Херпангина, гнойна ангина...пак се започват кошмари

• 22 226
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Сега малката е с 37,5, но сутринта гореше повече.А баткото изглежда значително по-добре- няма Т. (след 5-ти прием на Аугментина е, а и разстройство, слава Богу повече не е имал)
Павлинче, именно при д-р Соколова отиваме след малко Grinning Да видим малката ще пие ли антибиотик- така не ми се иска, но каквото трябва ще направим!Имам и доверие на тази лекарка, тя не изписва ей така какво да е .Ще ви пиша после какво е станало! Благодаря ви , момичета, че сте с мен в този тежък за всеки родител момент!

# 16
Вилма, да знаеш баш тя ни отърва от Оспамокса преди има-няма седмица! С каква висока Т бяхме! Добре че всичко мина! Ей сега на моят бандит се катери по леглото и ми се хили!

# 17
  • Варна
Цитат на: Павлина
Вилма, да знаеш баш тя ни отърва от Оспамокса преди има-няма седмица! С каква висока Т бяхме! Добре че всичко мина! Ей сега на моят бандит се катери по леглото и ми се хили!

А на вас какво ви имаше? Как отървахте Оспамокса? Какво пихте? Много се радвам, че сте се разминали, да сте живи и здрави!

# 18
Вилма,
Вики също се поразстрои от Оспамокса. Много ни помогна повечко кисело мляко.
Дано бързо се оправят децата  Praynig .

# 19
  • София
Този Аугментин да вземат да спрат да го дават май на деца Thinking

В началото на Март Алекс изкара нещо подобно. Диагнозата Гнойна Ангина!! Естесвено вдигна Т посред нош и то в.... Събода. Нашата педиатърка извън София и отиваме на дежурен. Изписаха ни Аугментин,който естествено го пихме 2 дена и никакъв резултат!!! През деня с 38 Т нощем вдигаше почти 40 Sad

На третия ден сменихме Антибиотика. Нашата лекарка му даде Цевзил на 12 часа.
След 2-я прием и нещата се нормализираха. Обаче като спадна Т и нашият се изрина. То не точно пъпки ами червени петънца по цялото тяло. Не ни каза какво е точно но каза, че било нормално след боледуването.
Това е от нас. Оправяйте се и...за Т по бабешкия начин - оцет и вода. Действа добре. Ние го увивахме Алекс и със студени чаршафи, но на вън беше още студено. От мокрото пищеше много милото Sick

# 20
  • Варна
Ох, и моите ама хич не дават да слагаме компреси- много им е неприятно и голям зор видяхме!
  Сега се връщаме от докторката. Вики(баткото) е добре, нямал вече налепи по гърлото (за 2 дена! Shocked ,мисля си дали изобщо е била херпангина,защото за нея не се изписвали антибиотици, понеже е вирусна).Май се касае за гнойна ангина, но както и да е, докторката каза, че се съмнява, че подобрението е от антибиотика, по-скоро е от изчистените налепи(мехурчета).Засега малко сме поуспокоени за баткото, той е "силен мъж", на оправяне уж вървят нещата! Но....малката...пак трепети, пак анново май се почва..Оказа се, че нейната температура няма нищо общо с ангината на батко и.Малката има за кой ли пореден ,от декември насам , път хрипчета в ляво- пак на бронхит я кара и към пневмония иска да иде! Cry Нейната температура идвала оттам, гърлото и съвсем не било зачервено и нищо общо с ангина.Явно си е лепнала пак от яслата нещо.Изписа Суметролим за начало като ще следим до 3 дена да започне подобрение, тенденция към сваляне на температурата, ако не- естествено антибиотик. Пак отрови, пак кошмари, незнам туй черно дробче...Освен Суметролим, също и хомеопатичните  Калиум Йодатум за хремата, Флудитек за втечняване секрета (тя си го пие и за алергията) и КалцийСе разтворими таблетки по 1/2...С две думи- сега сме пред кошмара да не се стигне до пневмония!
    Павлина, и вие сте преживели малък ужас- дано не се повтаря повече!
  Ellypr, киселото мляко дава ли се при разстройство, че нещо ми се върти някакъв спомен, че не е подходящ, но май беше при повръщане? Rolling Eyes
  dama, това за червените петънца след като спадне Т, скоро четох поста на Despina, които също са били така, а и още няколко майчета в дир-а споменават за такова нещо и едната казва, че било някаква "Шеста болест"? Rolling Eyes Незнам, не мога да намеря нищо в Нет-а за такава Шеста болест, нямам представа и дали се касае изобщо за такава де, но ми се искаше да се информирам. Ние тепърва ще видим ще има ли обрив сина ми или не, засега поне видимо е добре вече!
  Шани , много ти благодаря , че ми напомни за някои неща да ми  Bulb ! Обмисляме сериозно вече варианта да се ходи на Сандански, след всичките дихателни проблеми с малката!Не ми се иска да я спирам от ясла напълно, но не издържам повече, колкото и хладнокръвна да се опитвах да бъда!Незнам....Кажи нещо повече ако знаеш подробности за Сандански- как се ходи там , с направление ли нещо?За двете деца мога ли да се уредя или по принцип става трудно? И колко време най- малко е добре да се поседи там ?

