Мама люлка ще люлее, ЯНУАРИ песнички ще пее!

• 12 609
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
  • София, Дървеница
Цитат

А между другото колко от вас ще раждат в Майчин дом в София? Защото много е вероятно да се засечем с някои от вас... Grinning
И аз, и аз!   Hug
За "Токуда" бях планувала, но се отказвам, защото много вдигнаха цените  Confused

# 256
Здравей Djulichka,и аз в началото мислех да си платя за да съм по-спокойна,но се разубедих,защото предпочитам тези пари,които ще ги дам за раждането да ги дам за бебето.Права си,че всеки си има мнение.Една позната си плати за раждането предварително и накрая доктора,който е ангажирала не е дошъл.Какво повече да говорим,може не всички доктори да са такива

# 257
здравейте и от мен!  Hug
да се включа за раждането платено или не - раждала съм и по двата начина - сега съм решила да не плащам - ако няма някакви усложнения, които да ви притесняват ми се струва безсмислено да се дават пари (и във никакъв случай предварително, синът ми беше седалищно, а аз имам операция при таза и бях доста изплашена, та се оставих да ме убедят да е секцио - платихме си, но след операцията), безплатно раждах в майчин дом - всички бяха много мили по време на раждането и най-хубавото беше че малката ми дъщеричка беше при мен и следях стриктно какво правят (излязохме без инфекция), затова пък мен никой не погледна - само един доктор мина , боцна ми корема няколко пъти, каза "ок" и това беше, е ... и голямата дъщеря раждах безплатно , но нямам хубави спомени (излязохме с инфекция и се почна ходене по мъките)... с две думи, ако искате да ви поглезят без пари едва ли ще стане, но за бебенцата се грижат добре , всеки си решава...

# 258
Абе що така всеки ме плаши с това секцио?Толкова ли е болезнено и оставя лоши спомени?Тъкмо се реших и ...излезнаха куп различни истории за секциото.Къде да прочета малко за него?

# 259
Абе що така всеки ме плаши с това секцио?Толкова ли е болезнено и оставя лоши спомени?Тъкмо се реших и ...излезнаха куп различни истории за секциото.Къде да прочета малко за него?

http://spisania.rozali.com/ot-moeto-dete/p6360.html
EleoHoра ти при кого ходиш в Майчин дом, доколкото си спомням там си се спряла.

# 260
Във форума бремнност и майчинство=майки, бъдещи и настоящи има теми "За и против секциото" и други такива. Аз ги изчетох, щото най-вероятно и аз съм със секцио и да ти кажа за мен лично резултатът е 50-50. Кофти е че е операция все пак, но се преживява.
Мойта умна свекърва и тя се не предава, че няма да раждам нормално, ама не от глезня а щото се налага. Но като си пееш Пенке, ле, кой ли те слуша?!

# 261
Абе и аз точно това казвам че не е от глезня..ама..какво да се прави.Спряла съм се на Майчин Дом, а лекарката която ще поеме секциото е Петинка Цветкова.Може и окръжна болница във випа...цените са едни и същи с Майчин Дом И незнам какво да избера.За сега след като бях известно време в Майчин дом за задържането ми беше доста приятно там, внимание, чистота, абе всичко си беше ОК.Аз вече попрочетох за секциото, наистина не е много приятно, дори гледах едно онлайн раждане в "Розали" сайта.

# 262
  • В полите на Пирин планина
Аз съм с едно секцио / за сега  Grinning /. Болезнено е само докато се раздвижиш - колкото по-бързо, толкоз по-добре. После неприятните усещания са до месец при по-резки движения, но подобни екстри ги има и при нормално раждане.

# 263
Сетих се, че една приятелка роди преди две седмици и ми звънна точно след нормалното си раждане. Цитирам:"В момента нямам гъз, нямам вагина, всичко е едно!"и т.н.. Така че, просто всичко е индивидуално, дано при всичко нас нещата да се наредят и после да гледаме с усмивка на сегашните си постове.

# 264
  • София
Раждането при всеки ще е индивидуално,прага на болката е различен,едни ще казват че са родили леко,други тежко,но резултата е прекрасно малко бебе което с всеки изминал ден ще ни радва все повече и повече.Няма защо да се "връзваме" на приказки от рода това е страшно,онова е страшно.Има много страшни неща в живота,но раждането не е сред тях,то е прекрасно......

# 265
......Искам да ви питам има ли мами,които са избрали да раждат в 2 - ра градска  в София

Както вече казах аз там ще раждам, а и зайка байка, доколкото си спомням.

# 266
Esti , спред мен душа такъв лекар , който ти взима парите предварително  #2gunfireпросто го задраскай от списъка . Аз ще ти кажа как бяха нещата с мойта акушерка , когато се видяхме на кафе 15-тина дни преди да родя . Аз й казвам : "Ето ,заповядай , това са твоите парички , да знаеме с мъжа ми , че сме отхвърлили този разход ." А знаеш ли каква беше нейната реакция ?! "А-а-а, не ! Така няма да се разбереме . Чакай ние с тебе първо да РОДИМЕ , всичко да е наред , и тогава , ако прецените ..."Повече няма да коментирам .Само накрая ще ти кажа , че като тръгнах да раждам тя беше почивка, звъннах й на дом. тел. отидохме заедно в "Шейново" и след 2 часа родих без шевове , без нищо.А тя , милата цяла нощ не се отдели от мен . Hands Clap

# 267
  • Варна
Здарвейте,
И ние сме без вода:(
АЛкес ме беше питала каквърви диетата без сладко, емиииии само един сладкиш направих вчера....но днес поне нищо сладко не съм купувала. Ами онзи ден ометох една тарелка тулумбички..и се уплаших:)
Относно раждането, аз съм секцио. Елеонора, нишо страшно няма! И при двете боли, но всичко се забравя, в крайна сметка важно е важното.
Аз лично ще раждам в АГ, и ще си плащам. А решнието ми да раждам там, е защото доктора ми там работи. В началото на бременността предложих на мъжа ми да спестим този разход и да помоля доктора да ме оперира на обикновен етаж, не на ВИП етажа, но мъжа категпдично отказа. Каза че няма да спестя повече ое 200лв, а не си струвало нервите.

Ето ви малко смешни снимки на Моята лудетина:)

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 19:17 от Илияна на Вава

# 268
  • София
Здравейте и от мен   Hug
Колко мнооого сте изписали само  Shocked
За раждането,аз исках да раждам в Токуда ама вече цената не ми е по джоба.
Да се надяваме, че ще изчистят инфекцията в Тина Киркова до януари, защото май там ще се случи събитието.

# 269
Здравейте пак!

Ако не е тайна каква е цената в Токуда че днес доста хора казаха че е поскъпнало? Колко е стана ла че ми е интересно Thinking

Общи условия

Активация на акаунт