Тайната на дългата и здрава коса-16

• 39 379
  • 374
  •   1
Отговори
# 90
охоо, аз докато се усетя, че има нова тема.....искам да споделя, че относно животинските продукти съм се консултирала с мед. лица и ми беше обяснено,че поради факта, че имат съвсем друг организъм от нашия, "лекарствата" за тях са с пъти по-силни от нашите и затова ни влияят толкова по -силно.С продукти за животни дори се лекуват и екземи (неофициално, естествено Wink ).
Аз също се заинтригувах от "конската ампула", така че ако някой се сдобие с инфо дапише Praynig

# 91
Момичета, аз също съм нова.Снощи пуснах първия си пост във форума.Надявам се вашия опит да ми помогне, защото вече съм изгубила надежда. От юни насам даже няколко пъти подстригах косата си, но и това не помага.Ползвам какви ли не маски и ампули, но единствения резултат е, че косата ми започна да расте по-бързо, но проблема с косопада си остана.Капи изключително много и май не е от изрусяването, защото не се къса, а капи от корена.
Писа, че наскоро си родила, нали? Rolling Eyes
Нормално е косата ти да пада след раждане. Изрусяването е възможно допълнително да утежни положението. Не знам какво можем да ти препоръчаме, след като казваш, че нищо не помага. За съжаление и маската не е панацея и не може да гарантира резултати.  Tired
sky***, бадемово масло има в аптеките и дрогериите - около 2 лв +/- е.

# 92
А дали ако спра да я изрусявам мога да намаля косопада или просто да продължа с маските, за да подсилвам косата и да чакам да спре сама да капи

# 93
Syncho, слагай си тривитаминол и ще ти помогне, но искаш ли дори само веднъж да опиташ една маска, която лично на мен ми подейства страхотно и за косопад и за други неща - сипваш на око (според дължината на косата си) хума, кисело мляко, ч.л ракия, малко оцет и ако искаш няколко капки от някое масло на Икаров и бъркаш докато стане кашичка не много гъста. Втриваш в корените и връхчетата на косата, а каквото остане и по дължинта и готово.Стоиш така 1-2 часа и отмиваш с шампон. Надявам се да ти помогне Peace

Zizi, разбирам те напълно, но наистина се страхувам косата ми да не се накъдри, отива ми и си я харесвам права, затова моля вече пробвалите няколко пъти маската да пишат отзиви (защото пък едно от момичета сподели, че нейната дори се изправяла newsm78)... друга, че изсветлявала косата, така че ако всеки каже какво се случва, по-лесно ще си извадим изводи Peace

# 94
А дали ако спра да я изрусявам мога да намаля косопада или просто да продължа с маските, за да подсилвам косата и да чакам да спре сама да капи

Години наред бях руса ... Докато се боядисвах светла косата ми изтъняваше и изглеждаше лошо - суха, като слама, права, без живец. Мечтаех за гладка, мека, лъскава грива ... Най-накрая я потъмних и започнах с маските. Не знам - може би тъмния цвят я съживи или поне тъмните бои не са така агресивни към моята коса, но от три години имам коса, за която само съм си мечтала.

Ето малко снимки - докато бях руса - http://images18.snimka.bg/003567329.jpg
Ето и снимки от сега - http://images21.snimka.bg/004313694.jpg

Е, вярно е - изисква много грижи. И не става бързо, но важното е, че става - стига да имаш търпение и постоянство.

Изисква качествена козметика, качествени маски.

Но външната грижа не е достатъчна - хубаво е да и се храниш правилно или поне да хапваш "полезни за косата" храни ... Аз например от 4 месеца всеки ден хапвам ленено семе, освен това пия и Геритамин, който редувам с Мерц.

И така - няма начин косата ти да не ти се отблагодари за грижите!!!

Последна редакция: ср, 31 окт 2007, 11:51 от *Rozichka*

# 95
Syncho, щом си родила през юни косопада вече трябва да е към своя край, съвсем нормално е косата да ти пада след раждане и при мен след като родих косата ми доста оредя, и този косопад продължи около 5-6 месеца.
Преди време започна пак да капе, аз го отдадох на маската със тривитаминола, но е възможно да не е от нея, не знам, но започнах мазането със ампули ривалид, вече използвах 7 бр, и смело мога да кажа, че ми се отрази добре на косата. Косопада значително намаля. Сега по време на сресване падат 10-20 косъмчета, което си е направо нищо в сравнение със преди да се мажа... Но ампулата я втривам в корените след измиване на косата и така си седи до следващото миене!  Peace Ако искаш пробвай със ривалид. Желая ти успех и бързо справяне със косопада!  Hug

# 96
  • в.преслав
както вече съм писала ползвам маската от юни.в началота я прявих 2 пъте седмично,после започнах 1път седмично.имам една почивка-август.косата ми е права и такава си остана.нито ми се накъдри,нито се начупи(макар,че ми се иска).не потъмня,не изсветля.иначе боята ми се отмива,но това за мене е добре.сега съм с 2см.израстнали корени(по това разбирам с колко ми расте косата,защото в това отношение е доста флегматична)и ако успея да се предпазя да не ходя на фризьор може и да постигна повече дължина.след първия месец като си пипнех скалпа имах чувството,че съм чичко тревичко.иначе имам страхотен блясък,по-плътен косъм и феерия от здрави косички.снимката ще сложа в края на седмицата като си дойде мъжо,защото съм страшен индианец и нищо не можах да направя. Embarassedдано не съм досадила с дългата си тирада.

# 97
ANELIAAA, миналата година като започнах да си правя маската косата ми се изправи и стана дълга, но слаба. Имах чуплива коса преди да започна маската. Тази година се накъдрих (студено къдрене) и когато правих маската не мога да преценя какво се случваше със косата ми. Така че.  явно на някой им се изправя косата, на други се начупва на трети се накъдря... при всеки е различно, както и действието на тривитаминола, на някой действа добре, на други не   Peace

П.П. *Rozichka*, снимките които искаш да покажеш, не се виждат (поне аз не ги виждам)  Simple Smile

# 98
Отваря се заглавната страница, а сме любопитни да видим разликата Embarassed

# 99
И аз тъкмо това щеше да пиша.  Peace

# 100
Дано сега да става ....

# 101
Сега вече се виждат,да! И разликата се вижда. И аз като теб се боядисвах руса, но ми писна и реших да я направя черна. Косата ми изглежда много по- добре и от черната боя косъмът ми стана по- плътен. Фризьорката ми каза, че се получава така, защото тъмната боя се напластява върху косъма => става и по -плътна.

# 102
В началото ми беше трудно - 7 години бях руса и не можех да се приема с тъмна коса, но сега .... за нищо на света не ставам руса отново!

Незнам как ми е по-добре като цвят - моите познати мъже ми казват, че руса ми е по-добре, а жените - тъмна!

Важното е, че косата ми се съвзе и изглежда по-добре. Надявам се всъщност и другите да смятат така!

# 103
CrazyСладури Crazy вече си купих и масло- "бадемово масло на Икаров". Така вече мисля, че мога да направя първата си маска и да видя резултата Mr. Green. Кажете, при вас от първия ли път newsm78 пролича разликата или трябваше повече време #Crazy?

# 104
sky*** Резултата съм го постигнала след 2 месеца маски и 1 почивах.Сега сам почнала пак.Искам да споделя че косата ми беше отвратително суха и на клечки преди  Sick а сега много си я харесваммм Embarassed Hug  bouquet и аз слагам бадемовото.Още от първия път почувствах косата си жива и пърхаща   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт