Aunque la mona se vista de seda, mona se queda - Испания

• 24 764
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от мен. Да се изкажа и аз по темата за брака, като наскоро бракосъчетана. Joy. Съгласна съм с Гери, че няма никаква разлика и не би трябвало да има разлика в отношенията м/у двама души преди и след като са се  подписали на някакъв документ.  И точно защото няма никаква разлика аз предпочитам да го направя, защото това е традиция, която ми харесва. Харесва ми да нося халка, харесва ми да си сменя фамилията и с мъжа ми да имаме еднакви, харесва ми да имаме още един празник в календара и да празнуваме годишнини. /Вярно, че аз мога да направя всичко това и без да съм се подписала, но биха ми изглеждали малко подправени и неистински.../. Има и неща, които не ми харесват и това е напримерно факта, че българския семеен кодекс не е обновяван от 10, 15 години и всички промени, които биха го направили съвременен и като европейските, стоят на проектозакон, който няма кой да гласува. Например тука испанците като се женят имат право да избират режим на семейна имуществена общност- дали всичко да е общо или режим на разделност т.е. отпада правилото всичко придобито след брака е общо. Тука ни казаха, че повечето испанци си избират режим на разделна собственост (separacion de bienes), който какво си има си е негово преди, повреме на и след брака. Някакси по ми харесва човек като част от едно съвременно общество да има възможността да направи този избор. Защото съгласете се, че има и хора, които се женят, не за човека, а за къщата му  hahaha   Но на нас като български граждани този избор ни е отнет, защото няма кой да гласува проектозакона, стои и чака от 10 години.  smile3511  А иначе не съм съгласна, че след като се оженим ставаме по - отговорни или по - послушни, нито че тръпката ще се изгуби, това са неща, които не зависят от подпис  Heart Eyes  и не мисля, че брака ще ми донесе нещо, което ако не бях се оженила никога нямаше да получа...

Хайде момичета, аз ви казвам, чао че шефа  ме чака да свърша една работа, а аз стоя и бъбря с вас Simple Smile.
Бързо оздравяване на всички болни гърла и сополиви нослета и до скоро.  bouquet

# 211
  • Ispania
lovely,4естито  bouquet
Mimiii,4акам ви с нетьрпение Hug,само кажете една седмица по рано ,4е да се сменя на работата ако сьм на смяна аз Crazy.Еййй,супер хайде идвайте Hug.
САБИ,,НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ Naughty, изкарай курса до край пьк после се откажи от тази професия..,но имай в предвид ,4е после в автобиографията ти ,Ще пиЩе 4е имаШ еди какьв си курс Crazy.Аз ве4е като го завьрШих ми е много лесно да говоря Crazy,нали знае...на 4ужд грьб и сто тояги са малко,оба4е докато бях там..... Cry Cry Cry.
Дормилона 4РД МНООООООООООГО ЩАСТИЕ И ЛуБОВ ТИ ЖЕЛАЯ И САМО УСМИВКИ да има около теб  bouquet
4РД на Кари на Дун4е,Дун4е да ти е живо и здраво детенцето и много радости да ти носи пьк то другото идва от само себе си Heart Eyes  bouquet  bouquet

# 212
  • La casa de Mickey Mouse
здравейте и от нас
ние изкарахме ужасни два дни явно беше в криза на растежа и не спираше да яде искаше предимно да су4е и понеже не го задоволява бях нон стоп с цици ал аире  Joy и добре 4е беше събота и неделя инъ4е незнам какво Щяхме да правим най накрая сноЩи от преяждане в 9 повърна и спа до 8 сутринта
така и ние с баЩА му се напсахме
и сутринта полу4их най 4аровната и мила напълно осъзната усмивка оЩе мие пред о4ите, неероятно беше
вси4ки болни де4ица да се оправят бързо
по въпроса за брака, аз искам сватба, май е заради преживяването, заради ритуала, бялата рокля, инъ4е и сега си се 4увствам като омъжена имам си малкото дива4е и мъжа до мен който ни прави Щастливи, мисля 4е това е най важното, друго не искам, а и мъжо знае много добре 4е един подпис и един документ не би променило отношението и положението между нас, не мисля 4е дава пове4е сигурност, ако не дай си боже неЩата не вървят какво, подписа Ще ни спре да се разделим ли, ами не, едно и съЩо си е
но ми се иска да преживея вси4ко това и ми се иска да нося халка (това последното незнам колко време Ще продължи 4е съм малко не постоянно по отношение на бижутата сменям ги 4есто, 4е ми писват бързо)
фамилията си няма да сменя, тъй като моята фамилия е единствена в бг, освен това съм придобила адвокатските си права с тази фамилия и е страхотно папелео, 4е не искам искам си моята, за това и малкия носи фамилиите на двама ни (това си беше 4исто изнудване на мъжо от моя страна, но се съгласи все пак  Twisted Evil)
тук днес захладня малко, но като се има в предвид 4е масата ни все оЩе е на терасата и се храним на вън, но е нормално тук не става мног студено

