Мама люлка ще люлее, ЯНУАРИ песнички ще пее!

• 12 613
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
  • до една звездичка
А никой ли няма да ражда така както се полага по закон - безплатно?
аз.
newsm10
преди си мислех, че след 30 години задължително ще родя секцио, но лекарката ме убеди, че не е задължително, ако няма показания за това.
така че, ханна, не си сама Hug

# 241
бон жур!:) ето ме и мен най -сетне се наканих.
да се похваля вече му се види края на ремонта,но пък следва огромното чистене,което май само аз мога да си го направя....харесахме си апартамент....два и ни е много трудно да решим...много сложен проблем.
за количките аз си харесах като на мари рус първата-верно цвета е тъмен,но поне няма да се захабява лесно:) незнам защо тая фирма се е спряла на такива десени...може би имат кофти договор с друга фирма  Laughing
аз последните дни имам проблем с краката...много ме е страх защото и без това не ми правят изследвания тука....особено вечер така ме болят от колената надолу...а петите са най-зле....отичат,изтръпват.будих се от болка.освен това се чувствам супер тежка.не че не съм,но изведнъж ми дотежа.а не ходя много даже хич заради болките в петите и страмната кост....вече незнам какво да мисля и правя.имали някой като мен сред вас?какво правите в такъв случай?последно време когато вървя в зоната около пъпа ми усещам че нечий крайник ме разпъва и мазно мазно се приплъзва ту на ляво,ту на дясно.малко боли,а понякога ме праща в тоалета по спешност дори и от там да се връщам.имам чувството че ще излезе от пъпа...

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 12:52 от kriss1103

# 242
за свек*рвите....абе и на другия край на света да си,щом реши да те трови-няма спасение.а и ние нали сме далече и понякога виждам и мисля че това е причината на мъжа ми да му е мило за нея и да допуска да си приказва каквото си поиска.ама е свършиха простите и вече не бих и позволила да се доближи до семейните ни работи а даже до нас...голямо животно е...интригант.
последния път когато я видях беше август.разрешиха ми да летя до варна-защото трябваше да лежа за адържане по принцип,с 300 зора се навих да пропътувам с кола 100км да може мъжа ми да я види,пътувам аз по разбитите пътища в  жега близо 40'С,а аз идвам от 28'С...и нея я няма.отищла на гости -цял ден.пии си ракията и легнала да спи у хората....а де!!!значи ходим да я пребираме с такси -неще да си тръгва а същевремено е поканила и моите родители на гости които всеки момент ще престигнат пред тях...нищо мота се у хората.подивях.накрая дъщеря й се обади и и каза да си ходи защото след малко престигала в града и дъщеря й трябвало да ляга да спи-и оная хукна....в тях и една лимонада няма,не е чистила от 100 години,наще купили някъв шаран и агнешко за да не идват с празни ръце,почакаха я да и дойде кефа да се прибере пред входа в жегата.и тя ни нагости с шарана....на всичкото отгоре тръгна да пали цигара в стаята в която съм,уж че забравила.спахме там заболя ме корема много и се уплаших а и това и чаках и заявих аз си тръгвам ти кат искаш стой...и тя мига на парцали...вече никога няма да я търпя.ако се държи като човек ще види внука си ако не-познайте какво ще види.аз съм се грабнала от 2000км да я видя въпреки че не я търпя и имам здр.проблеми,тя не е виждала сина си сумати време и няма да го види поне още година и половина........абе свиня!!!съжелявам че съм толкова крайна о за мен това не е човек а говедо....
та това е само една от многото приказки.... а е млада и беше много печена докато не се сгодихме със сина и.в дупето и бръкнах че и го отмъкнах....сега се сърди че не искам да я чуя по телефона.ко да й слушам-обичм те,пази се,мило....дърта лигла.окъка си пътеките вече.просто непозна
ех ,че се ядосах пак!!!майната му!май ще ни трябва специална тема че има мноооого да се каже по въпроса Simple Smile

# 243
  • до една звездичка

В този смисъл мисля, че не може детето да носи твоето фамилно име.

Оооо, и аз мисля, че е невъзможно! Проверявала съм и знам, че според нашите си закони, детето задължително приема фамилията на бащата (освен в случаите, когато няма сключен граждански брак).
Аз също имах някакви по-радикални хрумвания по отношение на това, но уви! След като има скючен брак (дори и след изтичане на 300 дена от него, ако е прекъснал), детето приема фамилията на бащата.

