Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за раждане в болница? Къде обикновено се прилага епидурална упойка и остава ли бебето при майката?
Как да се грижа за пъпната връв на бебето?
Какви са препоръките за кърмене и грижа за бебето, включително съвети за новородени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за раждане в болница? Къде обикновено се прилага епидурална упойка и остава ли бебето при майката?
-
Как да се грижа за пъпната връв на бебето?
-
Какви са препоръките за кърмене и грижа за бебето, включително съвети за новородени?
Препоръчително е да редувате гърдите при кърмене, да изцеждате, ако бебето е лентяй или не е яло от по-малко продуктивната гърда, и да наблюдавате тоновете на бебето. Освен това е важно да се храните балансирано, да пиете течности и избягвайте цитрусови сокове. За грижа за носа се препоръчва капком с физиологичен разтвор. Съветите за кърмене включват редуване на гърдите, изцеждане след хранене и наблюдение на потока мляко. Освен това е важно да наблюдавате теглото на бебето и да използвате подходящи техники за доене. За грижа за бебетата се препоръчва използването на бебешки сиропи и лекарства; в Англия обаче не се дава витамин D на бебетата. Препоръките за кърмене на новородени включват често хранене, особено през първите седмици, за да се установи добро хранене и да се насърчи добра млечна продукция. Важно е да следвате индивидуалните нужди на бебето и да се консултирате с педиатър в случай на проблеми с кърмата или храненето.
-
Какви са някои съвети и основни препоръки за справяне с коликите при бебетата?
-
Какви са някои съвети за грижа за новородено бебе след раждането?

А за съботата ще идем и ние с Ивко
Аз точно си мислех, че не идваш вече при нас, а си се установила при октомврийките ... а то сте били в болница - неприятно, но важното е, че всичко вече е наред. Бързо възстановяване на теб, бързо порастване на Борислав, ще си качи килцата, няма как 

). Според мен си е до организъм или пък праг на болката, и не зависи от диетата на майката особено. Аз си хапвам общо взето всичко, даже лук в салатката, кафенце започнах по едно на ден (че сега пък мойто кръвно ми е ниско) и мляко всякакво, и яйца, и леща ... пък детето почти няма колики. С Мартин пък съвсем всичко си ядях, даже и газирано доста пиех (кола), и той нямаше колики ...
Теорията ми донякъде се потвърждава от факта , че моя се успокоява единствено от сешоара / който наподобява шума от утробата/ и от цица естествено /ореолите миришели като околоплодните води/
/. След миг вече бях забравила колко ме е боляло и бях изпълнена с други чувства . Имаше и шев и кройка , като външните конци /3 бр/ вече ми ги махнаха , а вътрешните ще се абсорбират сами. Това беше в общи линии моето раждане.
Имам доста въпроси , но утре ще пиша повече , че трябва да се къпим след малко, а и поста стана дълъг.
аз не бях подготвена психически и доста се стреснах, но в последствие го отложи за 26-ти. И така на имения ми ден сутринта рано рано ми включиха първата система с окситоцин (май така се казваше). Първата система почти изтече и аз нямах никакви признаци за раждане. След преглед се установи че имам едва 1 см разкритие. След обяд ми махнаха тапата с надежда да ми почнат контракциите но.............нищо не се случи. После ми пукнаха и мехура и тогава вече настъпи ада......От 16.00 до 3.00 имах контракции през 2 минути даже накрая вече се сливаха, но в 3.00 разкритието ми беше 3,5-4см.
.
. Междувпрочем, аз четох, че след 21вия ден бебетата на кърма започват да акат по-рядко и било напълно нормално да карат с дни без да акат (от 3 до 14 дни)