# 21
Вилма, добре, че поне се изяснили нещата! Сега се лекувайте и спазвайте назначените работи! Успех ви желая!
Докторката даде ли ви новия си домашен телефон! Ако(не дай боже) се наложи да я търсиш?

# 22
  • с/у ОколоМръсТното
Вилма, мила - така ти съчувствам  Sad ! Дано час по-скоро се оправят и двамата  Praynig !

За Сандански подробности не знам, защото така и не отидох   #Splat за толкоз години поне веднъж  Close ! От други майки, ходили с децата си знам следното - ходи се пролет и есен за по 15-20 дни и така поне 5 - 6г. за да има качествен(забележителен) ефект в/у здравето им. Познавам такава стриктна майка, водила дъщеря си точно по описната от мен схема. Твърди, че е в пъти по-добре детето й, но то си има и някакви доп. здр. проблеми(мозъчни). Тя си взимаше направления от ДжиПи-то си и после отсядаше във частна квартира в самия гр., а е посещавала само процедурите в санаториума. От нея(майката) знам, че санаториума е в много занемарен вид и не си струва да се отсяда в него!

Аз друго искам да те посъветвам Вилма:вярно, че сте на 500км. от София, но си мисля, че една консултация със специалистите от Детска Пулмология към Александровска б-ца не е зле да си направиш!
Имам познато дете - и то така, като вас....грип-пневмония, хрип-пневмония и родителите лекуват по 2-5 пневмонии на зимен сезон. Да, ама НЕ. Оказало се е, че дечко вече има астма и това не са типични(да не кажа, че въобще на са били) пневмонии. Ходиха родителите с детето във въпросната б-ца и там вече са ги посъветвали как и с какво да го лекуват, хранят и т.н.
Сега - не казвам, че щерка ти е с астма. Просто си мисля, че е редно да се консултираш с още лекари, за честите й белодробни проблеми!
Успех и късмет от мен Heart Eyes

# 23
  • с/у ОколоМръсТното
Вима - виж едно дете-разкож  Grinning  какво е споделила за Сандански:

Цитат на: djeilo
Здравейте.Миналата година водихме Ицо на Сандански.Бяхме се насочили към санаториума.Когато отидохме се разочаровахме.Условията в стаите бяха неблагоприятни.Бяхме на 1-ви етаж и спокойно някой може да те ограби.Искаха 15лв на майка ми и по 10лв за мен(13г.) и ицо(тогава на 1г. и 3мес.) Shocked  Shocked  Shocked Общо излизаше около 500-500 и нещо.Майка ми не се съгласи,защото храната от кухнята не беше съобразена с възраста на децата(бяхме с още една жена)Санаториума беше много далеч от Парка,Пък и условията в стаите....Тогава се насочихме към едно туристическо бюро и ни намериха апартамент в центъра за 260-280лв(дори май и по-малко не помня.Пари за Ицо не ни искаха)Апартамента беше голям,имаше си кухня,нов бойлер с топла вода,добри съседи,хранителен магазин.Разбира се се съгласихме.В града е чудесно(е като изключим стръмните улици)Парка е ОГРОМЕН,потдържа се,Имаше около 5-6 басейна и то не много скъпи.Направихме около 10-тина бани.Доволни сме общо взето.Тази зима Ицето не боледува.А преди,когато му никнеха зъбите винаги правеше ангина. Neutral Face

# 24
Само за уточнение - за шестата болест. Нарчат го шеста шарка. Каката я хвана като беше на десет месеца, след четири с висока Т и лео зачервено гърло. Излязоха й петна първо по челото, поле по тялото, по-скоро като петна отколкото като пъпки. Имаше и увеличени лимфни възли отзад в началото на главичката.

# 25
Цитат на: wilma
Ellypr, киселото мляко дава ли се при разстройство, че нещо ми се върти някакъв спомен, че не е подходящ, но май беше при повръщане? Rolling Eyes

Права си при разстройство не се дава, но вие не сте болни с разстройство, а от антибиотика го имате. Работата е там, че освен "лошите" бактерии антибиотика убива и "добрите" и нарушава нормалната флора в червата, от там и се получава разстройството. В този случай киселото мляко много помага за възстановяване на нормалната среда.
Дано бързо се оправите.

