Има ли мами за юли 2008?

• 22 771
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
  • непостоянно
Момичета, да ви кажа аз си говоря с мойта щерка Йоана и й обяснявам, че не трябва да я вдигам и да я нося, защото ще ме заболи корема, а тя веднага пита "Защото имаш бебе в корема ли, мамо?" Laughing Значи все пак има ефект от това да се казват на децата нещата както са Wink И те проумяват в един момент Mr. Green
И един бисер от Йоана:
на мой въпрос: "Ще бъдеш ли кака на бебето?"
Йоана отговаря: "Не! Аз съм лоша кака. Ще му бъда майка!"  Joy

# 196
И един бисер от Йоана:
на мой въпрос: "Ще бъдеш ли кака на бебето?"
Йоана отговаря: "Не! Аз съм лоша кака. Ще му бъда майка!"  Joy
Joy Joy Joy

Направо се очудвам някой път на децата как казват нещо толкова наивно по детски и в същото време толкова смислено.
Моят син още не говори свързано, но като го попитам дали иска да си гледаме бебе вкъщи, винаги отговаря с "Да" и също така отговаря като го питам дали ще дава на бебето да си играе с играчките му и дали ще го обича. Laughing

# 197
Здравейте пак Simple Smile Вчера в бързината не ви се представих: казвам се Надя, от София и съм на 24 год. До преди година темата за забременяване ме караше да настръхвам, а сега просто не ми се мисли за нищо друго освен за това, което предстои. Таткото също е много щастлив Laughing
И не мога да не ви се похваля Laughing Laughing Laughing днес бяхме при гинеколога ни и той ни показа точицата - на 100 % е сигурно. Термина определи на 13 юли. Но ни посъветва да не казваме до края на този месец, тъй като тогава вече точицата трябва да е почнала да пулсира, а наличието на пулс означава, че действително има бебе love001 Даже си имаме и снимчица Laughing Не съм вярвала, че е възможно човек да изпитва такова щастие, неповторимо е!!!

# 198
вчера си направих теста показа даве черти днес бях на лекар но още не съм на себе си,въобще не съм го очаквала на 30 съм имам дете на на 7 и съм в шок

# 199
днес бях на лекар и аз съм на 01.07.2008 не съм го очаквала грам

# 200
Иначе аз все още нямам абсолютно никакви признаци, че съм бременна, освен че ми се доспива на работа ужасно много и едва се контролирам да не заспя на бюрото. Иначе никакви "бременни" признаци.
Аз не мога да се оплача от липса на "бременни"признаци, въпреки, че се се чувствам доста по-добре. Но така или иначе все още на моменти си ми прилошава (особенно в магазини, добре че не ползвам градски транспорт Sick), някакви гореши вълни ме връхлитат  Embarassed. От както си пия но-шпа и корема не ме боли така зверски. А бе на добре вървят работите.
Ехх като чета как си комуникирате Астарта и Ивончето с дечицата си. Страхотно. Ние сме далече от това. А и не разбира като ме рита право в корема докато и сменям памперса?!?  Crazy
Честито на ission и jaklini77    bigdance2
jaklini77  ако искаш да добавиш нещо ново към това което си писала, може да ползваш бутона Редактирай. Не е нужно да пишеш ново съобщение. Ама като гледам колко си развълнувана, то нормално.
elen@ стискаме палци утре да видите точицата. Аз така или иначе си мисля че ще ме прегледат на вагинален УЗ, имам доверие на лекарката и на апаратурата, ама ще видим какво ще покаже апарата. Пиши утре как е минал прегледа.

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 17:57 от Kokolin@

# 201
  • София
Какво е БХС?

# 202
  • непостоянно
БХС - Биохимичен Скрининг Wink

Ето малко инфо:

Какво е биохимичен скрининг (троен тест)?
Този тест може да покаже дали вашето дете е с висок риск да се роди с вродени дефекти. Ако сте избрали да направите този тест, важно е да разберете, че положителни или патологични резултати не означава със сигурност, че имате проблеми! Факт е, че само около 10% от жените с патологични резултати раждат деца с вродени дефекти. Като цяло, патологичните резултати означават само, че трябва да проведете допълнителни изследвания, като ултразвуково изследване или амниоцентеза, за да сте сигурни.
От друга страна, негативните или нормални резултати не гарантират, че детето ви е здраво, а само, че рисковете на вашето бебе да има вродени дефекти са минимални. Това е причината много жени да избират да направят този скрининг. Настоящи изследвания показват, че чрез теста ще се открият 75 до 85% от дефектите на невралната тръба (като напр. спина бифида и аненцефалия) и 60% от децата със синдрома на Даун при жени под 35 години и 75% при жени над 35 години.

