Третата сливица-лечение,мнения,препоръки - 2 част

• 329 144
  • 2 805
  •   1
Отговори
# 2 280

И друго да попитам......Само на деца навършили 3г. ли вадят трета сливица или не е задължително?И вярно ли е,че трябва да е над 15кг.?
Моят син го оперираха,когато беше на 2г и 1м,12,5кг по него време,но може в България изискванията да са други newsm78

# 2 281
Не съм влизала тази седмица, защото и двамата с мъжа ми се тръшнахме от вируса с повръщането  Rolling Eyes Явно се заразихме от Калина. Ние го изкарахме доста по-тежко от нея /старост-нерадост... Wink

Вчера я водих на контролен преглед при Френгов, макар и по-рано и засега всичко е наред - ушите са здрави и слухът е добре, но още не можем да мокрим ушите.

Освен него,ериос и лимфомиозот.Да имате впечатления от тези лекарства?

Това са стандартните лекарства, които предписват за свиване на сливицата, преди да се пристъпи към вадене. И дъщеря ми ги е пила, но за съжаление без очаквания ефект.

# 2 282
  • Казанлък
Здравейте и от нас.Искам да попитам има ли майка,чието дете е оперирано в Стара Загора при Стефанов в Окръжна болница.Водихме нашия син при него на преглед,но нямам инфо като оператор как е.Благодаря предварително на всички,които пишат.

# 2 283
не бързайте с ваденето на третата сливица.Една моя приятелка направи курс за 3 месеца с Умкалор и е много доволна-15 дни дава,15 дни почивка и така за 3 месеца.Беше възхитена-детето и спряло да хърка нощем и да кашля.

# 2 284
Нати, много хубави новини Hug

Аз тази седмица ще го водя Ники, мисля да заведа и Ели, понеже и двамата вече са с хрема и това само за 4 дни ясла Rolling Eyes Плюс вируса с повръщането и разстройството Confused Всички екстри накуп, че и мен ме хвана хремата Tired

# 2 285
  • Sofia
Здравейте,
педиатъра ни препоръча Токуда за операция на 3 сливица.
Моля  мами чиито деца са оперирани там да изкажат мнение. Интересуват ме и цените, може на лични. Записах час при Георгиева. Някой дали има впечатления от нея?
Благодаря предварително!

# 2 286
  • София
Радипп, мен Френгов ме педупреди още през септември, че ноември няма да оперира.

В какъв смисъл няма да оперира? Нещо изпуснах нишката.

Радипп, няма проблеми да се извади сливицата и декември, ако те притесняват вирусите. Рисковано е, ако слагате макарички да не направи отит и да ги избута. Но и да сте с извадена сливица, и да се разболеете- няма нищо страшно. Вирусите като започнат от септември, та до края на пролетта...после се започва повръщане и разстройство..така че спасение няма.
Може да започнеш да му даваш противоалергични капки (Ксизал напр), които свиват и отбъбват лигавицата. Така или иначе е добре да пиете до операцията заради упойките.
Сигурна ли си, че това хъркане и кашлица не са на алергична основа?

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 11:50 от diana_t

# 2 287
  • София
И между другото, помолих да я запазят, за да я видя какво представлява тази прословута сливица.

Искаше ми се и на мен да видя на дъщеря ми като я вадиха какво представлява  Laughing

Аааа..нашата Френгов си я беше снимал за спомен  Crazy Ими я показа на снимка след операцията Simple Smile Едно такова огромно, като топче за пинг-понг, малко по- "рошаво". Месо  Sick

# 2 288
Аааа..нашата Френгов си я беше снимал за спомен  Crazy Ими я показа на снимка след операцията Simple Smile Едно такова огромно, като топче за пинг-понг, малко по- "рошаво". Месо  Sick

Спомням си и аз моята собствена много добре  Sick Бях разочарована обаче, защото очаквах, че ще е синя, като синята слива и като я видях тази лигавица, останах като гръмната. Детски работи  Laughing

