Отговори
# 180
Привет и от мен!
Малко се позагубих, но ми остава време само да чета.Сега всичко живо спи вече и аз използвам момента  Wink.
АИР, ХЕАРТ Благодаря за съветите относно спирането на кърменето.
Направих пробен опит, резултата е неуспешен и затова продължаваме да се кърмим пък ще видим до кога  Simple Smile.Наши познати ми викат,че ще стане като Крали Марко  Simple Smile. Но нали си му е добре на детето  Peace.
Мира страхотно жилище  newsm10.
Аз сега съм в треска, свекърва ми се завърна от село вече за през зимата и познайте какво става  Twisted Evil. Много ме дразни и изнервя защото се опитва да ми глези и лигави детето, разваля ми дисциплината. Абе пречи ми , но така ще е за сега защото живеем заедно. Уж ще ходят на село, но свекъра още работи а трябва да се пенсионира  Twisted Evil.
Иначе сме добре, само малко ни е запушено нослето  Praynig.
Бързо оздравяване на болничките Hug.
Малко ви се оплаках, момичета, но така ми е по-леко. Добре,че ви има   Hug.
Лека вечер!

# 181
  • Някъде в Европа...

АИР, ХЕАРТ Благодаря за съветите относно спирането на кърменето.
Направих пробен опит, резултата е неуспешен и затова продължаваме да се кърмим пък ще видим до кога  Simple Smile.Наши познати ми викат,че ще стане като Крали Марко  Simple Smile. Но нали си му е добре на детето  Peace.

Всички ги чуваме думичките за Крали марко....., аз дори от майка си ги чувам  Embarassed

Буба, Дбс ти го е казала... и при нас е така...., висене на гърдата и това е положението. Аз обаче вече кърмя само вечер и нощем и сутрин ако има....

Бре, като чета, как забранявате  newsm78....Мен ме води принципа - детето каквото си покаже.... Аз почти нищо не му забранявам  Embarassed и не го наказвам (майка миче и мъжа ми казва, че съм го оставила да ми се качи на главата Rolling Eyes, ама аз не ги виждам така нещата). като кажа "не"казвам го доста нежно и закачливо, се тръшка и реве и го оставям да се нареве или ми се смее и обръщаме всичко на игра и той продължава да прави това, което иска....
за яслата - колкото се може по-късно ще го пусна. Смятам да ползвам и неплатения отпуск. По този повод - май имало някакви промени и той бил 6м за майката и 6м за бащата без право на прехвърляне  newsm78. Някой ако е запознат да ме светне  Peace

Хайде лека нощ, че ме чака 8 часово кармене, нон-стоп  Mr. Green

# 182
  • София
Да се включа най- после.
Чесита годишнина, Илиянка!. Много обич, любов и уважение в семейството!
Ангелинка, Дбс, много сте готини   bouquet. Така съм се смяла с вас.
Ассиа, честити зъбчета  tooth.
Мики, страхотен подарък си имате  Grinning. А и тортата е разкошна.
Камист, непременно идете на лекар. Нас ни пратиха на невролог ( за ръчичката). Сега са малки и лесно се оправя, ако има нещо. По- добре е по- рано да стане. А една консултация за всеки случай не вреди  Wink.
Любопитка, леле какви сини сини очи на Митко, потъваш в тях  Grinning . ( пу- пу)
Мамо Тони, ще чакаме снимки Grinning.
Херка, а мен ме обвиняват, че е такъв защото е на кърма. Ето че ти доказваш, че не е това причината. Днес цял ден е на половин банан и кърма. Нищо друго. Но хемоглобина е 114 и съм спокойна( все още). Еми, като не става- не става. Кухнята я давам на кучето или на една позната. Поне да се яде от някой. Или аз си хапвам, ако е хубаво  Embarassed.
Веничка, съчувствам ти. Не е лесно със злоядо дете. Опитай наистина да я оставяш на някой и Зда отпочинеш.  Не е лесно. А за свекито, като губиш не знаеш какво печелиш  Wink.
 За НЕ-то, казвам го толкова често, че детето като иска нещо вика Не нен, не нен. Но като го видя на масата как да не викна. Или на дивана... Толкова съм стресирана, че не знам как ще карам нататък. Прибрах всички столове в мазето. Къщата е малка лудница. Днес чиниите бяха в шкафа за обувки, формите за сладки в раклата, боята за обувки в хладилника. Ще откача. Това дете спирка няма.
Мира, много е порастнал Калоянчо. Весело сте си изкарали.
Бубе, трудно е да въведеш ред. Поне при мен е така, но точно когато си мисля, че вече не издържам и се нормализират нещата. Виси ми на гърдата, когато нещо го притеснява или зъб или други хора, смяна на обстановката...
Браво на малката бъбривка Ния newsm51.

