Св. Мартин: печени гъски, фенерчета, латерни и други светила.

• 18 004
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася, дай адреса на таzи църква моля, Майнц ни е под носа  Wink

Татяна, заповядай линк към църквата
при вас няма ли руска? ние имаме в града, във Франкфурт има българска, но уви и там свещеникът ни отказа Confused

в тази в Дармщат не съм питала, защото когато отидах да питам беше последната служба и я затвориха за ремонт, ще я отворят за Коледа. ама свещеникът не говори немски, само руски и украински.
може пак да се пробвам де Wink

# 211
Ася, ние живеем на село мила, каква руска църква?  Laughing  Ние сме на 20км от Вийzбаден, а на 40 от Франкфурт, така 4е Майнц ни е много по блиzо  Wink

# 212
Ася, ние живеем на село мила, каква руска църква?  Laughing  Ние сме на 20км от Вийzбаден, а на 40 от Франкфурт, така 4е Майнц ни е много по блиzо  Wink

оооффф аз съм останала с впечатление, че си горе до Касел ooooh!

във Виесбаден има разкошна руска църква, с кубета. качваш се с Eisenbahn-a.
обмисляхме дали там да не се венчаем, просто е много величествена.

в доста градчета също има руски църкви.

# 213
Поне на моят документ , наречен Freizügigkeitsbescheinigung това пише с големи червени букви отдолу. Напсувах ли ги тези от службата за чужденците, вече?
Риен, снощи ми се спеше, ама днес да питам- вие нямате ли сключен брак с твоя мъж? Защото този Freizügigkeitsbescheinigung се издава на граждани на ЕС, които имат намерение да пресрочат трите месеца пребиваване, т.е. това е нещо за удължаване на краткотрайното пребиваване в Германия, а не за постоянно, затова трябва и отделен арбайтсерлаубнис. На женените за немски гражданин такова нещо не се дава, за тях има нийдерласунгсерлаубнис, който включва и работа. Вие ли не сте свършили нещо както трябва или някой ви излъга? Peace

# 214
Ох, на вас ви е смешно от нашата "Лична драма", ама на мен ми се реве!
Какво да го правя тоя щрафтетер? Сутринта иска да ме "изнасилва", било му позволено, че бил вече в регистъра Joy
Добре, че комшийката има рожден ден, та да ми подслади живота с торта.

Ние сме само бракувани, венчавката я планирам за след 2 г, т.е. на 10 годишнина да ни благослови и свещеника, но не можем да решим каква да е църквата - католическа или православна hahaha
Някой да знае дали в руските православни църкви тук разрешават госпъл изпълнения?
Аси, ние тайно от цялата фамилия се женихме, тайно кръстихме децата - ние сме си семейството, ние решаваме кое е най-добре за нас. Не позволихме на никой да ни се бърка.
Ама и аз съм много ербап. Нали си нямам свекъри Mr. Green

# 215

Някой да знае дали в руските православни църкви тук разрешават госпъл изпълнения?
Аси, ние тайно от цялата фамилия се женихме, тайно кръстихме децата - ние сме си семейството, ние решаваме кое е най-добре за нас. Не позволихме на никой да ни се бърка.
Ама и аз съм много ербап. Нали си нямам свекъри Mr. Green

Вечи, Вечи, с Täter искаш значи да се венчаваш hahaha

мисля, че православната не разрешава госпъли. има си определени молитви и те се пеят.
т.е. кара се по канона, госпълите май са извън канона newsm78.

и аз не позволявам някой да ми се бърка, но въпросът е така да не позволя, че да няма обидени.
все пак нали е само едно синче и то любимо Wink, та мама бди над него. ама и аз съм драхеTwisted Evil

свеки планува всяка дребна подробност и ако нещо се провали и се скапва. няма да ви обяснявам какво става, ако реши, че ще грилва, а навън завали. малииии....ужас. Close
та затова я държа далеч от нашите планове. да не почне тя да планира, че доста ще се разочарова.

# 216
Какво е това загубено време днес Close
Имахме за довечера планиран латерненфест отдетската градина в горичката на полянката, с огънче и другите екстри, заради скапаното време ще "празнуваме" в градината Sad, без огньове разбира се, няма да я палим, ще ни трябва още Wink
И аз сега като на Ася свеката се ядосвам, че онзи отгоре обърка плановете, които аз имах от един месец насам Laughing

# 217

И аз сега като на Ася свеката се ядосвам, че онзи отгоре обърка плановете, които аз имах от един месец насам Laughing

хахахахахаа, ама аз не написах какво прави свеки hahaha
свеки прави грил вкъщи и усмърдява всичко Twisted Evil
т.е. ако беше като нея щеше да палиш огън в градината Joy, ако ще и в купичка да е Joy

съжалявам, че времето при вас е лошо и се е провалил детският празник Sad, децата се радват много на Латернецуг...при нас е ок, не вали вече и чат пат и слънцето се появява.
може и при вас да се оправи Hug

# 218
Днес Мишо има имен ден. Черпя виртуално със сладкишчета и чай/кафе. На останалите именници също честито!

# 219
  • Germany
Аз съм яко болна, пак се оаках - не знам какво ми става напоследък - точно когато не трябва тогава се разболявам. Нещо ми става напоследък Rolling Eyes Rolling Eyes

Кажете има ли проблем да кърмя с температура и кашлица? Пия само парацетамол и правя инхалации със сода и лайка - ако знаете и други методи моля споделете - че не се изтрайва вече Cry Cry  И само ми липсва да заразя бебо... Cry Cry Cry

# 220
Деzита, няма проблем да кърмиш. Зависи какво ти има, но ако е свърzано със главоболие и всичко zапушено, препоръчвам Синупрет Форте, вzимах го, докато кърмех, и ми е помагало много.

# 221
  • Germany
Имам силна хрема, температура от време на време, ахваната съм навсякъде и днес започнах да кашлям.....Синупрет Форте - за какво точно го дават? Сироп ли е? Без рецепта може ли?

Благодаря  bouquet

# 222
С теzи симптоми си е най-добре да отидеш на лекар.
Sinupret е иzцяло на растителна основа, ето тук описание http://www.netdoktor.de/medikamente/100008358.htm
Мен дори много ме облекчаваше, когато бях с хроничен синуzит (и още не zнаех, де), така че действа.

# 223
Деси, zа кърменето няма проблем, дори напротив, ако Симон се раzболява, Ще го кара много по леко Щото ве4е Ще има антитела  Peace

Вzеми от аптеката Gripp-Heel, хомеопати4но е, беz рецепта, акуШерката ми го беШе давала. Освен това си купи един дуШ zа носа, не е приятно но помага.
Стискам палци  Praynig

# 224
Днес Мишо има имен ден. Черпя виртуално със сладкишчета и чай/кафе. На останалите именници също честито!

Честито да е името на Мишо. Да е жив и здрав и много да слушка мама и тате.

Общи условия

Активация на акаунт