Много Октомврийски слънчица вече сгряват майчини сърца

• 18 014
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Много късно са ти ги изплатили.на мен вече 2 пъти ми плащаха.Даже за този месец чакам 3 път.

# 211
Преславче нащо педи каза от 10-я ден да започна да извеждам бебата на терасата 5,10,15 минути и така до излизане за половин час. Диана, обаче не хареса терасата и я орева, а аз се бях притеснила доста. Помислих, че детето само в стаята ще си го гледаме. Добре, че се наложи да отидем в поликлиниката, та видях къде е проблема.
За разходките знам по един - два часа дневно при хубаво време без вятър, дъжд и мъгла. Естествено по моя преценка, т.е. вчера беше хубаво времето, днес е кофти и дъждовно.

Галка и Наде не се шашкайте. Аз в началото много зор видях, докато потръгне храненето. Но нали още първия ден и любезните баби заявиха, че ще трябва да се дохравнаме и аз се амбицирах. Ама-ха, как няма да си кърмя детето, бе! Доста ме поболяха зърната, но сега сме си ок. Има дни, в които детето огладнява бързо, главно ако забравя аз да хапна и явно кърмата не е качествена  Mr. Green

За коликите аз й давам Еспумизан още от втората седмица и да чукна на дърво, не се мъчи вече детето. Първо се бях засилила според указанията в листовката и давах по 25 капки преди всяко кърмене, но после ми се сториха много и сега й давам през хранене по 15 капки само през деня - към три пъти. Е, поплаква малко, но се трае.

# 212
  • София
ПРИВЕТ И ОТ НАС  newsm03 newsm03
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА ЖЕНЯ И ЯНА  newsm51 newsm51 newsm51 ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО, МНОГО ДА ВИ РАДВАТ  smile3504
ДЖЕНА ПЪРВО ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА НОЛИ  Tada ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ДА ВИ СЛУШКА  smile3521
ОТНОСНО ПЕДИАТЪР МОГА ДА ТИ ПРЕПОРЪЧАМ Д-Р ДАКОВА ОТ МЦ "ЛОРА" НА УЛ. "ПОЗИТАНО" МНОГО Е ГОТИНА И ОБРЪЩА ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ НА ДЕТЕТО  smile3521 КОГАТО ДОЙДЕ В КЪЩИ СТОЯ ПОВЕЧЕ ОТ 2 ЧАСА И НИ ОБЯСНИ ОТ...ДО ЗА ГЛЕДАНЕТО НА БЕБЕ. РАБОТИ СЪС ЗДРАВНАТА КАСА.
НАДЯ НА МЕН ПЕДИТО МИ КАЗА ЗА КЪРМЕНЕТО ДА ДАВАМ И ОТ ДВЕТЕ ГЪРДИ, ЗА ДА СЕ РЕГУЛИРА КЪРМАТА И ПОСЛЕ ДА ДОИЗЦЕЖДАМ, ЗА ДА МОЖЕ ПЪК ДА РАСТЕ КОЛИЧЕСТВОТО И В КРАК С УВЕЛИЧАВАЩИТЕ СЕ НУЖДИ НА БЕБЕТО. И МОЯТА БЕБА СНОЩИ ОТКАРА СЪЩИЯ ДЪЛЪГ СЪН КАТО АЛЕКС  newsm09 УЧУДИ МЕ, НО ЩОМ НЕ Е ПИСНАЛА, ЧЕ Е ГЛАДНА...ОСТАВИХ Я ДА СПИ.
USHCO ДОБРЕ ЗАВЪРНАЛА СЕ  newsm51
ГАЛЕНТИНАС МНОГО СА ЯКИ ТЕНИСКИТЕ  newsm10
АЙДЕ ОСТАВЯМ ВИ И ОТИВАМ ДА ПОЛЕГНА  smile3524

# 213
Изчетох ви докато изпомпам и нахраня малкия със запушен нос в 5ч сутринта  Crazy И само набързо да взема участие за кърменето, че се притесних докато ви чета.