# 244
за смяната на фамилиите-аз си запазих моята-така ме посъветва представителката на общината в обредния...защото фамилията ми и без това е същата като на мъжа ми,но ако бях тикнала че я сменям трябвало въпреки че е еднаква да си вадя нови документа...напразна гимнастика...а тук хубавото е че можеш да го кръстиш с каквито имена искаш...свобода на фантазията  Hug

# 245
А никой ли няма да ражда така както се полага по закон - безплатно?
аз.
newsm10
преди си мислех, че след 30 години задължително ще родя секцио, но лекарката ме убеди, че не е задължително, ако няма показания за това.
така че, ханна, не си сама Hug

# 246
Здравейте момичета!!!
Леле колко много сте изписали за една сутрин  #Crazy
Днес с мишока решихме да се наспим. Той разбира се беше на друго мннение  newsm32
но все пак се споразумяхме до 10 да поспим.
По темата за свекървите  afwitch Да си гледат работата и да не приказват много fight
Колкото са по далече толкова по-добре. Аз от моята не се оплаквам щото рядко я виждам но и тя като всяка свекърва много говори.
За количките - Sallys  не знам къде си я видяла тази количка 2000 лв но това е страшно много. Най-скъпата комбинирана на Chicco която видях когато купувах моята беше 800 лв със всички екстри ( лятна зимна и кошница за кола )

Лек ден на всички   bouquet newsm03

P.S. Крисс за болките в краката не знам. за щастие още нямам такива проблеми но аз през цялата бременност се движех страшно много даже все ми се караха че не почива. Но за другата болка в срамната кост и аз я имам особенно напоследък. Имам чувството, че бебчо си е заклещил там главата и така ме натиска че направо ми се реве понякога. И за капак на всичко като вземе да ме рита и чак до циците стига.
За болката долу му хвана чалъма наскоро - сядам на дивана с вдигнати крака и слагам възглавница под кръста и си хващам корема отдолу и лекичко го повдигам и шпосле го масажирам с въртеливи движения. То почва много да мърда но помага явно се измества от там. Пробвай може и при теб да подейства   Party

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 13:14 от avi-ava

# 247
Здравейте,момичета!

Относно въпроса с раждането и това дали да се плаща или не, абсолютно покрепям мнението на Ханна. Направо се учудвами и възмущавам как сме способни да си плащаме за едно и също нещо два пъти. Вярно че така се чувстваш по спокоен, но едно е да изразиш по някакъв начин благодарност след това, друго е предварително да се пазариш. #Crazy Не са малко случаите в нашия град, когато майчетата си плащат  на даден екип, а въпросният лекар разбира впоследствие, че бебето е вече родено. За това съм решила да се оставя без предварителни уговорки, пък дано господ ме пази Praynig

Виждам че обсъждате и свекървите. Какво да кажа те са "необходимото зло". Мога само да добавя, че после като се роди бебчо, те стават още по ужасни с техните безкрайни напътствия. Но Коконка е права или по-далече, или на принципа:Като си пееш бабке, кой ли те слуша?! bowuu Моята е на разстояние и съм многооооооо доволна, не че не знам какво е.Две години сме живяли заедно и направо  #Crazy

Хайде хубав ден от мен.

P.S. Ели, много хубава булка си. Heart Eyes

# 248
Ууу абе тез свекърви нали знаете приказката...че имало едно празно място горе до Господ и то било за добрата свекърва newsm47Аз доста проблеми си имах със здравето само заради такива дразги, обаче ..не трябва да се обръща внимание много много ..иначе само на себе си вредим.А на мен сега свекито ме убеждава, да не съм раждала секцио ами по нормално, нищо че имам дископатия и там хиляди проблеми с гръбначния стълб..да съм била мъжко мимиче...дори и телефонни номера на 1000 доктори е намерила само и само да се откажа от секциото.Викам вие не можахте ли да разберете, че това не го правя по мое желание а по преценка на лекарите...това, което е по-добро за детето ...и толкова. Вече ни ума ни дума

