Декоративни свещи

• 44 638
  • 314
  •   1
Отговори
# 165
 Анджи, хризантемените ти свещи са много добри, поздрави!

# 166
  • София
Леле  #Crazy не съм влизала в темата няколко дни и толкова много красиви свещи сте сътворили.  babydust7 
Няма да изброявам по именно, защото видях толкова много и хубави неща и съвсем се обърках.
Само ще кажа, че много ме впечатлиха червените рози, снежковците и едни звезди, разни дребни свещички /май ще се купуват и форми за сладки ooooh!, имаше и едни с перлички.... Всички са страхотни bouquet нямам думи  omm

Медовинка и аз се радвам да те видя  Laughing
За червената свещ единствения съвет, който мога да дам е да сложиш мотив от салфетка (защото досега само такава свещ съм правила)  Mr. Green. Само да не е бял, защото ще стане прозрачен (по съвет от темата за декупажа) с нагрята лъжичка минаваш по повърхността на свеща и така се "залепя" мотива. По същата логика може да опиташ и със дантелата на цветчета. Мисля, че като се напоят с парафина няма да имаш проблеми. Но да кажат и по - вещите в леенето и декорирането на свещи.  Peace
За евтини свещи преди почти месец купих на промоция от мола на Стамболийски 20 жълти свещи за 2 - 3лв. За съжаление не съм ходила скоро за да дам актуална информация дали ги има още. Ако някой се интересува и има път до там ще дам обяснение къде точно ги купих за да провери.

# 167
Може ли някой да ми каже как се правят фитили и от какъв материал?

# 168
  • София
Ами аз досега не съм прочела тук някой да е правил. Взимаме ги от свещите, които разтапяме. А някой беше писал, че от църква може да се купят.

# 169
Мерси за инфото.
Аз обаче се пробвах да направя от обикновен конец и после потопих във разтопения восък и мисля,че се получи,но незнам като запаля свещта какво ще стане.

# 170
Здравейте! Ние направихме нашия първи опит ...за съжаление-неуспешен. Когато изстина, свещта хлътна в средата, та дори се получи и миниятюрна дупка, та ще я претапяме. От останалия втечнен восък изляхме във формички свещички за коледния базар, те се получиха перфектни, сега остана да ги поукрасим малко-аз продавам автоаксесоари, и имаме едни спрейчета с бронзов и златист ефект, не знам какво точно ще се получи, но като станат, тогава ще се изфукаме... Чао за сега!

# 171
  • София
Здравейте! Ние направихме нашия първи опит ...за съжаление-неуспешен. Когато изстина, свещта хлътна в средата, та дори се получи и миниятюрна дупка, та ще я претапяме. От останалия втечнен восък изляхме във формички свещички за коледния базар, те се получиха перфектни, сега остана да ги поукрасим малко-аз продавам автоаксесоари, и имаме едни спрейчета с бронзов и златист ефект, не знам какво точно ще се получи, но като станат, тогава ще се изфукаме... Чао за сега!
TIHA VODA опита не е неуспешен. Laughing Винаги така се получава Peace, след като изстине и хлътне, после доливаш още малко восък за да се изравни. Чакаме снимки.  Wink

# 172
TIHA VODA опита не е неуспешен. Laughing Винаги така се получава Peace, след като изстине и хлътне, после доливаш още малко восък за да се изравни. Чакаме снимки.  Wink
Ами да бях погледнала по-рано-настъргах я за претопяване... Божее, докато направя първата си по-сносна свещичка, ще родя Confused

# 173
Може ли някой да ми каже как се правят фитили и от какъв материал?
Някой ми каза,че хубави фитили стават и от преждата,с която се плете на една кука.
Но аз лично не съм пробвала.
Може би като се минат през разтопения парафин и пак ще са добри.

# 174
  • варна
Здравейте,аз за сега само събирам идеи и се каня.Само да питам-може ида съм пропуснала нещо,парафин продава ли се някъде,че във Варна в магазините за 1лев намирам само 5 свещи за 1 лев.Тука някой се е усетил и ги е разафасовал по 5,не са по 10.

# 175
  • Добрич
Привет!
Добре дошли на новите попълнения!   bouquet
Диди, парафин не се продава никъде, освен, ако не поръчаш на някоя фирма, която лее свещи.
Фитил се прави от чист памучен конец. Аз използвам от свещите, които топя.
Ани Джи, хубави са ти първите опити!   bouquet
Ето най-сетне спретнах нашия трикольор, който е за българин, който живее в САЩ:  Wink

http://kadrokosa.multiply.com/photos/photo/6/21
http://kadrokosa.multiply.com/photos/photo/6/22

# 176
Къдрокоске,айде да ме светнеш как закрепвате разни предмети по стените на свещта,така че парафина да ги обхване,но да се виждат като се погледне отстрани?
Нещо се прави по стените на формата ама какво точно.  newsm78

# 177
  • Добрич
Медовинке, айде ще те светна.  Wink Няма никаква тайна. Изливаш течния парафин и слагаш каквото си решила като гледаш предметите да са плътно до стената на калъпа, ако са няколко на брой, но в моя случай просто изсипах доста материал, така че не се налагаше да внимавам.   Laughing Peace

# 178
за да остават край стената, гледах някъде картинки на следния вариант:
Слагаш 2 съда един във друг. Слагаш работите между стените на 2-та съда и сипваш парафин, изчакваш да стегне.
Махаш вътрешния съд- имаш куха свещ. Пълниш я с парафин и готово.

# 179
Ауу, ако знаете каква фенка съм на свещи, ароматни пръчици, етерични масла и всякакви такива други...

Имам много и най-различни свещи, но искам да си създада свои.

Сега вече лошо ми се пише.  Laughing

Бихте ли ме насочили откъде мога да прочета как се прави свещ?
Искам всичко да науча от самото начало. Откъде се взимат материалите, фитил, аромати и т.н. и техниката на леене.

Бихте ли ми дали линк?
Благодаря.

П.П. Сега пак няма да се спи...

Общи условия

Активация на акаунт