Мама люлка ще люлее, ЯНУАРИ песнички ще пее!

• 12 609
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
  • София
От 800 лв за нормално раждане през месец Май, сега е 1000 лв. Упойка 150лв ,обстоен преглед на бебето 200 лв. Еее много си е  Sad

# 271
Една моя приятелка утре ще ражда секцио, ще отида да я видя след това.Естественно ще пиша и впечатленията и Simple SmileА моето бебе като дойде вечер, че няма спиранка..такова ритане ..такова шаване...лудница.До едно време и се радвам, ама като ми се доспи ...и започвам да се ядосвам, че не ме оставя да си дремна малко.Лека ви вечер от мен и много цунки Simple Smile

# 272
Момичета, копирам един линк за размерите на различните показатели за големината на бебето. Днес бях на лекар и се притесних, че бебенцето ми е малко изостава с 1 седмица. Около 1400 гр и това било ниската граница.
http://parenting.ivillage.com/pregnancy/psecondtri/0,,b0lt88zj,00.html

# 273
 Аз пък не знам колко е бебо-доки тук не мери такива екстри, аи съвестно забравих см... EmbarassedИ аз съм в положение да не знам къд да раждам-тук няма никакви условия или доктори...предимството е,че ми е близо(живея до болницата) и че няма да плащам(което,ако стане нещо,въобще нбяма да ми е до това)или да се грабна и да пътувам до софия(150км)през планината ,като не знаем какъв ще е пътя newsm78 Че даже и болница не съм избрала(Токуда отпадна),а какво остава и за доктор-дали си струва риска-взема да направя едно раждане в кола Wink
Имам чувство,че ще се спукам-както си нямах корем и само се пъчех...леле,майко,ела да видиш #Crazy #Crazyнаправо съм се опънала и лъснала отвсякъде...Как сте със стриите-аз си имах от преди,ама сега се обзаведох с още Close,ох,спирам,че ми е тежко ....
 Лека вечер и целувки!!!

# 274
Juleто - и аз съм пред тази дилема но реших да ида в софия защото там поне има специалисти тук могат да си ме объркат като нищо въпреки че карам перфектната бременност нашите доктори са много зле. Така че ако имаш възможност отивай в софия
за стриите аз ползвам на АVENT крем против стии и съм много доволна. Много ми се е опънал корема но за сега нямам една цепчица

# 275
  • пред екрана
Mikki, Assydi, благодаря ви за информацията.
Относно заплащането и аз съм против това да се дава определена сума на лекаря. Някои толкова са се самозабравили, че си имат и ценоразпис. По-добре да се купи нещо на детето с тези пари, а на лекаря всеки да прецени според обслужването и възможностите си колко да даде. Това тяхното си е направо изнудване - полудели са за пари! Добре,че не всички са такива. Все още се срещат и ХОРА сред тях. Но не винаги имаме избор тук.
Относно животните - колкото по-далеч от детето по-добре, поне докато е мъничко и беззащитно. Особено опасни са котките и пернатите, заради инфекциите, които могат да причинят.
Искам да ви питам дали имате подобни неприятни усещания, че вече взех да се притеснявам. По рано много ми отичаха краката и се подуваха, едва си намерих обувки. Сега те спряха, но пък сутрин не мога да свия ръцете в юмрук, а пък сетивността на пръстите ми е все едно съм ги изгорила току що на печката и докосвам с тях. Нямам сили да отметна завивката и само изпускам разни неща - тостера вече замина.Добре, че към обяд се оправят. Има ли лек за това и трябва ли да се притеснявам?

# 276
От 800 лв за нормално раждане през месец Май, сега е 1000 лв. Упойка 150лв ,обстоен преглед на бебето 200 лв. Еее много си е  Sad

Аз пък си мислех, че е доста повече. Както ги смятам при мен ще си отидат някъде около 1 500- 2000 лева. Ами като сметна, че официалната тарифа на болницата за избор на екип е 500лв., после аз сама си пожелах определени хора в екипа, на всеки трябва да дам (не че са ми поискали, но трябва) и 35лева на вечер за ВИП стая, а те държат 7 дни и ето ти ги.

Така че в Токуда изощо не звучи толкова различно.

# 277
  • Варна
Добро утро на всички!

Днес съм рано-рано тук, да използвам докато Симона спи, че ще сме на отглеждане вкъщи заради водата...Аз пак съм извикала гледачката за предиобеда, че работата ми върви, а и ми е трудно да я извеждам сама.

Давайте предложения за заглавие на новата тема!

# 278
Добро утро!!! Hug
за родилния дом - май и аз се насочвам към 2 градска (или майчин дом - още го мисля).
ще ми се да устискам - водолейче като мен да е... ама знае ли човек - само да е живо и здраво  Praynig
нещо се разболявам и аз - боли ме гърло и хрема - гадост ...
приятен ден на всички!