# 183
  • Откъм Варната
Кръц честит рожден ден   bouquet

Моя калпазанин пък като се преобличам и като си види хранилките пристига с една голяма усмивка и почва да се хили и подскача от кеф, като се облека и почва да мрънкоти и заминава в друга посока да си върши някаква важна работа

# 184
  • Варна
Честит рожден ден , Кръц!   bouquet   bouquet    bouquet
За кърменето - и наш Митко като при Кали , само да види откъде идва млякото и започва да се хилка с един много смешен смях . Ние се кърмим вечер като се прибера от работа и през нощта .
Хера и за другите злояди дечковци - Митко имаше такива периоди - не искаше да яде нищо освен цица и евентуално мляко , щото тя цицата не пускаше вече като едно време . Сега е с комплект от 12 зъба , определено след като му избиха кътниците , си хапва . Само да има достатъчно време между храненията - поне 4 часа . Така че споко - ще прояде , къде ще иде  Peace
Тази вечер имахме инцидент  - направо ми се изправи косата . Митко като плаче и понякога докато поема въздух и спира да диша и му посиняват устничките . Това е за кратко и аз не му обръщам внимание . Да , но днес си играеха с едно познато момиченце в съседната стая , нейната майка беше там да ги гледа , той паднал , не се е ударил много , обаче пак така спря да диша . Докато Доротея ми го донесе от другата стая , аз като го взех , той пак седи и не поема въздух и в един момент вместо да си поеме въздух и да изпищи , той се отпусна като парцал . И чак след това взе лека-полека да си поема въздух . Как се ошашках само ! А и той се уплаши . Не знам защо така направи , но много се надявам да не се повтаря повече

# 185
   Мила Рали,
      Честит рожден ден! Много здраве , щастие, любов и усмивки!!

Лови, у вас е весело, но сигурно само отстрани. Grinning Голям къщовник е Косето! Обича да си подрежда! Mr. Green

Любопитка,[/b много гадно е това със захласването! Аз щях да полудея , ако ми се беше случило. Не знам какво да ти кажа..Една приятелка си е гълтала езика до много късна възраст( може би 2 клас), но го е правила нарочно, от инат. Обаче това е едногодишно дете все пак. Не знам какво може да е защо не питаш педито?

Аир, много си търпелива и добра! Обърни внимание на себе си!

Кърмачки, браво на вас! Възхищавам ви се! Аз едва ли бих издържала така една година. Tired

Днес Ния стана в 6.45. Иначе си става в 7.30. Няма спане и това е!
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 186
ЧЕСТИТ РОЖДЕН КРЪЦ!МНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И  ЛЮБОВ ЖЕЛАЯ!
Сашко горкичкият много се сополяви и тая суха кашлица най-ни мъчи ноща,иначе през деня по-малко кашляме.За сега температура нямаме дано до неделята се оправим за дойдем,иначе ако сме болнични ще дойда само с кака ЕЛЕНА.
Сега пак му правя чайче от мащерка и малко домашен билков мед,редувам и живовлек също,другият след обяд ще такъв.
По обяд ще излезем за малко да си вземем кухнята,доки ми каза спокойно да го извеждам,като няма разбира се температура.
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА ИЛИЯНА!МНОГО ЛЮБОВ И ЩАСТИЕ В СЕМЕЙСТВОТО! newsm51

# 187
Честит рожден ден на Кръц Hug

# 188
  • София
Честит Рожден Ден, Кръци! Много здраве, много щастливи мигове и любов в живота ти!
Илиянка, честита годишнина! Бъдете винаги влюбени!   bouquet
Ангелина и ДБС, много ме развеселихте.  Grinning
Лови, голям "помощник" си имаш в подреждането.  Mr. Green
Тетка, дано Сашко се оправи до Неделя и да празнуваме заедно.  Hug
Любопитка, представям си какъв кошмар си изживяла. Важното е, че детенцето е добре.  Hug
За подаръка- аз взех една къщичка- пъзел. По стените на къщата се подреждат фигурки,на едната стена има часовник, и телефон. Предполагам, че ще им бъде весело на малчовците.  Heart Eyes
За НЕ-то - направо съм глас в пустиня.  ooooh! Кoлкото и да казвам НЕ, изобщо не чува, просто си прави това, което е наумил. Опитвах се и да го плясвам леко по ръчичката, а той, диването, си мисли, че това е игра и почва и той да ме удря по ръката и се смее. Нямам идея как ще се възпитаваме  Thinking
За яслите- няма да го пускам на ясла, а направо на детска градина. Имам възможност да си го гледам.  Peace
Продължават да го мъчат зъбите, тия кътници го изтормозиха.  Sad Днес сме на консултация и ще му слагат ваксината.

# 189
  • Някъде в Европа...
Кръц, честит рожден ден! Бъди най- уважаваната съпруга и най - обичаната мама!   bouquet  bouquet  bouquet

Ангелинка, мерси! Що се отнася до това да обърна внимание на себе си - ти си "н"-тата на брой, която ми го казва... Confused Истината е, че нещо стана с мен след раждането на Ради. Преди да се появи бях толкова суетна във всяко едно отношение - дрехи, козметика, тяло (а сега съм вече 2 кг повече в сравнение с 9м, но ми е все тая).... Но от 25.09.2006 нищо друго не ме интересува, нито пък искам да ме интересува... Мислех, че като си дойда на Търново и се виждам с приятелки, които ме познават още от дете, нещата ще се променят, но не.... Майка ми постоянно ми повтаря, че си иска старата дъщеря, която правеше всичко с толкова хъс и зареждаше всички с положителна енергия. Аз самата си слагам граници и не искам да правя нищо нито за мен, нито за друг, освен Ради. Мисля си, че постоянно трябва да съм на негово разположение, независимо какво ми коства това на мен..., че не трябва и дори да се замислям какво ми струва всичко това, щом съм майка... Мисля си, че никой друг не може да го гледа така като мен и ще навредя на детето ако го поверя дори и за малко на грижите на някой друг.... Страшно ревнувам от другите спрямо него... Всички какви ли не приказки ми говорят - свекито викаше като беше тук, че Ради ще порасне и никой няма да ми каже евала за това, че съм се отдавала на 100%, а аз ще съм съсипана вече, да съм помислела за себе си...; майка ми най-редовно, че ще се разболея ако продължавам така.... Но нещата не се променят в моята глава...... Confused

Тетка, и аз така знам за разходките като са болнички, само като имат темп. и то висока - тогава без разходки... Бързо се оправяйте... Praynig

ТУК е студено, но слъницето пробива, май ще ходим за кухнята....
Слънчев ден!

# 190
Добър ден сладурки Hug
Кръци честит рожден ден..
Илиянка честита ви годишнина още дълги години ви желая разбирателство и щастливи мигове заедно..  bouquet  bouquet
На болничките желая бързо оздравяване.
Аир аз си мисля че така си се привързала към Ради и заради кърменето. PeaceНо няма лошо и аз понякога изпадам в такива крайности но чесно да си кажа на моменти изтрещявам и го оставям когато има кой да ми помага на него.Повярвай ми имаш нужда от малко въздух и почивка.И повярвай един ден дтето ще ти е благодарно за всичко което си правила за него.
Любопитка това със захласването е наитина ужасно преживяване дано се оправи милия мишок и да не се получава повече така.. Praynig
Лови бравос за помощника в момента и нашия рови и пренарежда шкафовете докато майка му пише тука Shocked #Crazy
Ангелинка браво за много думички които сте научили. Peace
За Не-то току що се върнах от консултация и моята педиатърка ме посъветва да не го уча и да не настоявам на това Не понеже след време то научава че всичко вече което докосне може да последва с израза Не.Това не е добре за детската психика.Аз започнах доста да се вживявам в казването и забраните но осъзнавам че тя е права.Така че вече забраните ще са с по-мек тон и определено няма да използвам Не...
Иначе на консултацията на 1год. сме наддали за последния месец 500гр и в момента е 7.950кг.Дори не е 8.000кг ама каквото такова.Иначе е страшна фъртуна...Другия месец ще ни бият и ваксината за морбили,рубеола... Whistling
Ами това е за сега от нас.
Приятен и слънчев ден аз отивам да оправям разтребеното от Калоян.... #Cussing out