Аз тази седмица ще го водя Ники, мисля да заведа и Ели, понеже и двамата вече са с хрема и това само за 4 дни ясла Rolling Eyes Плюс вируса с повръщането и разстройството Confused Всички екстри накуп, че и мен ме хвана хремата Tired

Много неприятно  Rolling Eyes Бързо да оздравявате  newsm10

# 2 289
  • Sofia
Ами Френгов каза: за мен е 100 % за отстраняване на 3 сливица, която според него е 3 степен, а иначе пие Кларитин но ефект няма.
Вече решихме, че ще се маха но въпросът е къде?
При Френгов след средата на декември и затова исках мнение за Токуда.

# 2 290
radipp, за Токуда тоно вчера чух от една приятелка, която води здравно предаване, че епатила там племенницата си за операцияр при един от докторите е ходила на преглед и явно той си е решил, че майката го избира за операцията, та като взели детето и го вкарали в операционната дошла сестрата да каже на амйката да отиде да си плати веднага таксата за избор на екип - 500-600 лв била #Crazy Иначе операцията минала добре.

Диана Т, не знам каква е причината Френгов да не оперира през ноември, просто ме беше предупредил, че ако не се вместим през октомври после чак декември.

# 2 291
  • Sofia
Е това са доста пари. Ще ходим в петък за снимка и ще разпитам.
По телефона ми казаха, че ако съм платено час ще получа още за другия ден, а с направление ще почакам  Thinking .
Определено към тези,  които плащат има по- добро отношение за съжаление.

# 2 292
Здравейте, момичета. На мене много ми е притеснено, че вчера в Правителствена ни замерваха слуха и казаха, че не чува с дясното ухо. На 8-ми става на 2 годинки. Смятат, че на алергична основа се надува третата сливица и оттам слузта пречи на ушите. Лекарката написа "серозен отит", ама ушите му не текат... а Френгов каза, че е здрав... Повече в Транспортна няма да стъпя... Трябва да пием ериус три месеца. калций с вит.с също. След десетина дни ни викат за ухото, пак да замерват слуха.

# 2 293
  • София
masha, как точно замерват слуха на едно 2 годишно детенце? Rolling Eyes Иначе е хубаво да се включват майки, които Френгов е отпратил и не им е препоръчал операция Crazy Защото се остава с погрешно впечатление колкото и да давам примери с мои познати  Laughing

Нати, много съм се смяла с твоята сливица  Laughing

Баткото вече го спрях от градина и започвам да го пазя за операцията на 17-ти. И шубето ме тресе. В събота ще дадем изследванията, а направлението чак на 11-ти, защото имало давност 7 дена.

# 2 294
Диана Т, всичко ще мине добре Wink

Маша, на мен пък в правителствена ми казаха, че Ники си е ок и че не можели да вярват на тимпанометрията ,правена от Френгов. Трябвало те да си го проследят Rolling Eyes Ами, аз се доверих на Френгов и смятам, че добре направих Peace Освен това доктора в правителствена ме прекъсна като взех да обяснявам и разпитва само детето, мен ме прекъсваше постоянно и честно казано останах удивена от отношението към мен. В крайна сметка какво може да каже толкова едно дете на две и половина за честите си отити и боледувания Crazy Може би си попаднала на доктор, който ти е спечелил доверието.

Ушите му не текат, защото не се е спукала мембраната, нищо ще отита е "сериозен". На мен лично 3 мисеца ериус без прекъсване ми се струват много, но не съм специалист и мнението ми е субективно. Миналата зима като боледуваха често и попитах доктора дали няма проблем с толкова ериус, понеже много често се налагаше курс с това лекарство и доктора ми каза, че ако продължаваме така ще ми даде нещо по-леко, ако не се лъжа кетотифен се казваше. Пак казвам - субективно мнение Wink

Общи условия

Активация на акаунт