Помощ за българските деца 2

• 16 770
  • 336
  •   1
Отговори
# 60
  • Германия
Сърфи, аз съм сложила превръзки с крилца нормални + нощни. Изхождам от това, че на мен лично са ми удобни и предполагам и на девойчетата там ще са удобни.

# 61
Всичко е запазено, но какъв е смисъла да "спонсорирам" пощата да пращам нещо, от което после някой няма нужда. 

То4но това ми е мисълта и на мен. И това постянно напомняне дрехите да са нови/zапаzени...ами не zнам, вие какво мислите, 4е Ще праЩаме последните болкуци ли? Хайде zа вкус не може да се спори, оба4е мен ли4но ме е срам да пратя неЩо, което не е в мн. добро състояние. Такива работи отиват директно в контейнера при нас.

Някак си ми мина мерака от толкова много неясни. Един каzва едно, втория каzва друго, и никой не е наясно с ниЩо. Има раzминаваме в броя на децата, веднъж едри, друг път недохранени...не zнам  Thinking

# 62
Момичета, съгласна съм с вас, че е малко неприятно това натякване, но да не zабравим, че в случая важни са децата. Ако има неща, които няма да им станат, аz лично ще се погрижа да отидат някъде другаде със същото преднаzначение.
Сърф, аz смятам превръzките с крилца zа много по практични, така че бих вzела от тях.
Нат, може ли актуалиzация на товара, както и скайп или мейл, zа да обсъдим транспорта?

# 63
Момичета,
естествено че не трябва да се пращат излишни неща и да се спонсорира пощата. Мисля, че и никоя от Вас няма да прати нещо, което и тя не би сложила на гърба си.
Пепе, напълно сам съгласна, че са нужни топли дрехи, но да не забраваме, че това са деца, като всички останали, искат да са модерни, това е нормално за възрастта им. Та нали и ние сме били на тези години, знаете как е, те са деца като всички други.
Размерите са горе, както и телефоните в Калофер, ако искате се обадете и питайте пак подробно.
Ще бъде жалко да платим 100 евро за три кашона!
Които има желание и възможност да прати.

P.S. Надявам се да съм разбрала думите на Вечерница грешно.

# 64
  • Германия
Уфффф, вече мисля, дали да не пратя още малко пари, и да се купи на място нещо наистина необходимо и модерно.
Аз имам предимно едноцветни дрехи, това, че са купувани в H&M или New Yorker едва ли ги прави модерни в очите на тийнеджърите, след като са едноцветни. Thinking

# 65
Асе и аз не разбрах!

Моля Ви не се караите, тук става въпрос за децата! Вчера сам плакала, като гледах снимките от домовете. Има толкова нещастни деца, не се караите. Вложете енергията си в помощ. Това са съвсем нормални деца, като нашите, просто са сами, оставени на проuзвола на нашата държава. А тя е една  Cry

Никoй не е длъжен да се вклüчва в тази акция, има и други домове.....има и навсякъде хора на ДБМ.

Hug

# 66
айде стига, давайте сега по същество. Моето питане е дали още някой ще праща колети? Иска ми се да се съберем във 1 м³ и 100кг, zащото е по-евтино и ще има повече пари zа покупки, zатова все давам zор с мерките.

# 67
Ето мнение и от мен по въпроса:
Значи: Искам да е ясно, че като се пращат дрехи не се прави лична услуга на госпожите в България, защото децата в домовете не са лично техни, те са на всички нас т.е. на обществото. С помощта за тях помагате на тях, така че не ние трябва да ви подтикваме към дарения. Не виждам защо лично отношение към някоя или всички нас може да са повод за 'ами на мен ми писна, отказвам се'. Ами добре Simple Smile
Аз също съм нова, Нора и на мен ми е казвала че децата се надяват на хубави, запазени дрешки, това го пише и в обща тема 'Как да дарим' във форума, вчера я четох.
Ние можем да ви помагаме с информация и съдействие на място, както и обещахме да помогнем на Шехи като дойде, но не и да ви принуждаваме и заповядваме /то няма и начин и това е ясно на всички/.
Тук сме различни хора, с различно виждане и обща идея. Разногласия може да има и ще има. Още повече всички сме жени.
С Ася например имахме малко недоразумение, но изгладихме нещата с добър тон и отношението ми към нея е   bouquet за това, което прави.
Не мисля също така, че приказки от рода 'Българска работа сте вие там' са много подходящи за жените, които отделят време, средства и нерви да ходят по домовете редовно в името на детската усмивка.
Поздрави за всеки, който се е заел с това, независимо дали е в или извън БГ и не виждам смисъл от нападки и груби спорове.

# 68
айде стига, давайте сега по същество. Моето питане е дали още някой ще праща колети? Иска ми се да се съберем във 1 м³ и 100кг, zащото е по-евтино и ще има повече пари zа покупки, zатова все давам zор с мерките.

Да, моят колет е изпратен днес. Размери: 40x30x20 см, 3.5 кг. Точното описание по-късно от вкъщи, защото се измъчих без нормална кирилица.