За и против да направя теста?
ЗА

Основното предимство на тройния тест е, че той дава информация за риска вашето бебе да има някои вродени дефекти, без да ви подлага на малкия, но съществуващ риск от спонтанен аборт при амниоцентеза или хорионбиопсия. Ако сте на 35 години или повече, вашият лекар вероятно ще ви предложи да пропуснете този тест и да направите само по-информативните тестове. Когато достигнете тази възраст, вашият риск да родите бебе с хромозомни аномалии, като синдрома на Даун, е по-висок от риска да направите спонтанен аборт при амниоцентеза. Все пак, ако не се чувствате комфортно, знаейки за този риск, можете да предпочетете да направите тройния тест и детайлно ултразвуково изследване. Ако резултатите от двете изследвания са нормални, може да не пожелаете да се подложите на амниоцентеза, защото малкият риск бебето да има хромозомни аномалии ще е по-нисък от риска от амниоцентеза, точно както е при жени под 35 години.
Дори да знаете всичко това, може да решите да не прекъсвате бременността, но ще бъдете предварително подготвена за това, че вашето бебе ще има нужда от специални грижи, така че по-лесно ще се справите след раждане. Вие може да решите да раждате в по-добре обзаведена болница със специалисти в областта. Като знаят какво става с вашето бебе, наблюдаващите ви специалисти ще проследяват бременността и ще осигурят неонатолог или детски хирург по време на раждане, за да помогнат на вашето бебе след раждане.
ПРОТИВ
От друга страна, фалшиво положителните резултати могат ненужно да ви обезпокоят – това е най-честото оплакване от провеждането на този тест – и могат да ви накарат да решите да се подложите на амниоцентеза без нужда. Фалшиво отрицателните резултати могат да ви откажат от правенето на по-нататъшни изследвания, при което могат да се пропуснат вродени дефекти.
Преди да решите, хубаво е да дискутирате всички тези съображения с вашия партньор, с вашия лекар и, при нужда, с генетичния консултант. Също можете да разговаряте с други жени, които са имали подобни на вашите притеснения.
(В България жените получават специализирано обслужване по време на бременността си, така че ултразвуковото изследване от специалист-гинеколог е достъпно и водещо при оценка на риска – бел. прев.)

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 18:01 от Ивончето

# 203
# 204
За протокола да отбележа и тук, че ходих на док, но нищо не се видя. И че съм откачалка, понеже ходя на лекар преди закъснение.

А иначе да ви питам нещо момичета: Grinning
Какво отказахте вече в името на ембриончето? Кола? newsm45 Кафе? Цигари? Любимата ви пушена риба? Спорт?

Хайде разказвайте! newsm03
Аз тази сутрин за първи път не пих кафе! Но и не ми беше много трудно - в последно време получавах сърцебиене от кафето и не ми беше вкусно някак. Обааачееее... днес цял ден гледам една кола в хладилника и ще се побъркам! smile3514 Искам я, искам я, искам я тази кола!!!! Много ли е вредна? newsm03

Коколина, привет и на теб!  bouquet Май скоро ще закрием "искам бебе", ако имаме още една такава успешна седмица! Laughing Mr. Green

# 205
  • София
Patishonka, мисля че не е проблем да изпиеш една чаша кола. На мен мин. бременност ми разрешиха или една кола или едно кафе.
Аз отказах любимата си бира, но бебчо трябва да е добре. Heart Eyes
Kokolin@, мерси  Hug Прегледа е чак за 4 часа, как ще изтърпя не знам.

# 206
  • непостоянно
Отказах цигарите, а покрай тях и кафето щото засега не ми е вкусно без цигарка Embarassed
Но по принцип няма проблем да се пие по 1 чаша кафе или кола Wink
А и още нещо, понятието, че е по-добре да се пие безкофеиново кафе по време на бременност е погрешно Naughty По-добре една чашка нормално кафе, щото на безкофеиновото кофеинът му се извлича посредством някакви химикали (май така беше newsm78) и е по-вредно. Незнам дали се изказах разбираемо, ама... ooooh!

# 207
Ивонче, аз гледах някакъв филм за това как се прави безкофеиново кафе и - изненада - не беше посредством химикали!  Grinning Имаше някакъв сложен метод - нещо като да минава през водна пара, да съхне, да го нагряват - нещо такова беше, но и аз не запомних добре процедурата - само запомних, че е безвредно.

Както и да е - ти ме подсети - мога да мина на житно кафе. Въпрос на навик - аз и нес не обичам, ама като свикна пия  Laughing

# 208
А и още нещо, понятието, че е по-добре да се пие безкофеиново кафе по време на бременност е погрешно Naughty По-добре една чашка нормално кафе, щото на безкофеиновото кофеинът му се извлича посредством някакви химикали (май така беше newsm78) и е по-вредно.
Това не го знаех?! А аз от една седмица сутрин си пия безкофеиново Нес кафе с мляко; уж по-безвредно  Mr. Green. Но ако трябва ще го спра, какво друго ми остава  newsm78 Rolling Eyes. Аз така или иначе от скоро го пропих, защото до преди 5 месеца кърмих, а преди това бременност. Спомням си, че моята гинеколожка казваше, че по чашка винце или половинка биричка не е проблем. От друга страна пък съм чувама, че първия триместър е най-важен за развитието на бебчето, така че най-добре с алкохола за се простим. А за цигарите не ги споменавам. За тях съм убедена, че са вредни.  Naughty

# 209
  • непостоянно
Ивонче, аз гледах някакъв филм за това как се прави безкофеиново кафе и - изненада - не беше посредством химикали!  Grinning ......

Ооох ooooh! те хората са казали като не си сигурен, не знаеш или не помниш по-добре си замълчи, ама... Embarassed Embarassed Embarassed

........Това не го знаех?! А аз от една седмица сутрин си пия безкофеиново Нес кафе с мляко; уж по-безвредно  Mr. Green. .........
И аз така през първата ми бременност смятах, че е по-добре да пия безкофеиново, ама после прочетох някъде, че греша Crazy

Абе, както и да е. Все пак, аз смятам да си пия по едно обикновено кафе и да не се притеснявам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт