Третата сливица-лечение,мнения,препоръки - 2 част

• 329 149
  • 2 805
  •   2
Отговори
# 2 295
Баткото вече го спрях от градина и започвам да го пазя за операцията на 17-ти. И шубето ме тресе. В събота ще дадем изследванията, а направлението чак на 11-ти, защото имало давност 7 дена.

Нормално е да си притеснена - много добре те разбирам. И аз много се тресох и двата пъти - и като махахме сливицата и сега като махна имплантите Френгов.

# 2 296
  • София
Да ти кажа, притеснението ми идва от пазенето след операцията...дали ще успеем да го закрепим  Rolling Eyes Това ще му е третата операция за тази година и се надявам да му е последната  Praynig Дано не стане авария с тези мембрани.

# 2 297
penka07, това което си писала за Умкалор е много интересно, на твоята позната от УНГ ли са и го предписали?

# 2 298
Да ти кажа, притеснението ми идва от пазенето след операцията...дали ще успеем да го закрепим  Rolling Eyes Това ще му е третата операция за тази година и се надявам да му е последната  Praynig Дано не стане авария с тези мембрани.

След операцията ние не успяхме да опазим Калина - още на другия ден успях да я заразя с един по-лек вирус със сополи, а по-нататък се разболя от вируса с повръщането, но въпреки това на контролния преглед всичко с ушите беше о`к. А добавям и беснеенето навън с децата, от което пък съвсем не мога да я опазя. Отделно като я къпем все са мокри памуците  Rolling Eyes

# 2 299
Здравейте и аз при вас с нашите проблеми.  Sad Много ми се иска да изчета цялата тема но ми е просто невъзможно...,поради тази причина се извинявам ако се повтарям .
Такааааа синковеца е на 6г.,разболя се взимаше `Зинат`5дни,пооправи се силно казано.Кашля много особенно вечер  1countingsheep yu5
Притеснена отивам при джипито,обеснявам..... какво е положението,че сме взимали това и това,3-то,5-то .Тя го прегледа и каза:``дробчетата са му чисти,няма червено гърло,няма Т.....-пръскай му Вентолин, върви на алерголог.   Tired
ОК-отиваме на алерголог
Направиха тестове..........взеха му кръв...---- от там ни казаха :``Няма алергии,дробчетата са му чисти,няма червено гърло,няма Т..`` върви на УНГ
ОК-отиваме на УНГ Прегледа го---ООООООООооо ще вадим и 3-те сливици.  Shocked Попитах:Налага се и 3-те ,така ли?/скромно,кротко и възпитано/
-Да иначе подписвате док.,че вие отговаряте ако не желаете  премахването и на 3-те сливици,че ако детето получи сърдечни проблеми,стигне до бъбречна недостатъчност-хемодиализа,глухота,слепота , болест на Хашимото......../какво още не му рекна устата  Tired    /     Shocked  Rolling Eyes  Cry  Shocked  Cry  Confused Вие си носите отговорността!!!
-Съгласна съм,ще премахнем и 3-те сливици,но детето кашля........не   е добре......
-Оооо,няма му нищо за операцията!Важното е да няма само Т.  Shocked  #Crazy

Вярвайте ми не знам ,какво да правя вече.............Никой от 3-мата лекари не ми изписа сироп за кашлица или капки за нос./според мен кашлицата се дължи   и на това,че секрет  се стича навътре/
Бива ли да се съглася на операция,като го виждаме,че буха ,като магаре.
Моля ви кажете и си  и вие мнението,понеже аз изтрещях тази седмица .

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 15:03 от Жужи

# 2 300
Жужи, потърси мнение на още един специалис УНГ. Не ви ли обясни човешки, защо се налага вадене и на трите сливици? Тази година доста се оплакват с продължителна кашлица, ако искаш пробвай Умкалор. С търсачката ще си намериш необходимата информация. Мисля, че, за да реши да извади всички сливици трябва да ви направи микробиологична посявка на сливичен секрет както и да ви пусне изследване за определане на AST(антистрептолизинов титър).

