Лесни и бързи "Добруджанки"

  • 172 863
  • 396
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 242
Днес се опитах да направя добруджанки по рецепта на авторката, но уви...нищо не излезе. Освен, че не бухнаха бяха изключително глетави.(Но пък коричката беше много вкусна Grinning ) Къде ли греша?
Според мен си ги пекла на високи градуси или не си подсушила сиренето.

Ами уж на 200 градуса, а сиренето си беше сухо..чудя се дали е възможно да е от тестото, ако съм го направила много гъсто? До последно се чудих каква трябва да му е консистенцията  newsm78

# 241
  • Мнения: 1 777
Според мен е много 200 градуса,но всяка фурна е различна.Аз пека на 180 градуса или 160 с вентилатор.
Тестото става доста гъсто.

# 242
  • Roquetas de Mar, Spain
  • Мнения: 5
Правих ги вчера за закуска.Страхотни са ,и много лесни.Благодаря Laughing

# 243
  • Мнения: 5 001
Според мен е много 200 градуса,но всяка фурна е различна.Аз пека на 180 градуса или 160 с вентилатор.
Тестото става доста гъсто.

 newsm10...И аз така!
......Тестото е доста по-гъсто от кексово,но е достатъчно да лепне ЯКО! ...Ако не си с намазнени ръце..... hahaha

# 244
  • Мнения: 1 352
За да не си намазнявам ръцете и да ми лепи неприятно, взимам с лъжицата и правя топки в тавата.
Скоро не съм ги правила, страхотна закуска са с яйрянче.

# 245
  • София
  • Мнения: 4 658
Днес закусихме с тях, само че аз слагам мазнина в тестото и пропускам маслото отгоре. Така ми стават по-меки и вкусни. Добавих и домати и станаха прекрасни. Simple Smile

# 246
  • Бургас
  • Мнения: 23 910
За съжаления не успях да ги снимам.
Бяха излапани преди да стигна до тях да ги снимам.

# 247
  • Мнения: 5
У дома също ги харесахме всички-снощи ги правих за първи път.Притеснявах се само за печенето,защото съм имала провали с тесто в което има сода б-т.Фурната ми е с вентилатор,сложих ги в студена фурна,вкл.на 150 градуса надуха се хубаво и после понамалих малко.Станаха много хубави.Тестото ми се получи доста гъсто,спазих го по рецептата и вземах с лужички и слагах в тавата.

# 248
  • Мнения: 5 539
Ама това са "мързеливките"!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1874

# 249
  • Мнения: 3 674
Ох, много вкусни за тези Добруджанки...трябва пак да ги проготвя!  Crazy

# 250
  • Мнения: 76
Моите сега се пекат ,надявам се да съм се справила Wink

# 251
  • Бургас
  • Мнения: 630
И аз тази сутрин ги "приготвих"  Laughing Забърках млякото със содата, сложих сиренето и се оказа, че имам съвсееем малко брашно  Mr. Green . Добавих малкото останала галета за посгъстяване и малко риган и се получи доста рядко тесто. Първоначално мислех да го изхвърля, но признавам, досвидя ми се.  Mr. Green С лъжица направих купчинки върху хартия за печене и ги бухнах във фурната. За моя изненада "тримата от запаса" изядоха всичко и казаха да си запиша рецептата и пак да им направя  hahaha

# 252
  • Мнения: 353
Момичета, при мен 2 чаши брашно се оказаха много....
Въобще нямаше нужда от втората чаша, а по спомен това трябва да е редко и да се гребе с лъжица. Сложих 1 чаша брашно и сега ги чакам да се опекат и ще кажа как са.
Мама ни ги правеше за закуска, но и със яйце и рецептата също е с 2 чаши брашно, сега не знам защо се получи така  newsm78

Допълвам - при мен не се получиха за съжаление  Sad

Последна редакция: нд, 10 окт 2010, 09:12 от tinta

# 253
  • Мнения: 1 234
Аз винаги слагам 1 яйце, 1 ч.ч.кисело мляко с 1 ч.л. сода, 1 ч.ч.натрошено сирене, 1/2 ч.ч.олио и 2 ч.ч. брашно, на консистенция става лепкаво, затова се оформя с намаслени ръце, но при всички случаи не е толкова рядко, че да се гребе с лъжица. Пробвай следващия път да сложиш и 1 яйце и брашното да ти е 2 ч.ч. и ще успееш  Hug

# 254
  • Мнения: 353
Аз винаги слагам 1 яйце, 1 ч.ч.кисело мляко с 1 ч.л. сода, 1 ч.ч.натрошено сирене, 1/2 ч.ч.олио и 2 ч.ч. брашно, на консистенция става лепкаво  Hug
такава е рецептата, която аз знам от майка ми
днес исках да направя тази, която е публикувана в началото на темата. Не е редко но е лепкаво и може да се гребе с лъжица.

като капак на провала се оказа, че не мога да ги отлепя и от тавата   Sad

Общи условия

Активация на акаунт