Ние сме на шишета, защото 5ден бяхме обратно в болницата за жълтеница и го почнах на шишета ....кой да знае, аз от много четене съм изпуснала важните неща за кърменето, щото си мислех "Е..кърмене, слагаш го на цицата и готово, природа" да ама не! Той от жълтеницата спеше непробудно, на вс. отогоре зърната и моите плоски абе провал. И сега помпам та чак мозъка ще ми се засмуче  Laughing Обаче КАК тялото ще прецени кога да прави повече мляко, когато детето има нужда. Много съм притеснена. Сега помпам по 60мл средно на два часа и ми се вижда много малко. А той почна да яде по горе долу толкова на 2часа и не иска да спи повече. И така, на 2-3ч съм дежурна  на мойта интимна приятлка Помпата Tired

# 214
                                                                                        dobra  и  ilenkata на вас какво ви казват докторите до кога ще чакате?
Ами казаха ми,че до понеделник ще чакат за да ме приемат,а вече на място ще преценяват какво ще правят после. Това,че и първото ми дете е родено 16 дена след термин,а няма симптоми на преносено бебе  и дългият период между менструалните цикли ги карат да ме оставят повече време. Така де - да не бързат с предизвикване на раждане,първият път ме изчакаха до последният момент и бебето си тръгна само без системи. Явно за всеки пациент се преценява на място. Дай боже всичко да е наред!
 Пожелавам ти успешно раждане!

# 215
 Wink готово взех 'буркани" и почвам да приготвям зимнината хахаха...не бе исках да ви питам колко трае кърмата навсякъде чета различно...взех на авент 10 те чаши с капачки..пише фризер - 3 месеца хладилник 24 часа....взех и на нук 3 бр. нещо  кат бурканчета е пише 1 г във фризер  newsm78 е мся кое е вярното или всяка марка различно трая съдържанието? Whistling  я ме светнент моляяяЯ Praynig Praynig Praynig

# 216
Радвам се, че ви харесаха моите животинки  Simple Smile

За прословутия Инфакол: не знам колко помага; давам на Тони, ама пак си мрънка едно определено време  Crazy

Аз много често пращам до БГ, за познати и роднини, мога да се наема да пратя някоя и друга опаковка, ако искате да пробвате. Струва около 3.50 лири тук по аптеките (50 мл, което е около 100 дози - дава се по една доза преди всяко хранене); изпращането до БГ е около 3-4 лири, зависи от големината на пакетчето. Ако искате, да пращам една торба за София, и една за Варна, или ако има по други градове желаещи.

Действащата му съставка е simeticone 40mg/ml - не знам в българските лекарства за колики какво е, и защо не действат толкова добре.

# 217
Zdraveyte i az rodih  Simple Smile Momchence Konstantin na 05.10.2007

# 218
Manira Честит ти син, да е жив и здрав
Гале виж тук за съхранението на кърмата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.msg3028449
и ето тук нещо за майките който хранят с кърма от шише http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0

# 219
misholina, и аз се чудя защо тукашните не действат! И тук действащата съставка е симетикон! Но е факт-не действат така, както Инфакола. Е, има разбира се изключения, но ние май не сме едно от тях.

Аз съм ЗА да пратиш торбичка към Варна, стига да има достатъчно желаещи мами, които няма от къде другаде да си го набавят.

# 220
Zdraveyte i az rodih  Simple Smile Momchence Konstantin na 05.10.2007

Ехаааа, още един Константин!!! Да е жив и здрав, послучшн и много да радва мама и тати!!!  bouquet Hug

# 221
Момичета, да ви питам как давате Инфакол? По 3-4 капки във водичка или по друг начин?

# 222
Днес за пръв път излязохме на разходка с бабата и дядото в Борисовата градина. Тука ми е въпроса, има ли други мами за разходхка в Борисовата?
Следващата седмица като се оправя с колата мисля да се пусна до Южния.  Mr. Green

Действащата му съставка е simeticone 40mg/ml - не знам в българските лекарства за колики какво е, и защо не действат толкова добре.

