Информация за училище ЕСПА

• 89 033
  • 267
  •   1
Отговори
# 75
Във форума се пише на кирилица, както и в цяла БГ. Прочетете правилата, преди да пишете.

# 76
учител, много добра анти-реклама. В моето настояще училище има учители от ЕСПА, които са напуснали и такива страхотии са ми разказвали за отношението и образованието там, че съм гледал със отворена уста, неможещ да повярвам.  #2gunfire #Cussing out

Е, вие пък вече прекалихте! Страхотии... хайде, моля ви се, и ние посещаваме ЕСПА, как пък не видяхме такива страхотии! На всичкото отгоре една от бившите учителки там си контактува с нас все още и веднъж не ми е казала лоша дума срещу училището, просто жената си започна собствен бизнес и напусна.
Никак не е етично това, което правите. Когато човек има чак толкова силни обвинения, страхотии и не знам какво, си има органи на реда, към които да се обърне. Вие изкарахте ЕСПА нещо като Могилино. Ставате смешни вече.

# 77
Стига вече!
Разбирам, че тук е свободно място, разбирам, че недоволните имат право да се изкажат, същото право имат и доволните! Но темата се превръща в махленска свада, което е недопустимо!

# 78
Здравейте,
аз съм майка на дете от 6 клас в ЕСПА, поздрави на Смут за искреността, тя събра смелост и си тръгна и не е длъжна да ви отваря очите. Училището в горните класове се разпада, голямото текучество започна лятото и тече с пълна сила и сега. Има страхотна учителка по БЕЛ.Не питайте защо сме още там останалите, много е трудно да местиш деца в тази възраст, прекарали много години там, свикнали със съученици....Много жалко, че лакомията доведе до сегашната ситуация. Мисля, че родителите от нашия клас нямат нищо общо с повърхностния образ на силиконовите гърли който се подмята тук, чувстваме се в безизходица. Споделям една голяма болка.

# 79
  • София
Много жалко, че лакомията доведе до сегашната ситуация. ...... Споделям една голяма болка.

В какъв смисъл лакомията? Злоупотреби с парични средства ли има?
Защо учителите бягат от това училище?

# 80
Изразът " Уважаеми родители " е запазена марка на ЕСПА . С тези и  други думи и изрази те омайват за да останеш там. Интриганства се за всяко едно нещо, докато не загубиш границата на реалното.Аз съм бивш родител от ЕСПА и споделям и подкрепям всички негативни мисли и мнения казани по адрес на училището.В крайна сметка не може детето ти да расте в една такава нездравословна среда, защото това ще му се отрази в по  нататъшният му живот.Да не говорим ,че ученето е пълен бошлаф.Почивайте си на лаврите,че детето ви знае.Такива училища не бива да съществуват.

# 81
Изобщо не съм разочарована от нещо в Еспа, а просто описах това, което видях. Два пъти влязох в училището, без никой да ме спре и попита къде отивам. Спрях на портала към двора и започнах да се оглеждам за някой, който да попитам накъде да продъжа, но никой не ми обърна внимание. Помислих си, че вътре има охрана, но и вътре никой не ми обърна внимание. Вместо да обвинявате хората по форумите, по-добре обърнете внимание на директорите, които отговарят за пропусквателния режим. Влизала съм в доста държавни училища и такова нещо не съм виждала. Просто изисквайте качество срещу това, което плащате. Това е просто едно частно наблюдение, без претенции за обобщение. Но точно това се случи.

Аз лично не бих писала във форум такова нещо, ако смятам, че няма смисъл. Аз друго не мога и не смятам, че тряба да правя. Това е работа на тези, които имат интереси там - а именно на родителите, които си дават децата там. Успех!

# 82
Аз отписах детето си от детската градина, защото бях недоволна. Виждам, че критериите са различни за различните родители. След като Вие сте доволна означава че имаме различно отношение , това е нормално, хората са различни. Аз затова написах още в началото просто да искат новите кандидати пробно посещение на детсктата градина, сега като се замисля за училището просто не виждам как ще стане с пробното посещение. Започнах да пиша във форума, защото се разочаровах първо от себе си, че се доверих на красиви приказки при записването и впоследствие от детската градина, защото красивите приказки са просто красиви приказки- за мен, за Вас може красивите приказки да са истина. Не виждам нищо лошо хората да изказват мнение, всеки сам преценява в крайна сметка, но поне новите кандидати биха се замислили като знаят нашия негативен опит.

# 83
Много се радвам че има родители които изказват своето негативно мнение  към това или други училища, защото всъщност те са реалната действителност, за това което се случва -затова и пишат, защото са потресени, а другите/доволните/ са или хора без работа,или облъчени о директорката на училището.

