Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за раждане в болница? Къде обикновено се прилага епидурална упойка и остава ли бебето при майката?
Как да се грижа за пъпната връв на бебето?
Какви са препоръките за кърмене и грижа за бебето, включително съвети за новородени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за раждане в болница? Къде обикновено се прилага епидурална упойка и остава ли бебето при майката?
-
Как да се грижа за пъпната връв на бебето?
-
Какви са препоръките за кърмене и грижа за бебето, включително съвети за новородени?
Препоръчително е да редувате гърдите при кърмене, да изцеждате, ако бебето е лентяй или не е яло от по-малко продуктивната гърда, и да наблюдавате тоновете на бебето. Освен това е важно да се храните балансирано, да пиете течности и избягвайте цитрусови сокове. За грижа за носа се препоръчва капком с физиологичен разтвор. Съветите за кърмене включват редуване на гърдите, изцеждане след хранене и наблюдение на потока мляко. Освен това е важно да наблюдавате теглото на бебето и да използвате подходящи техники за доене. За грижа за бебетата се препоръчва използването на бебешки сиропи и лекарства; в Англия обаче не се дава витамин D на бебетата. Препоръките за кърмене на новородени включват често хранене, особено през първите седмици, за да се установи добро хранене и да се насърчи добра млечна продукция. Важно е да следвате индивидуалните нужди на бебето и да се консултирате с педиатър в случай на проблеми с кърмата или храненето.
-
Какви са някои съвети и основни препоръки за справяне с коликите при бебетата?
-
Какви са някои съвети за грижа за новородено бебе след раждането?
По скоро получавам дискомфорт като не сучеме на всеки 2 часа, препълват ми се гърдите, а тя неможе после и да ги изпразни докрай

Имам още 2 инжекции и да видим....абе боли си ме гърлото..... 

взимай лайката и гаргара. При мен пък тъпите лохи са кафяви - все едно съм се наакала 

Хайде бързо възстановяване и скоро да пишеш как е минало.

.Отидох да си легна,но болките ставаха все по-силни.И така до 1 часа,когато станаха на 5 мин и супер болезнени.Пак извикахме докторката и този път вече поех към родилно отделение.Стана ми много весело,защото все пак бебка щеше да се появи на рождения ден на мама.
Когато д-р Дяволов дойде го посрещнах с огромна усмивка, а той каза ,че с таз усмивка не мога да раждам.Поисках упойка, но докато ми я сложат получих пълно разкритие и почнаха страхотни напъни. Нямаше време да отида дори до магарето, затова ме закараха с леглото