Мама люлка ще люлее, ЯНУАРИ песнички ще пее!

• 12 627
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, ние растем и дебелеем от консултацията в петък сме 1600гр. +/- обичайната грешка. И само за инфо Мамите решили да раждат в Майчин дом Варна, от вчера имат нови цени, може да ги разгледате на сайта им: http://www.maichindom-varna.com/article.php?ref=art_prices

# 211
Ели мерси за снимките, много си красива!!!
Мен бебето ме рита или удря с ръчички, не съм сигурна, много ниско долу, понякога имам чувството, че е на "изхода" и след като не го очаквам,  Shocked и ако има някой до мен ме пита какво ми има..... бебето беше седалищно последния път но си смени позата няколко пъти, рита горе- долу и така!
Да се оплача и аз, нищо ново няма да кажа ама.... това свекървата не е като човека!!!  #2gunfire като ми каже "АЗ НЕ ЧЕ ИСКАМ ДА ТИ СЕ МЕСЯ АМА ЛЕГЛОТО ЩЕ СТОИ ТУК" примерно... уф не я издъежам и като дойде дъщеря и на 29 год  с момченце на 9 и като вземат думата, че колко съм била малка и глупава- не го казват директно, ама това нямало да знам и така ще си объркам нещо и няма да мога да се справя без тях, тя като кърмела какво било, аз няма да мога да кърмя виждате ли защото нямам опит все тъпотии - "Луда ли си за какво ти е помпа за кърма, няма да си купуваш излишни глупости" и т.н. да не ви писне от мен ама не ги издържам. Милото ми знае, оплаках му се веднъж и той ми съчувства и ще опита да ограничи коментарите ама.... не знам!
Последен бисер ще ви напиша от свекървата : "ТИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ, АЗ НОЩНО ВРЕМЕ КАТО ГО ЧУЯ ДА ПЛАЧЕ ЩЕ ВЛИЗАМ ДА ГО НАГЛЕЖДАМ А ТИ МОЖЕ ДА СИ СПИШ ПО-СПОКОЙНО КАТО НЕ СТАВАШ ПОСТОЯННО!!!  #Crazy  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire МАЛКО И Е !!!
добро утро и от мен и аз бях в началото така и направо се бях поболяля спрях да се храня отслабнах  мн.се изнервих какво ли не пробвах накрая  с моя се разделихме след като ме наби тъкмо му бях казала че съм бременна.сега сме пак заедно в тях но междувременно успях да се наложа никой от неговите да не ми се бърка.те сега чакат само да изляза или да се обърна и го почват ама успявам да държа фронта не е мн.лесно ама вече съм вдигнала ръце и на които му инася или ще се съобразяват или се прибирам в къщи толкова от мен Laughing

# 212
Здравейте и от мен:)
Това за свекървите - лоша работа!Добре,че мойта не е от лошите!Даже съм много доволна от нея!
Ели,много хубави снимки:)
А иначе аз още не съм си сменила личната карта, въпреки че си смених фамилията преди повече от година. И малко след сватбата, излязох в болнични и когато си занесох болничния лист в НОИ, ми поискаха удостоверение за идентичност, защото болничния ми беше издаден на старата фамилия, а в тяхната база данни вече бях с новата.
И така като се замисля,май вече е крайно време да си оправя документите, защото после ще имам проблеми и с акта за раждане на бебка:)!
Целувки по тумбетата и лек и спокоен ден на всички мами!

# 213
  • София
Аз миналия път отидох да раждам с изтекъл срок на личната карта,но незнам не забелязаха ли и проблеми не съм имала.Кой ти да гледа последните месеци срока на картата:)

# 214
Добро утро и от мен! Grinning

След час отивам на педикюр, вече е невъзможно сама да се оправям Tired
А хич не обичам друг да ми го прави, все намирам кусур Whistling
Утре ще ходя на фризьор-кичури, прическа, някак имам нужда от разкрасителни процедури за повдигане на самочувствието Simple Smile

# 215
И само за инфо Мамите решили да раждат в Майчин дом Варна, от вчера имат нови цени, може да ги разгледате на сайта им: http://www.maichindom-varna.com/article.php?ref=art_prices

А случайно да знаете какви са цените в Майчин дом София? Мерси предварително  Hug

И не обръщайте много много внимание на СвекЪрвите, аз така правя. Тя си говори, аз кимам умно и се усмихвам, после си правя каквото аз си преценя. Все пак ние сме бъдещите майчета и ние най-добре можем да преценим какво е най-доброто за бебо  Crazy

Аз малко се загубих тези дни и като гледам не 1, а цели 2 темички съм пропуснала...сега ще наваксам с четенето
Вчера бях на изпит по кормуване и ме скъсаха, много съм нещастна, но не се представих много добре...за мой голям срам  Embarassed
Сега ще трябва да се явявам чак след като с бебо се родим, но живи и здрави и до там ще стигнем, важно да сме добре.

Да се похваля, от днес съм си вкъщи, най-накрая заслужена почивка  Mr. Green
Сега отивам да наваксам с четенето и пак ще пиша  Peace

# 216
добро утро и от мен  Hug
седя си пред компа и пийвам топло мляко с ..... кисели краставички, а милото ми се смее, че вече изперквам. сутринта се субудих към 5 и писах смс на брат ми, който си идва тези дни от Германия да ми донесе едни коледни канелени бисквитки Crazy сега чакам включване от него Whistling, защото там са с един час напред и си представям как е реагирал на подобен смс в 4 сутринта #Crazy hahaha
иначе засега от мойто свеки не мога да се оплача. знае си мястото и дори нещо да иска да каже, не казва на мене, а евентуално на мъжлето, а пък той е твърдо на мнение, 4е старите да си знаят гьола Sunglasses

гледам, че вече сте избрали колички. Аз мисля да поизчакам засега. Все пак бебчо ще се роди януари, а тогава едва ли ще го поведа на разходка пред блока. Затова на първо време мисля да подсигурим кошницата за колата. И после директно една количка с летни гуми и възможни най-лека...

А за имената... Май трябва да се пооправя и пред НОИ, че компютрите веднъж ме показват с моминската ми фамилия, веднъж с сегашната ми на бившия ми съпруг, а след няколко седмици трябва да се регистрирам и с фамилията на сегашния ми съпруг... Та е голяма мешавица ooooh!

# 217
Nadya geo, парите за дрехи поне при нас се дават през март-април за бъдещ период. Моя колежка, която излезе през май в майчинство, също получи, но пропорционално на отработеното време,т. е. само за април. Промяна в нормативната уредба няма.
lusesita, благородно ти завиждам, че вече си у дома. А за изпита не се тормози, то е ясно, че сега умът ти е на друго място. Цените в Св. София може да видиш тук:
http://www.1agb.com/qa.php

# 218
Добро утро и от мен.И аз сега сменям фамилията чак.И едни актове ми писаха,едни опашки чаках,абе лудница в тази нашата България.Тази седмица окончателно трябва да съм подала документите,че когато имаш акт бърза поръчка няма,а само обикновенна,която е 1месец,а искам да съм си с новата лична карта вече.
Целувки на всички тумбита Hug  bouquet

# 219
  • до една звездичка
Здравейте, мили мами:)
Не съм писала отдавна...
Радвам се, че всички сте добре, че имаме нови попълнения...
Имам един въпрос към мамите, които знаят, т.е. минали са през процедурата по "записването".
Как се процедира, при положение, че нашият татко най-вероятно ще отсъства в този важен ден, т.е. няма да бъде в страната?

# 220
  • Карлово
Дега, на мен ми дадоха някакви документи, където се попълват данните от личните карти+избраното име на детето, не помня искаше ли се подпис на бащата. После ги обработват нещо и ги пращат служебно до службата за ЕГН. Но не ти ги дават веднага, а докато си в болницата трябва да се попълнят, т.е. може и последния ден при изписването

# 221
И мен ме започнаха контракциите...вчера ми беше за първи път и доста се стреснах - втвърди ми се корема и не отпуска...после се оправи, но след около час пак и така цяла вечер - взех магнезий и но шпа, но не забелязах да помогна...

От известно време си мисля за процедурата по записване на бебето с името на бащата, при положение че родителите нямат брак. Някоя от мамите да е минавала вече по този път? Трябва ли предварително да се ходи при нотариус за да се декларира бащинство?

Иска ми се и бащиното име да е без ОВ- наставка...

# 222
Добро утро и от мен!
Аничката въобще не се ядосвай на свекито, те всички са еднакви. Тя мойта уж много добра, ама онзи ден ми каза, че ми била подлога станала, защото гледала детето. Ми аз като исках да го давам на детска тя не даде, тя щяла да го гледа, а сега не искала вече!!! #2gunfire
Аз и казах добре делиме се- искам да живееме сами. Да ама не. Не искала да ме вижда повече, а още е вкъщи, даже ме пита вчера какво готвя и т.н. Свекър ми си трае, какво да каже човека. А има къде да живее, ние имаме повече жилища. Но не се предавам, тя е излишната не аз! А моя мъж е мамино синче!!! baby_neutral
Дега доколкото и аз си спомням искаха личната карта на таткото, но не се налага негов подпис.
По въпроса за кучетата и котките съм против тях. Имаше куче /на свеки любимеца/ когато Софи се роди то още живееше вкъщи, но като тя поотрасна започна да й ръжи и един ден я гризна по обувчицата - пребих го и сега е вече в двора bowuu!
Стана малко дълго. Лек ден от мен!

# 223
Здравейте и от мен днес!

За записването -ако сте семейни, мисля, че само личната карта на таткото май искаха + акта за граждански брак - със сигурност не се подписва, защото аз се майтапех, че сега в последния момент ще променя името - него нали никой не го пита  Wink При неомъжените - таткото трябва да припознае детето, т.е. трябва да се появи, но не мисля, че има нужда от нотариус и други усложнения.

# 224
аз мислех да раждам при един док от МД, който ме следи още от самото начало. За съжаление (мое  Wink ) той от 1 януари започва работа в Св. Лазар и вчера го попитах как и къде ще протече раждането и какво би ме посъветвал той. Каза, че ми препоръчва МД, но още е рано да се записвам при доктор (той щял да ме препрати) и ще говорим на следващата консултация на 26.11, когато вече ще съм в болничен по майчинство. Въпреки, че мен не ме свърта и сигурно ще огледам още болници  Crazy

От известно време си мисля за процедурата по записване на бебето с името на бащата, при положение че родителите нямат брак. Някоя от мамите да е минавала вече по този път? Трябва ли предварително да се ходи при нотариус за да се декларира бащинство?

Иска ми се и бащиното име да е без ОВ- наставка...[/color][/center]

тогава се прави припознаване. Става пред нотариус или пред Есграон, откъдето всъщност ти се издава акта. Тати трябва да се представи лично и предполагам да се легитимира с карта(логично е). не би трябвало да възникат проблеми, освен ако майката няма друг брак, от прекратяването на който да са изтекли по малко от 300 дни (влизането на съдебното решение в сила).

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 11:17 от tedsan

Общи условия

Активация на акаунт