# 191
  • София
Честит Рожден Ден Кръци! Бъди, много, много, много здрава и щастлива. Нека двамата ти мъже те карат да се чувстваш, като принцеса. Да те обичат и уважават  newsm51.
Това е за теб http://www.vbox7.com/play:39f544e9
Теди, оздравявайте!
Любопитка, нормално е. Много деца го правят. В такива случаи се обръща главичката на страни и се духва в лицето. И Косето ми е изкарвал акъла така. Не е като обикновенното захласване, а чак посинява. Един ден направо му изкрещях. Пак така се захласна и няколко минути не вдишва. Посиня, но не и не. А бяхме и тримата у нас. После цяла вечер не си обелихме и дума. А тук нямаше никой около нас . Звънях на комшийката ( мед. сестра), но за жалост я нямаше. Размина се, но си е шок.
AIR, хубаво е да си всеотдайна, но потърси баланса. Ти не си по- маловажна. Ще ти трябва енергия и занапред и ако сега се изтощиш, после няма да имаш сили за по- съществените неща. Огледай се, едва ли мъжът ти ще издържи дълго да е аутсайдер. Не допускай това да стане, защото после трудно се възстановява баланса. Детето има нужда от различни хора, смяна на обстановката, различни емоции, които го развиват. Ако ти уважаваш себе си и него и детето ще те уважава. Аз с Дани от бебе съм се отнасяла като към зрял човек. Уважавам чувствата, жел;анията и емоциите му, но ако влезе в конфликт със собственото ми его или виждам че " залита" се опитвам с думи да го убедя. Сега бера плодовете на тов, когато на него нещо не му хареса той идва и иска да говорим. Така се създава връзка м/у нас, която след време ще ни трябва. Но тази връзка не е свързана със себеотричане. Ако пренебрегваш собствените си нужди рискуваш и той да го прави, а това не е полезно нито за теб нито за него и бъдещото му семейство. Помисли си  Heart Eyes.
Флорес, Ангелинка, какъв помощник?! Той е основният домакин, но не е случил на майка. Само разхвърлям след него и детето не може да подреди от мен  hahaha.

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 12:16 от Lovi

# 192
кръци , честит рожден ден и от нас   ura!
бъди все така позитивна в живота ! да получиш много любов от двамата си мъже  Two Hearts!

любопитка
, наистина ,дано не се случва . лови , благодаря ,ще запомня какво казваш по случая.  Ангелина също е права , трябва да се проверява езика . срашничко си е ,но според мен е било просто инцидент .

тетка ,  вашите лекарства не са ми познати , но сигурно ще подействат по-бързо от меда , а него по принцип не го препоръчват за толкова малки деца. чакаме добри новиви от вас!
аз се замислям за някаква имуностимулираща терапия , профилактично , че ни чака такъв сезон . нещо като хомеопатия или фитотерапия.....приемам идеи !

аир , аз не смятам , чесе отдаваш така за да ти благодари някой . и при мен е вътрешна потребност . направих си гърдите на парцал , качиш 20кг. , но да ме е молил Васил , нееее дори напротив , не искаше детето . пък после да му търся и признателност - не е честно Mr. Green.
мамите , които дават АМ -  не е ли време мъниците да пият от чашка  ? не сам била достатъчно упорита ( а и ми пречат ) , но не успях да го приуча , най-малко пък с чашка с накрайник . имитира ме и иска да пие от чашата ми за кафе , но само наужким , не поглъща нищо.

# 193
  • Някъде в Европа...
Флорес, Ангелинка, какъв помощник?! Той е основният домакин, но не е случил на майка. Само разхвърлям след него и детето не може да подреди от мен  hahaha.

Joy Joy Joy Joy Joy

Любопитка, племеника ми се захласва.. Много е неприятно. Бях обучена от сестра ми какво да правя - веднага да му духам в лицето.... Много е и лошо, защото го правят от инат, така на милото ми племенниче не му се прави никаква забележка за нищо  Simple Smile
Оска, нямах впредвид за благорадарността от децата, че я чакам... Просто с тези приказки се опитаха да ме стреснат.... За имуностимуланти - тукашното педи изписа Имунокинд. Не съм ги купувала още. Някак си не смятам изкуствено да му повишавам имунитета...., за да не свикне..., ами като тръгне на градина и както слушам са все болни, тогава какво трябва да давам...., сигурно пея такава песен щото още не се е разболял тоя сезон... Wink. За чашката - ние се кърмим, но вода или сокче му давам със сламка, той от шише не пие, така и не се научи.... С чашката си играе, отваря уста, но не може да я стисне да пие, ами оставя течността да изтече отдолу....

# 194
Кръци ЧРД много здраве щастие и сбъднати мечти!
AIR това което пишеш не е много хубаво ,но важното е че все пак осъзнаваш ,че си се променила драстично. Помисли ,че това обсебване не действа добре и на Ради той има нужда да общува и с други хора.Самата ти се изхабяваш и психически и физически ,а това все някой ден ще даде отражение.Желая ти по-бързо да излезеш от това състояние . Hug
Любопитка настръхнах дано не се повтаря никога Praynig
За НЕ-то действам долу горе като AIR .
Lovi онемях от твоя алпинист.
Тази нощ съм спала 3-4часа Сашко към 1ч. като ревна от тези гадни зъби рева рева после се хили и заспа .Аз обаче не можах и станах да гладя чак към 4,30 до към 6 оспях да поспя.Днес милия си прехапа устната имаше пак рев малко кръв и сега му е подута.
За думичките Сашко е казвал- чао, обувам ,хайде ,но само когато ги чуе в разговор ако го карам да каже или направи нещо отказва.
Това е засега от мен .

Общи условия

Активация на акаунт