# 213
Мимииии,какво да кажа...Али пак е болна,но този път много упорита хрема+кашлица,а за капак и чревен вирус.Пълна програма,както се казва.Вече 5-6 дни е вкъщи.Всъщност в групата й има 12 болни деца.Но вече знаеш по Иво,че е така съберат ли се много деца на едно място,започват болестите.
И тук е студено,нормално,нощем пада до минус 7.Днес вали цял ден,но пък е по-меко времето.
За цветятя,моите загинаха пък от преполиване докъто си бяхме в България.Една позната толкова ги поливала,4е изгниха.

На всички,които съм пропуснала, Честито!!!
Анет ,колко е топло при вас,супер!
Мимки,работиш още,и твоята настинка упорита излезе.не е лесно и аз работех до 8-ия месец.Но после майчинството ни дойде добре!
Вес и аз се интересувам от овлажнителите на въздух,защото Али пове4е от месец е със запушен нос,съхне й гърлото,кашля....трябва да купя.
Гери,и аз ги гледах Мъжки времена,ами така е било на времето,смях се на места...сега е друго.
Вал и Саби,много сте смели,аз съм такава страхливка,че такъв курс просто нямам сили да изкарам.А и с какви тежки случаи се сблъскваш Confused
Хайде,на всички болни ,бързо оздравяване!

# 214
saby оздравявайте по бързо, че като знам колко са упорити тия вируси, иска много пазене. Много си смела, аз не бих се подложила на този тест, но то си е до човек. Имам една приятелка в бг, която работи като операционна сестра, не знам как издържа, но съм чувала от нея че е голямо напрежение и нерви. Жалко за цветята, може пък някое да е оцеляло в калбълъка дето се вика, на мен преди време ми се съсипа цикламата опадаха и всички листа, но я оставих на по топло място и тя отново покара листа и цъфна посред зима.
Bec дай ги насам тия страници, а да те питам опита ли с еbay този портал го знам от мъжа ми продават всичко по интернет много са добри даже ти казват колко ще ти струва и доставката. Така нашия човек се сдоби с клещи за компове от китай които струваха 1 евро с доставката станаха 9 но пак е по евтино отколкото да ги вземеш от магазин. Ако искаш погледни тук.
gery_to какво да кажа за брака, има си своите предимства и недостатъци, но за едно си права всеки сам решава дали да се омъжи. Ние с мъжа ми решихме да подпишем, а после сватбата, но наистина не зная дали ще я направим някога, не искам тук защото всички роднини са ни в бг. Според мен друго си е да се видиш в бяла рокля, да влезнеш в църква и т.н. За съжаление не бях с такава, а и близките ми не присъстваха на подписването, което мен лично страшно много ме натъжи. Но едно мога да кажа не съжалявам че се ожених, заслужава си заради човека до мен.
dun4e клипчето е страхотно.
bari да работя, но наистина никак не е лесно днес например за малко щях да падна, зави ми се свят, но за слъжаление ютията пострада, дано не се наложи нова да купувам. И на мен ми се иска да поработя още мъничко, но вече не съм толкова бърза като преди, и неща които съм правила с такава лекота сега едвам смогвам да ги направя и сериозно се замислям да я оставям работата в края на годината, пък каквото ще да става. Така е с детските градини, дано Али оздравее по бързо.
Лек ден на всички.

# 215
Val,и аз много,много искам да се видим и нямам търпение,но честно казано не знам кога ще е това.Да се надяваме да е скоро Peace.Разбира се ,ще се обадим предварително,не бих те притеснявала с изненади от днес та за утре.Как върви практиката,свикваш ли вече?Здрави ли сте всички в къщи?

bari,положението при нас е същото – започна със стомашни болки за 1 нощ,продължи със сополки и премина в кашлица.Това е от четвъртък.Сега го чувам да покашля само сутрин,но това може и да е от сухият въздух в стаята,стомах не го боли,но сополите си ги влачим.Нямат махане.И "Пайдотерин"пие,и антибиотик,и "Стеримар"впръсквам и нямат махане.Какво е това чудо не знам.На мен ми писна,пък Иви не знам как ме търпи горкият – протрих му нослето от издухване и пръскане на "Стеримар".
И тук вали,но времето е меко.Дано започне да оздравява скоро Али и я пази да не премине това в бронхит,че е много опасно.