# 69
Супер, мерси, Тимшел!

# 70
9 кг. и малко(100 или 200 гр. щото го меря на домашния кантар) , 33х40х55 см.
Описание след малко.

Описание

Стари дрехи
Мъжки с размери М-L, s’Oliver, Knock Out
3 жилетки с цип – черна, сиво-синя и бежова.
1 пуловер с V-деколте – бежово и бяло.

Дамска блуза индигово синьо и с бели кантове, р-р S. американска куча-марка
Яке дамско, бяло, изк.кожа, р-р S.
Поличка, супер мини с цип отпред, вълна, р-р 38БГ
Панталонки, черни, къси, от тези, който се носят с ленгинс, р-р 38БГ, еластични са и стават и на +/- още един номер.

Нови дрехи
Ленгинс за ръст 140 см., черни на бели точици. Мноу емо-ски.
Дънки за момиче, р-р 26, еластични.
Панталон за момче, ватиран, сив, ръст 140 см.
Блуза за момче, сива с бяли ръкави, ръст 176 см. Турбо-гъзарска с дракони.
Яке за момиче, дебело, бяло с лилава щампа на гърба и качулка с кожички, размер ХS-S. Тип гъзовейка.
Допълнително
Шапка за момиче, тип бейзболна, златна Mr. Green
Диадема, широка, златна Mr. Green
Колан, златен Mr. Green
Шапка за момче, тип бейзболна, черна, дебела
Шал, розов тюл с розички Mr. Green
Лента за глава и шал, левскарско сини  Whistling
9 дезодоранта 8х4, дамски
9 липглоса в тубички
Пяна-депилатоар Вийт
Малки-проби пяна за коса и вакса на Голдуел
2 лака за нокти - синьо-зелен и черен с брокат
Шоколадови играчки за елха

Ще го пращам утре или в петък, защото днес тук се изваляха небесата.

п.п. Старите дрехи са изпрани, минати с фузелразирер, не са гладени.

п.п.п. Вечерница, просто каза това, което на поне 3/4 от пишещите им мина през ума. На мен също.

Последна редакция: вт, 30 окт 2007, 17:22 от surfline

# 71
Nora13, благодаря за смиряването на тона!
От мен повече забележки няма да има. Peace
Серди, данните ще ти ги пусна на ЛС утре, че не съм избрала още в кашон  ще се съберат нещата.

# 72
Всичко е запазено, но какъв е смисъла да "спонсорирам" пощата да пращам нещо, от което после някой няма нужда. 

Някак си ми мина мерака от толкова много неясни. Един каzва едно, втория каzва друго, и никой не е наясно с ниЩо. Има раzминаваме в броя на децата, веднъж едри, друг път недохранени...не zнам  Thinking

Ами Татяна, не че нещо имам напротив, но всички тука много добре знаете кой започна да организира цялата тази кампания. И благодарение на вас този същият въпросен човек има бан и затова има неясноти. Ако не се бяха информирали модераторите и ако бяхте обяснили на Шехи, че това което е направила не е позволено, и я бяхте накарали да почне отначало и да ви попита кой има желание да участва, нещата щяха да се развият по друг начин. Сега Нора била писала с големи букви, и всичките скачате- защо? Защото не е прочела правилника, а някоя от вас да се сети че може би не е имала време да прочете правилника щото ходи на работа например, но и тя иска да се включи кампанията? Много едностранно се гледа на нещата в тази и друга тема. Уважавам собственото мнение на всеки, но както друг път съм казвала има двоен стандарт, за едни може за други не. Но не мога да ви разбера критериите, и това прави дори една такава благородна кауза в скандална.
Може и да са едри, може и да са неодхранени. Може и да не харесват част от дрехите, това е нормално, особено ако са тийн. И особено като знаят че дрехите идват от чужбина. Това можеше да се провери по-подробно, и доколкото знам Шехи е звъняла в дома, но не може да пише тука, за да обяснява колко са едри децата.

незнам как пак се стигна до скандал.

Приницпно лесно се стига до скандал в тази тема и в темата на немските мами ако някой реши да каже една дума в страни.

Нора си иzтървава нервите на финалната права чисто по български  Sad Няма смисъл от цялата таzи  мнителност, докачливост и грубост.

[/quote]

Също чисто по бългаски и бе отговорено.

P.S. Надявам се да съм разбрала думите на Вечерница грешно.

И аз на това се надявам.

# 73
  • Германия
Аз пускам в четвъртък, бях планувала утре, но е празничен ден в Тюрингия.
Подробно описание + точни кг ще пусна в четвъртък, след като запълня кашона (вече бях дала размерите в см, днес извадих половината дрехи, защото просто са големи и няма смисъл да се трупа тегло ненужно)

# 74
Няма какво да актуализирам. До тук са дошли 3 пакета. 40,5 кг и 0,13 кубика.
Риен, втория пакет и днес не дойде.
Приготвила съм 2 торби дрехи. Не са нови, но са запазени. При мен маркови не търсете, не употребявам. Както вече писах, биха станали на най-големите от списъка. Колко са модерни е друг въпрос. Въпросът ми е, ще им се намери ли приложение или да зарадвам най-близкия контейнер. Предполагам, че ще минем над 100 кг. така че въпросът с транспортните разходи отпада, дали ще пратим 130 или 140 кг. все тая.

Общи условия

Активация на акаунт