Фън шуй ІІІ

• 36 153
  • 399
  •   1
Отговори
# 135
  • София
ani_4ka, само от една схема нищо не може да се каже. Нужна е повече информация. Единственото, което се вижда е, че вашата спалня е в командна позиция спрямо детската, кухнята не е в непосредствена близост до входната врата, което е добре. Коридорът е дълъг и тесен и трябва да вземеш необходимите мерки, вратата на детската срещу вратата на банята, също.

# 136
Коридорът е дълъг и тесен и трябва да вземеш необходимите мерки, вратата на детската срещу вратата на банята, също.

нашето жилище е подобно на това на аничка, за коридора разбрах, но и при нас вратата на банята (и тоалетната) е срещу вратата на дневната (където е и трапезарията и хола). какъв е проблема и как да се неутрализира?

# 137
ani4ka, ти не си си изчислила дори посоките. Нито на апартамента, нито ГУА на теб и мъжа ти.

УРИЕЛ, тоалетната символично "изчезва" с огледало от външната страна на вратата. Краен вариант е боядисване в ярко червено, но ще стане брутално вече. Crazy Чела съм, че растение може да се сложи отстрани на една от вратите. Но ако масата не е на пътя на вратите не е чак такъв проблем. Шоши, да каже, че само тя е с опит тук май.

# 138
  • София
Момичета, гледам, че тук на високо ниво обсъждате различни случаи и техники, а аз като съвсем начинаеща Blush искам само да попитам: откъде мога да си купя компас? Може и да сте говорили за това по-рано, но нямам възможност да изчета всичко...

# 139
На мен баща ми ми го купи от Илиянци. В първата тема някой беше писал за книжарница "Писмена" в Малкото НДК - имало и скъпи и по-евтини. Цитирам ти дословно, защото аз не се сещам къде е, а и темата е от миналата година.

# 140
  • София
Благодаря, Mistybouquet

# 141
Момичета, гледам, че тук на високо ниво обсъждате различни случаи и техники, а аз като съвсем начинаеща Blush искам само да попитам: откъде мога да си купя компас? Може и да сте говорили за това по-рано, но нямам възможност да изчета всичко...
В ловно-рибарските магазини продават. Цената им  е между 4,50 и 8 лева.

# 142
Здравейте, отдавна следя темите. Искам да попитам за детската стая.  Какви цветове са най-подходящи? Разположението на леглата- лошо ли е ако са т.нар. ъглови легла?  За гардероба сме измислили да е трикрилен, като средното крило да е витрина, т.е. със стъкло ? Моля, дайте ми някави конкретни препоръки. Стаята е в югоизточния ъгъл на къщата.

# 143
  • Варна
Гогиева, цветовете за ЮИ сектор са син и зелен. Не се препоръчва бяло и светлосиво.
За ъгловите легла - не знам Thinking, Шоши ще каже.
А за гардероба се чудя защо ще слагаш стъкло в детската. newsm78
Колко са ти големи децата?

# 144
  • София
Гогиева, най-елементарния вариант ти е предложила ria. Ако ти се занимава с изучаването на някоя от класическите системи на фън шуй можеш да се съобразиш какви цветове да използваш от тяхна гледна точка. Ъглови легла можеш да сложиш, като разбирасе се съобразиш с положителните посоки. Под витрина ако разбираш огледална повърхност и държиш да я има се постарай да не се отразяват леглата в нея.

# 145
Eто я отново скицата, този път с посоките. Трябва да сме ги изчислили правилно. http://img09.imgshare.eu/i/anipetrova/roekt_0b8be.jpg
Гуа на мъжо ми е 6, а моето - 7. Друго,какво трябва да направя. newsm78 Благодаря ви много  Hug

# 146
Благодаря ви за отговорите! Относно цвета на стаята, ние мислехме да е в жълто, но с това южно изложение ми се струва, че ще е прекалено слънчева. Щом синьо и зелено е по-подгодящо, ще помисля сериозно по въпроса.
Стъклото на витрината мисля да е матово, затова няма да отразява спящите деца.

А какво мислите за фигурите на тавана / окачен таван / ? Мъжът ми иска да сложим под формата на звезда в средта на тавана. Аз,честно казано, не съм съгласна. Всички тези сочещи ъгли ще действат подтискащо. Вие как мислите? Изобщо тези тавани на различни нива...???

# 147
  • Варна
ani_4ka, все се каня да те питам, тези размери в реално съотношение ли са?

Това, което виждам, е че и двамата сте от западната група, т.е. посоките З, СЗ, ЮЗ и СИ са добри за вас. Едно от важните неща е главите ви, докато спите, да са насочени в добра за вас посока. Тук трябва да видиш в какви варианти можеш да разположиш леглото. На мен спалнята ми изглежда тясна, за да сте с глави на З. А, иначе трябва да се завърти леглото под ъгъл. newsm78

Под наем ли ще бъдете или можеш да правиш преустройства?

А какво мислите за фигурите на тавана / окачен таван / ? Мъжът ми иска да сложим под формата на звезда в средта на тавана. Аз,честно казано, не съм съгласна. Всички тези сочещи ъгли ще действат подтискащо. Вие как мислите? Изобщо тези тавани на различни нива...???

Правилно мислиш.  Peace

# 148
ria, размерите не са реални.Стаите от дясно съм ги направила малко по - тясни. Май ще трябва да се постарая да измеря стаите. И без това тези размери ще ми трябват за по нататък. Ще сменяме прозорците. Не няма да сме под наем, остава за нас този етаж. Зато ва си позволих да пиша тук,догато е време да реорганизирам нещата.
Незнам дали ще е удобно да се разположи на запад. Нали не трябва леглото да е срещу вратата? Май така беше. Освен да е на един от ъглите.

# 149
  • Варна
Измери ги, наистина и тогава ще се види, в кой(и) сектор(и)  попадат стаите.
Знам, че ако е възможно спалните трябва да са в задната част на дома, а отпред - трапезарията, хола, кабинетът, тоест помещенията, в които има повече ян.
Чудесно, че можеш да се съобразиш с фън шуй преди да сте се нанесли. Само си мисля дали да не потърсиш специалист, който на място да те консултира, защото аз колкото повече чета толкова повече разбирам, че е необходимо съобразяване с множество фактори за най-добър резултат. Thinking
Мисля си за Шоши примерноWink

Общи условия

Активация на акаунт