Gery_to,съгласна съм с доводите ти за безбрачието,важно е да го има доверието,любовта,разбирателството и...знаеш,всичко крепящо едно семейство,но като бракосъчетана също съм много съгласна и с lovely.

lovely,и ние с много желание си подбрахме халките,празнуваме си годишнините,веселихме се на сватбата и с кръстницата с голямо вълнение си избрах роклята и иаксесоарите към нея.Заедно с Лъчи избрахме и неговият костюм и всичко останало.Абе тръпка си е .

# 216
здравейте,мам4ета
аз съ6то се присединявам към ва6ия отбор бременна съм в 7м.и искам да ви попитам не6то.Кога трябва да да се дам на баха ?и какво трябва да си нося в болницата?
Благодаря предварително за отговорите! 

# 217
morenaa,добре си дошла в отбора ни Hug  bouquet!Ама кажи нещо повече за теб,де.

Момичета,я ми разяснете нещо за гуардериите – задължително целодневни ли са или има и до обяд,и тези до обяд от колко до колко часа са?

И някой има ли новини за Марица?Как ли е момиченцето и?Често се сещам. newsm78

# 218
morenaa добре дошла при нас!   bouquet Леко бременеене! Значи си един месец преди мен, за болницата знам че трябва да носиш всички изследвания плюс картона, а за лични вещи мисля че  може чехли да си носиш и друго не знам още не съм се интересувала подробно.
Мими не са задължително целодневни поне при нас е така, като минимум са 3 часа. Така е поне при моята кума, която е дала малкия на градина за три часа. За часовете вече не зная зависи от градината според мен.
Вярно че Марица отдавна не е писала, дано Ани се оправи и са намерили начин на лечение. Praynig
Е лека ви нощ и бързо оздравяване на всички болни!

# 219
  • в Tara
Дормилона, честито!  bouquet
не знаех, че имаш друго бебче, много се радвам Simple Smile

бари, аз съм мн доволна от овлажнителя. ако си взимаш вземи си такъв с контейнерче за есенцийки.
като е настинало детето капваш малко лавандулово масло и го оставяш да работи през нощта.
миналата година взехме 1 друг овлажнител, евтин от диа, но без такава възможност. не съм доволна .
нашия беше на чико и се скапа Tired

# 220
Здравейте момичета, напоследък нямам много време затова минавам само да ви прочета и сега реших да пиша.
Вес и ние много мислихме да си вземем овлажнител, защото климатика много суши въздуха и малката много кашля, но докато се огледаме и дойде пролетта, но сега когато отново го ползваме сте си купим.
Моренатаа добре дошла при нас. Леко бременеене, малко ти е останало. За baja мисля че зависи от това как се чувстваш и от лекарят ти, но в 7 месец е вече нормално да си вземеш бая. А за болницата нека ти отговорят момичетата които са раждали по скоро, защото откакто аз раждах мина доста време и нещата са се променили.
Мимиии за детските градини са почасови, но зависи дали са държавни или частни. В детската градина където ходи моето момиченце няма ограничения с часовете, единственото е че между 10:00 й 12:00 имат часове и в този интервал не се отваря вратата на никого, изключение е ако трябва да вземеш детето да го заведеш на доктор, но други ограничения няма. Но това което ми прави впечатление е че когато е повече часове ти излиза по евтино отколкото за няколко часа. Ния лятото ходеше цял ден от 8:00 до 20:00 с обяд и вечеря и плащах 250 евро, сега ходи след colegioto от 14:00 до 20:00 с обяд и вечеря и плащам 210 евро.
Момичета имам да ви разказвам много неща, но сега сам на работа и не мога да пиша много. Но обещавам довечера като се прибера да пиша

# 221
добро утро,момичета   bouquet Hug
morenaa добре дошла  wavey за болницата ще ти трябват всички документи и изследвания правени по време на бременността, личната ти карта; тоалетни принадлежности от рода на четки за коса и зъби,сапун и шампоан, можеш да си вземеш и бикини за еднократна употреба /продават ги в аптеките и в карефур,е, поне тук ги има на тези места/ понеже е доста неудобно да ходиш само по превръзка,ако раждането е вагинално първият ден не разрешават да се ползват, но от 2-ип вече няма проблем; 1 чифт чехли си вземи,а всичко друго е от там; за бебчето: в болницата бебчетата са по 1 камизолка и 1 памперс, ако искаш си вземи допълнителни дрешки от вкъщи, на мен например допълнително ми донесоха ръкавички, шапчица и ританки,че сутрин като отворят прозорците за да почистят и малкият започваше да киха; ами това е в общи линии, ако имаш въпроси питай  Peace леко бременеене ти пожелавам  preggo  Simple Smile и успех на финала   babyuu newsm10
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=191608 ей тук има малко снимки на нашия мушморок, ако иска някой може да ги разгледа  Simple Smile Mimiii ти питаше за снимки  Simple Smile а за името много им е трудно да го изговарят  smile3506 като им кажа как се казва и започват опити да го изрекат, обаче все не им се получава, а на мен ми е много забавно отстрани  да ги гледам smile3534
е, това е засега от нас, трябва да бягам,че малкият се събуди  smile3541хубав ден ви пожелавам на всички
 newsm51

