20 ОУ в СОФИЯ - споделени мисли

• 36 500
  • 119
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за отговора. И все пак, струва ми се, че всички тези възможности, за които говорите са извън училището, а синът ми е още малък за да го пускаме сам, или с непозната учителка /не преподавател в училището/.

Права си. Ние сме 2 клас. Няма извънкладни занимания освен една изправителна гимнастика и една 4-дневна екскурзия, проведена през април. А, имаше и ски училище. Но плуване?! Бадмингтон?! Тенис?! Не съм чула за такова нещо! Аз децата мога да ги запиша в басейна на Мадара, ако ще и в Люлин да учат. Какво общо има 20-то училище с това?
Специално питах за спортове, предлагани или организирани ОТ УЧИЛИЩЕТО - няма такива.

# 106
Моля госпожа Недялкова да ме поправи, ако греша, но може би спортовете са за по големите? Ако не - към кой да се обърнем за тенис примерно. Защото на таблото е обявено само плуване в 22-ро (но това НЕ Е ОРГАНИЗИРАНО от 20-то у-ще). Питали сме госпожата по физическо - същия отговор. 

# 107
Бих желал да кажа няколко неща за 20 оу .  Завърших го тази година с успех 6.00 ( на изпита балът ми беше  33 , 858 ) и отидох  в НЕГ ( 20 място в Американския ) .
1. Без да подкрепите детето си  и да го мотивирате няма как то да успее ( особено в начален и среден курс ) ;
2.Учителките - в начален курс горе - долу ( имал съм 3 учителки по немски до четвърти клас ), ама това си е напълно обяснимо  Rolling Eyes ( при 20-30 деца )  . В среден курс всички  са супер   Grinning ( особено по мой впечатления -Стефанова ( история ),  Бакалова ( по БЕЛ ) , Петрова ( по НЕ ) , Кръстева (малко кряска  , ама добре преподава СИП - НЕ ) , Баирова ( МАТ ) -  ВСИЧКИ СА ГОЛЕМИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ;
3. База -  smile3521 ;
4.Подготовка - на високо ниво ( при условие , че е спазена т.1 ) ;
  20 ОУ е добро училище , но доброто училище е такова , заради децати , които учат там . Simple Smile

# 108
Как се справяте с уроците по чужд език?До колкото виждам децата не научават в това училище език, а всеки родител влага в частни уроци и допълнителни курсове заради честата смяна на учители и неефективното преподаване заради големия брой деца и липсата на отделяне на внимание на всяко, в това число повече писане, отколкото говорене по старата система от едно време.

# 109
абе училището си е супер.. и мога да кажа че след 7-ми клас децата постигат голям успех който повечето от половината се дължи на преподаването,което е на ниво абсолютно..не детето също трябва да бъде амбициозно..

# 110
Моята дъщеря завърши 20 ОУ и е в 9ти клас в първа английска гимназия. Мога само да кажа, че там има голяма група деца от 20 ОУ, а тази година отново са приели доста деца оттам. Тази статистика означава много.

# 111
ха ха ха, сутринта като станах, прочетох едно много интересно мнение тук, а сега вече е изтрито.
 Я колко забавно било край 20то.  Laughing Laughing Laughing

# 112
Майка на двама, изтрито е и мнението на Д_ива и на потребител с име Учител. На Д_ива коментара беше по повод публикацията на Учител.

Безразлично ми е написаното от Учител, защото беше тенденциозно и грозно, но..... пък и изтриването ми се струва странно. Аз съм "симпатизант" на 41во и 20-то е негова вид конкуренция, така че този род изказвания само потвърждават мнението ми за 20то, което не е от позитивните. Явно там яко са се хванали за гушите Laughing Laughing Laughing

Между другото, понеже 20то се води училище със слава в изучаването на немски език, мен лично ми е странно защо деца, които са го завършили, след 7ми клас са в 73то училище - т.нар 2-ра немска. Аз лично бих записала детето си да продължи ученето на немски в Гьоте институт и да учи в езикова гимназия друг език, но.... всеки си знае. Ако имаш солидна основа от 7 години в изучаването на немски, наистина ми е странно да продължиш и след това с този език, при положение, че в езиковите гимназии изучаването на езика започва от а,б. newsm78

# 113
  • на път
...... Аз лично бих записала детето си да продължи ученето на немски в Гьоте институт и да учи в езикова гимназия друг език, но.... всеки си знае. Ако имаш солидна основа от 7 години в изучаването на немски, наистина ми е странно да продължиш и след това с този език, при положение, че в езиковите гимназии изучаването на езика започва от а,б. newsm78

Това все едно аз съм го писала - не е оправдано след 7 години учение в такова у-ще детето да продължава със същия език, но съм убедена от горчив личен опит, че немски език (притежаващ изключително трудна граматика, различен словоред и нестандартен за другите езици род на съществителните) ако не се учи от от ранна възраст няма качествено научаване. Това не е английски, италиански и пр.
За жалост държавите училища в България (респективно в София) предлагащи раннозиково обучение по немски език сигурно се поместват на пръстите на едната ръка. Няма конкуренция, а качеството се опитвам да проумея от това което споделят мамите тук за което много благодаря  Hug.

За това се зарадвах като видях, че има ново мнение по темата сутринта. Учудиха ме много ниските страсти, но повече ме шокира езиковото ниво на пишещия учител твърдящ, че принадлежи към състава на училището ...

# 114
Аз изтрих мнения нямащи нищо общо със самата тема, както и едно обидно изнасящо лична информация. Не че дължа обяснение  Wink, но да го дам. По-късно ще изтрия и това. Изобщо тази тема периодично е повдигана от разни гости и в нея много пъти съм мела ...

# 115
  • на път
Аз изтрих мнения нямащи нищо общо със самата тема, както и едно обидно изнасящо лична информация. Не че дължа обяснение  Wink, но да го дам. По-късно ще изтрия и това. Изобщо тази тема периодично е повдигана от разни гости и в нея много пъти съм мела ...

Благодаря много за обяснението, защото съм дисциплиниран човек и не желая да нарушавам правила и принципи ....

# 116
Някой беше предложил темата да се затвори. Влизат гости без регистрация и има личностни елемнти в престрелките. Освен това мисля, че всичко което може да се каже за едно училище е казано - и добро и лошо.

# 117
  • на път
Някой беше предложил темата да се затвори. Влизат гости без регистрация и има личностни елемнти в престрелките. Освен това мисля, че всичко което може да се каже за едно училище е казано - и добро и лошо.

Ще си позволя да не се съглася. Училищата не са константна величина - те се променят. Развиват или деградират. Те са отражение на нашето общество. Бяха времена когато нямаше толкова голямо значение дали училището квартално или централно. Сега за жалост по много причини е факт.
От тези теми благодарение на споделящите мами (всяка със своята гледна точка и опит) успявам да науча много полезни неща за което сърдечно благодаря  Hug.

# 118
Дано не е затворена темата - бих искала да изкажа становище. 20 ОУ е кошмарно училище, което лежи на стара слава. То създава НЕГРАМОТНИ хора. Синът ми учи там, в 4 клас и ще го местим след 1вия срок - това не се издържа повече. Не знам друго училище, в което да не се дават домашни работи, да се пишат само шестици - и то казано в клас, че така или иначе на тази възраст оценката нямала значение ?!?!? Да не се решават задачи, защото имало калкулатори и който иска да дели трицифрени числа, можел просто да си купи един.... и още, и още ....

Не записвайте децата си там, тове е грешка. Има родители, които преместиха децата си и казват, че сега те са изоставащи в новите училища, въпреки 100-тината шестици от 3-ти клас в 20-то. Грозна работа, не правете тази грешка.

# 119
Хайде стига сме ви дебнали кой кой е и какъв е  ooooh! .
Надявам се, ако се появи нова тема за въпросното у-ще тя да не е в този стил, а ако е чака я същата съдба. Как от десетките теми за всякакви други училища и градини само вашата на нищо не прилича  Shocked ...

Общи условия

Активация на акаунт