В Саб Симплекса е същата активна съставка. Мене ако питаш, тези лекарства за колики са бошлаф работа  Crazy

Пумпал, аз това бих направила (вижда ми се логично  newsm78 ) - помпам определено време на празни обороти примерно 5 мин след като спре да излиза кърма за стимулация на гърдите. След няколко дни трябва да забележиш увеличение на "добива"  Laughing. Това са съветите, които дават за майки изцяло на помпане по нашите географски ширини (нали знаеш, заради връщането на работа).
Иначе ако яде 12 пъти на ден 60мл не е толкова малко. Моят хубостник изяжда между 100-150мл (различно на всяко хранене), но яде 6 пъти дневно.

Гале, тези контейнерчета доникъде няма да те изкарат. Ако ще замръзяваш за по дълго време, ти трябват барем 50 контейнерчета, аз ги складириам в торбички за кърма, Ивонка да каже къде замразява нейните.

Иленката, Добра, Нелкин, с вас ме и ви чакаме да се местим в "Родени" - вашите чада са най-чаканите тука, с почести ще ги посрещаме  Hug

Манира, честит син Константин!!!

# 223
Гале, тези контейнерчета доникъде няма да те изкарат. Ако ще замръзяваш за по дълго време, ти трябват барем 50 контейнерчета, аз ги складириам в торбички за кърма, Ивонка да каже къде замразява нейните.
Манира, честит син Константин!!!

о д абе как не се сетих за тез торбички..ми ша потърся те  по колко мл са? Иначе почнах да култивирам.
Дженче  торбичките с какъв срок на съхранение са?  newsm78

# 224
  • София
Момичета много взех да се притеснявам с това повръщане - след последното хранене София повръна поне 6 пъти!  Sad Е, вярно не много .... но след всяко хранене поне по веднъж се случва, обаче не е на фонтан. Вашите бебета повръщат ли? По колко повръщат?

Джиджа - мойта педиатърка, каза че Еспумизана въобще не е препоръчителен и не е направен като хората. То вярно, че имат една и съща съставка лекарствата против колики, но предполагам обработката и качеството на самата съставка не е същото.  Thinking

galentinass - аз бих ти препоръчала комплекта на Авент, който е с 10 чаши от 180мл, 10 чаши от 240мл, 20 капачки, книжка с рецепти, 2 лъжички - струва 30 лв. А само 10 чаши от 180мл. + 10 капачки излизат към 20 лв.  Peace Аз имах няколко чашки от училището, взех си и комплекта с 20 чаши, ама вече втори ще купувам, че свършиха.  ooooh! Тъй че те съветвам и теб, по-добре направо по наедро взимай, че по-евтино излиза.  Mr. Green

ekita - щастливка, дано все така от НОИ продължават да ти изплащат паричките редовни.   PeaceАз знам, че моите щяха да закъснеят, защото и болничния ми към 10 септември го предодоха, но чак пък толкова.

Някой питаше за слинга на Премакс и аз съвсем бях забравила да отговаря.  ooooh! Аз бях писала, че го пробвах, но някак си много голям и неудобен за бебка ми се стори...е тя не протестира де, ама става свита на топка.  Rolling Eyes За това си взех на Чико кенгурото с легнало положение и с него си се разнасяме, супер доволна съм.  Peace След време пак ще го пробвам слинга, ако не директно го продавам.

Успех на иленката, добра, нелкин - хайде срамежливите бебнца да се показват вече. Миличките, предполагам колко ви е изнервено и притеснено, дано скоро се гушкате с бебоците.  Hug Hug Hug

ЕДИТ - Дженка ама как си четем мислите.  Joy Аз тъкмо казах... имам до сега 13 контейнерчета от 180мл, 10 от 240 мл. и вече 3 шишета с капачки, че ми свършиха контейнерите, а шишета имам бол... Joy Ама камерата като свърши не знам какво ще правя.. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт