Примерна схема за захранване 2

• 123 231
  • 583
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Може ли да давам по 30гр пюре на ден смесено с кърма през биберон???Питам защото дадох днес,защото пюрето от тиква беше прекалено рядко за лъжичка!!!
Според мен не е добре това да е честа практика, тъй като смисъла на захранването е бебето да свиква с лъжичката и нови вкусове, а не да се наяжда на всяка цена - затова все още е кърмата/АМ. Пробвай да даваш пюрето чисто, ако е много рядко и след това да кърмиш, аз поне така правя (все още нямаме заместено хранене и винаги докърмвам след това).

# 406
  • Някъде в мечтите си
Може ли да давам по 30гр пюре на ден смесено с кърма през биберон???Питам защото дадох днес,защото пюрето от тиква беше прекалено рядко за лъжичка!!!
Според мен не е добре това да е честа практика, тъй като смисъла на захранването е бебето да свиква с лъжичката и нови вкусове, а не да се наяжда на всяка цена - затова все още е кърмата/АМ. Пробвай да даваш пюрето чисто, ако е много рядко и след това да кърмиш, аз поне така правя (все още нямаме заместено хранене и винаги докърмвам след това).
Даааа,това щях и аз да те посъветвам.Но...са ме изпреварили!!! Wink

# 407
Това беше инцидентно,иначе си ядем с лъжичка и не се омазваме много много Laughing

# 408
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Това беше инцидентно,иначе си ядем с лъжичка и не се омазваме много много Laughing
Отговорили са ти вече, избягвай с биберон, по-добре с лъжичка. А като е по-рядко- иска повече внимание.

# 409
Здравейте,момичета! Hug
На мен ми предстои да захраня Лора от понеделник,живи и здрави,тогава ще бъде на шест месеца!
Имам един въпрос,как да съхраня домашни ябълки,не са пръскани с нищо и в хладилник не издържат.Чудя се дали да ги сваря или направо да ги замразя?

# 410
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Моето предложение е:
Обелваш и нарязваш ябълките на малки кубчета, слагаш ги в бурканчета- обърни внимание, че бурканчетата от съвременните пюрета не стават - заливаш с вода някъде до към 1//3 от бурканчето и затваряш. Вариш 15 мин. Така съм си направила без захар праскови и круши и праскови още лятото.

Друг начин за съхранение-ако ябълките са ви брани- сложи ги в един чувал или найлонова торбичка и за да не изсъхват и съсухрят им сложи отворено шише от минерална вода или стъклено от бира пълно с вода и после завържи не много стегнато чувала. Така няма да се сбръчкват.
Дано съм ти помогнала.

# 411
  • под дъгата
Имам един въпрос,как да съхраня домашни ябълки,не са пръскани с нищо и в хладилник не издържат.Чудя се дали да ги сваря или направо да ги замразя?
И аз имах доста домашни ябълки - почистих, сварих, пасирах, сложих ги в бурканчета за по-удобно, и ги бутнах във фризера. Размразявам ги на стайна температура - като току-що приготвени са.

# 412
.....обърни внимание, че бурканчетата от съвременните пюрета не стават........

А защо не стават? Заради капачките ли нещо?

# 413
Да попитам и аз zaharche от къде си купуваш сладките картофи??? Аз досега не сум успяла да си намеря newsm78
Бих искала да ви бъда от полза,но уви нямам представа къде в Бг може да се намери сладък картоф. ThinkingАз живея в Англия и тук ги има във всеки магазин.Нямам представа дали е от сорта на картофите точно,защото на вкус и цвят наподобява повече тиква,а формата му е много странна.Имам снимка,но незнам как да я пусна във форума.Ако някой ми обясни мога да я пусна,така че всички,които се интересуват ще имат представа,какво е сладък картоф/поне на вид де/. Confused
Моя бебчо адски много го хареса и си го хапва със задоволство. Grinning

# 414
.....обърни внимание, че бурканчетата от съвременните пюрета не стават........

А защо не стават? Заради капачките ли нещо?
Да,заради капачките. Peace

# 415
Какво им има на капачките???А,ако реша да стерелизирам пюрета с обикновени ли капачки за буркани ли да го направя??? newsm78

# 416
Да попитам и аз zaharche от къде си купуваш сладките картофи??? Аз досега не сум успяла да си намеря newsm78
Бих искала да ви бъда от полза,но уви нямам представа къде в Бг може да се намери сладък картоф. Thinking
Сладък картоф съм виждала да се продава в "Пикадили" - то  Laughing в Сити Център-а.

Ето това е Simple Smile.

# 417
Какво им има на капачките???А,ако реша да стерелизирам пюрета с обикновени ли капачки за буркани ли да го направя??? newsm78
Как точно се стерелизират пюрета??? newsm78
Забравих да допълня,че бурканчетата на Хаме стават за консервиране.Още преди да знам сложийх домашно направено пюре в бурканчета на Хип,Хаме и Гербер и тези на Хаме издържаха ,даже още имам някое от тях. Peace

# 418
Мисля ,че по стандартния начин за стерилизиране,но не съм 100%сигурна newsm78

# 419
Мисля ,че по стандартния начин за стерилизиране,но не съм 100%сигурна newsm78
Да ти кажа честно за първи път чувам такова нещо...Че то нали пюренцето се отваря и се хапва така.Но може и аз да не съм информирана достатъчно.Нека някоя мама,която знае да каже! Peace

Общи условия

Активация на акаунт