Февруарските мишлета, риткат палаво с крачета

• 11 222
  • 266
  •   1
Отговори
# 240
Хора дайте идея как да обезопася печката  newsm78 ама не готварската а тази за топлене, такава на дърва е !?!

Има едни решетки, които се поставят около печката, за да няма достъп до нея.
Потърси нещо такова.

# 241
  • София
Днес в 8.30ч в "кой е по-по-най" участва нашата голяма звездичка Сами Laughing

# 242
  • Стара Загора
Днес в 8.30ч в "кой е по-по-най" участва нашата голяма звездичка Сами Laughing
Их изпуснах го, много ме е яд  SadСтанала съм рано, ама нямам навика да пускам ТВ-то Crossing Arms

# 243
За кашлицата давам капки Синекод.. Давам и Стодал.. и двете дейстават, но тя нашата кашлица беше от сополки..
За обезопасяването на печката... ами аз го пазя.. все съм до него.. това с решетките е добра идея може да се направи по поръчка, но не мога да си го позволя.. слагаме си парно и глътна много пари, та за решетка не останаха..
На моето дете баща му каза, че няма да му купува играчки повече.. щял да вземе 2м кабел и друго не му трябвало... обожава да си играе с кабели..

# 244
  • Стара Загора
... обожава да си играе с кабели..
И Ивка е така Joy Сега се научи да изключва щепсела на климатика Shocked

# 245
  • offshore & overseas
Хееей, ЧЕСТИТ ВИ ПЪРВИ СНЯГ (поне на софийските мами мога да го кажа). santa2 Дай Боже тази година да се радваме на БЯЛА КОЛЕДА... I'm dreaming of a white Christmas, Just like the ones I used to know...

Не успях да отговоря на Радост за флуора: наистина, всяка от нас ще направи своя информиран избор, а повечето имаме и компетентно доверено лице за консултации. Твоят авторитет те е посъветвал анти флуора (изтъквайки солидни аргументи). Мен пък ме посъветваха за флуора (отново със солидни аргументи). Отделно съм чела статии за и статии против. В крайна сметка, което и да изберем, децата ни ще са здрави и с хубави бели зъбки!!  Hug

...
На моето дете баща му каза, че няма да му купува играчки повече.. щял да вземе 2м кабел и друго не му трябвало... обожава да си играе с кабели..

Кабеляците вярно, че са много атрактивни, но пък и при нас висят и стърчат отсЕкъде. Ша рИчеш, че сме от телекомуникации/електроснабдяване. Ние зася се отърваваме само с неколкократно прекъсване на интернета. Shocked

И аз се зарекох, че повече играчки няма да купувам. Предвид освен липсата на интерес, и садистичното отношение към горките плюшки, като най-милото, което им се случва е здраво люскане о пода. newsm66 Пък и засега избирам по мой вкус. Какво ми е виновно детИто, че не ги аресва.  Mr. Green

Боби, твоите свекита пак са една идея напред в света на авангартното мислене. Що се отнася до събуждането нощем, не съм сигурна, че се дължи единствено и само на глад, както и, че, ако дадеш на детето адапте, то ще спре да се буди (ти сама знаеш, че кърменето е и много повече от просто храна, а и имаме доста примери на игриви февруарчета, които се будят нощем по други причини). Така че, действай по усмотрение, но в никакъв случай не заменяй кърменето с Ам, само защото някой си така смята за разумно.  alertИ бъди предупредена, че заместиш ли с Ам, това е първата крачка към отбиването. А готова ли си за нея?

# 246
С флуор, без флуор, здравите зъби, като цяло, са наследствено предаваеми.
Което не означава, че не трябва да полагаме грижи за тях все пак   grinning012

# 247
  • offshore & overseas
С флуор, без флуор, здравите зъби, като цяло, са наследствено предаваеми.
Което не означава, че не трябва да полагаме грижи за тях все пак   grinning012

Е, да, ама тук възниква въпросът (съответно и спорът) има ли начин да го правим така, че, както е рекъл онзи,само да изпишем вежди, а не да избодем очи.  smile3560

