Ябълков сладкиш с канела и бисквити

• 133 803
  • 462
  •   1
Отговори
# 105
  • тук
Аз го правя за втори път вече - първия път с новите пълно зърнести бисквити на житен дар, а днес с Еверест с орехи. Първия път направих сме от 4 яйца, 1 ч.ч. захар и 1 1/2 брашно. Днес сложих 2 яйца, 1/2 ч.ч. кафява захар, 1/2 бяла захар, 1/2 ч.ч. брашно и още толкова ситни фини овесени ядки. Сложих много орехи, много ябълки, а тестото по-малко. И честно да ви кажа днешният вариант ми допада повече - има по-богат вкус и все пак е по-здравословен.

добър апетит, милото вече яде трето парче  hahaha

# 106
  • София
Днес го направих с бисквити "Закуска", че нямаше други в магазинчето. На мен ми хареса как станаха бисквитите, напоили са се добре и са омекнали. Но сместа ми дойде малко и не можах да го покрия плътно. То и тава използвах от големите, уж да не стане много дебел. Другия път ще последвам съветите за повече яйца. Както и ще сменя бисквитите с "Ревю".

Мишелка, къде го този френския вариант с локум? Карамфил, ако се сложи, добре ли става и къде точно се слага?

# 107
днес го правих със сухарче вместо бисквити, стана си пак добре
ще пробвам и аз с овесени ядки

# 108
Вчера купих 10кг ябълки,така че утре може и аз да го изпробвам.После ще се похваля. Wink

# 109
queenmabb, ето го има го някъде в началните страници.

Френски ябълков сладкиш

1 пакет чаени бисквити-кръгли без дупка
1 пакет обикновено краве масло
1 пакет орехи (счукват се,но на едро)
1 кутия локум(нарязва се на едро)
2 ябълки(обелени и нарязани на дебели филийки)
За сместа:
4 яйца
1 и половина чаена чаша захар
1 и половина чаена чаша брашно
1 бакпулвер
малко канела(на вкус)
1 ванилия
пудра захар за поръсване

Нареждат се бисквитите,заливат се с лъжичка с разтопеното масло,нареждат се отгоре обелените и нарязани на филийки ябълки,поръсват се орехите,после локума и накрая се изсипва отгоре сместа.
Пече се на 200 градуса,но внимавайте,защото отгоре почервенява бързо.
След като изстине, се поръсва с пудра захар

Simple Smile

# 110
  • София
От седмици се каня да пост-на благодарности за рецептата, та сега... Laughing
Сладкиша е чудесен във всичките му разновидности - благодаря на автора   bouquet
Правих го 4 пъти - все успешно - не изтрайва у дома повече от 4 дни, а аз правя двойна доза в най-голямата възможна тава, която имам. Но най-големите комплименти получих от сестрата на маминка ми, която се слави в родата, като най-добра кулинарка - поиска ми рецептата, представете си, заедно с репликата: "Ти си станала много добра домакиня, леля!"  Joy

# 111
Какви са тези бисквити "Ревю" с овесени ядки? Къде ги намираш?

Подреждат ги обикновенно  при диетичните продукти.Но и в кварталния магазин съм ги срещала наред с други видове бисквити.

# 112
    Чудна рецепта!Ще я опитам непременно!

# 113
И аз го правих с бисквити Закуска ,орехи и локум сложих,разкошен сладкиш!И пак ще го правя тези дни.

# 114
....... най-добра кулинарка - поиска ми рецептата, представете си, заедно с репликата: "Ти си станала много добра домакиня, леля!"  Joy

Ааа, ще черпиш, леля!  Laughing
Много се радвам, че ви харесва рецептата. Аз сега постя и от доста време не съм го правила, но като свършат постите веднага ще го направя.

# 115
Преди малко го направих сладкиша, мъжа остана изумен  Party и мноого доволен  Peace Сложих чаени бисквити, орехи и локум.  мирише чудесно вкъщи от сладкиша, а аз съм на диета  ooooh! Май няма да се сдържа да опитам  Thinking Свекърва ми ще си идва за коледа и ще го направя и за нея да се изфукам  Mr. Green

# 116
  • Пазарджик/Лондон
И аз го направих вчера, наистина е много вкусен. Благодарности за рецептата Hug.

Последна редакция: нд, 09 дек 2007, 11:47 от Аелис

# 117
  • София
Ми ясно ми е вече, че и аз ще го правя Whistling
Най-хубавото е, че е лесен, а и звучи страхотен на вкус.

Фукла, благодаря за рецептата  bouquet

# 118
  • Torino,IT
Айдеее, и мен зарибихте...нямате милост значи  ooooh!

Утре ще купувам бисквити, то се е видяло...  chef

# 119
  • София
Направих го снощи с чаени бисквити"Роден край" и сложих 3 яйца,стана превъзходен!Благодаря за лесната и вкусна рецепта!

Общи условия

Активация на акаунт