# 222
zdraveiti momi4eta mnogo sum za burzo 4e niamam vreme nikakvo.
ves i geri edinstvenite preimustestva ako si jenen sa:
1. ako mujut umre jenata polu4ava pensia za vdovica(govoria za tukasnite zakoni, v bg niamam predstava).
2. ako dvamata imat imoti na dvamata na imeto pri smurta na edinia polovinata go naslediava familiata na murtvia, no ako sa jeneni ostava za parejata.
3. i nai ve4e emocionalno poglednato ako iska6 da izjivee6 emociata za svadbenia den i banket, nisto pove4e.
Ves otnosno hacienda sa gluposti, zastoto poznavam mnogo hora jeneni deto si ia praviat po otdelno declaraciona stoto desgraba mas, razlikata e 4e ako ne si jenen niama6 opciona da ya napravi6 conjunta, dokato ako si jenen ima6 opcion da e por separado. a za si4ko ostanalo deto si pisala ne e viarno, ima6 si familia, dokumetite za deteto sa absoliutno ednakvi(el libro de familia ti go davat kato se ojeni6, a ako ima6 dete nejenen ti go davat pri rajdaneto na deteto, i na ednata ot stranicite deto pi6e dali roditelite sa jeneni ne e populnena, i ako po kusno se ojeniat se populva, tova e edinstvenata razlika, nisto drugo, nito s tarjeta sanitaria na deteto nito s nisto ne se otli4avat dokumentite, dori maikata na deteto moje da mine kato beneficiaria na zdravnata osigurovka na muju ako se dokaje 4e sa jiveli nai malko 2 godini na edno i susto miasto.
familiata si ia ima6 pak, svekurvata e neizbejna i taka na tatuka.
anett pitahte za obrazovanietoti, nai ve4e za ispanskia ezik, no tui kato otvaria6 vaprosa, malko ne mi e iasno, kak pravi6 doktorado v universidad valenciana sled kato se oste durji6 priravnitelni ispidi za titlata ti koiato predpolagam 4e e docencia ili me popravi? plius tova za da pravi6 internacionalno pravo nivelat ti na ispanski triabva da e bastante elevado? koeto vsusnost te pitah ot kade i kak go znae6? ot kolko godini si v ispania?
rali goliama sladuranka kuklata, oba4e traa da te razo4arovam, stoto e kopie na mujuti, na teb do momenta nisto niama........ Rolling Eyes
nie ve4e se opitvame da lazim, opitva se da kaje mama i papa po cial den govori....... da ima koi da prevejda ina4e i taka.
ves ia 4e se setih. sto si mislia 4e v albumite niama i polovinata ot userite tuka? luja li se? makar4e sa pulni, ima niakoi po 8 snimki sa slojili.... a drugi nito edna....... pitam te tebe stoto ti si otgovornika, pioner4eto deto otgovaria za 4avdar4etatata v albuma hihihi.
of biagam 4e pak sa oliah ako se setia za nesto drugo ste sviria.

# 223
здравейте отново  Hug
ама че съм заплес  doh малко съм пооплескала нещата със снимчиците,но сега се надявам да ги поправя:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=191608
 smile3525

Последна редакция: ср, 21 ное 2007, 12:55 от elibg

# 224
elibg,нещо не можах да ви намеря снимките,дай малко помощ.А за името,така си и мислех Laughing.Трудно ще им е.Знаеш ли колко им е зор да кажат името на мъжът ми – Лъчезар.Сега свикнаха вече,викат му Лучо.

Rally_Y,тя тук е мъничка градина,със зор се събират 15 деца,но сега са от 11.00 до 13.30 и понеже още не се снае как ще удължат времето,ми беше любопитно горе-долу в какви рамки може да нагласят нещата,защото още нищо не казват.Предполагам че ще е до обяд,защото една жена спомена между другото,че таксата нямало да е може би повече от 30-40Е,пък ще видим.Благодаря ти за изчерпателният отговор.

Mimky,какво става с консултациите?Уж щеше да ни казваш какво ще е бебчето,да видим дали съм познала,че ще бъде момченце Laughing Crazy.Да не си казала вече,пък да съм пропуснала?

elibg,публикували сме едновременно и сякаш си ми прочела мислите за снимките Wink.

silrai , Лудетина , Gaby_s ,къде се изгубихте?

Общи условия

Активация на акаунт