Ябълков сладкиш с канела и бисквити

  • 133 434
  • 462
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 1 341




Исках да правя бисквитена торта, но мъжът ми донесе обикновени бисквити с канела .....
Така се сетих за този сладкиш. До сега съм го правила само с чаени бисквити. Резултатът с обикновените е направо фантастичен - основата му става много хрупкава, което ние много харесахме! Направих го два пъти за 3 дни и така оползотворих канелените бисквити.

# 436
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
Рени, какви са тези бисквити - дай марка, че нищо не ми говорят, а вкъщи има едни очукани ябълки... Взимала съм в голям пакет с канела, но пак бяха тип чаени. Аз под обикновени разбирам тези от едно време - квадратните,дебели, с къдрави краища, дето стават и за диети при натряване  Simple Smile

# 437
  • София
  • Мнения: 1 341




Да точно такива са.Фирмата производител е написана с много дребен шрифт, едвам се вижда - "ВИП СИМЕРС ГРУП" ООД
На опаковката пише с големи сини букви  classika; обикновени бисквити с канела и фруктоза - 180 грама. Такива виждам за първи път. По принцип купувам на Нестле или на Победа.

# 438
  • Sofia
  • Мнения: 29 353
Снощи пак го направих и пак залепна,в тефлонова форма го пекох,с много масло и не знам защо така става

# 439
  • София
  • Мнения: 374
Сладкишът е страхотен, майка ми го правеше още като бях дете  Grinning
Аз също го пека в тефлонова тава, залепва и то доста - незнам защо така  Thinking

# 440
  • Мнения: 5 221
Не знам защо така, на мен обикновено не ми залепва, но се е случвало. Слагайте за всеки случай пекарска хартия.

# 441
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
Рени, благодаря за отговора.
Не ми е залепвал, но и ползвам не тефлонова, а емайлирана тавичка.

# 442
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 170
Снощи го направих. Страхотен е!  Peace Пекох го в нормална тавичка, не залепна.

# 443
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 885
Тази смес с 4 яйца достатъчна ли е за тава с диаметър 26-27см или трябва да я увелича??

# 444
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
ani_d, за мен е достатъчна. Целта не е да стане дебел сладкиш, защото иначе няма да се усещат ябълките . При мен те са настъргани, с един бакпулвер и 1-2 л.олио в тестото.
 

# 445
  • Мнения: 2 387




Да точно такива са.Фирмата производител е написана с много дребен шрифт, едвам се вижда - "ВИП СИМЕРС ГРУП" ООД
На опаковката пише с големи сини букви  classika; обикновени бисквити с канела и фруктоза - 180 грама. Такива виждам за първи път. По принцип купувам на Нестле или на Победа.


Водят се диетични, с фруктоза, вместо захар.Видях ги на диетичния щанд в ''Пикадили''.

# 446
  • Мнения: 986
Здравейте! Имам въпросче - понеже ще ходя да купувам бисквити и ми се иска да са чаени. Сещам се само за чаени кръгли с дупка по средата. Има ли други, които са правоъгълни?  Притеснявам се как ще разреже, ако е от кръглите с дупката.

# 447
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
Моите си бяха кръгли с дупка - с мед и масло. Разряза си се перфектно. Запълних доколкото можах дупките с начупени парченца. Вчера си го допълних с две-три топки сладолед и днес се мъдрят  две срамежливи парченца ( за мярката на мъжа ми -едно). Не се сещам за правоъгълни чаени, сещам се за кръгли без дупка - Роден край на Престиж.

# 448
  • Мнения: 986
bilqna_69,благодаря за отговора!
Аз купих "Роден край" с какао. Сега сладкишът се пече, да видим ще го одобрят ли?! Laughing

# 449
  • Мнения: 290
Вчера направих сладкиша. Стана доста вкусен! Но аз не използвах чаени бисквити, а бисквити "Закуска" такива имах просто, пък си бях наумила този да е сладкиша. Стана пак доста вкусно, предварително топнах бисквитите в мляко. Като се изпече бисквитите стояха просто като какаов блат. Т.е. нямаше го хрупкавия ефект на бисквитети, за който говорите.
Ще пробвам и с чаени и освен това бих настъргала ябълките.

Общи условия

Активация на акаунт