# 84
Здравейте,
аз съм майка на дете от 6 клас в ЕСПА, поздрави на Смут за искреността, тя събра смелост и си тръгна и не е длъжна да ви отваря очите. Училището в горните класове се разпада, голямото текучество започна лятото и тече с пълна сила и сега. Има страхотна учителка по БЕЛ.Не питайте защо сме още там останалите, много е трудно да местиш деца в тази възраст, прекарали много години там, свикнали със съученици....Много жалко, че лакомията доведе до сегашната ситуация. Мисля, че родителите от нашия клас нямат нищо общо с повърхностния образ на силиконовите гърли който се подмята тук, чувстваме се в безизходица. Споделям една голяма болка.
"гостите" или може би "госте", не искам "никой да ми отваря очите", просто кажете простичко и ясно от какво точно не сте доволни-децата Ви неграмотни ли са или какво?  първо започвате темата, а после продължавате през цялото време с неясни и неточни определения. Ето пак Ви казвам- аз съм една от майките, която се чуди в кое  частно училище да запише детето си - просто търся добро училище с английски език. От пробния период на сина ми в ЕСПА не мога да кажа нищо лошо за училището - охрана има и със сигурност не пускат без придружител, базата им е много добра, програмата им е амбициозна, познавам учитле, които са изкарали години в това училище и след това са напуснали, но и аз сменям работат си на 5-6 години (здравословно е ). 

# 85
Доколкото аз мога да кажа гостите са различни хора. Най-малкото пишат от различни IP адреси.
Нормално е да гледате с недоверие на нерегистрирани автори, но регистрацията не е задължителна. От опит мога да кажа, че когато някой е недоволен от нещо и иска да се оплаче, най-лесно е да пусне Гугъла и да пише. А в Гугъла тази тема е 3-ти резултат.

# 86

"гостите" или може би "госте", не искам "никой да ми отваря очите", просто кажете простичко и ясно от какво точно не сте доволни-децата Ви неграмотни ли са или какво?  първо започвате темата, а после продължавате през цялото време с неясни и неточни определения. Ето пак Ви казвам- аз съм една от майките, която се чуди в кое  частно училище да запише детето си - просто търся добро училище с английски език. От пробния период на сина ми в ЕСПА не мога да кажа нищо лошо за училището - охрана има и със сигурност не пускат без придружител, базата им е много добра, програмата им е амбициозна, познавам учитле, които са изкарали години в това училище и след това са напуснали, но и аз сменям работат си на 5-6 години (здравословно е ). 
[/quote]

Изборът на училище е отговорност на родителите. Никой не може да Ви каже как да постъпите и едва ли ще Ви дадат отговор в този форум. Ако имате свои собстени непоклатими впечатления за училището няма да разчитате на форума за информация. Може би има и други мотиви зад желанието Ви за конкретика в мненията... които на мен ми звучат съвсем конкретно.

# 87
 по повод на английския за жалост  нещата  не са такива каквито бяха, сменят учители, нямат качествени преподаватели...има текучество  - а стабилния  екип от преподаватели по езици  вече работи  в други институции и  училища.

# 88
Мисля че всички добри учители, които бяха в ЕСПА нещо значимо и живееха с проблемите на децата, вече ги няма.

# 89
Здравейте мами,
и аз се включвам с инфо. Много се влоши ситуацията тази учебна година. ЕСПА обяви финансовите условия за новата 2008/2009 учебна година през април и до към края на май всички си платихме. Таксата учебна + храна беше около евро 4500. Всеки срок се плаща евро 110 за подготовка питман. Със бяло, синъо и зелено у-ще, двуседмично обучение през април с английски преподаватели, два часа с американец (евро 130), транспорт и разни други инициативи изчислихме с мамите, че реалната такса на дете е евро 7000,00 на година. Проблемите са два. Всички тези чудесни инициативи с допълнителните часове са в редовно учебно време, за което вече сме платили. И много трудно дете до 7 клас може да е концентрирано от 8.30 до 17 за да е пълноценно във всички тези часове. Уж са по желание , но те гледат накриво ако не участваш, а и за самото дете не е добре да се дели винаги.
Та платихме си до края на май и отидохме спокойни по почивки. И август се започна една драма.... Всички учители напуснаха  през лятото. И септември ни представиха новите преподаватели, няма да ги коментирам. За всички е ясно за месец-два как се намира персонал и с  какви компромиси. Но ние вече си бяхме платили...... И целия проблем е за заплати. Това което се случи е много некоректно от страна на Немцова (собственичката) защото тя е отговорна пред децата за качеството на образованието и не може да позволи да и избягат всички учители. Още повече, че пари събира достатъчно, очевадно е , че не ги използва разумно.
За съпоставка, в Букурещ има 2-3 английски училища с такси около 10 000 евра годишно, където детето ти за 2-3 години научава перфектно езика, само с преподаватели носители на езика. А и те са на печалба със сигурност.
Та извода който си направих за себе си е: напълно нарушен баланс в ЕСПА цена/ качество на услугата. Това не означава непременно, че училището е лошо, но не ми е приятно да ме правят на будала.
Моите две деца са в различни класове и нямат нито един преподавател останал от миналата година. За мен е объркващо, какво да говорим за тях. Може и това което се случи  да е голям урок за Немцова, но беше на гърба на децата и на нас родителите и не останах с впечатление, че си е извадила поука от станалото.

Общи условия

Активация на акаунт