# 279

Аз пък си мислех, че е доста повече. Както ги смятам при мен ще си отидат някъде около 1 500- 2000 лева. Ами като сметна, че официалната тарифа на болницата за избор на екип е 500лв., после аз сама си пожелах определени хора в екипа, на всеки трябва да дам (не че са ми поискали, но трябва) и 35лева на вечер за ВИП стая, а те държат 7 дни и ето ти ги.

Така че в Токуда изощо не звучи толкова различно.
Mikki, Assydi, благодаря ви за информацията.
Относно заплащането и аз съм против това да се дава определена сума на лекаря. Някои толкова са се самозабравили, че си имат и ценоразпис. По-добре да се купи нещо на детето с тези пари, а на лекаря всеки да прецени според обслужването и възможностите си колко да даде. Това тяхното си е направо изнудване - полудели са за пари! Добре,че не всички са такива. Все още се срещат и ХОРА сред тях. Но не винаги имаме избор тук.
Относно животните - колкото по-далеч от детето по-добре, поне докато е мъничко и беззащитно. Особено опасни са котките и пернатите, заради инфекциите, които могат да причинят.
Искам да ви питам дали имате подобни неприятни усещания, че вече взех да се притеснявам. По рано много ми отичаха краката и се подуваха, едва си намерих обувки. Сега те спряха, но пък сутрин не мога да свия ръцете в юмрук, а пък сетивността на пръстите ми е все едно съм ги изгорила току що на печката и докосвам с тях. Нямам сили да отметна завивката и само изпускам разни неща - тостера вече замина.Добре, че към обяд се оправят. Има ли лек за това и трябва ли да се притеснявам?
                                                                                                                                                   добро утро и при мен е така само че в комплек доктора каза че е от бебето и е нормално и да съм потърпяла ooooh!                                 

# 280
Добро утро и от мен!Тази нощ спах много хубаво. За пръв път не се будих да ходя до тоалетна,а сутринта така не ми се ставаше...Ама нямаше как - на работа съм!Още малко остана и ще си седя у нас.Вие ходите ли все още на работа?Все имам чувствяото,че има още и още неща зад овършване. То че покрай гофишното приключване ще ходя е повече от ясно,ама.....Въпреки че вече се опитвам да си доведа нещата към края,за да съм максимално спокойна като си остана у нас newsm03

Бързо,бързо времето минава и през ЯНУАРИ ще съм мама. newsm10

# 281

Краката ми така се подуват, 4е не мога да обуя нещо по-различно от маратонки. С 300 зора се побрах в едни ботушки с равна подметка, другите не ми стават в глезените. Тази нощ явно добре си починах, че тази сутрин краката ми бяха като преди бременността. Разплаках се чак от умиление, милото се чудеше как да ме успокои и защо сега се сополивя, а аз само хълцах щастливо "виж, това са моите си глезени"  Party после се почерпих с три малки принцески за закуска  Flutter а за ръцете- същата история ooooh! ooooh! болят ме чак лактите и ръцете ми остават нощно време без кръвообръщение, но било нормално според докитата, при които ходя Thinking вече и пръстени не нося. незнам как ще изберем пръстени като тръгнем да подписваме след няколко седмици newsm78

хонора, аз се лекувах с глава счукан чесън с няколко лъжици мед и го ядях с лъжичка. В чесъна има естествен антибиотик, който не е вреден за бебчо. Усещаш едно сгряване на хранопровода и стомаха. и много лимони. чай също. За хрема ми препоръчаха да вдишвам горена захар или да си се капва мед в носа (малко е неприатно и пари, но подобрението настъпва бързо)

Naughty и последно за Токуда. Една приятелка роди миналата седмица в МД, след дъъълго умуване дали да не е ТОкуда. Но там цените били 1600 лв. като частен пациент и 1200 с направление. Аз се дърпам засега, защото тези парички биха ми дошли много добре да се закупят неща за бебчо. Те така или иначе ще бъдат похарчени, но не ми се иска да отидат за нечия частна луксозна лекарска кола  Crossing Arms

ееейййй, забравих !!! ooooh! ooooh! ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ  Hug

# 282
Здравейте!

Илияна, Велизара е голяма кукла! Flutter

Shockedсега се присетих, след 10 дни излизам в новият отпуск по майчинство.

# 283
Добро утро и от мен.Ние имаме вода,ама вън е голям студд.Ето няколко предложения:
1.В коремчето ми бебчо си лудее,да го гушне мама ЯНУАРИ  си копнее.
2.ЯНУАРИ идва вече-очакваме те мъничко човече!
3.ЯНУАРСКА изненада крие се в тумбака,а вън сняг и студ го чака(това май е малко объркано,но го пускам)
4.Колко много ЯНУАРСКИ мами,чакат свойте бебчета засмяни.
Май тези измислих само.Приятен ден на всички  bouquet

# 284
  • Варна

1.В коремчето ми бебчо си лудее,да го гушне мама ЯНУАРИ  си копнее.
Peace

Общи условия

Активация на акаунт