Мама люлка ще люлее, ЯНУАРИ песнички ще пее!

• 12 626
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
А между другото колко от вас ще раждад в Майчин дом в София? Защото много е вероятно да се засечем с някои от вас... Grinning

# 226
  • на плажа
 Здравейте и от мен.
Елеонора, много хубава булка си.
 И аз се интересувам от цените в Майчин дом София, но мисля, че нямат сайт или поне аз не мога да го открия.
 Животинките пак са на дневен ред  Grinning. За себе си съм решила, че кучко си е с нас винаги и навсякъде. Той си е част от нашето семейство. Просто повече ще се чисти, особено като бебчо започне да пълзи, но пък няма да се скърша я.

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 11:16 от iramira

# 227
От известно време си мисля за процедурата по записване на бебето с името на бащата, при положение че родителите нямат брак. Някоя от мамите да е минавала вече по този път? Трябва ли предварително да се ходи при нотариус за да се декларира бащинство?

Иска ми се и бащиното име да е без ОВ- наставка...[/color][/center]
Nivear, съгласно Семейния  кодекс припознаването се извършва лично с писмено заявление пред длъжностното лице по гражданското състояние или с декларация с нотариално заверен подпис, подадена до длъжностното лице по гражданското състояние. Заявлението може да се подаде и чрез управителя на заведението, в което се е родило детето. Длъжностното лице по гражданското състояние съобщава припознаването на другия родител и на дирекция "Социално подпомагане" в 7-дневен срок от извършването му.
Заявлението се подава в общината по настоящ адрес на таткото.

Надявам се, че разбра нещо. Това ни е лошото на юристите - само ние разбираме какво пишем  Tired
Да допълня - не е необходимо детето да е родено, за да бъде припознато. Семейният кодекс позволява припознаване и на заченати деца.

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 11:29 от assydi

# 228
Здравейте мами!

По въпроса за животните и аз се тревожех по едно време, защото живея с котка. Но любовта ми надделя, не мога да се разделя с нея, тя ми е като дете. Все се шегуваме, че ще става кака. Просто се старая да я гушкам по-рядко, защото май нямам имунитет към токсоплазмозата. Както не трябва да има изоставени деца, по същия начин ми е мъчно за животните, които някои с лекота зарязват.

# 229
Здравейте, момичета!  Hug

Аничката, я не се ядосвай. Опитай се да не обръщаш внимание на приказките. Тепърва за съжаление ще има безкрай такива реплики от всякакви хора. Усмихвай се, казвай "да, добре" и си прави нещата, както ти си си ги решила! Не се оставяй да вземат едни от най-хубавите ти моменти!!!   bouquet  bouquet

Слънчоглед, лека работа и не се преуморявай!  Hug

Кафява мечка, добре заварила!  Mr. Green

nivear, не се притеснявай за контракциите. Нормално е вече да се появяват, стига да не са много упорити. Оитай се да си почиваш повече и пий пак магнезии и нош па. Пък, ако много те тревожат, отиди да те видят. За твое успокоение! Дано днес си по-добре!!!  Hug

Филипа, браво на теб за разкрасителните процедури. Да пуснеш после снимки с новата прическа!  Heart Eyes И аз уж замислям да отида на педикюр, но все не стигам до там, а се мъча по половин ден и пуфтя като парен локомотив.  Confused Но това, от което се дразня е, че не мога да ходя на козметик, особено за триъгълника... Полудяла съм, но пък се специализирах самичка и това да правя. Но то не остана много де, все ще издържим!  Party

Я и аз да питам нещо за имената. Ние сме женени, но искаме детето да носи моята фамилия (останах с моминското си име). Дали за това ще трябват някакви допълнителни документи?! И както писа nivear, съответно и второто име ще е без -ОВ.  newsm78 newsm78

А за кучетата (за котките не знам, нямам котка) - ние имаме куче, което си остава вкъщи. Смятам, че то с нищо не би пречило на детето, напротив даже. Научихме я да не влиза в нашата спалня, където ще сложим и креватчето. И без това се чисти постоянно, заради безкрайните косми. Освен това е изключително любвеобилна и мила. Но това си е мое лично мнение.  Peace

Някои от вас май са решили къде ще раждат. Аз за съжаление съм в позиция на изчакване, защото в зависимост от това кога тръгне бебето, ще решавам. Ако е преди 35-та седмица ще се наложи да е в Майчин Дом. Ако е след това - ще ходя в клиниката на Мазнейкова. Но за съжаление там нямат условия за по-малки бебета. И двете болници са ми наблизо, така че това поне е добре.  Blush

Хубав ден на всички!!!   bouquet

# 230
  • Пловдив
А никой ли няма да ражда така както се полага по закон - безплатно?
В такива моменти ме хваща яд  #Cussing out
То кое ли е нормалното в България, че да разчитам на нормално отношение в държавна болница?
Нали и без друго лекарите и акушерките получават заплати от нас?
Защо е нужно за работата, която ще свършат да получават двойно??
С какво моята работа е по-различна от тяхната, та аз не получавам двойно?
Едно е да благодариш под някаква форма, а съвсем друго е да се опитваш да се застраховаш предварително като дадеш пари. А и има ли гаранция тази застраховка?

гррр  #Cussing out

# 231
Мили мои, едвам сдържам емоцията си, за да споделя с вас какво ми се случи вчера. И така...аз работя в хотел...изпълнявам функциите на мениджър-продажби и работата ми се състои в това да комуникирам с клиенти, да отговарям на запитванията и разпращам оферти при запитване и провеждане на организирано меропрития в хотела, да се гружа всичко да върви гладко по време на мероприятието и въобщше връзката с клиента е съществена част от задачите ми. А сега по-важното...знаете ли каква заповед получих - Забраниха ми да стоя отпред на рецепция...познайте защо!!! Предлогът беше, че не съм с костюм. Въпросът ми е: Не е ли това чиста проба дискриминация? Някоя от вас имала ли е подобен проблем и не е ли редно в такива случаи да не оставяме нещата така? Аз съм страшно ядосана и смятам да направя нещо по въпроса....

# 232
А между другото колко от вас ще раждад в Майчин дом в София? Защото много е вероятно да се засечем с някои от вас... Grinning

аз. аз. аз   Hands Clap
само дето татито ни е на друго мнение  newsm78 та засега си пазя и вариант Токуда

# 233
Здравейте, майчета!
Ели, много сте сладки двамата с мъжо. Чудна булка си, дано и занапред всичко да е така красиво!

Мен ме обхваща няква параноя относно раждането. Има толкова недоуточнени неща с тия скапани доктори при нас, че луда ставам. Имам операция от херния, двурога матка, бебето е застанало напряко(все показатели за секцио) и не ми се иска да ме оперират във Враца с пълна упойка-тук не са и чували за епидурална. Да не говорим за отношението на докторите- Rolling Eyes. Даже докторката последния път аз я светнах що бебето е застанало така-щото му е тясно от формата на матката.
Айде оплаках ви се, ама вие ще разберете най-добре.

# 234

Я и аз да питам нещо за имената. Ние сме женени, но искаме детето да носи моята фамилия (останах с моминското си име). Дали за това ще трябват някакви допълнителни документи?! И както писа nivear, съответно и второто име ще е без -ОВ.  newsm78 newsm78
Morgy, съкласно Закона за гражданската регистрация бащиното име на всяко лице се образува от собственото име на бащата и се вписва с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен когато собственото име на бащата не позволява поставянето на тези окончания или те противоречат на семейните, етническите или религиозните традиции на родителите. Фамилното име на всяко лице е фамилното или бащиното име на бащата с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен ако семейните, етническите или религиозните традиции на родителите налагат друго.
В този смисъл мисля, че не може детето да носи твоето фамилно име.

# 235
Здравейте, майчета!
Ели, много сте сладки двамата с мъжо. Чудна булка си, дано и занапред всичко да е така красиво!

Мен ме обхваща няква параноя относно раждането. Има толкова недоуточнени неща с тия скапани доктори при нас, че луда ставам. Имам операция от херния, двурога матка, бебето е застанало напряко(все показатели за секцио) и не ми се иска да ме оперират във Враца с пълна упойка-тук не са и чували за епидурална. Да не говорим за отношението на докторите- Rolling Eyes. Даже докторката последния път аз я светнах що бебето е застанало така-щото му е тясно от формата на матката.
Айде оплаках ви се, ама вие ще разберете най-добре.
това си е мое мнение, незнайно защо влязох като гост-извинявам се за спама.

# 236
А сега по-важното...знаете ли каква заповед получих - Забраниха ми да стоя отпред на рецепция...познайте защо!!! Предлогът беше, че не съм с костюм. Въпросът ми е: Не е ли това чиста проба дискриминация? Някоя от вас имала ли е подобен проблем и не е ли редно в такива случаи да не оставяме нещата така? Аз съм страшно ядосана и смятам да направя нещо по въпроса....

ooooh! и мене вчера ме заплашиха, че ако не покажа развитие на служебното ми място и не се отърся от "зациклянето" ми щели да ме пратят в неплатен отпуск  #Crazy само им се изсмях, защото по закон АЗ мога да реша дали да ползвам такъв отпуск или не  smile3534 нооооо, както и да е, от днес съм си вкъщи по болнични и не искам да се занимавам повече. спокойствието ми е много по-важно smile3521

# 237
assydi, мерси за инфото.  Hug Ще видим тази работа. Моите имена не са с -ОВА или -ЕВА накрая, но не са и български. Но няма да се дам така лесно. В днешно време има родители, които кръщават децата си по всякакви безумни и често и обидни начини (поне тук във форума има 100 теми по въпроса). Ама то какво ли е както трябва, че това да е наред.  Sick Sick

DragosteaN, отвратително е това, което се е случило.  #Crazy Но за съжаление знаеш къде сме. На други места, работодателите ти могат да пострадат сериозно.  #2gunfire #2gunfire Ама ти, ако можеш да не се ядосваш. Даже това може да об;екчи напрежението в работата ти в момента. Потърси добра страна и без отрицателни емоции!!! Прегръдки!  Hug Hug

# 238
Здравейте момичета!Ние вчера празнувахме рожденият ден на милото и сега се поуспахме!успешен ден на всички!

# 239
Ето ме пак.

По въпроса за раждането и плащането - аз ще раждам във Втора Градска, както съм казвала и по-рано. Имам доброволна здравна осигуровка, която ще ми покрие официалната такса за избор на екип и самостоятелна стая. Всички лекари там са много любезни и не съм чула да са върнали някой, защото не си плаща или да са се държали зле. И миналия път раждах там, а и тогава 2 пъти лежах за задържане... Друг + според мен е, че е много чисто - аз съм малко гнуслива, като бях в Майчин дом за амниоцентезата  ...... отврат - боклуци по пода, никой не чисти 2 дни и според другото момиче в стаята не ми бяха сменили чаршафите (и аз имах такива подозрения де). Важното е всичко да е наред с всички нас, пък кой както си го организира, така ще му е най-спокойно предполагам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт