НАШИТЕ КОЛЕДНИ ТВОРЕНИЯ

• 37 628
  • 202
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ати, Драка - благодаря ви  Hug

# 196
Еленчето е готово  Party  Започнала съм едни венци и съм стопирала  Blush и една звездичка от канап и тел и ще покажа като ги свърша /само да не е догодина Blush /

И елхичката вече довършена /е може и още ама  Whistling

# 197
  • Sofia
Браво на вас, момичета!
Моби, моля те обясни ми като на олигофрен как точно направи подложките със снежковците,(влюбих се в тях) и намерих същите, за които говориш със слънчицето. Отдолу ли лепи салфетката или отгоре? Боядисва ли някъде с бяло? С какво да лакирам после, за да може да се мие и да не се трие?  Имам само Це 200, сигурно не става.  Ще ми обясниш ли , моля те, много искам и аз да си направя такива, но нямам време да чета  целите декупажните теми, разгледах доста страници, но не намерих това, което ме интересува. Praynig Извинявай Embarassed

# 198
  • София
Марги, няма проблем - обяснявам  Hug и понеже ме няма много по обясненията, ако нещо не ти е ясно - питай пак  Grinning
Та значи, след като махнах фолиото и почистих стъклото със спирт, от долната страна залепих картинката с декупажно лепило за порцелан. То е по-здраво от обикновеното декупажно и по принцип се пече. Аз не го пекох, тъй като на фурната ми е повреден термостата и работи само на макс. температура, при което всичко вътре изгаря  Close Пропуснах да пиша, че след като си изрежеш избрания мотив от салфетката, отделяш само най-горния слой и само него лепиш. Ефекта е леко прозрачен. След като изсъхна отдолу залепих един пласт намачкано тишу - бяло, с перлен блясък. Така картинката вече беше по-отчетлива, а отстрани, където се вижда тишу-то, седи леко като заскрежено. След като изсъхна и това го минах отгоре още веднъж с въпросното декупажно лепило, което е и лак (2 в 1  Mr. Green) Накрая му лепнах 4 "крачета" - силиконови кръгчета, които се използват при мебелите - слагат се от вътрешната страна на вратичките на шкафове, за да омекотяват затварянето.
Като се лепи тишу-то, понеже остава част от него да стърчи извън стъклото, като изсъхне го минавам леко по ръба с шкурка под ъгъл около 45 градуса, за да махна излишното. Лепилото, което е излязло навън махам полека с макетно ножче.
Салфетката лепя по следния начин: Поставям я на сухо върху стъклото и мажа с лепилото отгоре - то си попива и залепва.
Надявам се да не съм пропуснала нещо  Grinning
Ако не се лъжа, в началото на декупажната тема момичетата са обяснили основните техники - погледни на първа стр. в темата  Peace
Хайде, успех и да покажеш после  Hug
Искам и аз да те помоля нещо  Praynig - може и на лични - кажи откъде взе подложките, че ми се ще да направя повечко за великденския базар   bouquet

# 199
  • Откъм Варната
Весела коледа момичета, мерси за чудесните идеи  Hug . Ето и моите последни коледни творения

# 200
За коледния базар в детската градина направих доста от тези снежинки и съм ви много благодарна, персоналът много се впечатли и се изкупиха като топъл хляб Hug
http://www.wikihow.com/Make-a-3D-Paper-Snowflake

# 201
Сега сложих ледения венец в камерата.

# 202
Честито рождество Христово на вас и семействата ви!

Чудни неща сте насътворили.Аз си оставих майсторенето на суровакницата за последния момент, а направих ей такива неща за проведения вече в Добрич базар:
http://images22.snimka.bg/004799830-big.jpg
http://images22.snimka.bg/004799822-big.jpg

Общи условия

Активация на акаунт