# 2 301
niqol,благодаря за съвета.Сега ще потърся за Умкалор. За микробиологична посявка-сега чувам.AST-направихме.И аз съм от Пловдив,но не мисля,че  е коректно да спомена за кой доктор става въпрос и за коя клиника.А за премахването ДА-обясни ни последствията,ако не ги махнем ---друго -не. Tired На мен косите ми се изправиха,като чух какви неща започна да изрежда.Основно проведе един монолог/за диалог и дума неможеше да стане/ ,в който основно се подчертаваше моята вина каква е ,и в  последствие също.Бях упрекната,че това е трябвало да се случи в много по-ранна възраст-а аз сега действам по въпроса...........

# 2 302
  • София
Нати, много ме успокои   bouquet Дано и при нас така

Жужи, на мен ми звучи несериозно след скорошно боледуване, еднократно, да се хвърлят такива диагнози и ужаси. Чак пък и трите сливици...Не казвам, че не може да имате проблем, ама така отведнъж...Детто ми след вирусна инфекция се сополиви и кашля още седмица. И аз съм така. Ако правите често ангини, отити, боледува, тези симптоми, които описваш са от дълго време...да. Но хайде изчакай да минат поне 2 седмици след АБ и пак отидете да замерят сливицата.
Иначе, кашлянето нощем е точно от секрети- може задна хрема, може от сливицата. А може и нещо в леглото да го дразни.
За операцията е достатъчно да няма темп, да не е боледувал в близките 1-2 седмици с температура. Ако има хрема и тя си е от много време, без наличие на разни коки и някаква промяна- тя не е пречка.

# 2 303
Благодарна съм на всяко мнение.  diana_t ,   bouquet Да чукна на дърво до сега никога не ми е правил нито ангини,нито бронхит .Ларингитна кашлица-до там стигаме. И пак овладявам положението с инхалации с натриев хлорид,увлажнител за въздуха........ Tired Започнах да се замислям да махна килима от детската стая.........параноята взе да ме гони.... Tired

# 2 304
  • Sofia
Ние правим ангини, само тази година 4, и двамата доктори казаха, че ще махнем само 3-та сливица и ще следим другите две още една година.
Според мен търси друго мнение.

# 2 305
  • София
на мен ми махнаха двете на 6г и третата на7г като си по малък е много по безболезнено   bouquet

# 2 306
  • София
Жужи, много яко ви е избудалкал този УНГ май. Не се вадят току така сливици, без да са болни. Има файда човекът да вади-ако не вие-касата ще му плати. Не бързай да се доверяваш. Консултирай се пак, питай, имаш право да ти бъде обяснено. За да се увреди сърцето от сливиците, трябва те постоянно да са с гной и тази гной да отиде към сърцето. А на твоето дете дори гърлото му не е червено. Най-много един АБ да изпие за тази кашлица.

# 2 307
Момичета ще ви задам много глупав въпрос, но имам нужда от мнение за често възпаляващо се ухо и леко увеличена трета сливица ooooh!...Ердев или Френгов е по добър?

# 2 308
Жужи и аз малко със закъснение да си кажа мнението - но това което са ти казали е пълна глупост. За да се пристъпи към махане на трите сливици се изисква наистина да има сериозни причина - болни сливици, които да водят до увреждане на други органи в организма. Как така само заради кашлица са решили че сте за операция. Смени специалиста, направете си неободимите изследвания. Наистина при болни сливици има опасност от увреждане на стави, сърце и т.н но доказано ли е че на детето сливиците са болни.... т.е прави чести ангини, има стрептококова инфекция в гърлото и сливиците????? newsm78
Не се доверявай само на едно мнение. Потърси и друг специалист.
mirinda2 въпрос на гледна точка. Аз лично харесвам повече Френгов, но това си е кое мнение.

# 2 309
Здравейте на всички!
На моето детенце, което  е на 2г и 10м трябваше да извадим третата сливица на 14.10.08г, но тя се разболя и операцията не се състоя. Докато се уредят документите за операция вторият път тя отново се разболя. За два месеца изпи 4 антибиотика. Това, за което се безспокоя е, че личната лекарка ми каза, че не се правели операции зимата. Възможно ли е??? Тя е с хрема в момента и знам, че няма да и мине поне още една седмица. Възможно ли е да стане късно и да ми откажат операцията???
И другото което искам да попитам е - колко време трябва да е минало от издаването на 1вото направление за да ми издадат второ  за един и същи преглед. Лекарката ни каза 40 дни, но имам спомен за 30 - и това календарни ли са или работни. Май малко се отклоних от  темата, но ще съм благодарна да ми отговори някой.

Общи условия

Активация на акаунт