# 249
Ама че сте изписали, докато ме няма Grinning

ханна, аз и преди раждах така, мисля че и сега ще бъде същото.
Здравно усигурена съм, не съм давала пари нито преди, нито след това.
Виж, благодарността която исках да засвидетелствам на доктора си е моя/наша инициатива, но никой не ме е заставял да го правя.Направихме подарък, а не тикнах плик с пари, отвратително би ми било.
Дори за епидуралната не ми взеха пари, а знам че по принцип се плаща Rolling Eyes

Ние искахме Пресил да няма окончание на бащиното име и точно така го записах на документа, който ми дадоха в болницата още.
Да, ама не, хората си решили че не може и като си взехме удостоверението за раждане си беше с наставка Confused
Съответно заведохме дело към общината, оказа се че трябвало да има наследственост или просто на бащиното да не му подхожда окончание.
Е, ние решихме тази наследственост да започне от нашият син, а и наистина името на баща му е смешно с "ов".
Явихме се на дело, спечелихме и сега когато отида пак да раждам ще нося копие от решението на съда и ще го прикрепя към документа с името на девойката, за да не се налага да водим друго дело.
Уф, че дълго.

Морги, точно щото пръхтя като локомотив си ходя на педикюр, хем релакс, нищоправене, сладка приказка Grinning

# 250
Аз от свекърва ми не мога да се оплача,нищо че живеем заедно.С каквото може ми помага и гледа много да не се меси в отношенията ни с мъжа ми.И аз мисля да раждам нормално и без да плащам,все пак нали затова сме осигурени.Говорих с мои познати и те казват,че отношението към всички е едно и също,независимо дали плащаш или не.Искам да ви питам има ли мами,които са избрали да раждат в 2 - ра градска  в София

# 251
Здравейте . Esti , не знам кой ти е казал , че отношението към всички е еднакво .Първото си дете раждах там и повярвай ми - не е така . А относно заплащането мисля , че е въпрос на личен избор на всеки . Защо пък да не се чувствам обградена с внимание ? Пред кой ще доказвам морал и принципи ?! smile3506 Те нека се правят , че не ме забелязват , пък аз ще се утешавам с това , че съм си платила осигуровките и ще се чудя къде да се дяна от болки !!! smile3511Айде няма нужда да икономисвам точно от там . Това естествено си е лично мое мнение .

# 252
Djulichka напълно те подкрепям. И аз съм здравно осигурена и то добре защото имаме частна фирма и се осигуряваме доста на високо ама като ида на лекар все си плащам щото иначе я ти обърнали внимание я не.  Confused Преди две години ми правиха магнитен резонанс на главата и то 3 пъти първите два ми даваха уклончиви отговори и ми мъцаха по цял ден че уж има нещо пък после няма нищо  докато не реших да ида на частно и там хората си казаха всичко. А що се отнася до раждането там със сигурност е добре да има кой да ти обърне внимание.  особено когато ти е за пръв път като на мен и не знаеш какво да правиш.  newsm78
На мен ми препоръчаха частна клиника Щерев. Имам две познати адски доволни. Плащаш 1700 Лв и забравяш за всичко, но те гледат като кукла. И затова съм решила да ги пробвам и аз. даже на 13ти съм на първи преглед там та да видим как са. И после ще разказвам.
  bouquet

# 253
  • на плажа
 Всеки си има мнение по въпроса, но аз определено мисля като Ханна и Дега. Ние вече сме си платили с осигуровките и ако по някакъв начин се опитат да ми вгорчат живота или да развалят "празника" на раждането няма да оставя нещата така. Избрала съм Майчин дом и се надявам там да се държат професионално и на ниво. Нямам претенци  за обстановката, само бебо да е жив и здрав.

# 254
  • Варна
Лелее, този път темичката направо излетя  Grinning

Аз ще раждам в държавна болница /Окръжна/, и не смятам да плащам нищо, единствено след събитието ще благодаря по някакъв начин на докторката ми, както и предния път.
За смяната на фамилията не съм много компетентна, аз го направих но беше вече преди колко време..Съветът ми е само проверете навсякъде как сте записани, че после да няма още по-голямо протакане на болничните.

Аз съм много "щастлива" защото поради спукан магистрален водопровод от строителна фирма, част от Варна, включително моят квартал, ще сме без вода за неопределено време  #2gunfire Днес взеха Симона в яслата, но незнам утре дали няма да кажат да си я държим вкъщи...

Общи условия

Активация на акаунт