# 26
До Нова Година и ние бяхме така синузит с бронхит и отит, 3 вида антибиотици, след 1 седмица пак сополи и т.н.до безкрай. От януари се лекуваме с хомеопатия, изкара много леко варицелата, а сега пак с хомеопатия излекувахме силна кашлица с жълти сополи, висока темп. и отит. САМО С ХОМЕОПАТИЯ-БЕЗ АНТИБИОТИЦИ!!! БЕЗ ПАНАДОЛИ и т.н.
Направо не смея да се похваля, че чак не ми се вярва. Още кашля леко, но то не може изведнъж. 3 дни беше кошмар, бях на косъм, да се откажа и да бягам при джипито и да купуваме антибиотик, но после мина всичко, пребори се сам организма й.
А също така пием и профилактично коластра, много съм доволна от нея за имунитета, а също така при сополи се капи в носа, при отита капахме в ухото, никакви други 100 вида капки, имам в къщи 2 торби лекарства, които така си стоят

# 27
Wilma,И моят големият бе така до преди няколко дена-близо на 7 годинки е ,пратих го при майка ми с антибиотик"Форсид сулатаб" заради малкия,но като допълнение -сутрин ,обед и вечер изпива по 1 ч.ч кока кола с 2 кубчета лед и след 20-ина минути 1/2 аспирин-изпитан метод е.От 3-4 години му го прилагам.Накупих му и сладоледи,на ден поне по 2 ,Парацетамол и Нурофен за Т,И по телефона разбрах,че на 3-тия ден е започнал да смъква Т.Заведох го вчера при личната-вече всичко е птшумяло.
Дано и вие се оправите по-бързо.На баткото спокойно можеш да дадеш колата,след като си изпие аспирина,минимум след 1/2 час,ще започне да изплюва гнойните налепи.Оправяйте се възможно най-бързо и да изскачате на вън да щуреят дечковците,че виж какво време е!Желая ви успех в борбата с ангините и здрави дечица!

# 28
Цитат на: Нина
Wilma,И моят големият бе така до преди няколко дена-близо на 7 годинки е ,пратих го при майка ми с антибиотик"Форсид сулатаб" заради малкия,но като допълнение -сутрин ,обед и вечер изпива по 1 ч.ч кока кола с 2 кубчета лед и след 20-ина минути 1/2 аспирин-изпитан метод е.От 3-4 години му го прилагам.Накупих му и сладоледи,на ден поне по 2 ,Парацетамол и Нурофен за Т,И по телефона разбрах,че на 3-тия ден е започнал да смъква Т.Заведох го вчера при личната-вече всичко е птшумяло.
Дано и вие се оправите по-бързо.На баткото спокойно можеш да дадеш колата,след като си изпие аспирина,минимум след 1/2 час,ще започне да изплюва гнойните налепи.Оправяйте се възможно най-бързо и да изскачате на вън да щуреят дечковците,че виж какво време е!Желая ви успех в борбата с ангините и здрави дечица!

Здравей. Чела съм, че аспирин не се препоръчва за деца под 14 години, поради опасност от синрома на Рей. Не знам какво представлява този синдром, въпреки че го търсих на много места. Ама все пак всеки си преценяма риска - дали е по-добре синром на Рей от нещо друго.

# 29
  • Варна
Ох, майчета, сега пък мен и мъжа ми ни повали някакъв ужасен грип- от 2 дена сме парцали, кокали, мускули, всичко боли, ходим като замаяни, ужасна кашлица, гърдите ще ни се скъсат...Притесняваме се много за децата, те тъкмо започнаха леко да се пооправят, да не им лепнем сега и друг бацил!
Поне една радостна ли, незнам, новина- вчера алерголожката ми съобщи по тел. че Стефи имала много добри изследвания и със сигурност не се касае за някаква сериозна алергия.Много вероятно било тези нейни обриви да са от многото лекарства и антибиотици от честото и напоследък боледуване.А кашлицата и хремата били начало на сегашната и болест, а не алергични...Незнам, но поне алергията засега отпада. Но след като оздравее малката, смятам да се обърна и към УНГ специалист, а оттам може би и пулмолог ако се наложи.Искам да проверя всичко, дали е нормално, да не би да има сериозен проблем.
  А иначе Стефи сега изглежда по-добре- вече се борят и дивеят с батко си- от 2 дена няма Т, само дето тия обриви по личицето пак се изостриха. Пие Суметролим и сякаш успяхме да овладеем и да не опрем до антибиотик!Дано, дано се оправят по-бързо и съвсем! Praynig
   П.С   За аспирина и аз зная, че за малки деца не бива да се приема! Иначе за кола и сладоледи- нямам нищо против, сина ми специално никога не съм го щадяла и ограничавала,много добре действа, а и той сякаш е по-кален.Но малката- зимно бебе, и с тая шарка ноември и т.н. много болежки изкара и въобще не можахме да я калим-голям пропуск!

Общи условия

Активация на акаунт