веднъж на страна, при него си беше претъркаляне по леглото. Е, верно, че на него не му пречи шкембето, щото е кльощичко. Просто всичко си е до индивидуално развитие. Все едно да кажете, че не могат зъбки на бебе да излезнат на 2 месеца.

# 125
Аз нямах предвид че на "нашата възраст" трябва сами да се обръщат, той бебока там май беше на 6 месеца /коригирани 4/.нещо се впуснах в обяснения  Mr. Green .Исках сано някой да обясни как става с наша помощ, че не виждам  Confused

# 126
  • София
alibabali не се вижда,някой педиатър трябва да покаже или пък рехабилитатор.
Рени явно вашата рода са по напред в нервно пихичното развитие.

# 127
Иве, не смея да го твърдя това. На същата братовчедка голямото дете за пръв път се обърна към края на 6-тия месец. На сестра й голямото дете вече се съмняваха, че му има нещо, защото до към средата на 7-ми месец отказваше да се завърти, при това, че ползваха какви ли не упражнения. Както казах - всичко е индивидуално.

# 128
  • BG
Стефи на там ги насочва защото имат съмнения за ДЦП или щото са по добри специалисти?
Натам ги насочва, защото май там е единственото място, което работи с касата, а не защото имат ДЦП. Децата са си добре, гимнастиката помага за да наваксат в двигателното развитие.
Ама ще питам за още подробности. До колкото разбрах около 10 дена гимнастика покривала касата.
Иве, детето от записа е май на 8 месеца (тя днес нещо такова каза днес като бяхме на гимнастика, но аз не запомних). Ще я питам в четвъртък, ако искаш.
Момичета, да ви питам как сте с килограмите? Аз нещо закотвих на 67кг и не мърдам  Confused (не че се ограничавам де  Embarassed)
Диетуващите не се обаждат как върви диетата ....  newsm78

# 129
Добро утро и от нас
Успях newsm44 да прибягам до входа на училището да изпратя баткото преди Сашо да се ококорил и да е наддал боен вик Mr. Green
Нашето момче калпазанче също не се обръща още но пък за сметка на това пък успява да се изтътрузи от леглото и онази вечер баща му го намери наполовина висящ от леглото Crazy и за това от снощи вече е с оградка . hahaha
А за килограмите не питайте че се бях зарадвала че свалям и от тези дето ми бяха преди да забременея ама нещо спрях и ми се струва ще почна пак да качам #Crazy

# 130
  • sf
ох, мойто диване се ококори в 7  Crazy не стига, че се въртя като гламав цяла нощ
аз не полагам никакви грижи за килцата, ама тряя почна, че вече само един панталон ми става  Embarassed
 а за развитието при децата- всяко си е абсолютно индивидуално, няма да участвам в състезанието  hahaha  Вероника като беше бебе имаше една майка в градинката, дето припадаше от ужас ако някое друго бебе направи нещо преди нейното. и все те първи, все най-хубави...  hahaha  ся съм пас
айде хубав ден   bouquet

# 131
Не мога да разбера защо тоя фъстъчко дава зор да ставаме в 7.30, като в 8 ч вече е заспал в ръцете ми...в хола обаче

На мен първия зъб ми е пробил на 11 месеца, а по движението хич ме е нямало - аз съм си била и кюфтенце де. Та ако и Никола прилича на майка си в това отношение, май трябва в декемврийската тема да се записвам...

Силве, мислех да ти пиша, че успях да купя памучни чорапогащи на Никола обаче, като прочетох поста ти за запалката вече не съм много сигурна какво точно съм купила. Как гори памукът и как изкуствената нишка? Simple Smile В мадъркеър имах много хубави памучни шапки...

Иве , ти с твоите колички ми напомняш на мацката от "Беки Б очаква бебе", която си мечтаеше за стая за колички и да има по една количка за парка, за центъра на града, за разходка по магазините... Grinning

Като стана въпрос за килограма най-накрая три месеца след раждането кантарът показа - 1 . Скоро може и да успея да си влеза в дънките  Praynig

# 132
Добро утро,момичета!МЕРСИ,за комплиментите!  Hug
ВИКИ,досега гледах ваште снимки,големи сте бозани.И ние имаме подобна прическа,с кукуриго отпред!  Heart Eyes
Ние пак неможахме да спим добре,ама не заради Никола-той си е слънце,буди се замалко само да хапне и това е-или в 2ч. или в 6ч.Ама каката вече три години не ни оставя да спим,егати детето-буди се с рев,вика,все нещо иска-ей,тва си толкоз са различни децата.добре,че Нико е добричък  Praynig,инъче щях да лудна.Айде днес пак ще имам фитнес упражнения,снощи усетих лека мускулна треска.Не ме притеснява движението,а вдигането на тежко,получих болки все едно ще ми идва.Довечера сме при Драганов,дано се организираме!Лек ден!

# 133
  • София
Марти ако ти загубиш още едно кило само дори, мисля че ще изчезнеш от света Naughty Whistling
Добро утро и от нас Коки се излюпи към 6 часа и йок спане от тогава, сега гледам ето така  #Crazy
Днес сме при Драганов, нямаше ли още някой (Янче ти не беше ли за днес? А снимките ти са страхотни  Peace) За дофтора- някой помни ли и знае ли той как е с идете за кенгуру, че искам да го нося в кенгуру, да не си вкарам автогол така? Не че няма да го правя иначе, но не ми се слушат лекции Crossing Arms
Коки също не се обръща сам, обаче аз му правя "засадки"- слагам му играчки, по съвет от Мими, отстрани на креватчето да ги гледа и да се върти и ако случайно тръгне натам му давам пръст и той се "набира". Това го "играхме" 4-5 пъти, ама сам не може, а и аз си мисля че му е рано. Дето вика майка ми, е чакай де, ти искаш на 1 година да е свършил 2 висши  Mr. Green

# 134
Добро утро  Hug
Аз на кг съм -1, обаче шкембето ми виси и бедрата ми са целулитести  Embarassed А велоаргометъра ми се усмихва от ъгъла на стаята... да видим кога ще стигна до него  Rolling Eyes
Малкия император ме вика  Mr. Green После пак  Peace

Общи условия

Активация на акаунт