Информацията уж помага в тоя аспект...  Mr. Green

# 248
Не разбирам за какъв спор иде реч  Nerd
Аз говорех за миене на зъби..  Laughing

# 249
  • София
Здравейте Simple Smile
И ние прекарахме поредната нощ с много будения. Тъкмо вчера си казах, венеца вече е прорязан и ще се успокои, ама ей на пак се почна. В 4 започна даже да си играе и да бърбори. После като заспа, спа доста дълго време.
 bzepic, - аз мисля, че се буди не заради глад. Мойта щерка поне със сигурност не е от това, а повече заради зъбите. Аз й давам да си цока, но повечето пъти, цокне 4-5 пъти и се обръща на другата страна и заспива или пък става и почва да си бърбори  Shocked
Поне намирам зависимост винаги като избиват зъби се буди повече. Сега ще видим като излязат напълно тези двата дали ще се успокои - много се надявам да е така  Praynig. Кърми си бебока и мисля, че няма нужда от адапте. Те цокат повече и за успокоение или просто защото искат да ни ползват за залъгалка за успиване Simple Smile

# 250
и за миенето да поспорим.. моето дете ако се опитам да му опипам венеца с пръст и му се повдига.. някой ако иска да опита да бръкне с марля да чисти зъби.. по тази причина и не ползвам гелове за обезболяване растежа на зъбките.. като вземе да разбира ще го уча с четката да си ги мие..
bzepic кърмените бебета се будят нощем но не е от глад.. природата го е измислила така за да се поддържа добра лактация.. аз пък се чудя как успокояват бебоците си нощем онези от вас които не предлагат гърда, респ мляко..

# 251
  • offshore & overseas
Не разбирам за какъв спор иде реч  Nerd
Аз говорех за миене на зъби..  Laughing

Ми по-скоро темите на "спора" са (вж. по-напред в темата, май Жасминкото го почна smile3513):

~ със или без флуор

~ със или без четка/силиконов накрайник (за миене на зъби, някой да не си помисли друго  Mr. Green) на този етап.

А ти си неволен участник, baby.   smile3508

Peace Peace Peace

# 252
Честит първи пуФкаФ сняг на всички февруарчета!
А за спора - няма да да спорА - аз го почнах. Ама го бях замислила като Ентелегентна дискусия с цел окуражаване да взема собствено решение, а не като спор. Зъбите (и в буквален, и в преносен смисъл) са една болезнена тема. Бейби, да наистина до голяма степен пробелмите с тях са генетично предразположени, но понеже не можем (вече... или все още  newsm78) да променим генетичната информация, остава да се опитаме да влияем положително на останалите фактори. Та в този смисъл и аз се двоумя и се допитвам какво правят останалите. И аз както Мяу изключително много се дразня от паник атаките на съвременните (нерядко противоречащи си) изследвания. А и съм убедена в познанията на доверените ми зъболекари. Така че почвам да давам и аз флуор. Когато се сетя да го купя де... И след това, когато се сетя да го давам...  Blush
За статистиката на bzepic - и ние сме в групата на нощните кърмачета - по 2-3 пъти всяка нощ от 3,5 месеца насам. Но и аз съм на мнение, че по-скоро не е от глад. Понеже най-често нощното хапване е доста кратко - по-скоро като успокоение, отколкото за засищане на глада... Виждам, че повечето сме на това мнение. И аз като Скай съм се чудила как некърмещите майки си успокояват децата. Е, сигурно са намерили начин, но имайки предвид как ги експлоатираме централите  Mr. Green , предполагам, че е доста по-трудно без тях.

# 253
  • София
И аз като Скай съм се чудила как некърмещите майки си успокояват децата. Е, сигурно са намерили начин, но имайки предвид как ги експлоатираме централите  Mr. Green , предполагам, че е доста по-трудно без тях. [/color]

Ние се успокояваме като си пийнем малко чайче и смукнем бибата.

# 254
Чета аз редовно и щателно. Нищо, че малко пиша.
За да приключа моето мнение по въпроса: допълнителни екстри за евентуално посдилване на организма и евентуална превенция на нещо си, не давам - в това число влиза флуора. Но това си е мое убеждение.

но понеже не можем (вече... или все още  newsm78) да променим генетичната информация, остава да се опитаме да влияем положително на останалите фактори.

С това съм съгласна, но за мен положителното влияние се изразява в миенето на зъби и в приучаването към редовно посещение на зъболекаря без страх, не в даването на флуор.

... и  съм съгласна със скай:

като вземе да разбира ще го уча с четката да си ги мие..

Така съм процедирала и с голямото си дете, което в момента самó ми напомня, че трябва да си мием зъбите (на ставане и лягане  Laughing - да не пропусна случайно).

Общи условия

Активация на акаунт