Ябълков сладкиш с канела и бисквити

• 133 811
  • 462
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!
Този е любимият apple cake на приятеля ми...а той е англичанин. Само, че аз използвам едни турски бисквитки Петит(прочетох, че се чудите какви да използвате). Пробвала съм и с обикновени и чаени, но с тези май става най-добре. Не пречи да опитате.... Grinning!
Приятен апетит!

# 91
И аз в групата-днес направих сладкиша,но малко го промених.Сложих върху ябълките начукани орехи и ги наръсих с 2-3 лъжици захар и половин пакет начупени на ситно останали ми чаени бисквити.Сместа,с която залях отгоре е 5 яйца 1 1/2 захар и 1 1/2 брашно.Много вкусен стана,но от страх да не ми останат сурови ябълките, малко го препекох от долната страна.
Благодаря за рецептата  bouquet

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 00:47 от djily

# 92
  • Варна
Получи се, но трябва да си купя скоро тефлонова форма. Откога се каня.

# 93
Една приятелка ми беше дала подобна рецепта, в която към ябълките се прибавяше и малко галета, за да не е толкова водно.

# 94
Ухаа.. страхотия! Непременно ще се пробва тази рецепта  Simple Smile

# 95
Аз днес смятам да го правя за 3ти път.Това е най-лесното,бързо и вкусно нещо което съм опитвала и всички в къщи точат зъби кога ще го направя Grinning
Ама вече ще го снимам,та и аз да се изфукам Wink

# 96
Супер, записва се!

# 97
Аз все забравям да спомена че го правя без канела,не ми е особено любима,и става супер Peace

# 98
Понеже у нас обожаваме ябълки, сладкиша отново бе на трапезата ни  Laughing
Днес имах повече време и започнах с коледната украса, та аромата на ябълки, канела и карамфил съвсем се вписа в празничното настроение.

# 99
Страхотно!
Благосарности!
  bouquet

# 100
Аууу, обожавам го този сладкиш и често го правех, но в последно време съм го позабравила. Аз редя ябълките на големи, дебели филийки, слагам и орехи и стафиди ако има. Препоръчвам да се направи с бисквити "Ревю", тези дето са с овесени ядки.... Мммммммммм.... а миризмата на ванилия канела и каранфил е толкова Коледна, че веднага бягам в другата тема Simple Smile

Непременно, следващият път, ще го пробвам и с локум, както е във френския вариянт на Beauty***

# 101
Какви са тези бисквити "Ревю" с овесени ядки? Къде ги намираш?

# 102
Вчера си купих Кулинарен журнал и вътре има същия ябълков сладкиш, но с добавка стафиди.  Laughing

# 103

Tова е моят сладкиш от днес.
http://images22.snimka.bg/004617180.jpg

# 104
  • София
Вчера си купих Кулинарен журнал и вътре има същия ябълков сладкиш, но с добавка стафиди.  Laughing
Някой се е похвалил и веднага са го "откраднали" Twisted Evil Laughing
У нас е много актуален - вече не помня колко пъти съм го правила- дори тази седмица го забърквах 2 пъти.
На мъжлето най- му харесва с бисквити Еверест с мляко,  със Закуската нещо не му хареса- на мен също.
Мисля другия път да взема Еверест с канела- ммммммм
Вече го правя така- като нарежа ябълките ги слагам при сместта и така по- лесно я разстилам върху бисквитите.

Общи условия

Активация на акаунт